Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

9 годин тому, Бездомный сказав:

виноград - якийсь хитрий ноунейм з Узбекистану . 

вино  гарне - поки молоде - поки грає , куди тому Божолє , куди тій віагрі , куди тій Барселоні

 

а от домашня  чача з нього  - нічого кращого не пив .

 

секретний інгредієнт :

обов'язково  має робити Лібенфрау - власними руцями , персонально для вас , з любов'ю.

Кротше - вам так не буде .

Трохи про українське вино:)

Прихований текст

Мене один френд попросив написать, що я думаю про українське вино… Ну я про нього, в основном, нічого не думаю. Не патріот я в цьому сенсі. Соррі за снобізм…

Є кілька відверто винних країн: Франція, Італія, Іспанія, США, Чілі, Аргентіна, ЮАР, Австралія, Нова Зеландія… Трохи меншою мірою – Грузія, Австрія, Греція. Останнім часом сильно продвинувся Ізраїль. Є доволі непогані вина в Турції…

Є навіть непогане червоне вино в Японії. Я пробував. Якщо, конєшно, не зважати на те, що робититься воно в долині Напа в Каліфорнії. Також пробує рухаться в цьому напрямі Китай. Вони вже скупили половину шато в Бордо і взялися за Бургундію. Думаю, скоро з’явиться на ринку якесь китайське “Шато Марго” за 2 долара… Це сумно, ну неізбєжно…

Є также всякі - Болгарія, Угорщина, Португалія, і напрімєр, даже Латвія… Про це пише Олександр Геніс. В Латвії знаходиться найпівнічніший виноградник у світі. Роблять кілька десятків бутилок вина. Купити його неможливо, бо все йде на протокол, МІД і тд. Яке воно на смак? - запитав Геніс у господаря виноградника. -Гадость така, шо в рот взять невозможно, - чесно зізнався той…

Для мене “українське вино” – це вино, яке робив з винограду мій батько (нині вже не робить, бо не здужає бутилів тягать). Кілька 20-літрових бутелів стояли у погребі, Я туди лазив і пив нишком його прямо там в інтімі погрібной тішини і в одіночестві… Потім вилазив і йшов на діскотєку… Ще було яблучне, сильно погане й кисле. Я добавляв у нього сахару – три ложки на літр, потім розколочував і пив…

Що ж стосується промислових вин України, то я їх не люблю. Не смакують вони мені. Всі ці Гулєєви, Голіцини і тп. Пив колись я і “Троянду Закарпаття”, і всякі мускати красного і бєлого камня, і чорного доктора… Як на мене – це все ж таки не зовсім правильне вино…

Ще раз ночував в Одесі в якомусь притоні. Зажадав всяких “шаблі”, “сансерів” і “шардонів”… Ага! - Є тіки “Одеський степ”, сказала мені бандерша… І чомусь додала: “Девушек будєтє?” (видно шоб скрасить вкус “одеського степу”)… Нє, кажу , дєвушки не нужни, але позвіть-ка мені двуг гетер з сітарою і арфою, або хоча би гейшу з сямісеном… -Чіво? – спитала хазяйка… Та нічіво, кажу, - обліко моралє, штопор неси…

Як казав в таких случаях один з героїв Подерв’янського: Та шо я, пацан? Я в армії так наїбався, що противно згадувать. Я вобщє ото їбаться не понімаю - ну шо тут такого? Я б краще вина б ото випив…

“Одеського степу” я випив. Нічо так, але голова боліла вранці… А мій товарищ Джонні з Аджарії каже так: єслі галава не баліт – значіт віно хароший, а єслі галава баліт – значіт віно плахой… Хулі не ясно…

В Грузії вино починають пить рано… Часов у шість утра… (Так само роблять герої Хемінгуея… В його романі “За рекой в тени деревьев” є така сцена: “Полковник Кантуэлл чистил зубы и пил вальполичелло»)… Через це про Грузію дуже мало воспомінаній… Як співав Антонов “І всьо что помніцца с трудом – то мнє дороже”…

Україна ж в міжнародних винних путєводітєлях отсутствує. Згадується тільки окремою строчкою у каталозі Паркера, в розділі солодких вин, там ідеться про Крим.

В общим, вино українське – так сібє, товаришчі. І в цьому нема нічого страшного… Ми ж не боїмося визнавати, що “Таврія” – це м’ягко говоря, не “Ауді”… Ну то й шо… Зато ми красіво співаємо…

Виноробство – сложна штука. Теруари, традиції, грунти, покоління, якість сонця, дощі. Все це дуже важно і так просто з нуля не робиться…

Останній раз я пив українське вино на інаугурації у Петра Олексійовича. Інкерман. Каберне-Совіньон. Червоне. Це було правильно і целєсообразно з політичної точки зору, щоб показать що “Крим наш”, але це ж саме чуть не спортило інаугурацію. Не Порошенкові, разумєєтца, а – мені… Я даже хотів перейти в опозицію од обіди і разочарованія… Але враховуючи те, що я на інаугурації був не самим главним дєйствующим ліцом, то я рішив змириться з капризами судьби. І випив один бокал…. Враховуючи, що я до того випив ще п’ять – не так уже й погано…

Сьогодні найліпше українське вино, кажуть, робить Іван Плачков, колишній міністр енергетики. Називається марка “Колоніст”. Ціновий діапазон від 80 гривень до пошти тисячі. Вони взяли якихсь французьких спеців, технології, правильні лози і тд… Я пробував. Ну, всьо-равно – не то, при всій повазі…

Наші полуолігархи, які мають гроші, але в вині не розбираються, останнім часом взялися заказувать персональні вина. Тіпа його лічна бутилка з вином, видержаним в бочці з дуба, посадженого ще, тіпа Каїном, або, на крайняк, - Пан Коцьким… Один раз до нас з кумом приїхав один такий, каже: “натє, попробуйтє, ахуєєтє”… Я ахуєл ще навіть коли не попробував, бо ізжога починається вже тоді, коли не ковтнув його даже… Шоб не обіжать уважаємого чєлавєка, ми це вино вилили в унітаз, а в його бутилку перелили брунелло. Потім пили й хвалили, а власник бутилки казав: я же гаваріл…

Ще у кума, окрім основної, є діжурна машина, яка працює тільки на вихідні. Вона їздить тільки за вином. Ми її назвали бухловоз…

Один раз я рішив збирать пробки з під вина. Але невдовзі стало ясно, що при таких темпах употреблєнія вина, для пробок треба отдєльну квартіру, желатєльно трьохкомнатну… То я ті пробки к ібеням викинув…

Я чогось не люблю пити вино ввечері. Люблю, так сказать, в першій половині дня. Я тотал-жайворонок. Це существенно усложняє жизнь… Бо як тільки наливаєш стакан холодного білого, то, як правило, звонить якась сука і просить кудись приїхать, або шось зробить…

Коли я відкриваю бутилку вина і пробка виходить з бутилки з характерним хлопком, то моя донька Дарина каже: О! Знакомий з дєцтва звук… І додає: це тобі ше повезло, що я п’ю не вино, а текілу і джин з тоніком, бо ти б нас не прокормив… Скажи, спасіба… - Та спасіба, кажу…

А то якось сидів на Корсіці і вирішив одкрить бутилку білого часов у десять… Кум підійшов і сказав грусно і нєувєрєнно: до 12-ти нельзя… - Чого це, - питаю? – Печінка чиститься, каже кум, - я десь читав… - То, - кажу, в теба до 12-ти, а в мене до 10-ти, я з своєю договорився… Скажи ж, - кажу печінці… Да, каже печінка, до 10-ти точно, у нас контракт. Наливай уже, каже. Бо мені набридло перероблять ацетальдегід, етанолу хочеться, він вкусніший… І вообще, - може спляшем?...

То кум тоді каже: ну: наливай і мені, я з своєю тоже договорюся! Да?- каже, печінко! Та наливайте вже, задовбали триндіть, - каже печінка…

(с)

 

Змінено користувачем Dmitriy_S
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Dmitriy_S сказал:

Трохи про українське вино:)

  Скрыть контент

Мене один френд попросив написать, що я думаю про українське вино… Ну я про нього, в основном, нічого не думаю. Не патріот я в цьому сенсі. Соррі за снобізм…

Є кілька відверто винних країн: Франція, Італія, Іспанія, США, Чілі, Аргентіна, ЮАР, Австралія, Нова Зеландія… Трохи меншою мірою – Грузія, Австрія, Греція. Останнім часом сильно продвинувся Ізраїль. Є доволі непогані вина в Турції…

Є навіть непогане червоне вино в Японії. Я пробував. Якщо, конєшно, не зважати на те, що робититься воно в долині Напа в Каліфорнії. Також пробує рухаться в цьому напрямі Китай. Вони вже скупили половину шато в Бордо і взялися за Бургундію. Думаю, скоро з’явиться на ринку якесь китайське “Шато Марго” за 2 долара… Це сумно, ну неізбєжно…

Є также всякі - Болгарія, Угорщина, Португалія, і напрімєр, даже Латвія… Про це пише Олександр Геніс. В Латвії знаходиться найпівнічніший виноградник у світі. Роблять кілька десятків бутилок вина. Купити його неможливо, бо все йде на протокол, МІД і тд. Яке воно на смак? - запитав Геніс у господаря виноградника. -Гадость така, шо в рот взять невозможно, - чесно зізнався той…

Для мене “українське вино” – це вино, яке робив з винограду мій батько (нині вже не робить, бо не здужає бутилів тягать). Кілька 20-літрових бутелів стояли у погребі, Я туди лазив і пив нишком його прямо там в інтімі погрібной тішини і в одіночестві… Потім вилазив і йшов на діскотєку… Ще було яблучне, сильно погане й кисле. Я добавляв у нього сахару – три ложки на літр, потім розколочував і пив…

Що ж стосується промислових вин України, то я їх не люблю. Не смакують вони мені. Всі ці Гулєєви, Голіцини і тп. Пив колись я і “Троянду Закарпаття”, і всякі мускати красного і бєлого камня, і чорного доктора… Як на мене – це все ж таки не зовсім правильне вино…

Ще раз ночував в Одесі в якомусь притоні. Зажадав всяких “шаблі”, “сансерів” і “шардонів”… Ага! - Є тіки “Одеський степ”, сказала мені бандерша… І чомусь додала: “Девушек будєтє?” (видно шоб скрасить вкус “одеського степу”)… Нє, кажу , дєвушки не нужни, але позвіть-ка мені двуг гетер з сітарою і арфою, або хоча би гейшу з сямісеном… -Чіво? – спитала хазяйка… Та нічіво, кажу, - обліко моралє, штопор неси…

Як казав в таких случаях один з героїв Подерв’янського: Та шо я, пацан? Я в армії так наїбався, що противно згадувать. Я вобщє ото їбаться не понімаю - ну шо тут такого? Я б краще вина б ото випив…

“Одеського степу” я випив. Нічо так, але голова боліла вранці… А мій товарищ Джонні з Аджарії каже так: єслі галава не баліт – значіт віно хароший, а єслі галава баліт – значіт віно плахой… Хулі не ясно…

В Грузії вино починають пить рано… Часов у шість утра… (Так само роблять герої Хемінгуея… В його романі “За рекой в тени деревьев” є така сцена: “Полковник Кантуэлл чистил зубы и пил вальполичелло»)… Через це про Грузію дуже мало воспомінаній… Як співав Антонов “І всьо что помніцца с трудом – то мнє дороже”…

Україна ж в міжнародних винних путєводітєлях отсутствує. Згадується тільки окремою строчкою у каталозі Паркера, в розділі солодких вин, там ідеться про Крим.

В общим, вино українське – так сібє, товаришчі. І в цьому нема нічого страшного… Ми ж не боїмося визнавати, що “Таврія” – це м’ягко говоря, не “Ауді”… Ну то й шо… Зато ми красіво співаємо…

Виноробство – сложна штука. Теруари, традиції, грунти, покоління, якість сонця, дощі. Все це дуже важно і так просто з нуля не робиться…

Останній раз я пив українське вино на інаугурації у Петра Олексійовича. Інкерман. Каберне-Совіньон. Червоне. Це було правильно і целєсообразно з політичної точки зору, щоб показать що “Крим наш”, але це ж саме чуть не спортило інаугурацію. Не Порошенкові, разумєєтца, а – мені… Я даже хотів перейти в опозицію од обіди і разочарованія… Але враховуючи те, що я на інаугурації був не самим главним дєйствующим ліцом, то я рішив змириться з капризами судьби. І випив один бокал…. Враховуючи, що я до того випив ще п’ять – не так уже й погано…

Сьогодні найліпше українське вино, кажуть, робить Іван Плачков, колишній міністр енергетики. Називається марка “Колоніст”. Ціновий діапазон від 80 гривень до пошти тисячі. Вони взяли якихсь французьких спеців, технології, правильні лози і тд… Я пробував. Ну, всьо-равно – не то, при всій повазі…

Наші полуолігархи, які мають гроші, але в вині не розбираються, останнім часом взялися заказувать персональні вина. Тіпа його лічна бутилка з вином, видержаним в бочці з дуба, посадженого ще, тіпа Каїном, або, на крайняк, - Пан Коцьким… Один раз до нас з кумом приїхав один такий, каже: “натє, попробуйтє, ахуєєтє”… Я ахуєл ще навіть коли не попробував, бо ізжога починається вже тоді, коли не ковтнув його даже… Шоб не обіжать уважаємого чєлавєка, ми це вино вилили в унітаз, а в його бутилку перелили брунелло. Потім пили й хвалили, а власник бутилки казав: я же гаваріл…

Ще у кума, окрім основної, є діжурна машина, яка працює тільки на вихідні. Вона їздить тільки за вином. Ми її назвали бухловоз…

Один раз я рішив збирать пробки з під вина. Але невдовзі стало ясно, що при таких темпах употреблєнія вина, для пробок треба отдєльну квартіру, желатєльно трьохкомнатну… То я ті пробки к ібеням викинув…

Я чогось не люблю пити вино ввечері. Люблю, так сказать, в першій половині дня. Я тотал-жайворонок. Це существенно усложняє жизнь… Бо як тільки наливаєш стакан холодного білого, то, як правило, звонить якась сука і просить кудись приїхать, або шось зробить…

Коли я відкриваю бутилку вина і пробка виходить з бутилки з характерним хлопком, то моя донька Дарина каже: О! Знакомий з дєцтва звук… І додає: це тобі ше повезло, що я п’ю не вино, а текілу і джин з тоніком, бо ти б нас не прокормив… Скажи, спасіба… - Та спасіба, кажу…

А то якось сидів на Корсіці і вирішив одкрить бутилку білого часов у десять… Кум підійшов і сказав грусно і нєувєрєнно: до 12-ти нельзя… - Чого це, - питаю? – Печінка чиститься, каже кум, - я десь читав… - То, - кажу, в теба до 12-ти, а в мене до 10-ти, я з своєю договорився… Скажи ж, - кажу печінці… Да, каже печінка, до 10-ти точно, у нас контракт. Наливай уже, каже. Бо мені набридло перероблять ацетальдегід, етанолу хочеться, він вкусніший… І вообще, - може спляшем?...

То кум тоді каже: ну: наливай і мені, я з своєю тоже договорюся! Да?- каже, печінко! Та наливайте вже, задовбали триндіть, - каже печінка…

(с)

 

я нічого не говорив про промислові вина 🤣 

аффтар ( Мабуть Лесь ?  Талановито написано ) живе  -  молоде вино - без сірки - яке грає , взагалі  куштував ? 🤣 Це ж краще , ніж їбатися 🤣

 

а грає воно майже до нового року

Змінено користувачем Бездомный
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Капец, какими все сомелье стали. При совке наверняка Славянское или Иверия на ура заходило, а Лидия и Сурож по огромным праздникам.

  • Лайк 2
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та це від неробства - сидять на папіросі, ніфіга не роблять, мило гомонять про шопопало

  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, ks6 сказал:

Капец, какими все сомелье стали. При совке наверняка Славянское или Иверия на ура заходило, а Лидия и Сурож по огромным праздникам.

совок - лайно 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, ks6 сказав:

Капец, какими все сомелье стали. При совке наверняка Славянское или Иверия на ура заходило, а Лидия и Сурож по огромным праздникам.

Ви так кажете, наче тоді був великий вибір:)

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, Dmitriy_S сказал:

Ви так кажете, наче тоді був великий вибір:)

якісні домашні вироби були й за часи совка

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 минуты назад, Dmitriy_S сказал:

Ви так кажете, наче тоді був великий вибір:)

В целом хватало, три сорта сухих Ркацители, Алиготе, Совиньон, пару-тройка сортов дешевого плодовоягодного, ну и до десятка крепленных от  явного шмурдяка до более-менее. Для простого народа с головой. 

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, МаТраС сказав:

Жінки , часто  ведуться на таких. Чому,  не ясно

Якщо ви не читали Докінза і Сапольского, то почитайте хоча б Талєба.

Про бухгалтера і рок-зірку.

Змінено користувачем vadimv
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Dmitriy_S сказал:

Трохи про українське вино:)

  Показать контент

Мене один френд попросив написать, що я думаю про українське вино… Ну я про нього, в основном, нічого не думаю. Не патріот я в цьому сенсі. Соррі за снобізм…

Є кілька відверто винних країн: Франція, Італія, Іспанія, США, Чілі, Аргентіна, ЮАР, Австралія, Нова Зеландія… Трохи меншою мірою – Грузія, Австрія, Греція. Останнім часом сильно продвинувся Ізраїль. Є доволі непогані вина в Турції…

Є навіть непогане червоне вино в Японії. Я пробував. Якщо, конєшно, не зважати на те, що робититься воно в долині Напа в Каліфорнії. Також пробує рухаться в цьому напрямі Китай. Вони вже скупили половину шато в Бордо і взялися за Бургундію. Думаю, скоро з’явиться на ринку якесь китайське “Шато Марго” за 2 долара… Це сумно, ну неізбєжно…

Є также всякі - Болгарія, Угорщина, Португалія, і напрімєр, даже Латвія… Про це пише Олександр Геніс. В Латвії знаходиться найпівнічніший виноградник у світі. Роблять кілька десятків бутилок вина. Купити його неможливо, бо все йде на протокол, МІД і тд. Яке воно на смак? - запитав Геніс у господаря виноградника. -Гадость така, шо в рот взять невозможно, - чесно зізнався той…

Для мене “українське вино” – це вино, яке робив з винограду мій батько (нині вже не робить, бо не здужає бутилів тягать). Кілька 20-літрових бутелів стояли у погребі, Я туди лазив і пив нишком його прямо там в інтімі погрібной тішини і в одіночестві… Потім вилазив і йшов на діскотєку… Ще було яблучне, сильно погане й кисле. Я добавляв у нього сахару – три ложки на літр, потім розколочував і пив…

Що ж стосується промислових вин України, то я їх не люблю. Не смакують вони мені. Всі ці Гулєєви, Голіцини і тп. Пив колись я і “Троянду Закарпаття”, і всякі мускати красного і бєлого камня, і чорного доктора… Як на мене – це все ж таки не зовсім правильне вино…

Ще раз ночував в Одесі в якомусь притоні. Зажадав всяких “шаблі”, “сансерів” і “шардонів”… Ага! - Є тіки “Одеський степ”, сказала мені бандерша… І чомусь додала: “Девушек будєтє?” (видно шоб скрасить вкус “одеського степу”)… Нє, кажу , дєвушки не нужни, але позвіть-ка мені двуг гетер з сітарою і арфою, або хоча би гейшу з сямісеном… -Чіво? – спитала хазяйка… Та нічіво, кажу, - обліко моралє, штопор неси…

Як казав в таких случаях один з героїв Подерв’янського: Та шо я, пацан? Я в армії так наїбався, що противно згадувать. Я вобщє ото їбаться не понімаю - ну шо тут такого? Я б краще вина б ото випив…

“Одеського степу” я випив. Нічо так, але голова боліла вранці… А мій товарищ Джонні з Аджарії каже так: єслі галава не баліт – значіт віно хароший, а єслі галава баліт – значіт віно плахой… Хулі не ясно…

В Грузії вино починають пить рано… Часов у шість утра… (Так само роблять герої Хемінгуея… В його романі “За рекой в тени деревьев” є така сцена: “Полковник Кантуэлл чистил зубы и пил вальполичелло»)… Через це про Грузію дуже мало воспомінаній… Як співав Антонов “І всьо что помніцца с трудом – то мнє дороже”…

Україна ж в міжнародних винних путєводітєлях отсутствує. Згадується тільки окремою строчкою у каталозі Паркера, в розділі солодких вин, там ідеться про Крим.

В общим, вино українське – так сібє, товаришчі. І в цьому нема нічого страшного… Ми ж не боїмося визнавати, що “Таврія” – це м’ягко говоря, не “Ауді”… Ну то й шо… Зато ми красіво співаємо…

Виноробство – сложна штука. Теруари, традиції, грунти, покоління, якість сонця, дощі. Все це дуже важно і так просто з нуля не робиться…

Останній раз я пив українське вино на інаугурації у Петра Олексійовича. Інкерман. Каберне-Совіньон. Червоне. Це було правильно і целєсообразно з політичної точки зору, щоб показать що “Крим наш”, але це ж саме чуть не спортило інаугурацію. Не Порошенкові, разумєєтца, а – мені… Я даже хотів перейти в опозицію од обіди і разочарованія… Але враховуючи те, що я на інаугурації був не самим главним дєйствующим ліцом, то я рішив змириться з капризами судьби. І випив один бокал…. Враховуючи, що я до того випив ще п’ять – не так уже й погано…

Сьогодні найліпше українське вино, кажуть, робить Іван Плачков, колишній міністр енергетики. Називається марка “Колоніст”. Ціновий діапазон від 80 гривень до пошти тисячі. Вони взяли якихсь французьких спеців, технології, правильні лози і тд… Я пробував. Ну, всьо-равно – не то, при всій повазі…

Наші полуолігархи, які мають гроші, але в вині не розбираються, останнім часом взялися заказувать персональні вина. Тіпа його лічна бутилка з вином, видержаним в бочці з дуба, посадженого ще, тіпа Каїном, або, на крайняк, - Пан Коцьким… Один раз до нас з кумом приїхав один такий, каже: “натє, попробуйтє, ахуєєтє”… Я ахуєл ще навіть коли не попробував, бо ізжога починається вже тоді, коли не ковтнув його даже… Шоб не обіжать уважаємого чєлавєка, ми це вино вилили в унітаз, а в його бутилку перелили брунелло. Потім пили й хвалили, а власник бутилки казав: я же гаваріл…

Ще у кума, окрім основної, є діжурна машина, яка працює тільки на вихідні. Вона їздить тільки за вином. Ми її назвали бухловоз…

Один раз я рішив збирать пробки з під вина. Але невдовзі стало ясно, що при таких темпах употреблєнія вина, для пробок треба отдєльну квартіру, желатєльно трьохкомнатну… То я ті пробки к ібеням викинув…

Я чогось не люблю пити вино ввечері. Люблю, так сказать, в першій половині дня. Я тотал-жайворонок. Це существенно усложняє жизнь… Бо як тільки наливаєш стакан холодного білого, то, як правило, звонить якась сука і просить кудись приїхать, або шось зробить…

Коли я відкриваю бутилку вина і пробка виходить з бутилки з характерним хлопком, то моя донька Дарина каже: О! Знакомий з дєцтва звук… І додає: це тобі ше повезло, що я п’ю не вино, а текілу і джин з тоніком, бо ти б нас не прокормив… Скажи, спасіба… - Та спасіба, кажу…

А то якось сидів на Корсіці і вирішив одкрить бутилку білого часов у десять… Кум підійшов і сказав грусно і нєувєрєнно: до 12-ти нельзя… - Чого це, - питаю? – Печінка чиститься, каже кум, - я десь читав… - То, - кажу, в теба до 12-ти, а в мене до 10-ти, я з своєю договорився… Скажи ж, - кажу печінці… Да, каже печінка, до 10-ти точно, у нас контракт. Наливай уже, каже. Бо мені набридло перероблять ацетальдегід, етанолу хочеться, він вкусніший… І вообще, - може спляшем?...

То кум тоді каже: ну: наливай і мені, я з своєю тоже договорюся! Да?- каже, печінко! Та наливайте вже, задовбали триндіть, - каже печінка…

(с)

 

Про албанські вина не згадується. Не став далі читати. 😏

MVxQ-oAWR9O1KHtbzxbNug.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Бездомный сказав:

що не порішай - на тому не кінець .

Допоможе хіба що повне знищення інфраструктури (мостів, залізних доріг, не кажучи вже про промисловість) на мордорі.

А по кордону з одичалими бетонна стіна з кулеметами і ров з крокодилами...

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, vadimv сказал:

Допоможе хіба що повне знищення інфраструктури (мостів, залізних доріг, не кажучи вже про промисловість) на мордорі.

А по кордону з одичалими бетонна стіна з кулеметами і ров з крокодилами...

 

допоможе   виключно  тотальне  фізичне  знищення   на кацапії  каст брахманів та кшатріїв

 

інакше - ніяк

Змінено користувачем Бездомный
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, sergio сказав:

Про албанські вина не згадується. Не став далі читати. 😏

MVxQ-oAWR9O1KHtbzxbNug.jpg

краще албанське вино це ракія :flag1:

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 хвилин тому, vadimv сказав:

Якщо ви не читали Докінза і Сапольского, то почитайте хоча б Талєба.

Про бухгалтера і рок-зірку.

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, akineo сказав:

а було би добре, щоб всі точки над "і" розставили зараз, щоб не було більше приводів для наступних війн.

 А кацапам хіба потрібні приводи для війн? Ім якщо бабла вистачає - то вони привід завжди знайдуть.

4 години тому, akineo сказав:

кремлю доведеться придумувати інші причини для наступної війни.

Йой, для нього ж це так складно... 

4 години тому, akineo сказав:

але є імовірність, що наступну війну вони почнуть про іншої країни, а до України повернуться набагто пізніше

"Восімлєт бамбас" 

4 години тому, akineo сказав:

можливо знову будуть асимільовувати політично, а не військово. 

Не "можливо", а точно. А якщо не вийде політично - тоді військово.

Табличку з переліком типів війн від КОБешних генералів бачили? 

4 години тому, akineo сказав:

АЛЕ ж! північні і південна Корея живуть під "мирний договорняком" між США і північною кореєю? то чому ми не зможемо?

Ви ще Тайвань у якості приклада наведіть...

Змінено користувачем vadimv
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, vadimv сказав:

 

А по кордону з одичалими бетонна стіна з кулеметами і ров з крокодилами...

це як з Донецьком і Луганськом в 2014? пропонуєте так само з Дніпром і Сумами в 2025? а Крим чий? :lol:

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

45 минут назад, US7IGN сказал:

це як з Донецьком і Луганськом в 2014? пропонуєте так само з Дніпром і Сумами в 2025? а Крим чий? :lol:

а хіба на кирисляндії та даунеччині вирізали касти  кацапощелепних брахманів та кшатріїв з найобишами  ? 

взагалі не чіпали - от і отримали .

Змінено користувачем Бездомный
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 хвилин тому, vadimv сказав:

Допоможе хіба що повне знищення інфраструктури (мостів, залізних доріг, не кажучи вже про промисловість) на мордорі.

А по кордону з одичалими бетонна стіна з кулеметами і ров з крокодилами...

Шахедам і ракетам абсолютно пофіг на бетонну стіну з кулеметами і рів з крокодилами. А знищення інфраструктури - це нереально.

  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, vadimv сказал:

Допоможе хіба що повне знищення інфраструктури (мостів, залізних доріг, не кажучи вже про промисловість) на мордорі.

А по кордону бетонна стіна з кулеметами і ров з крокодилами...

Нічого не допоможе, на жаль, бо "це" йде зсередини...

25.04. біля 18-30, звичайний Київ, Дорогожичі, АТБ, ларі з морозивом:  спостерігаю з 10 хвилин як "яжематі" з кіндерами вибирають морозиво,  всім "яжематям" до 30-ти і кіндерам до 10-ти і ВСІ!!!  розмовляють на "свинособачій", і це на 4-й рік ..., коли сотні тисяч загиблих..., гидко стало і сумно, і це не зеленський і не порох насрав у голови таким "яжематям",  суспільство приречене...

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 минут назад, Dmitriy_S сказал:

Шахедам і ракетам абсолютно пофіг на бетонну стіну з кулеметами і рів з крокодилами. А знищення інфраструктури - це нереально.

блокада нищить геть усе - зі скрепами включно

 

просто не так швидко

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, hause сказав:

Нічого не допоможе, на жаль, бо "це" йде зсередини...

25.04. біля 18-30, звичайний Київ, Дорогожичі, АТБ, ларі з морозивом:  спостерігаю з 10 хвилин як "яжематі" з кіндерами вибирають морозиво,  всім "яжематям" до 30-ти і кіндерам до 10-ти і ВСІ!!!  розмовляють на "свинособачій", і це на 4-й рік ..., коли сотні тисяч загиблих..., гидко стало і сумно, і це не зеленський і не порох насрав у голови таким "яжематям",  суспільство приречене...

викликайте месника:lol:

4 хвилини тому, Бездомный сказав:

а хіба на кирислянді та даунеччині вирізали касти  кацапощелепних брахманів та кшатріїв з найобишами  ? 

взагалі не чіпали - от і отримали .

він вже в Дніпрі всіх кацапощелепних вирізав і пам'ятник кату самотужки зламав :flag1:

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Dmitriy_S сказав:

Трохи про українське вино:)

  Приховати вміст

Мене один френд попросив написать, що я думаю про українське вино… Ну я про нього, в основном, нічого не думаю. Не патріот я в цьому сенсі. Соррі за снобізм…

Є кілька відверто винних країн: Франція, Італія, Іспанія, США, Чілі, Аргентіна, ЮАР, Австралія, Нова Зеландія… Трохи меншою мірою – Грузія, Австрія, Греція. Останнім часом сильно продвинувся Ізраїль. Є доволі непогані вина в Турції…

Є навіть непогане червоне вино в Японії. Я пробував. Якщо, конєшно, не зважати на те, що робититься воно в долині Напа в Каліфорнії. Також пробує рухаться в цьому напрямі Китай. Вони вже скупили половину шато в Бордо і взялися за Бургундію. Думаю, скоро з’явиться на ринку якесь китайське “Шато Марго” за 2 долара… Це сумно, ну неізбєжно…

Є также всякі - Болгарія, Угорщина, Португалія, і напрімєр, даже Латвія… Про це пише Олександр Геніс. В Латвії знаходиться найпівнічніший виноградник у світі. Роблять кілька десятків бутилок вина. Купити його неможливо, бо все йде на протокол, МІД і тд. Яке воно на смак? - запитав Геніс у господаря виноградника. -Гадость така, шо в рот взять невозможно, - чесно зізнався той…

Для мене “українське вино” – це вино, яке робив з винограду мій батько (нині вже не робить, бо не здужає бутилів тягать). Кілька 20-літрових бутелів стояли у погребі, Я туди лазив і пив нишком його прямо там в інтімі погрібной тішини і в одіночестві… Потім вилазив і йшов на діскотєку… Ще було яблучне, сильно погане й кисле. Я добавляв у нього сахару – три ложки на літр, потім розколочував і пив…

Що ж стосується промислових вин України, то я їх не люблю. Не смакують вони мені. Всі ці Гулєєви, Голіцини і тп. Пив колись я і “Троянду Закарпаття”, і всякі мускати красного і бєлого камня, і чорного доктора… Як на мене – це все ж таки не зовсім правильне вино…

Ще раз ночував в Одесі в якомусь притоні. Зажадав всяких “шаблі”, “сансерів” і “шардонів”… Ага! - Є тіки “Одеський степ”, сказала мені бандерша… І чомусь додала: “Девушек будєтє?” (видно шоб скрасить вкус “одеського степу”)… Нє, кажу , дєвушки не нужни, але позвіть-ка мені двуг гетер з сітарою і арфою, або хоча би гейшу з сямісеном… -Чіво? – спитала хазяйка… Та нічіво, кажу, - обліко моралє, штопор неси…

Як казав в таких случаях один з героїв Подерв’янського: Та шо я, пацан? Я в армії так наїбався, що противно згадувать. Я вобщє ото їбаться не понімаю - ну шо тут такого? Я б краще вина б ото випив…

“Одеського степу” я випив. Нічо так, але голова боліла вранці… А мій товарищ Джонні з Аджарії каже так: єслі галава не баліт – значіт віно хароший, а єслі галава баліт – значіт віно плахой… Хулі не ясно…

В Грузії вино починають пить рано… Часов у шість утра… (Так само роблять герої Хемінгуея… В його романі “За рекой в тени деревьев” є така сцена: “Полковник Кантуэлл чистил зубы и пил вальполичелло»)… Через це про Грузію дуже мало воспомінаній… Як співав Антонов “І всьо что помніцца с трудом – то мнє дороже”…

Україна ж в міжнародних винних путєводітєлях отсутствує. Згадується тільки окремою строчкою у каталозі Паркера, в розділі солодких вин, там ідеться про Крим.

В общим, вино українське – так сібє, товаришчі. І в цьому нема нічого страшного… Ми ж не боїмося визнавати, що “Таврія” – це м’ягко говоря, не “Ауді”… Ну то й шо… Зато ми красіво співаємо…

Виноробство – сложна штука. Теруари, традиції, грунти, покоління, якість сонця, дощі. Все це дуже важно і так просто з нуля не робиться…

Останній раз я пив українське вино на інаугурації у Петра Олексійовича. Інкерман. Каберне-Совіньон. Червоне. Це було правильно і целєсообразно з політичної точки зору, щоб показать що “Крим наш”, але це ж саме чуть не спортило інаугурацію. Не Порошенкові, разумєєтца, а – мені… Я даже хотів перейти в опозицію од обіди і разочарованія… Але враховуючи те, що я на інаугурації був не самим главним дєйствующим ліцом, то я рішив змириться з капризами судьби. І випив один бокал…. Враховуючи, що я до того випив ще п’ять – не так уже й погано…

Сьогодні найліпше українське вино, кажуть, робить Іван Плачков, колишній міністр енергетики. Називається марка “Колоніст”. Ціновий діапазон від 80 гривень до пошти тисячі. Вони взяли якихсь французьких спеців, технології, правильні лози і тд… Я пробував. Ну, всьо-равно – не то, при всій повазі…

Наші полуолігархи, які мають гроші, але в вині не розбираються, останнім часом взялися заказувать персональні вина. Тіпа його лічна бутилка з вином, видержаним в бочці з дуба, посадженого ще, тіпа Каїном, або, на крайняк, - Пан Коцьким… Один раз до нас з кумом приїхав один такий, каже: “натє, попробуйтє, ахуєєтє”… Я ахуєл ще навіть коли не попробував, бо ізжога починається вже тоді, коли не ковтнув його даже… Шоб не обіжать уважаємого чєлавєка, ми це вино вилили в унітаз, а в його бутилку перелили брунелло. Потім пили й хвалили, а власник бутилки казав: я же гаваріл…

Ще у кума, окрім основної, є діжурна машина, яка працює тільки на вихідні. Вона їздить тільки за вином. Ми її назвали бухловоз…

Один раз я рішив збирать пробки з під вина. Але невдовзі стало ясно, що при таких темпах употреблєнія вина, для пробок треба отдєльну квартіру, желатєльно трьохкомнатну… То я ті пробки к ібеням викинув…

Я чогось не люблю пити вино ввечері. Люблю, так сказать, в першій половині дня. Я тотал-жайворонок. Це существенно усложняє жизнь… Бо як тільки наливаєш стакан холодного білого, то, як правило, звонить якась сука і просить кудись приїхать, або шось зробить…

Коли я відкриваю бутилку вина і пробка виходить з бутилки з характерним хлопком, то моя донька Дарина каже: О! Знакомий з дєцтва звук… І додає: це тобі ше повезло, що я п’ю не вино, а текілу і джин з тоніком, бо ти б нас не прокормив… Скажи, спасіба… - Та спасіба, кажу…

А то якось сидів на Корсіці і вирішив одкрить бутилку білого часов у десять… Кум підійшов і сказав грусно і нєувєрєнно: до 12-ти нельзя… - Чого це, - питаю? – Печінка чиститься, каже кум, - я десь читав… - То, - кажу, в теба до 12-ти, а в мене до 10-ти, я з своєю договорився… Скажи ж, - кажу печінці… Да, каже печінка, до 10-ти точно, у нас контракт. Наливай уже, каже. Бо мені набридло перероблять ацетальдегід, етанолу хочеться, він вкусніший… І вообще, - може спляшем?...

То кум тоді каже: ну: наливай і мені, я з своєю тоже договорюся! Да?- каже, печінко! Та наливайте вже, задовбали триндіть, - каже печінка…

(с)

 

Якось у Львові один екскурсовод розказував, що колись були часи, коли на Львівщині вирощували виноград на вино. А потім почався малий льодовиковий період і довелося перейти на пивоваріння. Бо припиняти бухати - то ж взагалі не варіант )

Цитата

Да, каже печінка, до 10-ти точно, у нас контракт. Наливай уже, каже. Бо мені набридло перероблять ацетальдегід, етанолу хочеться, він вкусніший… І вообще, - може спляшем?...

Та можна і підшлункову загасити, якщо постійно жерти одні тільки яблука. Фанат яблук міг би підтвердити, якби міг би.

А взагалі мені подобаються оці біороботи, які як тільки не намагаються добити свій організм - навіть імунну систему і колінні суглоби навіщось методично знищують, називаючи це оздоровчим бігом...

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, DmiVady сказав:

потім стало незрозуміло, навіщо за невїебезні гроші отримувати сільський сервіс)

Десь заплакав Потрошитель із реставрованим Воронцовським парком і словами: "Я можу виїхати, а ви ні"))))

  • Хаха 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, US7IGN сказал:

він вже в Дніпрі всіх кацапощелепних вирізав і пам'ятник кату самотужки зламав :flag1:

в Дніпрі мер міста - недорізаний син недорізаного генерала кдб 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Бездомный сказав:

в Дніпрі мер міста - недорізаний син недорізаного генерала кдб 

навіщо ви його обрали? :lol:

 

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...