Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Deye інвертори гібридні

yur43

Рекомендовані повідомлення

а це навіщо? що буде заряджати батарею в цей проміжок? чи це просто щоб було 6 рядків?

image.thumb.png.f34907bfe127ae6fbddb58f1a3080039.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, 90BCO сказал:

Цікаво.

А можете пояснити, що відбувається, коли працюють перші чотири рядки? 

І ще: коли блекаути - який у Вас сценарій ?

Дяка.

Ввиду того что панели будут установлены только весной, зарядка идёт в ночном режиме. Настройка именно под блекауты) Если бы не они, то батарея разряжалась бы днём и заряжалась ночью, а так резерв небольшой на холодильник-лампочку-котёл оставляю. Первые четыре рядка - это граница разрядки батареи по времени. Последние два - это её зарядка.

• Лайк 1
Посилання на коментар

37 минут назад, shneider_vova сказал:

а це навіщо? що буде заряджати батарею в цей проміжок? чи це просто щоб було 6 рядків?

image.thumb.png.f34907bfe127ae6fbddb58f1a3080039.png

Це для того щоб активація всіх потужних приладів у 23.00 не розряджала акб, бо це трішкі не розумно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Vikctor сказал:

У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так:

1014438274_.thumb.png.9c09e8362613588d7fdb0ad563724d1f.png

Есть аксиома, начинать и заканчивать таймер на 00, не переходя полночь. Может в новых прошивках уже пофиг.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Kubik сказал:

Есть аксиома, начинать и заканчивать таймер на 00, не переходя полночь.

Чому? В мене такі налаштування вже давно. Все працює корректно.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Vikctor сказав:

У вас дуууже обережна стратегія. Моя для похмурих днів наразі виглядає так:

А не дивився яка напруга на комірках батареї, коли вона вважає, що SOC 90%?

Змінено користувачем razzil
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, Vikctor сказал:

Мне кажется, что последняя строка не должна отрабатываться правильно, можете суточный лог заряда батареи выложить?

Посилання на коментар

5 минут назад, Vikctor сказал:

И еще момент, как давно держите батарею в таком режиме, до 90%? Интересно глянуть на напряжение на этом заряде.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 хвилин тому, Kubik сказав:

И еще момент, как давно держите батарею в таком режиме, до 90%? Интересно глянуть на напряжение на этом заряде.

не знаю, як на самозбірних з активним балансиром, але на батареї від Deye з пасивним - довга відсутність заряду до 100% гарантовано веде до проблем з "зсувом" 100% - та втратою ємності - тобто батарея/інвертор вважають, що там 90%, а насправді там 50%

• Лайк 3
Посилання на коментар

3 минуты назад, Kubik сказал:

Вже біля місяця не вище 90% заряджаю. Без блекаутів не заряджаю вище 80%. Якщо наступний день за прогнозом сонячний, то вночі заряджаю до 60-70%. Сьогодні вже вимикали світло на 4 години, тому на скріні трохи менше 90%. І ввечері ще на 4 години вимкнут. В залежності від того, що дружина задіє ввечорі - посудомийку, пралку та духовку чи не все з цього, до 23.00 в акб залишиться 50-60%.

802722306_.thumb.png.d749240cb281872eca2b7edc5dee13ee.png

Посилання на коментар

7 минут назад, shneider_vova сказал:

не знаю, як на самозбірних з активним балансиром, але на батареї від Deye з пасивним - довга відсутність заряду до 100% гарантовано веде до проблем з "зсувом" 100% - та втратою ємності - тобто батарея/інвертор вважають, що там 90%, а насправді там 50%

Серед володарів електричок панує думка, що раз на 1-2 місяці треба заряджати авто до 100% задля балансування комірок. Весь інший час зазвичай (якщо не планується дальня поїздка) вище 80-90% не заряджають. На деякіх автівках (VW id4 наприклад) на шкалі заряду відмічени позначки 20% та 80% і можна задати обмеження по верху заряду.

Пан volomoto десь писав, що в автівках також виключно пасивне балансування ВВБ.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

19 минут назад, razzil сказал:

А не дивився яка напруга на комірках батареї, коли вона вважає, що SOC 90%?

Подивлюся. Зроблю скрін. Не пам'ятаю.

Посилання на коментар

20 минут назад, Kubik сказал:

можете суточный лог заряда батареи выложить?

Можу. Навчіть де це знайти.

Посилання на коментар

Справа в тому що ліферна збірка починає хоч якось балансуватися після 3.4В. Якщо не піднімати напругу до цієї позначки, то комірки будуть рівні, по ~3.3В, але реальний заряд їх може суттєво відрізнятися. І в якийсь момент недозоряджена комірка скине напругу до нижньої межі і БМС скаже всьо... Тому і питання чи балансується збірка на цих 90% і якщо балансується, то як.

Я вважаю для заощадливого режиму роботи батареї достатньо обмежити bulk в 3.45-3.5 і хай інвертор заряджає її до 100%, БМС скаже коли достатньо.

Посилання на коментар

1 минуту назад, razzil сказал:

Справа в тому що ліферна збірка починає хоч якось балансуватися після 3.4В. Якщо не піднімати напругу до цієї позначки, то комірки будуть рівні, по ~3.3В, але реальний заряд їх може суттєво відрізнятися. І в якийсь момент недозоряджена комірка скине напругу до нижньої межі і БМС скаже всьо... Тому і питання чи балансується збірка на цих 90% і якщо балансується, то як.

Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше.

Посилання на коментар

2 минуты назад, Kubik сказал:

В deye cloud

Нажаль маю тільки солармен. Цей застосунок мене лякає, бо вимагає надати йому доступ до всіх застосунків телефону. Але якщо вас хвилює саме останній пункт на скріні (23.00-1.30), то я його багато разів моніторив на екрані інвертору. Який би не залишився рівень заряду акб до 23.00, але якщо він менш ніж 90%, то розряджання припиняється. Паразитні перетокі пати ват бувають завжди, але рівень заряду не змінюється до старту заряджання у 1.30.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Vikctor сказав:

Звичайно що не балансується, бо старт балансування в бмс починається з 3,45В. І я перший раз чую, що бмс показує не реальні показники а якісь штучні. Невже всі присутьні окрім мене завжди заряджають свої акб до 100%. Скільки дивився на відео Енді, то в нього зазвичай рівень зарядженості збірок зазвичай 50-70%. Наскільки пам'ятаю, то Dmode також не заряджає свої збірки вище 90% зазвичай. а може і менше.

Залежить від чого беруться 90%. Від діапазону робочої напруги 2.5-3.65 чи від ємності батареї в Ah.
Під 80-90% зазвичай вважають заряд в межах 3-3.5, коли батарея нормально балансується.

Посилання на коментар

2 минуты назад, Vikctor сказал:

Soc-величина вычисляемая, а не измеряемая, не доводя до 100% бмс просто накапливает ошибку. Я год назад поймал внезапное отключение батареи, soc с 30% провалился до нуля, это я потом логи поднял.

• Лайк 2
Посилання на коментар

26 хвилин тому, shneider_vova сказав:

JK підбріхує в більшу сторону, пілонтеч - в меншу

• Лайк 1
Посилання на коментар

9 минут назад, Vikctor сказал:

Вы когда решите зарядить до 100% понаблюдайте в бмс будет писать 100% но ток батарея будет кушать с хорошим аппетитом и еще может влезть чутли не 30% емкости

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, razzil сказал:

Залежить від чого беруться 90%. Від дsапазону робочої напруги 2.5-3.65 чи від ємності батареї в Ah.

Чесно кажучи вважав, що бмс бере заданий показник soc 100% і робить відповідні розрахункі. В мене цей показник дорівнює 3,449В. Відповідно 100%=3,449*16=55,18В, а 90%-49,66В

Посилання на коментар

18 минут назад, Kubik сказал:

Soc-величина вычисляемая, а не измеряемая, не доводя до 100% бмс просто накапливает ошибку. Я год назад поймал внезапное отключение батареи, soc с 30% провалился до нуля, это я потом логи поднял.

Я чув що зі старту работи зв'язки інвертор-акб бажано зарядити батарею до 100% і розрядити до нижньої межі для розуміння інвертором ціх параметрів. Але по-перше чомусь ніхто ніколи не вказує яка нижня межа, бо навряд йдеться про 0%, а по-друге наче одного такого ціклу для коректной праці цієї зв'язкі достатньо.

Я читав тут про випадкі подібні вашим, коли навіть на 80% бмс вимикала батарею. Але завжди йшлося про довготривалий сталий рівень зарядженості, а в мене щоденна динаміка, хоч і не до граничних меж.

Змінено користувачем Vikctor
Посилання на коментар

7 минут назад, Vikctor сказал:

Чесно кажучи вважав, що бмс бере заданий показник soc 100% і робить відповідні розрахункі. В мене цей показник дорівнює 3,449В. Відповідно 100%=3,449*16=55,18В, а 90%-49,66В

Есть простой выход-перейти на управление по напряжению, soc будете из приложения бмс смотреть.

Посилання на коментар

10 минут назад, mib сказал:

Вы когда решите зарядить до 100% понаблюдайте в бмс будет писать 100% но ток батарея будет кушать с хорошим аппетитом и еще может влезть чутли не 30% емкости

Не буде такого. Я ж до цього заряджав акб до 100%. При досягненні верхньої межі хоч однією коміркою заряджання зупиняється і потім в процесі балансування вмикається на кілька секунд з проміжками у кілька хвилин.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...