Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

История моей эмиграции. Как, куда, почему.

Harmonia

Рекомендовані повідомлення

6 часов назад, МаТраС сказал:

Ясно. Ростете. Мову ззарання вчили? 

Я думав,  що Чехія по менталітету вам підходить. Да і від рідні недалеко.

Рідні під окупацією у Криму. Тобто нескінченно далеко поза залежністю від фізичної відстані. Рідні дружини якраз у Чехії лишились.

В Чехії було дуже добре мені. Шматочок цієї країни назавжди у моєму серці. Навіть мову пам'ятаю досі. 

Англійську зазделегідь не вчив. Це саме для мене дуже вторинним виявилось. Головним виявився канадський досвід. Так. Не живучи у Канаді я отримав якось канадський досвід у руфінгу. Якось ми запускали бізнес-проект по будівництву дахів у канадьскома стилі. Дивились ютуб, копіювали усі процеси, завозили інструменти. Це допомогло не шукати роботу місяцями як більшість а ще за декілька місяців до приїзду вже мати 3 джобофери. Ще допомогли відгуки тут на форумі, доречі. Усім хто лишив референси - велика дяка

Тут мені та родині легче. Більше безпеки та комфорту. Легше все йде якось. Ті умови життя що я маю за 8-9 годин повністю легального робочого дня 5/2 я б дуууже довго досягав у Чехії. Про Україну взагалі речі не йде, нажаль.

Діти вже спілкуються англійською в школах/садочках. Дружина англійською володіє добре бо в Україні вона працювала у international business і в офісі спілкувались лише нею. 

• Лайк 4
  • Дякую 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, #roofinspector сказав:

Рідні під окупацією у Криму. Тобто нескінченно далеко поза залежністю від фізичної відстані. Рідні дружини якраз у Чехії лишились.

В Чехії було дуже добре мені. Шматочок цієї країни назавжди у моєму серці. Навіть мову пам'ятаю досі. 

Англійську зазделегідь не вчив. Це саме для мене дуже вторинним виявилось. Головним виявився канадський досвід. Так. Не живучи у Канаді я отримав якось канадський досвід у руфінгу. Якось ми запускали бізнес-проект по будівництву дахів у канадьскома стилі. Дивились ютуб, копіювали усі процеси, завозили інструменти. Це допомогло не шукати роботу місяцями як більшість а ще за декілька місяців до приїзду вже мати 3 джобофери. Ще допомогли відгуки тут на форумі, доречі. Усім хто лишив референси - велика дяка

Тут мені та родині легче. Більше безпеки та комфорту. Легше все йде якось. Ті умови життя що я маю за 8-9 годин повністю легального робочого дня 5/2 я б дуууже довго досягав у Чехії. Про Україну взагалі речі не йде, нажаль.

Діти вже спілкуються англійською в школах/садочках. Дружина англійською володіє добре бо в Україні вона працювала у international business і в офісі спілкувались лише нею. 

Радий за Вас. так все рівненько, легко все йде. я думав без знання мови взагалі хрен туди по робочий візивиїдеш. Все таки Ви не грузчик. Треба держати комунікації.
Про відгуки весело було)) невже роботодавці не запроси робить по останнім місцям, а вірять нашим форумним відгукам?

Посилання на коментар

8 хвилин тому, МаТраС сказав:

Радий за Вас. так все рівненько, легко все йде.

Ви коли останній раз переносили дупу, двічі за три роки, на пару-трійку

тисяч км.?

Посилання на коментар

8 хвилин тому, ozor сказав:

Ви коли останній раз переносили дупу, двічі за три роки, на пару-трійку

тисяч км.?

я бачу по роботі в людини точно все рівно і вверх. а про проблеми еміграції ми знаємо які. 

Посилання на коментар

1 час назад, МаТраС сказал:

Про відгуки весело було)) невже роботодавці не запроси робить по останнім місцям, а вірять нашим форумним відгукам?

Чем дальше от совка, тем более доверчивые люди. И доверие значительно большее значение имеет в целом. 

Это такой малозаметный фактор, который ооочень влияет на комфорт жизни в позитивную сторону. 

Безусловно кто-то пользуется этим со злыми намерениями но процент таких людей сильно меньше и не играет основную ноту в обществе.

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 хвилину тому, #roofinspector сказав:

Чем дальше от совка, тем более доверчивые люди. И доверие значительно большее значение имеет в целом. 

Это такой малозаметный фактор, который ооочень влияет на комфорт жизни в позитивную сторону. 

Безусловно кто-то пользуется этим со злыми намерениями но процент таких людей сильно меньше и не играет основную ноту в обществе.

да це не совок. це скрізь таке. люди +- однакові по світу.  

• Хаха 1
Посилання на коментар

35 минут назад, МаТраС сказал:

да це не совок. це скрізь таке. люди +- однакові по світу.  

А, да? Значит мне показалось 

Ну ок. Буду знать. Спасибо что объяснили 

• Хаха 2
Посилання на коментар

Скільки прожили у чехів? Якщо можна, стисло, про плюси і мінуси.

Головна причина переїзду?
Дякую.

Посилання на коментар

1 годину тому, #roofinspector сказав:

А, да? Значит мне показалось 

Ну ок. Буду знать. Спасибо что объяснили 

ок. в 1944 в нас в київській обл був совок чи ні?)

Посилання на коментар

1 час назад, ozor сказал:

Скільки прожили у чехів? Якщо можна, стисло, про плюси і мінуси.

Головна причина переїзду?
Дякую.

Ох. Ну и заданьице вы мне ставите. 

До недавнего времени я вообще уже забыл о существовании этой темы. А для ответа на ваш вопрос нужно 60 страниц форума вспомнить и выложить сухую выдержку. 

Главная причина переезда - люди. Тот социальный договор, та культура взаимоотношений, правила поведения, нормы и мораль - мне всё это не нравилось. Я сначала пробовал как-то на эти повлиять но понял что в сухом остатке лишь усталость, неудовлетворённость и раздражение. Почувствовал себя лишним и уехал. 

Чехия - самая западная (по ментальности) из всех славянских (по языку) стран. Удобная страна для приобретения опыта эмиграции. 

По приезду получил полное удовлетворение своим вышеперечисленным запросам. Мне понравилось. Сложно сейчас сложить таблицу "pro/contra".

Жене не очень язык зашёл. Жена изначально была настроена на Канаду. Я был тоже не против. 

Как выяснилось что в Канаде ещё лучше. Блогеров особо не слушал тк понимал что нужен личный опыт.

• Дякую 3
Посилання на коментар

37 минут назад, МаТраС сказал:

ок. в 1944 в нас в київській обл був совок чи ні?)

Не знаю. Я уезжал от совка головного мозга большинства граждан в 2020м году

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...