Vstar Опубліковано: 10 жовтня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2024 (змінено) 3 хвилини тому, blacktigra сказав: Чому вирішили бетонувати дно? Високі грунтові води? Та ні, я заклав нижнє кільце Стакан ще на етапі котловану фундаменту (6 років тому). Якби робив зараз, то не робив би з днищем. Змінено 10 жовтня 2024 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: В четвер в 13:24 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 13:24 Вітаю! ділюсь витратами, враженнями. З 23 по 24 рік використовував ЕК і доходило до 6000 кВт / місяць. (температура в приміщенні була 13-15 градусів). В період о.п. 24 по 25 рік з ТН використовував до 1900 кВт / місяць макс (температура в приміщенні була 18-19 градусів). І це загальні витрати на весь будинок (лише електрика). В неопалювальний період використовую близько 600 кВт/місяць. Загальні витрати мають окупитись орієнтовно за 6 років (уже 5 :) ). Це мене задовольняє навіть зараз, при тому, що поки не повноцінно утеплений будинок. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: В четвер в 15:11 Поділитись Опубліковано: В четвер в 15:11 1 година тому, Vstar сказав: З 23 по 24 рік використовував ЕК і доходило до 6000 кВт / місяць. (температура в приміщенні була 13-15 градусів). Це дуже багато як на таку площу будинку, тому трохи дивно, що ви почали з дорожчого, тобто з ТН, а не з утеплення. Якщо спочатку утеплити, то потім можна обійтися меншою кількістю скважин. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: учора в 08:01 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 08:01 Все вірно, щодо тепловтрат. Але на утеплення та оздоблення яке я хочу влаштувати, потрібно в рази більше коштів ніж витратив на облаштування ТН. Завжди обраховую варіанти перед початком дій. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз