viksel Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня В 15.04.2025 в 13:14, sat-prof сказал: Він народився то була Австро-Угорщина згодом Польща, потім прийшли москалі, згодом Україна. ) Ого-го..а з Хмельницьким він в похід на Варшаву не ходив?))Може це не дідо а ПРАдідо,тобто батько Вашого діда?Бо якщо Ви дитина 90-х років то калькулятор не сходиться як не крути. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 13.04.2025 в 19:42, viksel сказав: Для покоління що народилось в 70-х роках вже частіше треба в паспорт заглядати і не будувати собі грандіозних планів ,самі знаєте чого)) Но-но!))) я в 2022 закінчив один інвест-проект, в 2023 розпочав ще один. Ще декілька тягнуться у мене вже років по 8-9 в різних регіонах від Вінниці і Житомира до Закарпаття. Гектар землі в першій лінії Дніпро-Бузького лиману (під Миколаєвом - майже море, дельфіни приходять, бичок ловиться) - передав в управління друзям - буде кінний клуб із зоною відпочинку. На даний момент іншого застосування йому не бачу. У нашого покоління великі плани - ніхто з нас не планує залишати активну бізнес-діяльність щонайменше ще років з 20. Я спостерігаю, як Покоління-Y слабенько пробиває собі шлях в житті, а от їм вже скоро і "в паспорт заглядати", Вашими ж словами))) З такими темпами наше Покоління-Х передасть цю планету Поколінню-Z, поки "ігреки" ще з десяток років будуть розмірковувати над високими матеріями))) Написав швидше, щоб слідкувати за темою (сам 30 років до війни створював і керував найпотужнішими ріелторськими компаніями в двох регіонах країни). Професійний бізнес-тренер, методолог, інвестор. З приходом війни зосередився поки що на власних інвестиціях в нерухомість - їх збереженні і примноженні. З інтересом поспостерігаю за обговоренням. Цікаво, наскільки змінилося бачення АВТОРОМ свого ж власного питання за рік. Додам, що далеко не всі землі мають так звану "інвестиційну цінність" (поняття досить умовне). Люди, які мають гроші, платять не за сотки/гектари і навіть не за наявність поліклініки в селі, вони платять за "ВАУ"-ефект. Якщо я привіз людину показувати землю (будиночок, тощо) і якщо на виході з автівки у потенційного покупця на обличчі не з'вилося "ВАУ", то взагалі не має значення все, що Ви напишете в рекламі. Ось так ми з дружиною шукали наші перші землі в ближньому Закарпатті - ми приїжджали в конкретні місця (які я для себе роками рейтингував, а я з 1985 року все життя був в походах та автотурах) - домовлялися з кимось, щоб стати караванчиком, і жили там іноді тижнями, поки я вивчав все навколо. На фото Говерла з Петросом, трохи прикриті хмарами: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). В район від Верхніх/Нижніх воріт і до Синевіру приїжджали багато разів і теж жили в каравані і вивчали околиці на десятки сіл навколо. Специфічний район. Перегрітий. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). Краєвиди на Боржаву та різні околиці, доступність лижного курорту і ж/д - все супер, але район перегрітий дуже сильно - ми там так нічого і не вибрали, хоча приїжджали кілька сезонів підряд вже більш новими караванами і жили там з комфортом по 2 тижні: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). Населені пункти від Стрия і до самих "Воловців з Пилипцями і Славськими" - я маю на увазі уздовж траси - особливої привабливості не мають. По 100 дол/сот там ніхто нічого не продає (під забудову), а по курортним цінам ніхто нічого не купує. Кілька разів за 3 роки ми цілеспрямовано стояли в районі основної траси від Стрия на Південь, була маса цікавих пропозицій і фасадами до траси (потенційно під комерцію) і на берегах гарних річок, але я не побачив в жодній з тих ділянок саме інвест-привабливості: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 15 минут назад, kwadrat сказал: ... Говерла з Петросом, трохи прикриті хмарами: у мене стався мимовільний "Вау". Дякую. 6 минут назад, kwadrat сказал: (...продовження) 6 минут назад, kwadrat сказал: (...продовження) Давайте ще ... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). Пошуки почали давати результати приблизно на 3-ій рік, коли в одних і тих самих селах місцеві люди впізнавали мене в обличчя, хоча я приїжджав кілька разів на теплий сезон і 1 раз взимку, щоб розуміти місцеві вітри і різні інші кліматичні проблеми. Ось так, наприклад, ми жили в кемпері 10 діб від Ужгорода до Ворохти, проводячи по кілька днів в тих місцях, що нас цікавили (на фото краєвид на Свидовець - Близниці, Драгобрат, Котел): Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) (...продовження). Іноді була можливість зняти кімнату прямо по сусідству з нерухомістю, що продається. Це розширює відчуття майбутньої реальності і посилює емоції від сприйняття. Але! Це дає реальне розуміння таких банальних речей, наприклад, як неможливість отримати більше 6 кВт потужності на об'єкт в конкретному нас.пункті або значне падіння рівня води в криницях і скважинах влітку - неочікувано, правда? Всі ж думають, що Карпатський регіон - це бездонна "діжка джерельних вод" - НІ. І таких нюансів/сюрпризів безліч. Вид з вікна орендованої кімнати по сусідству з об'єктом, що був у продажу (на фото краєвид на Свидовець - Близниці, Драгобрат, Котел): Змінено 25 квітня користувачем kwadrat Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). Платою за "ВАУ"-ефект теж є різні нюанси та незручності. Десь це відсутність газу в селах, десь часте перекриття траси взимку і т.д. Наприклад, за ось цей краєвид з ділянки на Піп Іван з обсерваторією "Білий Слон" доведеться примиритися з величезними відстанями до обласних лікарень: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). А за такий краєвид щовечора на красуню-Говерлу з вікна вашої кухні/столової доведеться змиритися з такими зимовими вітрами, що тут реально неможливо виростити фруктові дерева, а якусь зелень - тільки в дуже міцній теплиці: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) (...продовження). Ось такий вечірній краєвид на Говерлу з Петросом з вашої тераси під каву з друзями буде вимагати від вас розуміння, що: 1) газу немає і не передбачається - все на дровах 2) дістатися своєї ділянки можна виключно Нівою, УАЗом, ГАЗ66, квадром (не завжди) і сумарно 1/3 року це буде колія в болоті: Змінено 25 квітня користувачем kwadrat Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (...продовження). Отже все взаємопов'язано і нічого "за просто так" продаватися не буде. Цікавий об'єкт, невисока ціна і довго не продається - шукайте причини - 100% є підводні камені, яких ви не змогли побачити/зрозуміти. Хочете купити дешево (під бульдозер) стареньку хатину з ділянкою, щоб милуватися квітучими садами на фоні засніжених гір - шукайте реальні причини, чому вона досі не продана: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 16 минут назад, kwadrat сказал: такими зимовими вітрами Так, сама енергетика цього фото сифонить холодом, натякаючи, що це вам не Заліщики. А якщо прибрати електродроти - то можна стверджувати, що це фото хаток перших українських переселенців у Альберті. Там подібний клімат. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 25 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) 52 хвилини тому, kwadrat сказав: Це дає реальне розуміння таких банальних речей, наприклад, як неможливість отримати більше 6 кВт потужності на об'єкт в конкретному нас.пункті або значне падіння рівня води в криницях і скважинах влітку - неочікувано, правда? Скважина вирішує. Як і сонячні панелі АКБ/інвертор. 1 година тому, kwadrat сказав: З інтересом поспостерігаю за обговоренням. Цікаво, наскільки змінилося бачення АВТОРОМ свого ж власного питання за рік. Абсолютно не змінилося. Нічого не продаю нічого не купляю. Але, з таким миром як пропонує Трамп буде подальша міграція на захід Україну. імхо ХЗ, що робити. 1 година тому, kwadrat сказав: нкти від Стрия і до самих "Воловців з Пилипцями і Славськими" - я маю на увазі уздовж траси - особливої привабливості не мають. Зате дорога міжнародна, залізничне сполучення паралельно, є газ. Ефект ВАУ дає с.Корчин, с.Побук, с.Кам'янка. імхо skole-podobovo.com.ua/img/skole-video-prom-1.mp4 10 годин тому, viksel сказав: Ого-го..а з Хмельницьким він в похід на Варшаву не ходив?))Може це не дідо а ПРАдідо,тобто батько Вашого діда?Бо якщо Ви дитина 90-х років то калькулятор не сходиться як не крути. Дід був з 1921. Дмитро Турків Змінено 25 квітня користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) 12 хвилин тому, sat-prof сказав: Скважена вирішує. Як і сонячні панелі АКБ+ інвертор Якщо не секрет, скільки об'єктів Ви побудували? Бажано в обговорюваному регіоні. Справа в тому, що я написав і про криниці, і про скважини. Моніторю ситуацію роками - у багатьох впав рівень води і в скважинах (в криницях вже давно). Знайомий влупив вже другу скважину - і має сірко-водневу смердючу воду))) Але питання не в тому. Ви пишете про регіон, в якому (я вище це вже зазначив, як фахівець) значно перегріті ціни. Цей регіон зараз переживає такий самий псевдо-бум, як свого часу переживала Ворохта (наприклад), де чутки про "альтернативний Буковель" призвели до зльоту цін до 5.500 дол/сот приблизно 7-10 років тому, люди затамували подих в очікуванні мільйонів, а натомість стоять в продажу все ті ж самі ділянки, що й 10 років тому, але тепер вже по 2.000-2.500 дол/сот. Місцями й дешевше. Ринок має властивість самоврегулювання. А я люблю розглядати потенційно цікаві мені нас.пункти зверху - так легше відчути плин життя в цій місцині (на фото Боржава): Змінено 25 квітня користувачем kwadrat 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 25 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) Сколе з гори Кудрявець 1244м. skole-podobovo.com.ua/img/skole-video-prom-2.mp4.mp4 Є річка, дорога Київ-Чоп (об'їзна повз місто), залізнична станція в місті, газифіковане. Цитата Моніторю ситуацію роками - у багатьох впав рівень води і в скважинах (в криницях вже давно). Її підкопати не проблема. + є багато джерел природних. (можна брати воду безплатно) Цитата а натомість стоять в продажу все ті ж самі ділянки, що й 10 років тому, але тепер вже по 2.000-2.500 дол/сот. Місцями й дешевше. Ринок має властивість самоврегулювання. А сенс за дешево віддати свою спадщину? Нехай краще стоїть, ніж отримати копійки. Цінна земля, а не будинок на ній. її Діма Диркавець Змінено 25 квітня користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 14 хвилин тому, sat-prof сказав: Ефект ВАУ дає с.Корчин,с.Побук,с.Кам'янка Так а що Ваше "імхо" побачило інвестиційно привабливого в цих нас.пунктах? Наведіть приклади. Кам'янку я вивчав багато разів (фото вище, де ми стоїмо великим караваном на березі гірської річки - це Кам'янка). Кам'янецький водоспад, як туристичний пойнт, як фотозона і т.д. - ну таке..., спробуйте купити в тому районі землю під комерцію))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 12 хвилин тому, sat-prof сказав: Ефект ВАУ дає с.Корчин І Крушельниця. І дорога на Східницю. Я б ще додав дорогу на Нижню Рожанку. І всю дорогу від Вигоди до Майдану. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) 8 хвилин тому, sat-prof сказав: Сколе з гори Кудрявець 1244м Еммм...., перепрошую, а що тут має привабити людину, яка покаталась Карпатами і наїлася крутими краєвидами? Це ж важко назвати "видовим місцем". Просто горби. 8 хвилин тому, sat-prof сказав: Її підкопати не проблема. + є багато джерел природніх Все "не проблема", коли Ви готові викидати десятки тисяч доларів. Але ж ми не про вічний геморой з об'єктом, а про його інвестиційну привабливість - є різниця))) Змінено 25 квітня користувачем kwadrat 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 26 хвилин тому, sat-prof сказав: Як і сонячні панелі АКБ/інвертор Ви розрахунки хоч раз робили? Пора***те вартість станції, якщо для інвестиційно привабливого об'єкту Вам потрібно від 20 кВт електроенергії і вверх. Дуже сильно вверх))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sat-prof Опубліковано: 25 квітня Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) 23 хвилини тому, kwadrat сказав: а про його інвестиційну привабливість Річки, дорога Київ-Чоп, залізнична станція, газифіковане,асфальт по селах,оптичний інтернет,нова пошта,аптека ітд. Поруч місто Стрий. Цитата Ви розрахунки хоч раз робили? Пора***те вартість станції, якщо для інвестиційно привабливого об'єкту Вам потрібно від 20 кВт електроенергії і вверх. Дуже сильно вверх))) Так , встановив батькам сонячну станцію з інвертором 3кВт які видає без проблем. Можна купити DEYE 12kw якщо є потреба. А водоспад Гуркало? Гора Парашка? Змінено 25 квітня користувачем sat-prof Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 17 хвилин тому, sat-prof сказав: є багато джерел природних. (можна брати воду безплатно) Це тимчасово. В реальному майбутньому ніякого "безкоштовного" користування надрами не буде. Інвестори дивляться у майбутнє, а не керуються совковим "авось". 34 хвилини тому, sat-prof сказав: Як і сонячні панелі АКБ/інвертор Реальність така, що в Івано-Франківську в годину пік кожна п'ята автівка - електрокар. На трасах області - кожна сьома/десята. Тенденція зрозуміла. Вже сьогодні на саму примітивну зарядну станцію потрібно 22 кВт вільної електроенергії. Важливо! - вільної від решти господарських потреб на інвест-об'єкті. Вже сьогодні покупці звертають на це увагу, незалежно від того, планується готельчик чи приватний котедж - всі націлені на використання мінімум однієї електрички в родині. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня (змінено) 15 хвилин тому, sat-prof сказав: Річки, дорога Київ-Чоп, залізнична станція, газифіковане,асфальт по селах,оптичний інтернет,нова пошта,аптека ітд Сорі, але Ви плутаєте інвестиційну привабливість із власними симпатіями. Часто буває так, що максимально вигідна інвестиція зовсім не подобається "як для себе особисто" і зовсім не лягає на душу/серце "якби я тут жив". І навпаки, найчастіше все, що Вам здається самим привабливим, в реальності не може принести прибуток. Змінено 25 квітня користувачем kwadrat 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 16 хвилин тому, sat-prof сказав: встановив батькам сонячну станцію з інвертором 3кВт які видає без проблем У мене в будинку система з 4 кВт-інвертором - все це взагалі НІ ПРО ЩО. Сльози! Давайте говорити про інвестиційну привабливість, а не про те, що у нас вдома))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 25 квітня Поділитись Опубліковано: 25 квітня 22 хвилини тому, sat-prof сказав: я Вас дуже розумію))) я цих місць об'їздив безліч за власним кермом по багато разів - і кожне по-своєму чимось привабливе: : Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз