shneider_vova Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 а це навіщо? що буде заряджати батарею в цей проміжок? чи це просто щоб було 6 рядків? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
professori Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 час назад, 90BCO сказал: Цікаво. А можете пояснити, що відбувається, коли працюють перші чотири рядки? І ще: коли блекаути - який у Вас сценарій ? Дяка. Ввиду того что панели будут установлены только весной, зарядка идёт в ночном режиме. Настройка именно под блекауты) Если бы не они, то батарея разряжалась бы днём и заряжалась ночью, а так резерв небольшой на холодильник-лампочку-котёл оставляю. Первые четыре рядка - это граница разрядки батареи по времени. Последние два - это её зарядка. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 37 минут назад, shneider_vova сказал: а це навіщо? що буде заряджати батарею в цей проміжок? чи це просто щоб було 6 рядків? Це для того щоб активація всіх потужних приладів у 23.00 не розряджала акб, бо це трішкі не розумно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 час назад, Vikctor сказал: У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так: Есть аксиома, начинать и заканчивать таймер на 00, не переходя полночь. Может в новых прошивках уже пофиг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 минуту назад, Kubik сказал: Есть аксиома, начинать и заканчивать таймер на 00, не переходя полночь. Чому? В мене такі налаштування вже давно. Все працює корректно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 1 годину тому, Vikctor сказав: У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так: А не дивився яка напруга на комірках батареї, коли вона вважає, що SOC 90%? Змінено 12 грудня 2024 користувачем razzil 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 минуту назад, Vikctor сказал: Чому? В мене такі налаштування вже давно. Все працює корректно. Мне кажется, что последняя строка не должна отрабатываться правильно, можете суточный лог заряда батареи выложить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 минут назад, Vikctor сказал: Чому? В мене такі налаштування вже давно. Все працює корректно. И еще момент, как давно держите батарею в таком режиме, до 90%? Интересно глянуть на напряжение на этом заряде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 хвилин тому, Kubik сказав: И еще момент, как давно держите батарею в таком режиме, до 90%? Интересно глянуть на напряжение на этом заряде. не знаю, як на самозбірних з активним балансиром, але на батареї від Deye з пасивним - довга відсутність заряду до 100% гарантовано веде до проблем з "зсувом" 100% - та втратою ємності - тобто батарея/інвертор вважають, що там 90%, а насправді там 50% 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 3 минуты назад, Kubik сказал: И еще момент, как давно держите батарею в таком режиме, до 90%? Интересно глянуть на напряжение на этом заряде. Вже біля місяця не вище 90% заряджаю. Без блекаутів не заряджаю вище 80%. Якщо наступний день за прогнозом сонячний, то вночі заряджаю до 60-70%. Сьогодні вже вимикали світло на 4 години, тому на скріні трохи менше 90%. І ввечері ще на 4 години вимкнут. В залежності від того, що дружина задіє ввечорі - посудомийку, пралку та духовку чи не все з цього, до 23.00 в акб залишиться 50-60%. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 7 минут назад, shneider_vova сказал: не знаю, як на самозбірних з активним балансиром, але на батареї від Deye з пасивним - довга відсутність заряду до 100% гарантовано веде до проблем з "зсувом" 100% - та втратою ємності - тобто батарея/інвертор вважають, що там 90%, а насправді там 50% Серед володарів електричок панує думка, що раз на 1-2 місяці треба заряджати авто до 100% задля балансування комірок. Весь інший час зазвичай (якщо не планується дальня поїздка) вище 80-90% не заряджають. На деякіх автівках (VW id4 наприклад) на шкалі заряду відмічени позначки 20% та 80% і можна задати обмеження по верху заряду. Пан volomoto десь писав, що в автівках також виключно пасивне балансування ВВБ. Змінено 12 грудня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 19 минут назад, razzil сказал: А не дивився яка напруга на комірках батареї, коли вона вважає, що SOC 90%? Подивлюся. Зроблю скрін. Не пам'ятаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 20 минут назад, Kubik сказал: можете суточный лог заряда батареи выложить? Можу. Навчіть де це знайти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) Справа в тому що ліферна збірка починає хоч якось балансуватися після 3.4В. Якщо не піднімати напругу до цієї позначки, то комірки будуть рівні, по ~3.3В, але реальний заряд їх може суттєво відрізнятися. І в якийсь момент недозоряджена комірка скине напругу до нижньої межі і БМС скаже всьо... Тому і питання чи балансується збірка на цих 90% і якщо балансується, то як. Я вважаю для заощадливого режиму роботи батареї достатньо обмежити bulk в 3.45-3.5 і хай інвертор заряджає її до 100%, БМС скаже коли достатньо. Змінено 12 грудня 2024 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 8 минут назад, Vikctor сказал: Можу. Навчіть де це знайти. В deye cloud Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 минуту назад, razzil сказал: Справа в тому що ліферна збірка починає хоч якось балансуватися після 3.4В. Якщо не піднімати напругу до цієї позначки, то комірки будуть рівні, по ~3.3В, але реальний заряд їх може суттєво відрізнятися. І в якийсь момент недозоряджена комірка скине напругу до нижньої межі і БМС скаже всьо... Тому і питання чи балансується збірка на цих 90% і якщо балансується, то як. Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 2 минуты назад, Kubik сказал: В deye cloud Нажаль маю тільки солармен. Цей застосунок мене лякає, бо вимагає надати йому доступ до всіх застосунків телефону. Але якщо вас хвилює саме останній пункт на скріні (23.00-1.30), то я його багато разів моніторив на екрані інвертору. Який би не залишився рівень заряду акб до 23.00, але якщо він менш ніж 90%, то розряджання припиняється. Паразитні перетокі пати ват бувають завжди, але рівень заряду не змінюється до старту заряджання у 1.30. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше. Залежить від чого беруться 90%. Від діапазону робочої напруги 2.5-3.65 чи від ємності батареї в Ah. Під 80-90% зазвичай вважають заряд в межах 3-3.5, коли батарея нормально балансується. Змінено 12 грудня 2024 користувачем razzil Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 2 минуты назад, Vikctor сказал: Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше. Soc-величина вычисляемая, а не измеряемая, не доводя до 100% бмс просто накапливает ошибку. Я год назад поймал внезапное отключение батареи, soc с 30% провалился до нуля, это я потом логи поднял. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 26 хвилин тому, shneider_vova сказав: не знаю, як на самозбірних з активним балансиром, але на батареї від Deye з пасивним - довга відсутність заряду до 100% гарантовано веде до проблем з "зсувом" 100% - та втратою ємності - тобто батарея/інвертор вважають, що там 90%, а насправді там 50% JK підбріхує в більшу сторону, пілонтеч - в меншу 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 9 минут назад, Vikctor сказал: Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше. Вы когда решите зарядить до 100% понаблюдайте в бмс будет писать 100% но ток батарея будет кушать с хорошим аппетитом и еще может влезть чутли не 30% емкости 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 3 минуты назад, razzil сказал: Залежить від чого беруться 90%. Від дsапазону робочої напруги 2.5-3.65 чи від ємності батареї в Ah. Чесно кажучи вважав, що бмс бере заданий показник soc 100% і робить відповідні розрахункі. В мене цей показник дорівнює 3,449В. Відповідно 100%=3,449*16=55,18В, а 90%-49,66В Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 (змінено) 18 минут назад, Kubik сказал: Soc-величина вычисляемая, а не измеряемая, не доводя до 100% бмс просто накапливает ошибку. Я год назад поймал внезапное отключение батареи, soc с 30% провалился до нуля, это я потом логи поднял. Я чув що зі старту работи зв'язки інвертор-акб бажано зарядити батарею до 100% і розрядити до нижньої межі для розуміння інвертором ціх параметрів. Але по-перше чомусь ніхто ніколи не вказує яка нижня межа, бо навряд йдеться про 0%, а по-друге наче одного такого ціклу для коректной праці цієї зв'язкі достатньо. Я читав тут про випадкі подібні вашим, коли навіть на 80% бмс вимикала батарею. Але завжди йшлося про довготривалий сталий рівень зарядженості, а в мене щоденна динаміка, хоч і не до граничних меж. Змінено 12 грудня 2024 користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Kubik Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 7 минут назад, Vikctor сказал: Чесно кажучи вважав, що бмс бере заданий показник soc 100% і робить відповідні розрахункі. В мене цей показник дорівнює 3,449В. Відповідно 100%=3,449*16=55,18В, а 90%-49,66В Есть простой выход-перейти на управление по напряжению, soc будете из приложения бмс смотреть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 10 минут назад, mib сказал: Вы когда решите зарядить до 100% понаблюдайте в бмс будет писать 100% но ток батарея будет кушать с хорошим аппетитом и еще может влезть чутли не 30% емкости Не буде такого. Я ж до цього заряджав акб до 100%. При досягненні верхньої межі хоч однією коміркою заряджання зупиняється і потім в процесі балансування вмикається на кілька секунд з проміжками у кілька хвилин. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз