Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Розбігаються BMSки

Слободарий

Рекомендовані повідомлення

Маю кілька однакових настінних батарей 48В підключених до інвертора. З'єднані між собою і мають спілкуватись. В керівництві написано, що можуть працювати до 15 в паралель. В усякому разі струм як навантаження так і заряду ділять між собою більш-менш порівну. Можна всі зарядити до 100%, або розрядити близько 0. Але згодом відсоток заряду (коли цикли 20-80%) однієї батареї від іншої починає відрізнятись. Іноді доходить до 20%. (Напруга відрізняється на соті долі вольта) Зараз до інвертора сигнал береться умовно від "середньої" за зарядом батареї. Батареї з однієї поставки, але підключались поступово з проміжками в кілька місяців. Неприємність - в кінці розряду, відсоток заряду може різко обвалитись.

Як з цим бути? Чи мав хтось такий досвід?

Змінено користувачем Слободарий
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 хвилин тому, Слободарий сказав:

Як з цим бути? Чи мав хтось такий досвід?

Якомога частіше заряджати до 100%, бо всякі кулонометри страждають від ефекту накопичення помилки. Для цього в Pylontech протоколі навіть є окремий прапорець Request full charge, який каже інвертору зарядити батареї до 100% незалежно від налаштувань самого інвертора. Тобто коли БМС бачить, що довший час не було 97%, то вона посилає цей прапорець інвертору.

image.thumb.png.3e8342d1dd2db4d1c00227673e39785a.png

image.thumb.png.2b6f48b79dcfd50cdc9374188c171d95.png

 

 

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 24.11.2023 в 13:02, volomoto сказал:

Якомога частіше заряджати до 100%, бо всякі кулонометри страждають від ефекту накопичення помилки. Для цього в Pylontech протоколі навіть є окремий прапорець Request full charge, який каже інвертору зарядити батареї до 100% незалежно від налаштувань самого інвертора. Тобто коли БМС бачить, що довший час не було 97%, то вона посилає цей прапорець інвертору

 

 

Дякую за реомендацію! Дві батареї з трьох не заряджалися до 100% ніколи.
Як "побічний ефект", загальна ємність батареї значно зросла. Відсотки заряду втрачаються в кілька разів повільніше ніж раніше. Ймовірно, ці дві батареї були сильно розбалансовані.
 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Слободарий сказав:

Дві батареї з трьох не заряджалися до 100% ніколи.

Значить на них сильно розбалансовані комірки і БМС відключає ті батареї швидше як заряді, так при розряді. Оце стрибання SoC може бути пов'язане із відключенням одної батареї і відповідно її ємність віднімається від загальної. Або додається, якщо БМС знову підключає батарею.

2 години тому, Слободарий сказав:

Ймовірно, ці дві батареї були сильно розбалансовані.

Так, бо балансування проходить по верху і при тривалій відсутності заряду до 100% дизбаланс тільки накопичується. Добре мати якийсь моніторинг, який покаже дисбаланс і як БМС відключає окремі батареї.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...