Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

тепловий насос GeoSun

Lіkar

Рекомендовані повідомлення

3 хвилини тому, Dem@ сказав:

Попробуйте поднять частоту 

Контролируя ток.(Не превысить допустимые значения частотника)

як його проконтролювати? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Lіkar сказав:

цей генератор дея не бачить

Щось не то. Задайте це питання у профільній темі. Або скористайтеся пошуком тут чи у ФБ/ютюб

Посилання на коментар

1 хвилину тому, МакДо сказав:

Щось не то. Задайте це питання у профільній темі. Або скористайтеся пошуком тут чи у ФБ/ютюб

"Небачить" я трошки некоректно сформулював. Підєднання  генератора до порту дея бачить і піктограму малює, але не приймає струм. Гена працює, дея показує гену на дисплеї,  але протікання струму перекреслене червоним хрестиком. Якщо поставити  інметрорний генератор з нормальним сінусом то дея буде брати струм, а квадратний сінус деся їсти не хоче.

Посилання на коментар

1 година тому, Lіkar сказав:

"Небачить" я трошки некоректно сформулював. Підєднання  генератора до порту дея бачить і піктограму малює, але не приймає струм. Гена працює, дея показує гену на дисплеї,  але протікання струму перекреслене червоним хрестиком. Якщо поставити  інметрорний генератор з нормальним сінусом то дея буде брати струм, а квадратний сінус деся їсти не хоче.

Дея працює з будь яким генератором, що видає 220/380. Не тільки з інверторним.

Посилання на коментар

7 годин тому, Lіkar сказав:

А от дея його в сраці мала, пробачте на слові.

Типу від інвертора ТН не хоче працювати?

7 годин тому, Lіkar сказав:

на трьох фазах насос брав 3.5 кВт. На одній бере 2.5 кВт.  Генератор дешевий китаєць з квадратним сінусом  Енхель 3 кВт номінала.

О, круто. А сама потужність ТН яка?

Дивлюся на цей ТН
geosun.com.ua/uk/cina-na-teplovij-nasos-18-kvt/

То й думаю що на нього кіловат 5 генератор треба. Зараз стоїть питання що доцільніше - ТН чи твердотоп у разі відсутності світла. На різницю в ціні дрова років з 10 можна купляти якщо кочегарити як основним, а ТН лише ганантія 3 роки. Хоча раніше був впевнений, що буде ТН і ніяких дров. Життя бентежне...

Посилання на коментар

Вы сначало посчитайте теплопотери при -7гр.

И на эту мощность подбираете ТН.

Может Вам и ненадо 18кВт.

Змінено користувачем Dem@
  • Лайк 2
Посилання на коментар

2 години тому, МакДо сказав:

Дея працює з будь яким генератором, що видає 220/380. Не тільки з інверторним.

На жаль у мене інший досвід.

Посилання на коментар

1 година тому, Gons4eg сказав:

Ні не правильно. Від дея все працює. Там йшла мова про дружбу деї і генератора з квадратною синусоїдою

Посилання на коментар

1 година тому, Gons4eg сказав:

питання що доцільніше - ТН чи твердотоп у разі відсутності світла. На різницю в ціні дрова років з 10 можна купляти якщо кочегарити як основним, а ТН лише ганантія 3 роки. 

У кожного своя доцільність. Ви рахуєте лише фінансову сторону. А тепер пора***те зберігання дров, їх доставка, їх занос в хату, срач в хаті непомірний від всього цього гімна, попіл, чистка комина, ваша робота в якості кочегара. Якщо вам 25, то можете сміливо впрягатися. Мені під 60 і я в сраці мав займатися цією дурнею, навіть якщо дрова в мене будуть безкоштовні.

Змінено користувачем Lіkar
  • Лайк 4
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Lіkar сказав:

У кожного своя доцільність. Ви рахуєте лише фінансову сторону. А тепер пора***те зберігання дров, їх доставка, їх занос в хату, срач в хаті непомірний від всього цього гімна, попіл, чистка комина, ваша робота в якості кочегара. Якщо вам 25, то можете сміливо впрягатися. Мені під 60 і я в сраці мав займатися цією дурнею, навіть якщо дрова в мене будуть безкоштовні.

Повністю з цим згідний. А скільки проживе сам ТН? Читав у когось з часом відвалються зонди. І що робити коли всі буде втрачено? Знову перекопувати весь двір чи ставити вже "кондиціонерий" ТН? Теж розглядав ТН з точки зору надійності. Знайшов Ваші повідомлення в інших темах, то бачу теж треба було погратися з цим насосом (то фреон, то продуктивність мучить). Щоб не вийшло що поставив ТН, а потім через кілька років все одно бити дірку в стіні під твердотоп)). Але якщо цей ТН адекватно працює з генератором, то це краще ніж дрова тягати однозначно!

Посилання на коментар

1 час назад, Gons4eg сказал:

О, круто. А сама потужність ТН яка?

Дивлюся на цей ТН
geosun.com.ua/uk/cina-na-teplovij-nasos-18-kvt/

То й думаю що на нього кіловат 5 генератор треба. Зараз стоїть питання що доцільніше - ТН чи твердотоп у разі відсутності світла. На різницю в ціні дрова років з 10 можна купляти якщо кочегарити як основним, а ТН лише ганантія 3 роки. Хоча раніше був впевнений, що буде ТН і ніяких дров. Життя бентежне...

Ми даємо 3 роки гарантії на обладнання. Реальний термін служби спірального компресора - десятки років. Перший монтаж ми здійснили в 2015 році. Всі наші теплові насоси працюють :)

Посилання на коментар

53 хвилини тому, Dem@ сказав:

Вы сначало посчитайте теплопотери при -7гр.

И на эту мощность подбираете ТН.

Может Вам и ненадо 18кВт.

206 квадратів теплих підлог. Утеплення сотка. Стіна 400 мм цегла. В будинку 25 градусів треба.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, ladevil сказав:

Ми даємо 3 роки гарантії на обладнання. Реальний термін служби спірального компресора - десятки років. Перший монтаж ми здійснили в 2015 році. Всі наші теплові насоси працюють :)

А хто ці "ми"?))

То ж жигулі теж їздять, але є нюанс))

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, Lіkar сказал:

як його проконтролювати? 

Не змінюйте частоту, ми завчасно заблокували таку можливість :).  У Вас все працює чудово и COP на такій частоті вищий на 20%. 

• Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

Только что, Gons4eg сказал:

А хто ці "ми"?))

То ж жигулі теж їздять, але є нюанс))

Компанія, яку весь час тут обговорюють ))) Задавайте питання - відповім

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, ladevil сказав:

Не змінюйте частоту, ми завчасно заблокували таку можливість :).  У Вас все працює чудово и COP на такій частоті вищий на 20%. 

Оце комедія.

Ви поставили перерозмірений ТН і задушили його, знизивши частоту компресора, і називаєте ще підвищенням COP. А те, що ККД компресора при цьому впало суттєво і від того знизився СОР, ви або не знаєте, або не хочете говорити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, ladevil сказав:

Компанія, яку весь час тут обговорюють ))) Задавайте питання - відповім

1. ТН працює і на опалення і на ГВС?

2. Скільки кВт електроенегії споживає цей насос geosun.com.ua/uk/cina-na-teplovij-nasos-18-kvt/

3. Чи треба для нього тепловий акумулятор або чи доцільно його використовувати в такому тандемі?

4. Що робити при втраті зондів?

5. Якої потужності генератор треба на ТН 18 кВт?

Посилання на коментар

1 година тому, ladevil сказав:

Я підняв до 40. Повернути назад на 35?

Посилання на коментар

2 часа назад, Gons4eg сказал:

206 квадратів теплих підлог. Утеплення сотка. Стіна 400 мм цегла. В будинку 25 градусів треба.

Что бы незасорчть тему - откройте свою и попробуем разобраться.

Я могу с ходу сказать что Вам хватит 10-12кВт. Надо считать.

Какая площадь дома.

Сколько этажей.....

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, volomoto сказал:

Оце комедія.

Ви поставили перерозмірений ТН і задушили його, знизивши частоту компресора, і називаєте ще підвищенням COP. А те, що ККД компресора при цьому впало суттєво і від того знизився СОР, ви або не знаєте, або не хочете говорити.

Согласен.

КПД асинхронного двигателя максимальная на 60гц.

А вот если понижать ниже 45гц 

Ток остаётся такой же, а производительность падает.

На 35гц производительность упала на 50% для этого надо перенастраивать оборудование...

То что ТН кипит выше - это не значит что СОР стал выше в данном случае.

Р.S. для  Sanyo 35Гц это смерть

Посилання на коментар

3 часа назад, Lіkar сказал:

Я підняв до 40. Повернути назад на 35?

Если взять допустимые нормы частоты, производителя компрессоров Copeland - это 45-65Гц.

Дальше на свой страх и риск.

Я иногда ставлю 40Гц на Copeland, 

Sanyo нежелательно 40Гц- там масляная подушка на спиралях.

Если компрессор большой мощности (ну бывает так ;)- можно перейти на другой фреон, что бы понизить производительность компрессору)

Посилання на коментар

13 годин тому, Gons4eg сказав:

3. Чи треба для нього тепловий акумулятор або чи доцільно його використовувати в такому тандемі?

Питпння було не домене, але від себе можу відповісти на ці три питання як це реалізовано у мене. У мене ТН дає ГВП. Це реалізовано через нагрівання бойлеру непрямого нагріву. Коли вмикається ТН тільки тоді йде нагрів бойлера, а не постійно. Тому у мене ГВП реалізовано через два бойлера. Бойлер непрямого нагріву на 150 літрів відбирає тепло з ТН, коли він працює даючи тепло в підлогу. Вимкнувся ТН, нагрівши теплоносій підлоги до встановленої температури, перестає нагріватися і бойлер.  Вода в бойлері нагрівається до 65 градусів за добу, якщо немає відбору!! )). Якщо є відбір, то відповідно нагріти бойлер за періоди своєї роботи  ТН не встигає. Тому вода з бойлера непрямого нагріву у мене надходить на другий бойлер 50 літрів, який догріває її до максимальної температури. Також через цей маленький бойлер йде і рециркуляція. В такій схемі я не відчуваю нестачі ГВП в любий час доби. Уточнюю, що це розраховано на проживання 2 людей. Коли приїздять діти і кількість споживачів зростає до 4 осіб, то мушу включати додатково  тени і на бойлері непрямого нагріву теж.
   Теплоакумулятор я не ставив, бо не бачу для чого його можна використати. При тому що у мене 150 м2 бетону гріє хату і я регулюванням подачі води по кімнатах маю ту температуру яку захочу і де захочу. Куди і для чого  ще інтегрувати тону теплоносія в ць систему я не придумав.
   При втраті зондів я буду рити газон, так само якщо в системі з твердопаливним котлом почне пускати теплоакумулято і тона кип'ятку заллє хату, так само якщо буревій зірве дах, то теж буду перекривати хату, чи якщо шахед прилитить, то буду ремонтувати чи будувати нову, якщо буду живий. І ще можна навести купу прикладів що може бути в нашому житті.

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 часов назад, Gons4eg сказал:

2. Скільки кВт електроенегії споживає цей насос geosun.com.ua/uk/cina-na-teplovij-nasos-18-kvt/

5. Якої потужності генератор треба на ТН 18 кВт?

1.ТН виконує 3 функції: опалення, нагрів ГВС до 65 градусів та охолодження(пасивний або активний режим). Функція ГВС реалізована через теплообмінник гарячого газу.

2. Залежно від рівня утеплення взимку тепловий насос споживає від 2 до 4х кіловат електроенергії на 1 м.кв. на місяць. Якщо будинок побудований під тепловий насос (технологія ГеоТабс), тоді цифра ближче до 2х кіловат. Наприклад, тепловий насос в нашому офісі площею 200 м.кв. споживає взимку 400 Квт. електроенергії. 

Технічні дані по нашому офісу: Площа двоповерхового будинку - 200 м.кв. Стіни - газобетон 40 см + утеплювач 10 см. Опалення та охолодження здійснюється підлогою та стелею. Загальний об'єм термоактивного бетону в монолітній конструкції - 55 м. куб. тяжкого бетону що є еквівалентом водяного теплоакумулятору об'ємом 14 м.куб. Корисна висота кожного поверху - 3 метри Рівень засклення - середній. Плоский дах з утеплювачем 15 см ЕППС. Встановлений геотермальний тепловий насос грунт-вода Geosun нашого виробництва. Рівень ґрунтових вод - високий. Взимку температура подачі із ґрунтового контуру - 8 градусів тепла. Середній COP взимку (встановлений лічильник тепла та електроенергії) - 5.5. Температура подачі в систему опалення - 28 градусів тепла. Тепловий насос працює вночі 8 годин на добу споживаючи 1,7 Квт. електроенергії на годину і видаючи 9,35 Квт. тепла в систему опалення. Місячне споживання електроенергії взимку на опалення - 400 Квт. При оформленому електротарифі та нічному тарифі це еквівалент 10 USD, без електротарифу - 20 USD. Температура в приміщенні - 22 С. 

3. Теплоакумулятор не потрібен. А ось для повітряного теплового насосу він обовязковий, бо виконує функцію накопичення тепла для розморожування зовнішнього теплообмінника.

4. Найчастіше Ви зонд самі пошкоджуєте копаючи ділянку та забуваючи що там знаходяться труби. Ми приїжджаємо - паяємо термомуфти в місці розриву і Ви далі користуєтеся системою. 

5. Для автономного опалення від теплового насосу є декілька варіантів:

- Гібридний інвертор з акумуляторами та сонячною станцією. Зараз найпопулярніший варіант. Минулого року ми для наших замовників встановили більше 20-ти подібних систем.

- трифазний генератор або через порт гібридного інвертора або напряму на ТН. Потужність від 5 Квт. (при умові використання трифазного частотного перетворювача який убирає пускові струми та дає змогу регулювати потужність теплового насосу)

- однофазний генератор (якщо вже є). Ми додаємо в систему частотний перетворювач 220-380.

• Лайк 2
Посилання на коментар

15 часов назад, Dem@ сказал:

Согласен.

КПД асинхронного двигателя максимальная на 60гц.

А вот если понижать ниже 45гц 

Ток остаётся такой же, а производительность падает.

На 35гц производительность упала на 50% для этого надо перенастраивать оборудование...

То что ТН кипит выше - это не значит что СОР стал выше в данном случае.

Р.S. для  Sanyo 35Гц это смерть

20 часов назад, volomoto сказал:

Оце комедія.

Я згоден вести конструктивну дискусію тільки якщо Ви будете надавати результати ваших практичних тестувань. В іншому разі буду ігнорувати ваші повідомлення :) 

Для прикладу, даю вам інформацію з нашого стенда на виробництві де встановлений ультразвуковий лічильник тепла, електролічильник та smart зонди на фреоновій магістралі теплового насоса.

Результати тестування (14.02.25р.):

частота - 50 герц
теплопродуктивність - 12,92 Квт.
витрата електроенергії компресором - 2,5 Квт.
споживання двох цирк. насосів - 0,21 Квт.
витрата електроенергії разом з цирк.насосами - 2,71
COP Теплового насосу - 5,17
COP разом з цикруляційними насосами - 4,76

частота - 32 герц
теплопродуктивність теплового насосу - 9,57 Квт.
витрата електроенергії компресором - 1,5 Квт.
споживання двох цирк. насосів - 0,21 Квт.
витрата електроенергії разом з цирк.насосами 1,71 Квт.
COP Теплового насосу - 6,33
COP разом з цикруляційними насосами - 5,59 

• Хаха 1
Посилання на коментар

Фоточку агрегата внутри можно.

Что бы не получилось как с Евгением?!?

Р.S. что бы вести конструктивную дискуссию.

Возможно у Вас стоят ZPV Copeland Scroll™ - тогда приношу свои извинения.

А так похоже на триндешь 😉

Screenshot_2025-02-14-21-16-59-051_com.google.android.apps.docs.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...