Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Газировка своими руками?

normal

Рекомендовані повідомлення

Зимой на троих выпиваем пак минералки в неделю (6*1.5л Моршинской\Миргородской) + летом больше и ещё всякие лимонады, соответственно: куча пустых бутылок и лишние походы\поездки в магазин (хоть он и рядом), возможно ещё какой-то вред от минералов... Хлеб уже не покупаю (пользуюсь хлебопечкой), думаю ещё попробовать газировать воду (в подвале есть куча места), основных вопроса два:

- подойдет ли такая вода из водопровода (плюс обычный тройной фильтр)?

- кроме баллона CO2 с редуктором, может кто-то собирал ещё карбонизатор (чтобы не трясти час бутылками)?

water.gif

1.jpg

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 Пользовался аппаратом Sodastream. Прикольная штука, но у нас стоимость получаемой газировки негуманная выходит. Чисто визуально от вот этой любительской конструкции отличается только тем, что бутылка толстостенная и углекислота подаётся трубочкой ниже уровня воды. Может быть достаточно небольшой доработки?

14.02.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Возможно, ещё для аквариумов есть распылители, наверно попробую пока вручную, а если понравиться, то уже улучшать и автоматизировать

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нифига в райцентре не нашел мелких баллонов типа 3-8л, только обычные по 40л (которые фиг подымешь), на заправке сказали искать огнетушитель с круглым дном и они поменяют вентиль (но оказалось тоже дефицит), возьму когда буду проездом в крупном городе

Для sodastream есть адаптеры и можно заправлять их баллончики самому, но для быстрой карбонизации в них идет давление в 10атм, ну и попить ночью придется к этому аппарату бегать со стаканом или покупать ещё пару их бутылок и держать в холодильнике перед газированием

Нашел кажется подходящий вариант: кинуть баллон и кег с водой в подвал, тогда принудительное охлаждение и тряска не нужны, кажется за неделю должно само насытится углекислотой, а разливать можно будет в бутылки как пиво

Альтернативный метод карбонизации (не хочется трясти кег)

Поставьте кег вертикально и с помощью редуктора задайте давление в 0,8 атм (если возможности карбонизировать при 6°C нет, определите необходимое давление по таблице). Карбонизация при 6°C в вертикальном положении займёт примерно 5–7 дней, но время ожидания можно сократить, если подталкивать кег каждый раз, когда проходишь мимо. Рекомендуется карбонизировать при температуре от 5 до 12°C, тогда карбонизацию можно завершить чрез 3–7 дей. При более высокой температуре карбонизация займёт больше времени.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...
14.02.2022 в 09:20, normal сказав:

летом больше и ещё всякие лимонады

Встановив осмос і ще навчився робити свій хлібний квас подвійного бродіння (за 3-4 дні), газується природньо у холодильнику (без градусів), з магазінними взагалі ніякого порівняння і на літо відпало питання про всі інші напої (мінералка, компоти і навіть пиво - ще треба пошукати смачного...), хочу удосконалити рецепти і знайти зимові варіанти, але поки є базові питання, наприклад: коли треба закінчувати квасіння, які ознаки? Напевно з балонами CO2 буде більше гемору і нехай вони ще почекають...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 хвилин тому, normal сказав:

навчився робити свій хлібний квас подвійного бродіння (за 3-4 дні), газується природньо у холодильнику (без градусів)

Поділіться будь ласка рецептом

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я робив за таким рецептом, тільки перший раз (замість закваски) кидав жменю немитих родзинок (дикі дріжджі) і треба довше чекати, мета - сформувати сімбіоз корисної мікрофлори, де переважають молочнокислі бактерії і щоб квас квасився, а не бродив. На такій заквасці при літній температурі процесс йде набагато швидше і пити можна зразу після охолодження на третій день, а щоб краще загазувався треба додавати родзинки і довше тримати у холодильнику. Пробував всіляки рецепти квасу з цикорієм на сухих дріжджах - то виходила якась вонюча бражка

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Квас на 9л:

- житній хліб 750гр
- перший сахар 12 ложок (370гр)
- вода (окріп) 9л (для прискорення я половину додавав холодної з осмосу) 
- закваска 10 ложок (перший раз жменя родзинок)
- другий сахар 8 ложок (250гр)
- родзинки 3-5 шт на пляшку

      спочатку: поставити сухарі у духовку, залити сахар окропом, додати сухарі
через 12 годин: додати закваску, перемішати та накрити (можна зробити раніше якщо вода вистигла до теплої)
через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни?
через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни?
через 12 годин: перемішати, досить коли зменшилось піни?
через 12 годин: процідюємо (достатньо просто через сито без марлі), залишки з 10 ложок забираємо як закваску, додаємо другий сахар
через 12 годин: разлити по пляшкам, кинути родзинки, прибрати у холодильник
через 12 годин: можна пити, але ще краще почекати для більшого газування

Родзинки я купляв якісь сині ноунейм, бо читав що у пачках з консервантом сірки можуть не зпрацювати. Залишки після процідювання пускаємо на добриво для огірків. Пляшки краще тримати у холодильнику вертикально щоб родзинки та  невеличкий осад залишалися на дні, я для естетики перед вживанням просто переливаю в іншу пляшку, але часто не встигаю, бо швидше випивають :)
 

Змінено користувачем normal
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А можна про закваску трішки докладніше? Що це за закваска і де ви її купували?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Просто кидаєте житній сухарик у банку з теплою водою і через тиждень він сам повинен не запліснявіти, а скиснути. Тоді залишки того сухарика і будуть закваскою (потрібною нам мікрофлорою), а щоб кожен раз не чекати по тижню, беруть вже готові залишки сухарів з попереднього квасу, таким чином кожен раз мікрофлора стає ще сильнішою і швидкодіючою. Тобто перший раз можна навіть і родзинки не кидати, але наче вони прискорюють той процесс, потім вже вони не потрібні і в закваску не йдуть (кидають тільки для газації)

Просто перший раз робіть без закваски і чекайте трохи довше (обов'язково у теплі, але не на сонці), якщо з'являться бульбашки, значить процесс пішов і через кілька днів можна процідювати

І ще я трохи відійшов від рецепту: після другого сахару зразу розливаю по пляшкам і щільно закриваю, а в холодильник ставлю через 4-6 годин, інакше дріжджі у холоді погано стартують і виходить слабогазований

Змінено користувачем normal
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дуже дякую за пояснення. А сушені яблука замість родзинок не додавали? 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ні, ще не експерементував, знайомий каже дуже смачний квас з бузини, але то треба ще десь ії нарвати :)

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...