Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Відновлення фундаменту

k.dmutriy

Рекомендовані повідомлення

12 минут назад, DimaF сказал:
  • Проще было бы купить участок без дома, и строить с чистого листа.

Це не завжди так

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, k.dmutriy сказал:

Це не завжди так

Как только вы начнете что то делать, как здесь рекомендуют, то вспомните мои слова.

И по деньгам может выйти дороже нового строительства.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, MAESTRO DNEPR сказал:

ИМХО... все трещины не существенны... что в стенах, что в фундаменте. Я бы снёс полностью "второй этаж", отлил бы хороший армопояс над первым этажом, перекрыл бы пустотными плитами либо деревом... и из газоблока выложил бы полноценный второй этаж. Но всё это только после того, как сделал бы шурфы под каждой стенкой фундамента и убедился бы в глубине его заложения... и что его не поставили "на лыжи".

Лижі ви маєте на увазі що фундамент знизу має буди як сходинка а не просто під кутом залити?

27 минут назад, ПГС-Проект сказал:

Погоджусь з Маестро майже повністю...🤝

Почав би з геології. Поверхнево:

Там де тріщина в фундаменті, потрібно його посилити, збільшити глибину.

Зробити чоронову зтяжку армованну, з забурюванням в існуючий фунд. Зверху еппс, та чистова зтяжка.

Другий поверх розібрати, залити армо-пояс по першому, і бажано перекривати дерев'яними балками, для зменшення ваги! Плити ПК в данному випадку не

раджу.

Якщо проліт більше ніж 6м(5,7м)., треба буде заливати стрічку в середині будинку, або "розділяти" проліт швелерами.

Другий поверх тільки газобетон D400, товщина 25-30см(не більше), і під загальне утеплення фасаду орієнтовно мін.100мм(краще 150мм) базальту.

Цоколь та відмостка обов'язкова гідроізоляція+еппс.

1. Чорнову стяжку по грунту? А як туди забурюватись, в торець фундамента?

2.проліт 7.5 метра всередині не хотілось би лити стрічку. Я бачив як роблять часто ребристі перекриття такі можна використати?

3. Якщо робити швелером це треба десь звести колону і обперти на неї і на зовнішню стіну?

Посилання на коментар

8 минут назад, DimaF сказал:

Как только вы начнете что то делать, как здесь рекомендуют, то вспомните мои слова.

И по деньгам может выйти дороже нового строительства.

Я поки збираю варіанти потім порахую і виберу оптимальний варіант. Будувати з 0 звичайно краще і можна зробити все як хочеться.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Якби ви мали норм кєш, то тут би з нами не радились і давно загнали туди бульдозера і знесли б то все-і побудували б те що подобається,з нуля (гарне, стильне, ефективне)

А так тільки добудовувати старе вище запропонованими способами.

Тому б вартувало викласти планування того дачного будиночку на форумі.

(На звання експерта не претендую)

P.S.: я б наприклад купляв недобудову тільки б у випадку що вона мені підходе по плануванню і стану стін, фундаменту і покрівлі (що б не були роками змочені і промерзші стіни і фундік)-і то все можна просто доробити. Максимум не значні зміни в плануванні.

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

3 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

викласти планування того дачного будиночку на форумі.

+1

Посилання на коментар

42 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Якби ви мали норм кєш, то тут би з нами не радились і давно загнали туди бульдозера і знесли б то все-і побудували б те що подобається,з нуля (гарне, стильне, ефективне)

А так тільки добудовувати старе вище запропонованими способами.

Тому б вартувало викласти планування того дачного будиночку на форумі.

(На звання експерта не претендую)

P.S.: я б наприклад купляв недобудову тільки б у випадку що вона мені підходе по плануванню і стану стін, фундаменту і покрівлі (що б не були роками змочені і промерзші стіни і фундік)-і то все можна просто доробити. Максимум не значні зміни в плануванні.

38 минут назад, DimaF сказал:

+1

Ціна ділянки без будинку. Навіть нижче ринку враховуючи затрати на знесення. Побудувати коробку з вікнами напевно кешу вистачить а далі треба буде потрохи дороблювати внутрянку

Посилання на коментар

2 години тому, k.dmutriy сказав:

Вікон мало, і треба щоб вони були в підлогу і панорамні в вітальні

Якщо треба такі понти, то краще будувати новий будинок, але буде дорого, дуже... Тож обирайте по своєму бюджету

2 години тому, k.dmutriy сказав:

А 10 см це не мало для стіни в один кірпіч?

В нас по області третина точно таких самих будинків з мансардою, більшість навіть не утеплених, але з газом, сім'ї з 4-х людей живуть тільки на першому поверсі (там десь 80м2 і дві спальні), сходи на неутеплену мансарду з вулиці і вона зазвичай не використовується. Тут вже готова коробка, тільки утеплити і поміняти вікна, в мене самого 10см ППС по цеглі, на опалення 95м2 йде біля 120м3 газу

Змінено користувачем normal
Посилання на коментар

1 час назад, DimaF сказал:

+1

Так залита лента. Але внутрішня лента не підходи в такому виконанні. 

IMG20241118131435.jpg

Змінено користувачем k.dmutriy
Посилання на коментар

6 минут назад, normal сказал:

Якщо треба такі понти, то краще будувати новий будинок, але буде дорого, дуже... Тож обирайте по своєму бюджету

В нас по області третина точно таких самих будинків з мансардою, більшість навіть не утеплених, але з газом, сім'ї з 4-х людей живуть тільки на першому поверсі (там десь 80м2 і дві спальні), сходи на неутеплену мансарду з вулиці і вона зазвичай не використовується. Тут вже готова коробка, тільки утеплити і поміняти вікна, в мене самого 10см ППС по цеглі, на опалення 95м2 йде біля 120м3 газу

В селі газу нема і не буде. Електрик дорожчає з кожним днем. Ми розраховували на коробку витратити 30-35к. Щось зробити самим щось замовити бригаду. Наприклад стіни з газоблоку покласти самим а на фундамент замовити бригаду. 

Посилання на коментар

3 часа назад, k.dmutriy сказал:

Лижі, Ви маєте на увазі, що фундамент знизу має буди як сходинка, а не просто під кутом залитий?

Да, низ фундамента должен быть в горизонте сплошной лентой либо ступенями.

Поставить фундамент "на лыжи" - это сделать одинаковую глубину заложения фундамента по всему периметру здания, игнорируя естественный перепад высот грунта в пятне застройки.

пс. 35 тонн убитых енотов - это ничто для строительства частного дома... не успеете оглянуться, как от них ничего не останется. При таком бюджете нужна ясная концепция и точный план действий.

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
Посилання на коментар

39 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Да, низ фундамента должен быть в горизонте сплошной лентой либо ступенями.

Поставить фундамент "на лыжи" - это сделать одинаковую глубину заложения фундамента по всему периметру здания, игнорируя естественный перепад высот грунта в пятне застройки.

пс. 35 тонн убитых енотов - это ничто для строительства частного дома... не успеете оглянуться, как от них ничего не останется. При таком бюджете нужна ясная концепция и точный план действий.

Це чисто на коробку і комунікації. 

Там висота фундамента точно не однакова. Я трихи підкопав зверху склона голубина 40см знизу 80 посередині 60 було. Перепад на пятні настройки в районі 40см

Посилання на коментар

1 час назад, k.dmutriy сказал:

Там висота фундамента точно не однакова. Я трихи підкопав зверху склона голубина 40см знизу 80 посередині 60 було. Перепад на пятні настройки в районі 40см

Серьёзные лыжи). Снесите всё бульдозером и начните с нуля с новым проектом.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Але мені здається там не прям лижі а типу як сходинка. Типу 40 потім 60 потім 80. Я думав лижі це коли просто під кутом залито. 

Знести це напевно оптимальний варіант. Можете пісказати по проекту яка орієнтовна вартість. І як краще зробити? Взяти типовий чи треба замовляти з повністю новий. Перепад на ділянці буде порядка 10 -20 см якщо будувати в іншому місці а сарай залишити під всякий хлам для стройки

Посилання на коментар

Але мені здається там не прям лижі а типу як сходинка. Типу 40 потім 60 потім 80. Я думав лижі це коли просто під кутом залито. 

Вы правильно думали. Но Ваш фундамент не сильно отличается... возьмите на листке нарисуйте уклон участка и подземную часть фундамента на нём... визуализируйте для себя этот трэш.

Взяти типовий чи треба замовляти з повністю новий?

Не важно. Главное, чтобы Вы могли его прочитать, он должен быть читабельным лично для Вас.

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
  • Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, k.dmutriy сказав:

Ми розраховували на коробку витратити 30-35к.

Ви же ж порахували, що для доведення будинка до житлового стану знадобиться ще 70-80к як мінімум?

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 минут назад, shneider_vova сказал:

Ви же ж порахували, що для доведення будинка до житлового стану знадобиться ще 70-80к як мінімум?

Це буде по ходу. Зараз головне коробка.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, k.dmutriy сказав:

Це буде по ходу. Зараз головне коробка.

це буде по ходу життя НЕ в будинку. немає сенсу вкладати 35, якщо ви не знаєте, де взяти ще 80

• Лайк 4
  • Дякую 1
Посилання на коментар

32 минуты назад, shneider_vova сказал:

це буде по ходу життя НЕ в будинку. немає сенсу вкладати 35, якщо ви не знаєте, де взяти ще 80

В тему дня)...

К Моисею Авраамовичу пришли рэволюцинеры:

- Здравствуйте М.А., мы рэволюцинеры, сделали рэволюцию и собираемся строить новое государство... нам нужны деньги, помогите, чем можете.

- Мене нужно посоветоваться с женой, приходите завтра.

На завтра....

- М.А., что сказала Ваша жена?

- Сарочка сказала: нету денег - не фиг строить!

пс. ...все совпадения с реальностью случайны)

Посилання на коментар

1 час назад, shneider_vova сказал:

Я не питав про те де взяти гроші. Це ж будівельний форум. Де взяти гроші я знаю. Для того щоб вкласти 80 треба щоб було куди їх вкладати. Зараз цього нема. Який сенс говорити про фул прайс? У мене було питання чи живий фундамент чи краще на нього не розраховувати. Логіка тут проста для чого вкладати в фундамент якщо він є. Інше питання якщо він гавно і його треба прибирати

Посилання на коментар

4 часа назад, MAESTRO DNEPR сказал:

А хіба не так роблять фундамент на склоні? Він же має стояти на однаковому грунті а це не вийде якщо є уклон.

Посилання на коментар

10 хвилин тому, k.dmutriy сказав:

Я не питав про те де взяти гроші. Це ж будівельний форум. Де взяти гроші я знаю. Для того щоб вкласти 80 треба щоб було куди їх вкладати. Зараз цього нема. Який сенс говорити про фул прайс? У мене було питання чи живий фундамент чи краще на нього не розраховувати. Логіка тут проста для чого вкладати в фундамент якщо він є. Інше питання якщо він гавно і його треба прибирати

Так а сенс економити 2к, щоб вкласти 100к і потім 30 років здригатися і вслуховуватися, чи не рептуло там щось у фундаменті?

Посилання на коментар

45 минут назад, shneider_vova сказал:

Так а сенс економити 2к, щоб вкласти 100к і потім 30 років здригатися і вслуховуватися, чи не рептуло там щось у фундаменті?

Ок. Я вас зрозумів

Посилання на коментар

А хіба не так роблять фундамент на склоні? Він же має стояти на однаковому грунті а це не вийде якщо є уклон.

Нет, не так.

Посилання на коментар

1 час назад, MAESTRO DNEPR сказал:

Нет, не так.

Я думав приблизно це має бути так. 

IMG20241118224746.jpg

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...