Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Укріплення стін

Werewolfchik

Рекомендовані повідомлення

Добрий вечір!

Одноповерховий будинок з природнього каменю (ракушняк), заплановано серйозний ремонт. Підвал 1.8 метри висотою, стіни той самий камень тобто висота кладки фактично 2 поверхи. Що по гідроізоляції зовні фіг знає але ніби то не протікає.

Маю питання чи треба по периметру фундамента робити якесь укріплення стін армуванням щоб вони не розходились? Є невеликі тріщинки по одному куту але казати що вона відходить зарано, не так страшно. Питання тому що після перемоги планується надбудова 2 поверху з легких матеріалів (мабуть газобетон) і щоб тоді воно все не почало їздити хто куди.

Які нормативи по подібному армуванню? ширина, глибина, на якій глибині це робити? Не на рівні поверхні землі ж бо промерзає? Чи це не важливо? Прошу проконсультувати хто вже розібрався в цьому питанні.

І скільки зараз орієнтовно коштує куб залитого у фундамент бетону і скільки зазвичай беруть за роботу?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 годин тому, Werewolfchik сказав:

тріщинки по одному куту

Значить вже є проблеми з відмосткою чи гідроізоляцією, вода розм'якшує грунт під фундаментом і він просідає, армування стін не потрібно, а ось відвести якнайдалі воду так, зосередитись на: ливнівці, можливо дренаж (якщо високий РГВ), гідроізоляції та утепленні відмостки

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10 часов назад, Werewolfchik сказал:

планується надбудова 2 поверху з легких матеріалів

Нет, оно не выдержит.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Армирование стен по-моему никак не влияет на несущую способность стены/фундамента.

   Представьте себе обычную упаковочную картонную коробку. "Заармируйте" её скажем фольгой - стойкость стенок коробки к внешним факторам несколько улучшилась. Теперь наступите на нее - все равно раздавите. Конечно пример слишком примитивен, но достаточно точно описывает аналогию.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобто якщо торці стріхи (трикутник) з важких кирпичин повністю зняти і замість них поставити прямокутник з легшого матеріалу (газобетону) + стріха з невеликим уклоном вже без чердака як такового то в межі того ж самого навантаження не влізе? А як взагалі зміцнюють стіни? Армопояс під стріхою для рівномірного розподілу навантаження від стріхи щось читав. Але це навантаження згори вниз, а як запобігають розходженню чи розвалу стін?

РГВ точно ні, підвал сухий. Вода взагалі з даху тече в іншу сторону але про перевірити відмостку зрозуміло.

Змінено користувачем Werewolfchik
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щось пошукав в інтернеті і трохи порахував. Те що зараз стоїть вище рівня стелі кімнати значно з силікатної цегли, частково з глиняної цегли та ракушняка важить мінімум 7115 кг. Мінімум тому що балки, дошки та нержавійку з якої зроблено безпосередньо дах я взагалі не рахував, а товщину стін горища взяв за 1 цеглу (хоча там може бути півтори - я не можу зараз подивитись).

Якщо викласти мансарду висотою 2 метри з газобетону густини/марки 1000 який використовують для несучих стін вийде 7500 кг на стіни. Чи можна брати легший газобетон для верхнього поверху? Я не знаю, прошу сказати якщо можна, тоді оцінка буде меншою.
Якщо між першим та другим поверхом на стіни поставити армопояс (або точніше як тут писали розподілюючий пояс) це приблизно пів куба по 2000 кг/м3 тобто ще 1000. Яка має бути висота не знаю, рахував 0.12 одну цеглину в якості опалубки.

Загалом якщо знімаю 7100, додаю 8500 кг. Додаткових 1500 кг. Це суттєве збільшення навантаження на більш менш нормальні стіни?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 годин тому, Werewolfchik сказав:

підвал сухий

Тоді може то просто усадна тріщина, а не відходить кут, з одних слів незрозуміло...

2 години тому, Werewolfchik сказав:

з газобетону густини/марки 1000

Нафіга і він хіба є у продажу? Тут наче всі будують з 300-500

2 години тому, Werewolfchik сказав:

Це суттєве збільшення навантаження на більш менш нормальні стіни?

Не думаю, але зазвичай ніхто для старих будинків не робить геологію, вскриття фундаменту та стін, щоб зробити якісь розрахунки і дати гарантію. У нас бачив на саманні будинки роблять мансарду з ГБ, а в Одессі може на ракушняк вже і третій поверх добудовують, хз...

Я в себе відкопував фундамент, потім топором рубав внизу стіни і зробив висновок, що такий будинок замахаїся зносити, після того вже не переживаєш, а от якби почалося все кришитися... Ненакрита купа ракушняка в мене розкришилась за 1-2 зими, а в сухому нічого б не було

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Цитата

то просто усадна тріщина, а не відходить кут

Ну так я і писав що ***деця як іноді буває коли від вікна тріщина в палець чи бокова стінка відходить такого і близько нема. Ремонту не було багато років але зсередини взагалі все ціле, трішина зовні. Засунути туди лезо подивитись наскільки глибока чи відколупати шмат штукатурки поки що не здогадався.

Цитата

Нафіга і він хіба є у продажу? Тут наче всі будують з 300-500

Бо на заборі було написано що для несучих стін треба 1000, а для внутрішніх перегородок можна 300. Якщо всі будують з 500 зовнішні стіни (дах буде легким) от я теж так хочу. Дуже дякую за інформацію.

Цитата

Ненакрита купа ракушняка в мене розкришилась за 1-2 зими

На жаль є така властивість матеріалу. Як тільки набирає води - все.

Змінено користувачем Werewolfchik
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...