cherednik Опубліковано: учора в 08:01 Поділитись Опубліковано: учора в 08:01 (змінено) 14.11.2025 в 21:21, sktd сказав: Був досвід надбудови над старою цегляною спорудою. То заганяли метрові шпильки на хіманкер. Тіпа армування стіни получилось і наше кріплення було міцне маю декілька запитань щодо будівництва каркасного будинку. Отже маю фундамент 9 на 9,8 м. загалом думав будувати 1 поверх - але розумію що напевно буду будувати ще мансардний півповерх. проект це попердній і напевно не фінальний, але це так для наглядності. 1. Фундамент явлює собою підвал плити пк зверху по яким залятто плиту 10см. в подальшому плитку закатаю руберойдом і буду ставити стіни. через це чи є сенс під стіни покласти 10-15 см щільного газоблоку щоб відсікти холод? В подальшому в будинку буду класи 10 см політиролу та 7 см стяжки (теплої підлоги)? Якщо ж поставлю стіни на фундамент а потім зроблю теплу підлогу - чи не буде проблема що стіна буде якби в середині стяжки + у відносно холодній зоні? 2. кріплення до фундаменту - зовнішні стіни нема моливості забурити (точніше є але лише в декількох точках) - але є закладні проволка катанка (зусилля мінімум 500 кг кожної тобто не менше чим анкер) якою буду кріпити зовнішні стіни. усі внутрішні стіни є можливість анкеруват до плити. Чи варто ще якось додатково кріпити каркас до цоколя? 3. обшивка осб - розумію що будь яка плитка обшивка дає жорсткість конструкції але мене турбує що цей матеріал є погано паропроникним, в мережі є багато відео коли його використовують в такому ж пирозі як планую я - 150 + по 50 з кожної сторони перехресне утеплення. ЧИ не замкну я таким чином стіну і чи не буде волога накопичуватися в осб коли він по факту буде в середині утеплювача. (конструктив я прорахував і майже скрізь в мене є змога поставити укосини)? 4. Пиріг планую наступний: 150на40 - стійки (і весь конструктив каркасу) в середині 15 см вата ізоват 45, зовні перехресне утеплення скловата 5см + вітробарєр і вентильований фасад, в середині паробарєр хороший, 5 см перехресне утеплення ватою 135 щільності в якій прокладка електрики далі пароізоляція і ще шар спіненого поліетилену фольгованого 2 мм і закриваю два шари гіпсокартону (1 шар всі стики зашпакльовую, 2 шар з розбивкою швів). 5. як зробити перекриття між поверхами максимально жорсткими та з гарною звукоізоляцією. коли вивчав це питання то єдине що бачу це подвіні балки одні на стелю інші на підлогу (розвірванні між собою)? Змінено 14 годин тому користувачем cherednik Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 18 часов назад, cherednik сказал: 1. Фундамент явлює собою підвал плити пк зверху по яким залятто плиту 10см. в подальшому плитку закатаю руберойдом і буду ставити стіни. через це чи є сенс під стіни покласти 10-15 см щільного газоблоку щоб відсікти холод? В подальшому в будинку буду класи 10 см політиролу та 7 см стяжки (теплої підлоги)? Якщо ж поставлю стіни на фундамент а потім зроблю теплу підлогу - чи не буде проблема що стіна буде якби в середині стяжки + у відносно холодній зоні? Це хибна ідея. Не треба бетон ізолювати від приміщення. Навпаки, треба його максимально об'єднати з теплою зоною. Каркасник - мало інертна споруда. Швидко нагрівається та швидко остигає. Іноді це проблема. Бетонна підлога нехай буде акумулятором тепла. Буде вирівнювати ці перепади. Інтегруйте її та використовуйте її переваги. Краще підкопати по периметру та ізолювати бетон від зовнішнього впливу. В Канаді ніхто не ізолює каркас стін від фундаменту. Завжди екструзієй затеплюють фундамент ззовні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 19 часов назад, cherednik сказал: обшивка осб - розумію що будь яка плитка обшивка дає жорсткість конструкції але мене турбує що цей матеріал є погано паропроникним, в мережі є багато відео коли його використовують в такому ж пирозі як планую я - 150 + по 50 з кожної сторони перехресне утеплення. ЧИ не замкну я таким чином стіну і чи не буде волога накопичуватися в осб коли він по факту буде в середині утеплювача. (конструктив я прорахував і майже скрізь в мене є змога поставити укосини)? Не так важлива паропроникність зовнішнього шару як те, щоб внутрішній мав більший спротив паропроникненню. Тобто: якщо зробите гарну пароізоляцію то осб ззовні не є проблемою взагалі 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 години тому, #roofinspector сказав: Краще підкопати по периметру та ізолювати бетон від зовнішнього впливу. В мене так не вийде бо це холодний підвал і втрати тепла будуть скажені, якщо не зробити терморозрив. Роль акумулятора тепла відіграє стяжка + керамограніт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
#roofinspector Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 11 минут назад, cherednik сказал: В мене так не вийде бо це холодний підвал і втрати тепла будуть скажені, якщо не зробити терморозрив. Роль акумулятора тепла відіграє стяжка + керамограніт. В Канаді майже усі також мають підвали (basement) і роблять за тїєю ж схемою що я вам вище писав. І нічого. Мабуть ви щось накручуєте. Але вибір за вами. Я поділився практикою, вам вирішувати чи вона має сенс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
cherednik Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 година тому, #roofinspector сказав: В Канаді майже усі також мають підвали (basement) і роблять за тїєю ж схемою що я вам вище писав. І нічого. Мабуть ви щось накручуєте. Але вибір за вами. Я поділився практикою, вам вирішувати чи вона має сенс. Може щось і накручую))) Але логіки поки не бачу, навіщо гріти фундамент і підвал в чому перевага такого рішення, фізику ж не змінити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз