Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Зупинити підсос вологи через стару бетонну підлогу підвалу 

Tarasiy

Рекомендовані повідомлення

В 15.09.2024 в 15:00, Tarasiy сказал:

Буду вдячний за ваші ідеї 

Гуглите "пенетраты". Отечественный Виатрон уже больше не выпускается. Работал с ним неоднократно в самых сложных и запущенных случаях - от подвалов Собора до пожарных емкостей. Дорого. Очень. Но оно того стоит.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, Тимофей123 сказал:

Гуглите "пенетраты"

А краще гуглити "penetration video"
Відеомануал від іноземних майстрів

Змінено користувачем Enot123h
  • Хаха 1
Посилання на коментар

В 11.12.2024 в 16:40, Enot123h сказал:

А краще гуглити "penetration video"

Если гуглить "пенетраты" то вполне можно еще найти популяризационный пласт от Виателос (торговая марка "Виатрон") который, собственно, и является автором (точнее ученые  ХИИКС и их наследники и правоприемники) явления пенетрации (на рубеже 70-хх годов). И, на мой взгляд, у них наиболее толковые пояснения этого достаточно сложного и экзотического явления.

Мои же  личные экспериментирования с харьковским Виатроном и в несколько раз более дорогим заморским Пенетроном особых различий не выявили.

Посилання на коментар

4 часа назад, Тимофей123 сказал:

Если гуглить "пенетраты" то вполне можно еще найти популяризационный пласт от Виателос (торговая марка "Виатрон") который, собственно, и является автором (точнее ученые  ХИИКС и их наследники и правоприемники) явления пенетрации (на рубеже 70-хх годов). И, на мой взгляд, у них наиболее толковые пояснения этого достаточно сложного и экзотического явления.

Мои же  личные экспериментирования с харьковским Виатроном и в несколько раз более дорогим заморским Пенетроном особых различий не выявили.

Нифига. 

В 1943 году датчанин Лауриц Йенсен запатентовал новый метод капиллярной активной гидроизоляции бетона.

А в 1946 году он основал свою первую компанию в Дании и назвал ее VANDEX. Его в Украине уже торгуют с конца 90-х. 

Так что "рубежи 70-х" слегка того .... съездили не международный симпозиум. 

Ничего там экзотического нет. Хотя гуманитариев впечатляет. У этой хрени есть один неубиенный минус: кристаллы мела (в народе - карбоната кальция) вырастая в порах и капиллярах бетона (реакция .....со свободной известью в бетоне) могут обеспечивать их герметичность только если их диаметр (сечение) не более 0,4 мм. Правда появился новый маркетинговый ход = начали некоторые писать "а у нас 0,5 мм". А кто проверит?

Сейчас уже только ленивый производитель ССС не включает в свою линейку гидру проникающего действия. Потому как тема раскручена и "мастера рекомендуют". 

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

11 часов назад, Propeller сказал:

съездили не международный симпозиум. 

"открытие" дали. а тогда за просто так в СССР его было не получить.

Посилання на коментар

2 часа назад, Тимофей123 сказал:

"открытие" дали. а тогда за просто так в СССР его было не получить.

Ну жители Северной Кореи до сих пор убеждены (им так телевизор сказал), что их команда выиграла чемпионат мира по футболу в 2010 году. 

Я сам из СССР и немного знаком с кухней НИОКР и то как ее оценивала "родина". Экономика была типа плановой. Это касалось и плана на открытия, изобретения и рац.предложения.   Вспомните персонаж Калягина в хф "Старый новый год". 

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

• 3 місяці потому...
В 25.10.2024 в 21:27, normal сказал:

За підлогу я вже казав - до сраки, вкладав два шари щільної плівки і заливав нову стяжку, все одно вологість 99%, послухаю далі, може будуть ідеї про пароізоляцію стін і хтось перевіре...

тепер не про пілогу, а переходимо до стін.
А якщо стіни пофарбувати
1) фасадною фарбою для пінопласту (яка не пропускає вологу)?
2) чи фарбою типу Снежка яка теж не пропускає пару? 

Посилання на коментар

15.09.2024 в 15:00, Tarasiy сказав:

Усім форумчанам доброго і спокійного дня! Є півпідвал - 2 примішення по 8-9 кв м. вода в якому не збирається. Бетонна підлога по грунту низької марочності (1950х років будова) і я припускаю що основна причина дуже високої вологості - це те що йде підсос капілярної вологи через підлогу.  якщо лежав папір на підлозі дуже швидко стає вологим.
Вентиляція присутня, але вологість все одно дуже висока.

Не стоїть завдання викласти плитку по підлозі - це просто робочий підвал
запас по висоті - максимум 1 см бо реальна висота десь 1,95 
яке найпросте дієве рішення щоб зменшити вологість? (не треба ідеального результату, треба суттєве покращення ситуації не надто дорогими методами)

1) чи можна просто промазати підлогу 3-4 мм  плиточним клеєм см-11 попередньо зволоживши підлогу? капілярнйи підсос вологи припиниться?

2) Чи промазати підлогу гідроізоляцію cr-90? техопис cr-90 вказує що вона паропроникна, але постпання вологтсі стутєво зменшиться?

Ходиться раз на день, в широкому мягкому взутті, міцності cr-90 вистачає? чи потім полюбе треба буде знов плиточний клей щоб можна було по ній спокійно ходити?

Буду вдячний за ваші ідеї 

Вітаю! В мене була така ж проблема, вирішив її завдяки якісній гідроізоляції. Ділянку де збирається волога замазав гідроізоляційною мембраною HIDROPLAST COKOL виробника Vincents Polyline, а на стиках гідроізоляційною стрічкою цього ж виробника. Тепер в моєму підвалі стіни сухі вологість значно знизилась. Теж не знав, що робити, але звернувся до технологів Вудбуд і мені сказали, що і як зробити. Їх телефон 063-136-12-82

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...