k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 12 минут назад, DimaF сказал: Проще было бы купить участок без дома, и строить с чистого листа. Це не завжди так 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 5 минут назад, k.dmutriy сказал: Це не завжди так Как только вы начнете что то делать, как здесь рекомендуют, то вспомните мои слова. И по деньгам может выйти дороже нового строительства. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 10 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал: ИМХО... все трещины не существенны... что в стенах, что в фундаменте. Я бы снёс полностью "второй этаж", отлил бы хороший армопояс над первым этажом, перекрыл бы пустотными плитами либо деревом... и из газоблока выложил бы полноценный второй этаж. Но всё это только после того, как сделал бы шурфы под каждой стенкой фундамента и убедился бы в глубине его заложения... и что его не поставили "на лыжи". Лижі ви маєте на увазі що фундамент знизу має буди як сходинка а не просто під кутом залити? 27 минут назад, ПГС-Проект сказал: Погоджусь з Маестро майже повністю...🤝 Почав би з геології. Поверхнево: Там де тріщина в фундаменті, потрібно його посилити, збільшити глибину. Зробити чоронову зтяжку армованну, з забурюванням в існуючий фунд. Зверху еппс, та чистова зтяжка. Другий поверх розібрати, залити армо-пояс по першому, і бажано перекривати дерев'яними балками, для зменшення ваги! Плити ПК в данному випадку не раджу. Якщо проліт більше ніж 6м(5,7м)., треба буде заливати стрічку в середині будинку, або "розділяти" проліт швелерами. Другий поверх тільки газобетон D400, товщина 25-30см(не більше), і під загальне утеплення фасаду орієнтовно мін.100мм(краще 150мм) базальту. Цоколь та відмостка обов'язкова гідроізоляція+еппс. 1. Чорнову стяжку по грунту? А як туди забурюватись, в торець фундамента? 2.проліт 7.5 метра всередині не хотілось би лити стрічку. Я бачив як роблять часто ребристі перекриття такі можна використати? 3. Якщо робити швелером це треба десь звести колону і обперти на неї і на зовнішню стіну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 8 минут назад, DimaF сказал: Как только вы начнете что то делать, как здесь рекомендуют, то вспомните мои слова. И по деньгам может выйти дороже нового строительства. Я поки збираю варіанти потім порахую і виберу оптимальний варіант. Будувати з 0 звичайно краще і можна зробити все як хочеться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) Якби ви мали норм кєш, то тут би з нами не радились і давно загнали туди бульдозера і знесли б то все-і побудували б те що подобається,з нуля (гарне, стильне, ефективне) А так тільки добудовувати старе вище запропонованими способами. Тому б вартувало викласти планування того дачного будиночку на форумі. (На звання експерта не претендую) P.S.: я б наприклад купляв недобудову тільки б у випадку що вона мені підходе по плануванню і стану стін, фундаменту і покрівлі (що б не були роками змочені і промерзші стіни і фундік)-і то все можна просто доробити. Максимум не значні зміни в плануванні. Змінено 18 листопада 2024 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 3 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: викласти планування того дачного будиночку на форумі. +1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 42 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Якби ви мали норм кєш, то тут би з нами не радились і давно загнали туди бульдозера і знесли б то все-і побудували б те що подобається,з нуля (гарне, стильне, ефективне) А так тільки добудовувати старе вище запропонованими способами. Тому б вартувало викласти планування того дачного будиночку на форумі. (На звання експерта не претендую) P.S.: я б наприклад купляв недобудову тільки б у випадку що вона мені підходе по плануванню і стану стін, фундаменту і покрівлі (що б не були роками змочені і промерзші стіни і фундік)-і то все можна просто доробити. Максимум не значні зміни в плануванні. 38 минут назад, DimaF сказал: +1 Ціна ділянки без будинку. Навіть нижче ринку враховуючи затрати на знесення. Побудувати коробку з вікнами напевно кешу вистачить а далі треба буде потрохи дороблювати внутрянку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 2 години тому, k.dmutriy сказав: Вікон мало, і треба щоб вони були в підлогу і панорамні в вітальні Якщо треба такі понти, то краще будувати новий будинок, але буде дорого, дуже... Тож обирайте по своєму бюджету 2 години тому, k.dmutriy сказав: А 10 см це не мало для стіни в один кірпіч? В нас по області третина точно таких самих будинків з мансардою, більшість навіть не утеплених, але з газом, сім'ї з 4-х людей живуть тільки на першому поверсі (там десь 80м2 і дві спальні), сходи на неутеплену мансарду з вулиці і вона зазвичай не використовується. Тут вже готова коробка, тільки утеплити і поміняти вікна, в мене самого 10см ППС по цеглі, на опалення 95м2 йде біля 120м3 газу Змінено 18 листопада 2024 користувачем normal Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, DimaF сказал: +1 Так залита лента. Але внутрішня лента не підходи в такому виконанні. Змінено 18 листопада 2024 користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 6 минут назад, normal сказал: Якщо треба такі понти, то краще будувати новий будинок, але буде дорого, дуже... Тож обирайте по своєму бюджету В нас по області третина точно таких самих будинків з мансардою, більшість навіть не утеплених, але з газом, сім'ї з 4-х людей живуть тільки на першому поверсі (там десь 80м2 і дві спальні), сходи на неутеплену мансарду з вулиці і вона зазвичай не використовується. Тут вже готова коробка, тільки утеплити і поміняти вікна, в мене самого 10см ППС по цеглі, на опалення 95м2 йде біля 120м3 газу В селі газу нема і не буде. Електрик дорожчає з кожним днем. Ми розраховували на коробку витратити 30-35к. Щось зробити самим щось замовити бригаду. Наприклад стіни з газоблоку покласти самим а на фундамент замовити бригаду. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 3 часа назад, k.dmutriy сказал: Лижі, Ви маєте на увазі, що фундамент знизу має буди як сходинка, а не просто під кутом залитий? Да, низ фундамента должен быть в горизонте сплошной лентой либо ступенями. Поставить фундамент "на лыжи" - это сделать одинаковую глубину заложения фундамента по всему периметру здания, игнорируя естественный перепад высот грунта в пятне застройки. пс. 35 тонн убитых енотов - это ничто для строительства частного дома... не успеете оглянуться, как от них ничего не останется. При таком бюджете нужна ясная концепция и точный план действий. Змінено 18 листопада 2024 користувачем MAESTRO DNEPR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 39 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал: Да, низ фундамента должен быть в горизонте сплошной лентой либо ступенями. Поставить фундамент "на лыжи" - это сделать одинаковую глубину заложения фундамента по всему периметру здания, игнорируя естественный перепад высот грунта в пятне застройки. пс. 35 тонн убитых енотов - это ничто для строительства частного дома... не успеете оглянуться, как от них ничего не останется. При таком бюджете нужна ясная концепция и точный план действий. Це чисто на коробку і комунікації. Там висота фундамента точно не однакова. Я трихи підкопав зверху склона голубина 40см знизу 80 посередині 60 було. Перепад на пятні настройки в районі 40см Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 час назад, k.dmutriy сказал: Там висота фундамента точно не однакова. Я трихи підкопав зверху склона голубина 40см знизу 80 посередині 60 було. Перепад на пятні настройки в районі 40см Серьёзные лыжи). Снесите всё бульдозером и начните с нуля с новым проектом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 минуту назад, MAESTRO DNEPR сказал: Серьёзные лыжи). Снесите всё бульдозером и начните с нуля с новым проектом. Але мені здається там не прям лижі а типу як сходинка. Типу 40 потім 60 потім 80. Я думав лижі це коли просто під кутом залито. Знести це напевно оптимальний варіант. Можете пісказати по проекту яка орієнтовна вартість. І як краще зробити? Взяти типовий чи треба замовляти з повністю новий. Перепад на ділянці буде порядка 10 -20 см якщо будувати в іншому місці а сарай залишити під всякий хлам для стройки Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, k.dmutriy сказал: Але мені здається там не прям лижі а типу як сходинка. Типу 40 потім 60 потім 80. Я думав лижі це коли просто під кутом залито. Вы правильно думали. Но Ваш фундамент не сильно отличается... возьмите на листке нарисуйте уклон участка и подземную часть фундамента на нём... визуализируйте для себя этот трэш. 1 час назад, k.dmutriy сказал: Взяти типовий чи треба замовляти з повністю новий? Не важно. Главное, чтобы Вы могли его прочитать, он должен быть читабельным лично для Вас. Змінено 18 листопада 2024 користувачем MAESTRO DNEPR 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 5 годин тому, k.dmutriy сказав: Ми розраховували на коробку витратити 30-35к. Ви же ж порахували, що для доведення будинка до житлового стану знадобиться ще 70-80к як мінімум? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 12 минут назад, shneider_vova сказал: Ви же ж порахували, що для доведення будинка до житлового стану знадобиться ще 70-80к як мінімум? Це буде по ходу. Зараз головне коробка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 2 хвилини тому, k.dmutriy сказав: Це буде по ходу. Зараз головне коробка. це буде по ходу життя НЕ в будинку. немає сенсу вкладати 35, якщо ви не знаєте, де взяти ще 80 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 32 минуты назад, shneider_vova сказал: це буде по ходу життя НЕ в будинку. немає сенсу вкладати 35, якщо ви не знаєте, де взяти ще 80 В тему дня)... К Моисею Авраамовичу пришли рэволюцинеры: - Здравствуйте М.А., мы рэволюцинеры, сделали рэволюцию и собираемся строить новое государство... нам нужны деньги, помогите, чем можете. - Мене нужно посоветоваться с женой, приходите завтра. На завтра.... - М.А., что сказала Ваша жена? - Сарочка сказала: нету денег - не фиг строить! пс. ...все совпадения с реальностью случайны) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 час назад, shneider_vova сказал: це буде по ходу життя НЕ в будинку. немає сенсу вкладати 35, якщо ви не знаєте, де взяти ще 80 Я не питав про те де взяти гроші. Це ж будівельний форум. Де взяти гроші я знаю. Для того щоб вкласти 80 треба щоб було куди їх вкладати. Зараз цього нема. Який сенс говорити про фул прайс? У мене було питання чи живий фундамент чи краще на нього не розраховувати. Логіка тут проста для чого вкладати в фундамент якщо він є. Інше питання якщо він гавно і його треба прибирати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 4 часа назад, MAESTRO DNEPR сказал: Серьёзные лыжи). Снесите всё бульдозером и начните с нуля с новым проектом. А хіба не так роблять фундамент на склоні? Він же має стояти на однаковому грунті а це не вийде якщо є уклон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 10 хвилин тому, k.dmutriy сказав: Я не питав про те де взяти гроші. Це ж будівельний форум. Де взяти гроші я знаю. Для того щоб вкласти 80 треба щоб було куди їх вкладати. Зараз цього нема. Який сенс говорити про фул прайс? У мене було питання чи живий фундамент чи краще на нього не розраховувати. Логіка тут проста для чого вкладати в фундамент якщо він є. Інше питання якщо він гавно і його треба прибирати Так а сенс економити 2к, щоб вкласти 100к і потім 30 років здригатися і вслуховуватися, чи не рептуло там щось у фундаменті? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 45 минут назад, shneider_vova сказал: Так а сенс економити 2к, щоб вкласти 100к і потім 30 років здригатися і вслуховуватися, чи не рептуло там щось у фундаменті? Ок. Я вас зрозумів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 18 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 час назад, k.dmutriy сказал: А хіба не так роблять фундамент на склоні? Він же має стояти на однаковому грунті а це не вийде якщо є уклон. Нет, не так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 18 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 18 листопада 2024 1 час назад, MAESTRO DNEPR сказал: Нет, не так. Я думав приблизно це має бути так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз