vadimv Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 3 хвилини тому, karbo сказав: За них голосував народ України а вони його голоси купували гречкою пенсіями А щоб народ України раптом не проголосував за інших - вони їх в асфальт закатували. Це у вас називається "чесними виборами", щоб покласти відповідальність за дії кацапських гауляйтерів на народ. Змінено 15 березня користувачем vadimv 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 5 хвилин тому, karbo сказав: За них голосував народ України а вони його голоси купували гречкою пенсіями Перед цим українців майже зовсім позбавили грошей та їжи... Зарплатня в 50 доларів була фантастикою. Змінено 15 березня користувачем 7351 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 минуту назад, vadimv сказал: А щоб народ України раптом не проголосував за інших - вони їх в асфальт закатували. Це у вас називається "чесними виборами", щоб покласти відповідальність за дії кацапських гауляйтерів на народ. У нас вільно голосували нікого не закопували не треба байок тут розказувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 2 минуты назад, 7351 сказал: Перед цим українців майже зовсім позбавили грошей та їжи... Зарплатня в 50 доларів була майже фантастикою. При кравчуку зарплата була від двох до п'яти доларів місяць Народ тоді не уважав руськими ворогами хотів пенсію хотів газ безплатно в результаті отримав за рахунок продажу підприємств заводів пароходів танків літаків і так дальше І так весело з прапорами незалежна Україна проїдала свою майбутню незалежність Змінено 15 березня користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 2 хвилини тому, karbo сказав: При кравчуку зарплата була від двох до п'яти доларів місяць Так робіть висновки -- навіщо це було зроблено в самій багатій на гроші та їжу республиці бувшого есересер... (В мене на шахті було 30 плюс ще 40-50 шабашки) Змінено 15 березня користувачем 7351 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня Про власника форума Цитата Mein Kampf (або украинский язык в истории жизни одного 50 летнего киевлянина). Может многие узнают в моей истории себя. Мой дедушка был военный и его перевели в Киев после войны из Подмосковья. Второй дедушка был тоже военный и его перевели в Киев преподавателем в КВВАИУ из Ленинграда. Тогда при совке я думаю, так делали умышленно с Киевом. Мои родители познакомились и в 1974 году родился я - первый коренной Киевлянин. Не нужно даже пояснять, что моим языком с детства был русский. У нас не было родственников в селе, других языков я не слышал, первую живую корову я увидел в 17 лет. Так, как я был ребенком военного, нас "мотало" по странам и республикам. В школе я уроки украинского не посещал. В моем киевском классе никто не говорил по украински, в моем дворе никто не говорил по украински, в соседнем тоже и даже в моем доме на Чоколовке я не слышал другой речи. Все друзья и весь мой круг общения был только русский. Таков был Киев моей молодости. Говорить на украинском считалось жлобством и признаком "селянства". Даже приезжие с регионов пытались говорить на русском. Потом я поступил в военное училище, это была уже украинская армия, но за все время обучения наши преподаватели не смогли освоить украинский. Много было сложных спец. предметов. Диплом писал на русском. Все, что я слышал в институте это команды от начальника института на украинском языке на общих построениях и речи приглашенных гостей. Устав учили тоже на русском. Учебников на украинском не было. Попав на военную службу уже офицером, я столкнулся с тем, что на украинском в части тоже никто не говорит. Потом, уйдя из армии, я строил сеть мобильной связи и в нашей большой технической Дирекции был только один парень, который говорил на украинском. Далее были разные компании, где я работал, и вся специальная литература и все общение было на русском, а больше даже на английском. Когда UMC купили русские, Вы догадываетесь на каком языке мы вели переписку и общение с руководством. Но зато тогда в UMC я начал встречать первых украинско язычных людей, это были экспаты с диаспор, которых приглашали работать. Потом, уже позже появились толковые ребята с западной Украины и украинская речь зазвучала на совещаниях. После 2010 я развивал свои бизнес, большой частью которого был Интернет маркетинг. Статистика такая, что 74% всех запросов в Гугле из Украины на русском, больше чем половина людей не имеет даже украинскую раскладку на клавиатуре. Поэтому опять все приоритеты были на русскую семантику и контент. Начался 2014 год, АТО, аннексия. И понеслись попытки заставить людей перейти на украинский язык. Я, как гражданин страны, поддерживаю все языковые законы, направленные на популяризацию украинского языка. Но переход на язык это дело добровольное и через силу никого не заставишь это сделать. Это должно быть внутреннее желание. Меня очень бесило, что меня кто-то к чему-то вынуждает, а решение должно быть свое. Потом началась война. Многие мои соседи и друзья, которые пафосно носили вышиванки, говорили на украинском и давали мне слово быть рядом и отражать атаку русских.... просто сбежали. Более того, они поснимали даже украинские флаги с домов. Оказалось, что патриотизм все таки в иных вещах. На второй день войны я "встал в строй". Дальше было много чего. И боевые выходы и окопы и фронта и десятки лекций и сотни занятий с военными и всем абсолютно было плевать на каком языке я говорю. Когда ты плечом к плечу защищаешь страну с другими побратимами это все для не имеет значения. И среди ЗСУ сейчас русской речи звучит по прежнему много. Но на войне у меня начались первые «уроки жизни»: - переговоры по связи только на украинском ( и маскировка и принадлежность) - общение с незнакомыми военными на фронтах на украинском, иначе свои же могут "увалить" - полное не желание на фронте отождествлять себя с врагом Какая картина у меня сейчас? Моя дочь перешла пол года назад на украинский. Даже дома. Так у меня дома появился первый украино язычный человек. Она сделала это осознанно, таким и должен быть выбор и я его принял. Я говорю на украинском и на слух разницы не замечаю, но я не умею писать. Я просто никогда не учился этому. В своей жизни я написал более 400 печатных статей ( а для инета и не сосчитаю сколько) и все они были на русском. Мне пока сложно сейчас формулировать письменно материалы. Но я не хочу, чтобы враг читал легко мои тексты, поэтому я пишу материалы, перевожу их гуглом и вручную все корректирую. Вот такая мука Но, я честно стараюсь и хочу владеть письменным украинским не хуже русского. Жить в стране и не уметь писать на гос языке, это признак недалекости. Ну а тем, кто мне пишет с диванов "Чому не українською?" я отвечу: Вы сделайте, хоть часть того, что делаю для страны и делаю с такой любовью к моей стране и моему народу, чтобы иметь право учить меня жизни. А если Вам сложно меня в чем то понять, попросите вежливо, я переведу. UPD Еще забыл добавить, что я авто путешественник и много до войны ездил по странам, так вот уже тогда с 2014 мы начали общаться за границей в публичных местах на украинском. Мне часто было стыдно за поведения "русского мира" на отдыхе и я не хотел с ними себя ассоциировать. Жаль только, что в мире для многих мы все из СНГ по прежнему "русские". И только страны прошедшие сами боль войны с "братским народом" , как например Хорваты, понимают нас. Там ще було, але цей запис вже не доступний:) Він його видалив https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0JdjizEoJHcW9egEigtqcc7jP6jzhohyKrtnNZNeEwbo5qrd6P2CyQswzfG7Yh2f6l& 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 5 минут назад, vadimv сказал: А щоб народ України раптом не проголосував за інших - вони їх в асфальт закатували. Це у вас називається "чесними виборами", щоб покласти відповідальність за дії кацапських гауляйтерів на народ. ну проголосували грузини за "інших" - Гамсахурдіа та Саакашвілі . Легше стало ? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 6 минут назад, 7351 сказал: Так робіть висновки -- навіщо це було зроблено в самій багатій на гроші та їжу республиці бувшого есересер... Тобі скільки років що ти такий дурниці розказуєш? Українська економіка була частинкою великого радянського воєнно-економічного комплексу і при його розвалі економіки не стало. Інженери торгували на базарі Лише в моєму рідному Франківську було більше десятка воєнних заводів А скільки було військових частин я не можу і приблизно згадати. Лише добре пригадую що військових патрулів можна було частіше зустрінути як міліціонерів на вулицях міста Змінено 15 березня користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 8 хвилин тому, karbo сказав: У нас вільно голосували нікого не закопували не треба байок тут розказувати. Яких ще "байок"? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) то чим обумовлене раптова втрата позицій на курщині із загрозою Сумській області? так потужно 3 роки там окопувались, що ніхуа нема? і це при тому, що там найкращі підрозділи. я задовбав зрадойобством і накиданням, але ж ля, якого буя? чи не існує способів організації ліній оборони -захисту в умовах такої війни? чому не виходить ні в наступ, ні в оборону? нам жеж заливають про втрати 1 до 5-10-20 (Корчинський) Змінено 15 березня користувачем akineo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 хвилину тому, karbo сказав: Тобі скільки років що ти такий дурниці розказуєш? Українська економіка була частинкою великого радянського воєнно-економічного комплексу і при його розвалі економіки не стало. Так казали і в Донецьку, поки Ахмєтов не почав викупати розвалені та розкрадені заводи та шахти -- всі підприємства під Рінатом почали працювати, зарплатня виплачуватись, та ще й рости, продукція йти на експорт -- мабуть чудо... Так що свої комуняцькі байки остав собі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня Только что, vadimv сказал: Яких ще "байок"? Той Чорновіл і задурно нікому не було потрібен. Ніхто і не збирався за нього голосувати. Заспокойся вже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 3 минуты назад, 7351 сказал: Так казали і в Донецьку, поки Ахмєтов не почав викупати розвалені та розкрадені заводи та шахти -- всі підприємства під Рінатом почали працювати, зарплатня виплачуватись, та ще й рости, продукція йти на експорт -- мабуть чудо... Так що свої комуняцькі байки остав собі. У мене Ахметова не було як і копанок шахтарів і всього іншого. Були абсолютно вільні вибори без всяких погроз і навіть натяків на них До того же всі твої копанки були дотаційними і Україна брала міжнародні позики щоб цим шахтарям чи то шлюхтарям платити гроші бо касками тарабанили в Києві Змінено 15 березня користувачем karbo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 7 хвилин тому, Бездомный сказав: ну проголосували грузини за "інших" - Гамсахурдіа та Саакашвілі . Легше стало ? Так справа в тому, що не було ніяких "чесних виборів" - були тупо узгоджені з мацквою кацапські гауляйтери. Які чесно відпрацьовуючи кацапські (і американські) вказівки і розпродали зброю. А винним тепер роблять народ. Красота. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 годину тому, Dmitriy_S сказав: Але це не про Україну, спочатку вона відправила своїх вчених торгувати на базар сігарєтами, потім за кордон, а потім решту в посадках знищила:-) цікаво що такою Україна буде завжди. простіше виїхати в готове - ЄС, наприклад. і жити життя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 8 хвилин тому, karbo сказав: Заспокойся вже. Як тільки ти припиниш писати всяку дурню про український народ, який розпродав зброю. Змінено 15 березня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 3 минуты назад, vadimv сказал: Так справа в тому, що не було ніяких "чесних виборів" - були тупо узгоджені з мацквою кацапські гауляйтери. Які чесно відпрацьовуючи кацапські (і американські) вказівки і розпродали зброю. А винним тепер роблять народ. Красота. Ага розкажи мені як вони у Франківську чи в Львові узгоджували вибори Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 хвилину тому, karbo сказав: У мене Ахметова не було як і копанок шахтарів і всього іншого. Були абсолютно вільні вибори бо всяких погроз і навіть натяків на них До того же всі твої копанки були дотаційними і Україна брала міжнародні позики щоб з цим шахтарям чи то шлюхтарям платити гроші бо касками тарабанили в Києві Знову комуняцка брехня -- в Києві "тарабанили касками" шахтарі зі Львова та з Дніпра -- Донеччани на Київ не ходили... Копанки не могли бути дотаційними -- це звичайна крадіжка вугілля... (тобто ти знову збрехав). Про дотації Донецької області теж брехня -- чи здивуєш посиланням на державну статистику про це? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 минуту назад, vadimv сказал: Як тільки ти припиниш писати всяку дурню про укранський народ який розпродав зброю. Продавали всі президенти без винятку яких цей народ вибирав для того щоб їм платив пенсію та давав дешевий газ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня А що стосується Чорновола так той і у Львівській області не зміг об'єднати нікого бардак там вічно був Куди йому до президента України Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
akineo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 1 година тому, 7351 сказав: До цього була імітація для збереження радянської(кацапської) імперії. 99% все влаштовувало. 2013 найкращий для України. зараз боротьба за що? за вічну війну? за життя у постійній загрозі нвоої війни? жінки діти виїхали чи планують виїхати. кульцість калік і загиблих з кожним днем все більше. військова диктатура набирає обертів. класна країна майбутнього буде? Змінено 15 березня користувачем akineo 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня 1 хвилину тому, karbo сказав: Продавали всі президенти без винятку яких цей народ вибирав для того щоб їм платив пенсію та давав дешевий газ Що продав Зеленський? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 9 хвилин тому, karbo сказав: Ага розкажи мені як вони у Франківську чи в Львові узгоджували вибори Я там на виборах не був, можу розказати, як це було в Сумах. Куди чучма привіз "губернатором" (призначив головою обладміністрації) щербаня, який всюди розставив своїх бандюків. Вибори? Які ще вибори... 6 хвилин тому, karbo сказав: А що стосується Чорновола так той і у Львівській області не зміг об'єднати нікого бардак там вічно був Куди йому до президента України Звісно, якщо всю верхівку захоплено ворожим спецназом - звідки там взятися нормальним людям... Змінено 15 березня користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
karbo Опубліковано: 15 березня Поділитись Опубліковано: 15 березня (змінено) 3 минуты назад, vadimv сказал: Я там на виборах не був, можу розказати, як це було в Сумах. Куди чучма привіз "губернатором" (призначив головою обладміністрації) щербаня, який всюди розставив своїх бандюків. Вибори? Які ще вибори... А я тобі розказую де я був А чорновол і рух не зумів втримати в одних руках. Обгризком того руху ще донині керує мій дуже близький родич Змінено 15 березня користувачем karbo Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз