Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

З питанням. Якщо в кого є досвід, прошу розповісти...Кали (Зантедескія)...завжди не давали мені спокою. А тут мене дзьобає думка про них постійно, бо їх тут є і вони такі гарні. Але...чи дійсно бульби треба викопувати, кожну замотувати в папір та зберігати до весни? І чи дійсно в них відмирає листя? Питаю, бо в будинковому квітнику, в хащах, бачу кущ, листячко стирчить ще з зими, квітів нема. Звісно, що він там сам по собі росте і не один рік. Місцеве товариство ще не питала.

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

От прямо досвіду нема, але ця рослина піходить з Африки і є околоводною рослиною тому і треба щоб корнеклубень не промерзав та був зволожений...у нас їх тому викопують і тримають у газетках  роблячі їм період покою...вдома колись росла біла, але то вдома

• Дякую 1
Посилання на коментар

Розумієш, я тут багато з яких рослин спантеличена, бо ще не звикну ніяк робити похибку на те, що тут(а) і там(а) велика різниця. В мене тут квітник будинковий, то наче наочний посібник- якщо  там пошарудіти, то багато чого можна знайти і зрозуміти поведінку рослин. Але питаю, бо коли чую ваші різні думки в  мене складається щось в голові- чи потрібно воно мені і чи має то сенс)))

Посилання на коментар

Ну так тож інша кліматична зона від слова зовсім, і тому  треба розшукувати...я вже давно шукаю таким чином назва латиною + слово " zone" і тоді можна через гугль переклад отримати інфу...90 % з рослин, які ростуть в Чорногорії як вуличні у нас кімнатні чи оранжерейні тому гугля та логіка

Посилання на коментар

5 часов назад, allanek сказал:

З питанням. Якщо в кого є досвід, прошу розповісти...Кали (Зантедескія)...завжди не давали мені спокою. А тут мене дзьобає думка про них постійно, бо їх тут є і вони такі гарні. Але...чи дійсно бульби треба викопувати, кожну замотувати в папір та зберігати до весни? І чи дійсно в них відмирає листя? Питаю, бо в будинковому квітнику, в хащах, бачу кущ, листячко стирчить ще з зими, квітів нема. Звісно, що він там сам по собі росте і не один рік. Місцеве товариство ще не питала.

У мене досвіду з цими калами повно))

Є два види кал. Те, що ви назвали зантедесхія, то ота наша звичайна біла клала, що росла колись у багатьох на вікнах і вона має просто потовщене кореневище, а клубня не має

А те, що нарощує цибулину, то цибулинна різнокольорова кала. Я їх висаджувала і в відкритий грунт, і в горщики на літо. Я від них наразі відмовилась. Вона гарно квітне на "магазинній заправці" добривами і стимуляторами. Її дійсно на зиму в кліматі України треба викопувати, бо вона не зимує. Скільки б я її літом не годувала, таку велику цибулину як при покупці вона у мене не нарощувала. Зимувала вона в погребі, зимує добре, як картопля. АЛЕ, на наступний рік я з неї отримувала 1, максимум 2 квітки і пишне красиве листя (якщо сорт крупнолистий і в цяточку).

Був досвід тримати її на підвіконні. Та сама басня. На магазинній заправці проквітне, а далі листя.

Можливо, я щось не так робила. Можливо в вашій країні будуть інші сорти чи кращий клімат для неї. Вона звісно гарна і дуже еффектна, то треба спробувати

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

У мене наразі "нове старе" хоббі - гіппеаструми. Нещодавно відкрила для себе, що уже вивели сорти з махровими квітами, самих різних і несподіваних кольорів. Навіть не махрові уже такі грасені, но не відірвати ока. І наразі цибулина такої квітки може коштувати доволі не мало, як для гіпеаструма.

Поки що у мене одна така цибулина, сорту (чи вірніше гібриду) Cherry Nymph. На осінь замовила ще інший сорт і маю безліч сіянців від перехресного запилення різних сучасних гібридів (купувала як готові сіянці так і насіння).

Мій красень:IMG_20250407_080509.thumb.jpg.86ce3422111f85c790a0ecdc5ecc6b7b.jpgIMG_20250410_090544.thumb.jpg.6cb692e975a783464467999ae4207e77.jpg

IMG_20250410_085956.thumb.jpg.3805e90c81c89d1126fd95cfabb64153.jpg

IMG_20250410_090124.thumb.jpg.f1d5c1665f4a1b68def6fef5acd18a93.jpg

• Лайк 3
  • Дякую 2
Посилання на коментар

9 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

е, що ви назвали зантедесхія, то ота наша звичайна біла клала, що росла колись у багатьох на вікнах і вона має просто потовщене кореневище, а клубня не має

Так, то видова форма, білого кольору. Все, що кольорове, то вже гібриди. Наташа, от дуже-дуже дякую за таку розлогу відповідь. Мене щось "прорвало" і хочеться якихось квітів. От і маюсь думками. Мабуть я буду спостерігати за тим кущем, що в квітнику росте. 

Це я, коли буваю в маленькому розпліднику, то починаю бурлити "хотелками". В них кущ стоїть одразу при вході в магазин ( не на дворі) і колір у квітів ( хоча це і не квіти ) неможливо привабливий- бузковий з зеленим. Такий блідий і "вінтажний", що коли його бачу, то забуваю за чим приїхала ☺️

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

У мене наразі "нове старе" хоббі - гіппеаструми. Нещодавно відкрила для себе, що уже вивели сорти з махровими квітами, самих різних і несподіваних кольорів. Навіть не махрові уже такі грасені, но не відірвати ока. І наразі цибулина такої квітки може коштувати доволі не мало, як для гіпеаструма.

Поки що у мене одна така цибулина, сорту (чи вірніше гібриду) Cherry Nymph. На осінь замовила ще інший сорт і маю безліч сіянців від перехресного запилення різних сучасних гібридів (купувала як готові сіянці так і насіння).

Мій красень:  

Дивної краси квітка...мої вже відквітнули, якось так вийшло що вони всі разом на 8 березня стартонули...я вже на осінь во Флоріумі придивилась пару сортів і буду чекати на знижку...з Флоріумом прям кУмедія😄2 рік замовляю у них білі мартагони, перший рік всі процвіли рожевим, Флоріум повернув гроші на рахунок, другий рік замовила на ці кошти білі-знову рожеві, Флоріум повертає гроші, в на цій рік знову замовила от цікаво який відтінок рожевого буде зараз🤣тішусь тим, що я мартагони обожнюю, але у мене скоро буде ціла поляна рожевих

цікаво, що по гіпеаструмам пересорту у них ніколи не було

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Щось ви, дівчата, пішли по горщикам з квітучими рослинами☺️

Це як я зараз не хочу ніяких ярких кольорів, хоч де. Навіть постільну білизну купувала блідих відтінків.

Посилання на коментар

да ми ще навіть не починали 🤣 з цією погодою ніяк не можу на терасу все повиносити..у мене вже пеларгонії в будинку квітнуть повним ходом після формування , вже давно треба на волю

5 хвилин тому, allanek сказав:

Це як я зараз не хочу ніяких ярких кольорів, хоч де. Навіть постільну білизну купувала блідих відтінків.

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

у мене вже пеларгонії в будинку

Пеларгонії...сьогодні в інеті побачила фотку . Квітка пеларгонії - білі пелюстки, середина зелена і по краю тоненька рожева полоска. І треба ж бути автору тієї статті такою, перепрошую, падлюкою, щоб не вказати сорт. Стоїть та квітка перед очима. А я, якраз, в думках, чи не купити ще якійсь сорт пеларгонії. Нема слів😡

• Хаха 1
Посилання на коментар

21 час назад, allanek сказал:

Тут таке діло....Треба ж було моєму чоловікові ляпнути, що біля будинку на електричному стовбі було б гарно повісити вазони з квітами, як в Київі вздовж дороги. Ну, я думаю можна цю історію до кінця не переказувати...

😆

І от тепер я пригадала, що Аня недавно писала про всякі різні петунії, але я не дуже вникла в це питання, бо мені ж не треба ....)))

Хочу на стовп не звичайних отих петуній, що у нас продають з насіння, а "модних". Щоб це була щільна пишна куля і щоб пагони не звисали. Що це має бути? Вони є і тайдали, і флірітунії (навіть не певна, що правильно назвала), і ще якісь. І головне, де їх зараз можна придбати?

• Хаха 2
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

що біля будинку на електричному стовбі було б гарно повісити вазони з квітами

Наташа, а як поливати ті кашпо? Я ж так розумію, що стовп височенький?

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Вони є і тайдали, і флірітунії (навіть не певна, що правильно назвала), і ще якісь. І головне, де їх зараз можна придбати?

Про сурфінії не було думок? Скільки їх бачила в міському озелененні, завжди акуратною кулею, яка всипана квітами. Розміром квіти менші за петунію, але сам кущ акуратніший за петунію.

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

І головне, де їх зараз можна придбати?

я брала ось тут мені сподобалось і пакування, і відношення

Прихований текст

florynka.com.ua/sadzhantsi-odnorichnykh-roslyn/

святе діло квіти треба допомогти🤗

ПС у нас такий град, що не вимерзло то виб'є😪

• Сумно 1
Посилання на коментар

14 хвилин тому, irina1969 сказав:

але після негоди завжди виходить сонце

image.thumb.png.bac4c4f925b6f33f91cfd7a5d4d8113d.png

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

Наташа, а як поливати ті кашпо? Я ж так розумію, що стовп височенький?

Ну звісно на верху стовпа горщики не повісиш, бо він не просто височенько, ах високий. Чоловік мені їх повісить на висоті мого росту, щоб я могла без проблем поливати 

1 час назад, allanek сказал:

Про сурфінії не було думок? Скільки їх бачила в міському озелененні, завжди акуратною кулею, яка всипана квітами. Розміром квіти менші за петунію, але сам кущ акуратніший за петунію.

Чомусь я вважала, що сурфінія, то і є ота плетиста, з довгими пагонами. Виходить що ні?

58 минут назад, irina1969 сказал:

брала ось тут мені сподобалось і пакування, і відношення

Ой, Іра, дуууже дякую. Я якого розміру квіти вам прийшли? Як розсада, яку ще треба дорощувати, чи вже кущ, що от от зацвіте?

1 час назад, irina1969 сказал:

Да, в цьому році весна щось геть ніяка. То пече, то морозить, то градом б'є. У нас цілий день дощ тягає, тягає, але все ніяк. Хоча суша така, що дощик би не завадив. Звісно, граду не хочеться

• Лайк 3
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Ой, Іра, дуууже дякую. Я якого розміру квіти вам прийшли? Як розсада, яку ще треба дорощувати, чи вже кущ, що от от зацвіте?

Наташа, я брала  на дорощування дешевше і побільше....побільше🤣, але це було давно  місяця півтора так точно...зараз Орина продає вже підрощені, якщо Ви є в ФБ, то ось її сторінка

• Дякую 1
Посилання на коментар

30 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Чомусь я вважала, що сурфінія, то і є ота плетиста, з довгими пагонами. Виходить що ні?

Можливо ми по-різному сприймаємо "довгі пагони". Так, сурфінія розростається великим кущем. Але...вона його сама формує і не потребує прищіпки, як петунія, щоб сформувати кущ. З одного корінця сурфінії виростає великий кущ гарної форми. Годувати і поливати потрібно, як і петунію. Колись я придивлялась до неї, тому трохи вивчала.

Посилання на коментар

11 часов назад, allanek сказал:

Можливо ми по-різному сприймаємо "довгі пагони". Так, сурфінія розростається великим кущем. Але...вона його сама формує і не потребує прищіпки, як петунія, щоб сформувати кущ. З одного корінця сурфінії виростає великий кущ гарної форми. Годувати і поливати потрібно, як і петунію. Колись я придивлялась до неї, тому трохи вивчала.

Я зайшла в інтернет, спеціально почитати, що таке сурфінія. Пишуть, що вона має перевагу перед петунією в тому, що не зав'язує насіння, більш холодостійка, квітне до пізньої осені, АЛЕ нарощує пагони 1,5 метра. Оце для мене довгі пагони. Мені треба кочечка 30-50 см

• Дякую 1
Посилання на коментар

12 часов назад, irina1969 сказал:

Наташа, я брала  на дорощування дешевше і побільше....побільше🤣, але це було давно  місяця півтора так точно...зараз Орина продає вже підрощені, якщо Ви є в ФБ, то ось її сторінка

Пішла дивитись. Ще раз дякую))

Посилання на коментар

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Пішла дивитись. Ще раз дякую))

Я вчора також пішла)) вже накидала в корзину, а потім пішла подивилась на все що підростає в домі та теплиці і вийшла з сайту з гордо піднятою головою🤣....у мене схоже нова болячка- колеуси, для мене як і для Вас з махровими гіпеаструмами, стало новиною, що зараз є ТАКІ колеуси😍...я раніше з насіння ростила самі прості, потім покупала також самі звичайні з промислових серій, "крапивка" і не більше, але зараз є такі чудернацькі і такі гарні, і ще як назло вони так легко розмножуються😬

• Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Мені треба кочечка 30-50 см

Зрозуміло. Наташа, я не бачила куща сурфінії діаметром 1,5м. Кажу "діаметр", бо те, що бачила, росло гарними кулями. Навіть в Київі зустрічала їх в міському озелененні частіше, ніж петунії і ніколи таких великих розмірів , щоб 1,5 м не бачила.  І дійсно, вони не такі примхливі, як петунії. Але і вибір кольорів в них не такий великий порівняно з петуніями.

Про фуксії. Колись ми розмовляли про них. В розпліднику побачила  невеличкі кущики. Одна мене зацікавила. В роздумах😄

Наташа, пам'ятаю, що вас  їх є і гарні. Чому я в роздумах? Бо можу поставити її тільки на відкриту терасу. Чи витримує вона пряме сонце? Якщо  треба притіняти, тоді питання з нею закрию. на критій терасі вже все закінчили з "ландшафтним дизайном"😁Є побоювання, що спекотного сонця вона не витримає.

Посилання на коментар

як каже моя свекруня " ну скажи гарні🙃" це половина і це дублі, мами іхні в теплиці

image.thumb.png.58e238143eb1ea11b8981ac4c5d8c532.pngimage.thumb.png.c04d07a6bbac796695a24ec8494011a8.pngimage.thumb.png.0cd72480d3cc93feb299022901c0e424.pngimage.thumb.png.e4d53ed978fdd9ea375d8e0056350627.png

ще купила один сорт петуній   Cascadias Rim Magenta, так вона зразу показала, що вона каскадна

image.thumb.png.1535cb3ed25996fdf5d8939a13892bca.png

Наташа‼️ ось ще один магазин

Прихований текст

kvitkadnepr.com.ua/ua/g95917791-rozsada-gorschiku

• Лайк 3
Посилання на коментар

Ти колеуси кожного року так вирощуєш?  Як в тебе вистачає сил та терпіння?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...