allanek Опубліковано: 3 травня Автор Поділитись Опубліковано: 3 травня (змінено) З питанням. Якщо в кого є досвід, прошу розповісти...Кали (Зантедескія)...завжди не давали мені спокою. А тут мене дзьобає думка про них постійно, бо їх тут є і вони такі гарні. Але...чи дійсно бульби треба викопувати, кожну замотувати в папір та зберігати до весни? І чи дійсно в них відмирає листя? Питаю, бо в будинковому квітнику, в хащах, бачу кущ, листячко стирчить ще з зими, квітів нема. Звісно, що він там сам по собі росте і не один рік. Місцеве товариство ще не питала. Змінено 3 травня користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 12:46 Поділитись Опубліковано: В суботу в 12:46 От прямо досвіду нема, але ця рослина піходить з Африки і є околоводною рослиною тому і треба щоб корнеклубень не промерзав та був зволожений...у нас їх тому викопують і тримають у газетках роблячі їм період покою...вдома колись росла біла, але то вдома 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 15:26 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:26 Розумієш, я тут багато з яких рослин спантеличена, бо ще не звикну ніяк робити похибку на те, що тут(а) і там(а) велика різниця. В мене тут квітник будинковий, то наче наочний посібник- якщо там пошарудіти, то багато чого можна знайти і зрозуміти поведінку рослин. Але питаю, бо коли чую ваші різні думки в мене складається щось в голові- чи потрібно воно мені і чи має то сенс))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 15:46 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:46 Ну так тож інша кліматична зона від слова зовсім, і тому треба розшукувати...я вже давно шукаю таким чином назва латиною + слово " zone" і тоді можна через гугль переклад отримати інфу...90 % з рослин, які ростуть в Чорногорії як вуличні у нас кімнатні чи оранжерейні тому гугля та логіка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 15:47 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:47 5 часов назад, allanek сказал: З питанням. Якщо в кого є досвід, прошу розповісти...Кали (Зантедескія)...завжди не давали мені спокою. А тут мене дзьобає думка про них постійно, бо їх тут є і вони такі гарні. Але...чи дійсно бульби треба викопувати, кожну замотувати в папір та зберігати до весни? І чи дійсно в них відмирає листя? Питаю, бо в будинковому квітнику, в хащах, бачу кущ, листячко стирчить ще з зими, квітів нема. Звісно, що він там сам по собі росте і не один рік. Місцеве товариство ще не питала. У мене досвіду з цими калами повно)) Є два види кал. Те, що ви назвали зантедесхія, то ота наша звичайна біла клала, що росла колись у багатьох на вікнах і вона має просто потовщене кореневище, а клубня не має А те, що нарощує цибулину, то цибулинна різнокольорова кала. Я їх висаджувала і в відкритий грунт, і в горщики на літо. Я від них наразі відмовилась. Вона гарно квітне на "магазинній заправці" добривами і стимуляторами. Її дійсно на зиму в кліматі України треба викопувати, бо вона не зимує. Скільки б я її літом не годувала, таку велику цибулину як при покупці вона у мене не нарощувала. Зимувала вона в погребі, зимує добре, як картопля. АЛЕ, на наступний рік я з неї отримувала 1, максимум 2 квітки і пишне красиве листя (якщо сорт крупнолистий і в цяточку). Був досвід тримати її на підвіконні. Та сама басня. На магазинній заправці проквітне, а далі листя. Можливо, я щось не так робила. Можливо в вашій країні будуть інші сорти чи кращий клімат для неї. Вона звісно гарна і дуже еффектна, то треба спробувати 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В суботу в 15:55 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:55 У мене наразі "нове старе" хоббі - гіппеаструми. Нещодавно відкрила для себе, що уже вивели сорти з махровими квітами, самих різних і несподіваних кольорів. Навіть не махрові уже такі грасені, но не відірвати ока. І наразі цибулина такої квітки може коштувати доволі не мало, як для гіпеаструма. Поки що у мене одна така цибулина, сорту (чи вірніше гібриду) Cherry Nymph. На осінь замовила ще інший сорт і маю безліч сіянців від перехресного запилення різних сучасних гібридів (купувала як готові сіянці так і насіння). Мій красень: 3 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 16:07 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 16:07 9 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: е, що ви назвали зантедесхія, то ота наша звичайна біла клала, що росла колись у багатьох на вікнах і вона має просто потовщене кореневище, а клубня не має Так, то видова форма, білого кольору. Все, що кольорове, то вже гібриди. Наташа, от дуже-дуже дякую за таку розлогу відповідь. Мене щось "прорвало" і хочеться якихось квітів. От і маюсь думками. Мабуть я буду спостерігати за тим кущем, що в квітнику росте. Це я, коли буваю в маленькому розпліднику, то починаю бурлити "хотелками". В них кущ стоїть одразу при вході в магазин ( не на дворі) і колір у квітів ( хоча це і не квіти ) неможливо привабливий- бузковий з зеленим. Такий блідий і "вінтажний", що коли його бачу, то забуваю за чим приїхала ☺️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 17:17 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:17 1 година тому, Nic-олаевна сказав: У мене наразі "нове старе" хоббі - гіппеаструми. Нещодавно відкрила для себе, що уже вивели сорти з махровими квітами, самих різних і несподіваних кольорів. Навіть не махрові уже такі грасені, но не відірвати ока. І наразі цибулина такої квітки може коштувати доволі не мало, як для гіпеаструма. Поки що у мене одна така цибулина, сорту (чи вірніше гібриду) Cherry Nymph. На осінь замовила ще інший сорт і маю безліч сіянців від перехресного запилення різних сучасних гібридів (купувала як готові сіянці так і насіння). Мій красень: Дивної краси квітка...мої вже відквітнули, якось так вийшло що вони всі разом на 8 березня стартонули...я вже на осінь во Флоріумі придивилась пару сортів і буду чекати на знижку...з Флоріумом прям кУмедія😄2 рік замовляю у них білі мартагони, перший рік всі процвіли рожевим, Флоріум повернув гроші на рахунок, другий рік замовила на ці кошти білі-знову рожеві, Флоріум повертає гроші, в на цій рік знову замовила от цікаво який відтінок рожевого буде зараз🤣тішусь тим, що я мартагони обожнюю, але у мене скоро буде ціла поляна рожевих цікаво, що по гіпеаструмам пересорту у них ніколи не було 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 17:43 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:43 Щось ви, дівчата, пішли по горщикам з квітучими рослинами☺️ Це як я зараз не хочу ніяких ярких кольорів, хоч де. Навіть постільну білизну купувала блідих відтінків. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В суботу в 17:50 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:50 да ми ще навіть не починали 🤣 з цією погодою ніяк не можу на терасу все повиносити..у мене вже пеларгонії в будинку квітнуть повним ходом після формування , вже давно треба на волю 5 хвилин тому, allanek сказав: Щось ви, дівчата, пішли по горщикам з квітучими рослинами☺️ Це як я зараз не хочу ніяких ярких кольорів, хоч де. Навіть постільну білизну купувала блідих відтінків. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В суботу в 18:00 Автор Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:00 2 хвилини тому, irina1969 сказав: у мене вже пеларгонії в будинку Пеларгонії...сьогодні в інеті побачила фотку . Квітка пеларгонії - білі пелюстки, середина зелена і по краю тоненька рожева полоска. І треба ж бути автору тієї статті такою, перепрошую, падлюкою, щоб не вказати сорт. Стоїть та квітка перед очима. А я, якраз, в думках, чи не купити ще якійсь сорт пеларгонії. Нема слів😡 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В неділю в 15:24 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:24 21 час назад, allanek сказал: Щось ви, дівчата, пішли по горщикам з квітучими рослинами☺️ Тут таке діло....Треба ж було моєму чоловікові ляпнути, що біля будинку на електричному стовбі було б гарно повісити вазони з квітами, як в Київі вздовж дороги. Ну, я думаю можна цю історію до кінця не переказувати... 😆 І от тепер я пригадала, що Аня недавно писала про всякі різні петунії, але я не дуже вникла в це питання, бо мені ж не треба ....))) Хочу на стовп не звичайних отих петуній, що у нас продають з насіння, а "модних". Щоб це була щільна пишна куля і щоб пагони не звисали. Що це має бути? Вони є і тайдали, і флірітунії (навіть не певна, що правильно назвала), і ще якісь. І головне, де їх зараз можна придбати? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В неділю в 15:30 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:30 (змінено) 5 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: що біля будинку на електричному стовбі було б гарно повісити вазони з квітами Наташа, а як поливати ті кашпо? Я ж так розумію, що стовп височенький? 8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Вони є і тайдали, і флірітунії (навіть не певна, що правильно назвала), і ще якісь. І головне, де їх зараз можна придбати? Про сурфінії не було думок? Скільки їх бачила в міському озелененні, завжди акуратною кулею, яка всипана квітами. Розміром квіти менші за петунію, але сам кущ акуратніший за петунію. Змінено В неділю в 15:34 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В неділю в 15:32 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:32 (змінено) .... Змінено В неділю в 15:34 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В неділю в 15:35 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:35 8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: І головне, де їх зараз можна придбати? я брала ось тут мені сподобалось і пакування, і відношення Прихований текст florynka.com.ua/sadzhantsi-odnorichnykh-roslyn/ святе діло квіти треба допомогти🤗 ПС у нас такий град, що не вимерзло то виб'є😪 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В неділю в 15:50 Поділитись Опубліковано: В неділю в 15:50 14 хвилин тому, irina1969 сказав: ПС у нас такий град, що не вимерзло то виб'є😪 але після негоди завжди виходить сонце 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В неділю в 16:37 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:37 1 час назад, allanek сказал: Наташа, а як поливати ті кашпо? Я ж так розумію, що стовп височенький? Ну звісно на верху стовпа горщики не повісиш, бо він не просто височенько, ах високий. Чоловік мені їх повісить на висоті мого росту, щоб я могла без проблем поливати 1 час назад, allanek сказал: Про сурфінії не було думок? Скільки їх бачила в міському озелененні, завжди акуратною кулею, яка всипана квітами. Розміром квіти менші за петунію, але сам кущ акуратніший за петунію. Чомусь я вважала, що сурфінія, то і є ота плетиста, з довгими пагонами. Виходить що ні? 58 минут назад, irina1969 сказал: брала ось тут мені сподобалось і пакування, і відношення Ой, Іра, дуууже дякую. Я якого розміру квіти вам прийшли? Як розсада, яку ще треба дорощувати, чи вже кущ, що от от зацвіте? 1 час назад, irina1969 сказал: ПС у нас такий град, що не вимерзло то виб'є😪 Да, в цьому році весна щось геть ніяка. То пече, то морозить, то градом б'є. У нас цілий день дощ тягає, тягає, але все ніяк. Хоча суша така, що дощик би не завадив. Звісно, граду не хочеться 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В неділю в 16:48 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:48 6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Ой, Іра, дуууже дякую. Я якого розміру квіти вам прийшли? Як розсада, яку ще треба дорощувати, чи вже кущ, що от от зацвіте? Наташа, я брала на дорощування дешевше і побільше....побільше🤣, але це було давно місяця півтора так точно...зараз Орина продає вже підрощені, якщо Ви є в ФБ, то ось її сторінка Прихований текст https://www.facebook.com/profile.php?id=100024502494119 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В неділю в 17:13 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:13 30 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Чомусь я вважала, що сурфінія, то і є ота плетиста, з довгими пагонами. Виходить що ні? Можливо ми по-різному сприймаємо "довгі пагони". Так, сурфінія розростається великим кущем. Але...вона його сама формує і не потребує прищіпки, як петунія, щоб сформувати кущ. З одного корінця сурфінії виростає великий кущ гарної форми. Годувати і поливати потрібно, як і петунію. Колись я придивлялась до неї, тому трохи вивчала. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В понеділок в 05:09 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 05:09 11 часов назад, allanek сказал: Можливо ми по-різному сприймаємо "довгі пагони". Так, сурфінія розростається великим кущем. Але...вона його сама формує і не потребує прищіпки, як петунія, щоб сформувати кущ. З одного корінця сурфінії виростає великий кущ гарної форми. Годувати і поливати потрібно, як і петунію. Колись я придивлялась до неї, тому трохи вивчала. Я зайшла в інтернет, спеціально почитати, що таке сурфінія. Пишуть, що вона має перевагу перед петунією в тому, що не зав'язує насіння, більш холодостійка, квітне до пізньої осені, АЛЕ нарощує пагони 1,5 метра. Оце для мене довгі пагони. Мені треба кочечка 30-50 см 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: В понеділок в 05:09 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 05:09 12 часов назад, irina1969 сказал: Наташа, я брала на дорощування дешевше і побільше....побільше🤣, але це було давно місяця півтора так точно...зараз Орина продає вже підрощені, якщо Ви є в ФБ, то ось її сторінка Показать контент https://www.facebook.com/profile.php?id=100024502494119 Пішла дивитись. Ще раз дякую)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В понеділок в 05:25 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 05:25 16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Пішла дивитись. Ще раз дякую)) Я вчора також пішла)) вже накидала в корзину, а потім пішла подивилась на все що підростає в домі та теплиці і вийшла з сайту з гордо піднятою головою🤣....у мене схоже нова болячка- колеуси, для мене як і для Вас з махровими гіпеаструмами, стало новиною, що зараз є ТАКІ колеуси😍...я раніше з насіння ростила самі прості, потім покупала також самі звичайні з промислових серій, "крапивка" і не більше, але зараз є такі чудернацькі і такі гарні, і ще як назло вони так легко розмножуються😬 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В понеділок в 05:50 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 05:50 (змінено) 1 година тому, Nic-олаевна сказав: Мені треба кочечка 30-50 см Зрозуміло. Наташа, я не бачила куща сурфінії діаметром 1,5м. Кажу "діаметр", бо те, що бачила, росло гарними кулями. Навіть в Київі зустрічала їх в міському озелененні частіше, ніж петунії і ніколи таких великих розмірів , щоб 1,5 м не бачила. І дійсно, вони не такі примхливі, як петунії. Але і вибір кольорів в них не такий великий порівняно з петуніями. Про фуксії. Колись ми розмовляли про них. В розпліднику побачила невеличкі кущики. Одна мене зацікавила. В роздумах😄 Наташа, пам'ятаю, що вас їх є і гарні. Чому я в роздумах? Бо можу поставити її тільки на відкриту терасу. Чи витримує вона пряме сонце? Якщо треба притіняти, тоді питання з нею закрию. на критій терасі вже все закінчили з "ландшафтним дизайном"😁Є побоювання, що спекотного сонця вона не витримає. Змінено В понеділок в 06:36 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: В понеділок в 06:40 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 06:40 як каже моя свекруня " ну скажи гарні🙃" це половина і це дублі, мами іхні в теплиці ще купила один сорт петуній Cascadias Rim Magenta, так вона зразу показала, що вона каскадна Наташа‼️ ось ще один магазин Прихований текст kvitkadnepr.com.ua/ua/g95917791-rozsada-gorschiku 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: В понеділок в 06:54 Автор Поділитись Опубліковано: В понеділок в 06:54 Ти колеуси кожного року так вирощуєш? Як в тебе вистачає сил та терпіння? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз