TaurosRMK Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Спеціально для пана. Сьогодні помірний мороз, вирішив протестувати без нагріву вхідного повітря. ~130 кубів початково, 0С пітримує нагрів з вулиці, з будинку 19С, потік майже рівний, як і швидкості/оберти вентиляторів. Інші дані на скрішнотах. Через 40 хв без нагрівача. З вулиці поступає -8.5С, потік витяжки дещо впав, приблизно на 20-25 кубів, трохи знизилася температура вихлопу. Підняв витяжку щоб вирівняти потоки, по 130 кубів. Витяжку прийшлося підняти аж на 8%, трохи піднялася температура з будинку, але на вихлопі стало холодніше. Також приблизно 40 хв очікування. Повернув витяжку до стандартних 44%, при яких за нормальних умов є баланс потоків. Очікування біля 20 хв, а витяжка вже видає всього 90 кубів. Значить опір теплообмінника значно збільшився і витяжці вже важко протиснутися через нього. При цьому різко почала падати температура вихлопу. Трохи більше півтори години, а потік витяжки доволі суттєво впав, з 130 м3/год до 90 м3/год, на 30%. Якщо так покористуватися більше часу, то думаю впаде ще нижче. Бо десь в той час коли я вимкнув нагрівач і температура з вулиці почала знижуватися, між пластинами почав збиратися конденсат у великій кількості, а при -8С з вулиці він одразу почав підмерзати в самій холодній точці. В мене ТО на ребрі і в самому низу найхолодніша точка, там і починаєтсья обмерзання, яке поступово перекриває частину каналів. А датчик знаходиться трохи далі від ТО, на вході в круглий канал, і спокійно показує +8С, бо частина повітря все ще прохидить через вільні канали ТО. І здаєтьсь нічого страшного, а ТО вже обмерз 😐 При розміщенні ТО на стінці це відбуваєтсья ще швидше. Запустив посилений підігрів на +8С, по легко тане, куби на витяжці зростають. Змінено 2 години тому користувачем TaurosRMK 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому Мій алгоритм розморожування працює задовільно. За бортом -14С, тривалість розморожування 20-28хв, періодичність мінімальна 2години. Без підігріву. Літом планую закласти грунтовий теплообмінник, тоді підхід зміниться. Поки все влаштовує. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз