ashim1990 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, Александр Аврамчук сказал: коли згорить тільки автомобіль то півбіди. а якщо згорить житло ? І часто горять автомобілі? Щось ШІ видає зовсім мізерну йомовірність. Змінено 6 годин тому користувачем ashim1990 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 16 хвилин тому, ashim1990 сказав: І часто горять автомобілі? Щось ШІ видає зовсім мізерну йомовірність. Ну не часто, но горят. Учтите что в авто все таки бмс своя и под эти аккумы и тестили перетестили тысячи раз, в отличии от дома) и все равно горят. А еще аккум в авто запечатан от внешнего воздействия, имеет подогрев и охлаждение 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 3 часа назад, ashim1990 сказал: І часто горять автомобілі? Щось ШІ видає зовсім мізерну йомовірність. Ми будемо молитися за вас ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 часа назад, ashim1990 сказал: І часто горять автомобілі? Щось ШІ видає зовсім мізерну йомовірність. Електромобілі тупо всі мають термоменеджмент, активний або пасивний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 минут назад, standov сказал: Електромобілі тупо всі мають термоменеджмент, активний або пасивний. BMS, яка контролює температуру в двух місцях бвтареї, - це не те? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 20 минут назад, ashim1990 сказал: BMS, яка контролює температуру в двух місцях бвтареї, - це не те? Бмс не враховує хімію, не враховує теплову інерцію, не враховує майже нічого, це просто датчики які в гіршому випадку просто просигналять по ситуацію на яку ви вже не зможете вплинути. Коли самсунг зробила помилку в алгоритмах термоменеджменту своїх ліпо то це закінчилося трагічно, тут нема взагалі ніяких алгоритмів це просто сигналка коли вже треба виносити літій на вулицю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 минуты назад, standov сказал: Бмс не враховує хімію, не враховує теплову інерцію, не враховує майже нічого, це просто датчики які в гіршому випадку просто просигналять по ситуацію на яку ви вже не зможете вплинути. Коли самсунг зробила помилку в алгоритмах термоменеджменту своїх ліпо то це закінчилося трагічно, тут нема взагалі ніяких алгоритмів це просто сигналка коли вже треба виносити літій на вулицю То що таке цей "термоменеджмент", поясніть? Може, воно не таке вже страшне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 22 минуты назад, standov сказал: це просто датчики які в гіршому випадку просто просигналять по ситуацію В jk настраиваются пороги температуры и при выходе за пределы отключится заряд/разряд Я как бы сам литиона ссу, но все же там не просто пищалка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому 9 минут назад, mib сказал: В jk настраиваются пороги температуры и при выходе за пределы отключится заряд/разряд Я как бы сам литиона ссу, но все же там не просто пищалка Це натурально аларм бо якщо одна комірка в тепловому розгоні то датчик бмс нічого не покаже, струм не обмежить а по факту вже пізно, термоменеджмент прив'язаний до певної хімії, певної теплової інерції, зносу (фактично можливого опору найгіршої комірки). Тому датчик універсальної бмс то саме сигналізація про аварійний стан і не термоменеджмент, аварійний стан nmc хімії то вже прям одразу "весело", цей датчик фактично може мати сенс для ліфепо (бо там терморозгін комірки малоймовірний) але для nmc це фактично "піщалка". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 42 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 42 хвилини тому 8 минут назад, standov сказал: Це натурально аларм бо якщо одна комірка в тепловому розгоні то датчик бмс нічого не покаже, струм не обмежить а по факту вже пізно, термоменеджмент прив'язаний до певної хімії, певної теплової інерції, зносу (фактично можливого опору найгіршої комірки). Тому датчик універсальної бмс то саме сигналізація про аварійний стан і не термоменеджмент, аварійний стан nmc хімії то вже прям одразу "весело", цей датчик фактично може мати сенс для ліфепо (бо там терморозгін комірки малоймовірний) але для nmc це фактично "піщалка". Вы наверно никогда не видели JK там и выбор химии и настраиваемый порог температур, единствено да датчиков всего два выносных и третий контролирует саму бмс Я не защищаю литион, я справедливости ради Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому (змінено) 10 часов назад, Vladdi сказал: Навіть невеликі батареї на кшалт 18650 здатні досить ефективно підпалювати прилади, а далі процес іде як завжди, вибухово. О, прилетела мне как-то сборка аккумов (штук 40) по виду на 18650 похожих со сбитого над головой беспилотника. Так я вам скажу горела она эффектно, с задором и разлетом отдельных элементов и их кусков при взрывах и за минуту успела мне спалить тую. Благо я был дома в тот момент и успел погасить. Так что ну его нафиг эти литийионные аккумы. Змінено 38 хвилин тому користувачем eam 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 26 хвилин тому 9 минут назад, mib сказал: Вы наверно никогда не видели JK там и выбор химии и настраиваемый порог температур, единствено да датчиков всего два выносных и третий контролирует саму бмс Я не защищаю литион, я справедливости ради ви не зрозуміли що я сказав просто, налаштування порогу чогось для *безпеки* всієї батареї nmc це самообман, там нема ніяких порогів, бо якщо вже пішов лавиний розігрів то до сраки ті пороги, а якщо не пішов то вони теж до сраки. Це класична історія чогось універсального китайського - зробим аби було. більше не менше. З точки зору *безпеки*, цей функціонал сенсу має майже зеро, це фактично аларм "винось дітей бо за 3 хвилини буде красіво" ) Для збереження SOH це має певний сенс але не для безпеки, у випадку NMC, бо в ліфепо лавинного розігріву майже нема по фізиці. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 22 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 22 хвилини тому 19 хвилин тому, mib сказав: Вы наверно никогда не видели JK там и выбор химии и настраиваемый порог температур, единствено да датчиков всего два выносных и третий контролирует саму бмс Я не защищаю литион, я справедливости ради То для настройки заряда разряда при температурах меньше 0 и больше 50 (или сколько там), если для лифепо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 19 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 19 хвилин тому дуже умовно ви можете по *температурі пару* контролювати безпеку котла газового (вимкнути) але не можете температуру умовного котла "на урані", бо якщо *температура пару* аномальна то це вже пішов процес який вимкненням з розетки не спинити. Які би не були налаштування тих порогів температури пару. Бо проблема в іншому місці а температура пару то вже наслідок з критичним запізненням. А термоменеджмент NMC це або повна фізична модель реактора яка тримається в рамках, якщо він пасивний, або стрижні якщо він активний ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 10 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 10 хвилин тому 23 минуты назад, eam сказал: Благо я был дома в тот момент и успел погасить. дві вулиці від мене рік тому вигоріла половина будинку в знайомих через акб від ліфа, ніхто на щастя не постраждав, то коли чую про саморобні NMC на універсальних БМС то трошки підгорає і хочеться запитати "ну хер з тобою, дітям то за шо?" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 10 хвилин тому Сдаюся Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз