Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

ПВУ_DIY

yur43

Рекомендовані повідомлення

Спеціально для пана. Сьогодні помірний мороз, вирішив протестувати без нагріву вхідного повітря.

~130 кубів початково, 0С пітримує нагрів з вулиці, з будинку 19С, потік майже рівний, як і швидкості/оберти вентиляторів. Інші дані на скрішнотах.

image.png.708d74a92a3de24c338f8aab3694ab53.png

Через 40 хв без нагрівача. З вулиці поступає -8.5С, потік витяжки дещо впав, приблизно на 20-25 кубів, трохи знизилася температура вихлопу.

image.png.820f65811e358d5b71a11c65c085a9fc.png

Підняв витяжку щоб вирівняти потоки, по 130 кубів. Витяжку прийшлося підняти аж на 8%, трохи піднялася температура з будинку, але на вихлопі стало холодніше. Також приблизно 40 хв очікування.

image.png.29381f2ff231a858aa97dc3854471fa2.png

Повернув витяжку до стандартних 44%, при яких за нормальних умов є баланс потоків. Очікування біля 20 хв, а витяжка вже видає всього 90 кубів. Значить опір теплообмінника значно збільшився і витяжці вже важко протиснутися через нього. При цьому різко почала падати температура вихлопу.

image.png.e8c98f53ac25f15df6b74fe87bd43666.png

Трохи більше півтори години, а потік витяжки доволі суттєво впав, з 130 м3/год до 90 м3/год, на 30%. Якщо так покористуватися більше часу, то думаю впаде ще нижче. Бо десь в той час коли я вимкнув нагрівач і температура з вулиці почала знижуватися, між пластинами почав збиратися конденсат у великій кількості, а при -8С з вулиці він одразу почав підмерзати в самій холодній точці. В мене ТО на ребрі і в самому низу найхолодніша точка, там і починаєтсья обмерзання, яке поступово перекриває частину каналів. А датчик знаходиться трохи далі від ТО, на вході в круглий канал, і спокійно показує +8С, бо частина повітря все ще прохидить через вільні канали ТО. І здаєтьсь нічого страшного, а ТО вже обмерз 😐 При розміщенні ТО на стінці це відбуваєтсья ще швидше.

image.png.d6f9e6db72ca971d203f19eccb095b3d.png

Запустив посилений підігрів на +8С, по легко тане, куби на витяжці зростають.

Змінено користувачем TaurosRMK
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мій алгоритм розморожування працює задовільно. За бортом -14С, тривалість розморожування 20-28хв, періодичність мінімальна 2години. Без підігріву.

Літом планую закласти грунтовий теплообмінник, тоді підхід зміниться. Поки все влаштовує.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...