R.K. Опубліковано: 21 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2024 Шукаю рекомендацію чим і як обробити фундамент паркана від протекання води. Паркан між мною та сусідом не раз вже доливався тому що наші ділянки на схилі і вода знайшла собі шлях між двома такими шарами і тече на мою сторону руйнуючи все на свойому шляху. Тому шукаю шляхи вирішення що я можу зробити зі своєї сторони. IMG_7858.MOV IMG_7865.MOV IMG_7868.MOV Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2024 1 годину тому, R.K. сказав: тече на мою сторону А вона фізично не може текти в інший бік, бо ваша ділянка нижче і воді непотрібно перешкоджати, а навпаки полегшити шлях через дренаж у бік найнижчої точки (синя стрілка). Як варіант: відкотити крайні камені, прокопати невеличку траншею (жовта стрілка), засипати щебнем у геотекстилі (дренаж) і повернути камені, тоді вийде правильна підпірна стінка і пісок не буде вимивати на газонку 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 21 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2024 2 часа назад, normal сказал: засипати щебнем у геотекстилі (дренаж) Або прокласти в тій же траншеї дренажну трубу с перфорацией... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2024 (змінено) Але щоб каменюки ії не розчавили, взагалі вони погано вкладені, я щоб ненароком діти голову не розбили, всі гострі кути ховав всередину, а назовні залишав круглі, або збивав кувалдою, треба крутити каміть як тетріс перед фіксуванням... Змінено 21 квітня 2024 користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
R.K. Опубліковано: 21 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2024 8 часов назад, normal сказал: Як варіант: відкотити крайні камені, прокопати невеличку траншею (жовта стрілка), засипати щебнем у геотекстилі (дренаж) і повернути камені, тоді вийде правильна підпірна стінка і пісок не буде вимивати на газонку В мене на ділянці вже зробленний дренаж навколо будинку і в цьому місці вздовж жовтої стрічки. І це працює для звичайних опадів чи коли тане сніг тому що вода завжди тече зверху донизу але коли вчора вночі була сильна злива з щілин в фундаменті вода льється сильним напором і до дренажу вона не доходить, вода льєтся зверху на підпірку і розмиває її зверху. Але ви мене натовкнули на ідею робити ще один дренаж зверзу піпдірної стінки що воду відвести вздовж. В цілому хочу якось заробити щілини щоб вода уходила далі в глубину і тоді там відпрацює основний дренаж. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 квітня 2024 Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2024 10 годин тому, R.K. сказав: вода льєтся зверху на підпірку і розмиває її зверху Так агроволокно і пісок наче ж її пропускають до каменів і витікає вона вже через них, а повинна текти ПІД камені в дренаж, але схоже він не справляється чи замулився Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
R.K. Опубліковано: 22 квітня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2024 не справляється IMG_7868.MOV Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз