Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Нестандартний перестінок в будинку. Можливо сендвіч-панель?

Марыся

Рекомендовані повідомлення

Доброго часу доби

Новобудова: зовнішні стіни – газоблок, «центральна» – червона повнотіла цегла. Стелі в будинку будуть натяжними; колись)

Суцільне приміщення потрібно розділити перестінком/перегородкою на спальню та кімнату. Мудрую з чого зробити цей перестінок (червона лінія) Нестандартність - в стелі. В цьому приміщенні стеля має висоту з нахилом 3,20 – 3,80 м.

Викладати цеглою – немає ані бажання, ані потреби (дорого, важка стіна для теплої підлоги, теплоакамулятор з цегли вже є)

З газоблоку: тонкий - то муторне зведення з купою перев’язок/армувань бо може й завалитись; а 20см товщина перестінку - надто габаритно.

Спочатку була думка про побудову профільного каркасу (50 -60мм), обшивання його гіпсокартоном з двох сторін, заповнення мінватою акустик. Мінуси відчула в переважно гидкій якості запропонованих торгівельними мережами посилених профілів, і важкості роботи на висоті 3,80.

Як варіант, але не обдумувала: замовлення готового металопластикового каркасу у віконників, а вже його обшити гіпсокартоном, заповнити мінватою. Так з каркасом практично немає мороки, і якість його в рази краща. Але з мінусів передбачаю таки стратосферну ціну (чи все ж ні?), а подальшої роботи залишається багацько)

Засіло на думці наступне. Сендвіч-панелі стінові (50 чи 60мм) з гладкого металу заповнені  мінватою (знання про них лиш інтернетні). Підрізати під потрібний кут стелі, і встановити панелі вертикально. Кріплення направляючими на обох стінах і підлозі. Врізати легкі міжкімнатні двері (позначка синім). Зі сторони спальні, обшити гісокартоном (без доппрофілів присаморізити листи прямо до металевої площини сандвіч-панелі). Зі сторони загальної кімнати – обклеїти метал шпалерами. Гіпсокартон – скоріше для звукоізоляції, ну і зміцнення щодо парусності; може в цьому разі краще взяти стельовий гіпсокартон (він легший) ?  

З мінусів тут для мене випливає доставка седвіч-панелей (нажаль, в Полтаві їх і близько не виготовляють). Ціна не з дешевих.. але й мороки майже 0. Якщо цей варіант, то здешевлення будівництва в цілому вбачаю лиш в тому, щоб перерахувати всі перестінки, і замовляти все одним махом.

СІП-панелі дивилась, то вони закороткі для моєї висоти стелі..

Вагаюсь. Втомилась. Але поки кожен ранок радує бо він є, планую переїхати в цьому році в новий будинок) Тому, якщо можна, прошу вказати що Вам здається доцільнішим. Може спадають на думку більш простіші рішення, а може підкажете щось  щодо вищенадуманого)  

image.png.cd928f1317436bbf248abc6eb165b344.png

 

Змінено користувачем Марыся
з рисунком помилилась
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

..якщо знайдуться під рукою, то капці прошу кидати ті що помякше ) 

😻 

Змінено користувачем Марыся
видалення лишнього рисунка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зробіть перегородку з гіпсакортону, єдине що не переймався це посиленим профілем, а також акустик вата. єдино що зробив би однозначно, це подвійний шар ГКЛ  наприклад 12,5+9. працювати на висоті 3,8 прийдеться не залежно від вибраного матеріалу.  сендвіч панель це взагалі не варінт, осоливо обоі по металу.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Обожнюю наш форум! (не сарказм)

Дякую! Кожна відповідь цінна!)   ...значить стельовий гіпсокартон на стіни (в певних випадках, звісно) це не суто моя дикість, уже добре)

Чому сендвіч панель взагалі не варіант? (хоч і згодна, що шпалеру по металу..  новеньке збочення, але виконання можливе))

Якщо гіпсокартон, то під таку площу стіни (практично подвійне навантаження) яка обрешітка профілем/схема каркасу/ найбільш прийнятна?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...