prandrew123 Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Вітаю.Після декількох років проживання в будинку набридло кочегарити.Думаю,може зробити апгрейд до пелетного.Стоїть Buderus g221 40квт.В цієї серії є офіційний варіант g221A,де стоїть роторний пальник з бункером.Бачив на олх продаються ці запчастини бу.Питання знавцям,як краще. 1.не морочити собі голову й далі топити 2.встановити бу частини(не знаю рівень працездатності) 3.купити й встановити новий ретортний чи факельний пальник. Буду даже вдячний за коментарі! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 4 часа назад, prandrew123 сказал: Думаю,може зробити апгрейд IMHO. Третий вариант более привлекательный. А вариант с ТА не рассматривали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 6 часов назад, SAN67 сказал: IMHO. Третий вариант более привлекательный. А вариант с ТА не рассматривали? Так ТА 1000л є,але в котёл все одно треба підвидами раз в 2-3 години Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 минуту назад, prandrew123 сказал: Так ТА 1000л є,але в котёл все одно треба підвидами раз в 2-3 години Зачем нужен такой ТА? Похоже Вы не всё учли при изготовлении СО, или допустили какую-то ошибку. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 10 часов назад, prandrew123 сказал: Стоїть Buderus g221 40квт.стоїть роторний пальник з бункером. Видел такое в работе. Не совсем подходящий котел под такой вариант, в плане КПД котла. Но жизнь у Вас поменяется кардинально. Чистка котла 1-2 раза в неделю, золы в 10 раз меньше, никаких дров. Но есть минусы, очень упало качество пеллет. К примеру, последний месяц наблюдаю за этим котлом, при такой всеядной навороченной горелке ОРОР, с системой самоочистки, коржи нужно вынимать из горелки раз в три дня. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 12 годин тому, prandrew123 сказав: Вітаю.Після декількох років проживання в будинку набридло кочегарити.Думаю,може зробити апгрейд до пелетного.Стоїть Buderus g221 40квт.В цієї серії є офіційний варіант g221A,де стоїть роторний пальник з бункером.Бачив на олх продаються ці запчастини бу.Питання знавцям,як краще. 1.не морочити собі голову й далі топити 2.встановити бу частини(не знаю рівень працездатності) 3.купити й встановити новий ретортний чи факельний пальник. Буду даже вдячний за коментарі! По перше, прора***те вартість пелети, її зберігання, такий самий виніс попелу, збільшення рухомих частин, електроніки і зрівняйте з тим що є. Вийде не на користь пелети. По друге, підігрівати бочку через 2-3 години це занадто. Моя вам порада- купіть самий дешевий кімнатний програматор і з,єднайте його з насосом з бочки, який циркулює на будинок. Цим ви суттєво знизите розхід нагрітого теплоносія на будинок, коли помешкання не потребує зайвого тепла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 (змінено) 1 час назад, naupv сказал: По перше, прора***те вартість пелети, її зберігання, такий самий виніс попелу, збільшення рухомих частин, електроніки і зрівняйте з тим що є. Вийде не на користь пелети. По друге, підігрівати бочку через 2-3 години це занадто. Моя вам порада- купіть самий дешевий кімнатний програматор і з,єднайте його з насосом з бочки, який циркулює на будинок. Цим ви суттєво знизите розхід нагрітого теплоносія на будинок, коли помешкання не потребує зайвого тепла. Ми мабуть не дуже розуміємо один одного.Є автоматика,все працює.Але є бажання зменьшити кількість підходів.Що означає підігрвати бочку.Її треба прогріти за певний час й тоді тепла вистачає.Так,стосовно апгрейду ,питань багато .Щоб прорахувати,хочу зрозуміти який пальник обрати,тому й відкрив цю тему. Змінено 14 грудня 2024 користувачем prandrew123 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, Сергей 31 сказал: Видел такое в работе. Не совсем подходящий котел под такой вариант, в плане КПД котла. Но жизнь у Вас поменяется кардинально. Чистка котла 1-2 раза в неделю, золы в 10 раз меньше, никаких дров. Но есть минусы, очень упало качество пеллет. К примеру, последний месяц наблюдаю за этим котлом, при такой всеядной навороченной горелке ОРОР, с системой самоочистки, коржи нужно вынимать из горелки раз в три дня. якщо робити зміни що краще умовний штатний варіант чи інший можливо більш продуктивний пальник Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 13 хвилин тому, prandrew123 сказав: Її треба прогріти за певний час й тоді тепла вистачає.Так,стосовно апгрейду ,питань багато . Да, не зрозумів, засмутило слово- 2 години тому, prandrew123 сказав: Так ТА 1000л є,але в котёл все одно треба підвидами раз в 2-3 години 😄 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 20 минут назад, prandrew123 сказал: якщо робити зміни що краще умовний штатний варіант чи інший можливо більш продуктивний пальник Питання в тому за які гроші отримаєте штатний варіант.... Може бути так, що інший варіант пальника кратно дорожчий 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 1 час назад, murava сказал: Питання в тому за які гроші отримаєте штатний варіант.... Може бути так, що інший варіант пальника кратно дорожчий штатний трохи ржавий на олх 26000грн пальник бункер автоматкика tech.Боюсь щоб не придбати головняк Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 2 часа назад, prandrew123 сказал: штатний трохи ржавий на олх 26000грн пальник бункер автоматкика tech.Боюсь щоб не придбати головняк Якщо там все справне, то заморочка того варта. Правда, там сам котел трохи під пелету не так щоб шикарний навіть в заводському виконанні, але за такі гроші можна спробувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Crazy Опубліковано: 14 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 14 минут назад, murava сказал: Правда, там сам котел трохи під пелету не так щоб шикарний навіть в заводському виконанні Якщо там ретортний пальник, то він був задуманий під вугілля-горішок - за ККД там не переймалися 😄 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 14 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2024 так,зрозумі 1 час назад, murava сказал: Якщо там все справне, то заморочка того варта. Правда, там сам котел трохи під пелету не так щоб шикарний навіть в заводському виконанні, але за такі гроші можна спробувати. Дуже вдячний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 В 14.12.2024 в 12:42, naupv сказал: По перше, прора***те вартість пелети, її зберігання, такий самий виніс попелу, збільшення рухомих частин, електроніки і зрівняйте з тим що є. Вийде не на користь пелети. Підхід до котла раз в тиждень, замість 1-2 раза в день з головою перекриє всі інші недоліки. Банально можна з'їздити у відпустку, лягти в лікарню, з інших причин залишити будинок на деякий час не парячись що він вихолоне без опалення. Я поміняв опалення дровами на пелетне декілька років тому, пелета в порівнянні з дровами просто космос. Наявність ТА дозволить поацювати котлу на номінальній потужності в режимі: котел нагрів бочку виключився, бочка охолола котел сам розпалився нагрів бочку виключився, і тд. Тож раджу розглянути пелетник з факельним пальником (реторта наскільки я пам'ятаю не має автрозжигу, хоча може вже щось помінялось в цьому плані). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 27 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 27 грудня 2024 Та прям так раз в тиждень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Zak Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 18 часов назад, murava сказал: Та прям так раз в тиждень Не розумію чому Ви ставите це під сумнів. За весь минулий сезон підкидати пелети частіше ніж раз на тиждень довелося всьго тричі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 2 часа назад, Zak сказал: Не розумію чому Ви ставите це під сумнів. За весь минулий сезон підкидати пелети частіше ніж раз на тиждень довелося всьго тричі. Тому шо у мене в роботі таких котлів якраз пару штук є, ситуація там далеко не про тиждень 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Владимир В. Опубліковано: 28 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 28 грудня 2024 В 14.12.2024 в 13:40, prandrew123 сказал: Є автоматика,все працює.Але є бажання зменьшити кількість підходів.Що означає підігрвати бочку.Її треба прогріти за певний час й тоді тепла вистачає.Так,стосовно апгрейду ,питань багато .Щоб прорахувати,хочу зрозуміти який пальник обрати,тому й відкрив цю тему. Теж починав з дрів, але на той час пілетами було дешевше, і гемору набогато менше! Зробив пальник, сім сезонів відпрацював. Але бункер був маленький 30 кг. ... Захотілось "екзотики" з WI FI, "погодою" ш т.п. Бункер на 300 кг. ( на жаль в підвалі мало місця) ... Вистачає ра два тижні! В 14.12.2024 в 13:46, prandrew123 сказал: якщо робити зміни що краще умовний штатний варіант чи інший можливо більш продуктивний пальник Моя "саморобка" і "фірмовий" по продуктивності і витратам палива однакові ... от тільки ціна питання ... 🙂: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 13 січня Автор Поділитись Опубліковано: 13 січня В 27.12.2024 в 09:48, Zak сказал: Підхід до котла раз в тиждень, замість 1-2 раза в день з головою перекриє всі інші недоліки. Банально можна з'їздити у відпустку, лягти в лікарню, з інших причин залишити будинок на деякий час не парячись що він вихолоне без опалення. Я поміняв опалення дровами на пелетне декілька років тому, пелета в порівнянні з дровами просто космос. Наявність ТА дозволить поацювати котлу на номінальній потужності в режимі: котел нагрів бочку виключився, бочка охолола котел сам розпалився нагрів бочку виключився, і тд. Тож раджу розглянути пелетник з факельним пальником (реторта наскільки я пам'ятаю не має автрозжигу, хоча може вже щось помінялось в цьому плані). Сам поглядаю на факельну ,серед мінусів ціна й кпд самого котла.В роздумах... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Crazy Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня В 13.01.2025 в 15:31, prandrew123 сказал: В роздумах... На болотах є тема про перероблення вашого котла під пелету. В 13.01.2025 в 15:31, prandrew123 сказал: Сам поглядаю на факельну Нормальний пальник не може бути дешевим. З українських виробників - Біопром давно працює (багато продавали в Україні і на болотах), не погані пальники, але ціни.. Що дивились? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
prandrew123 Опубліковано: 25 січня Автор Поділитись Опубліковано: 25 січня (змінено) В 15.01.2025 в 15:28, Crazy сказал: На болотах є тема про перероблення вашого котла під пелету. Нормальний пальник не може бути дешевим. З українських виробників - Біопром давно працює (багато продавали в Україні і на болотах), не погані пальники, але ціни.. Що дивились? Дивився Focus,beeterm...біопром теж дивився.Не знайшов реальних відгуків. Вибір на рівні інтуїції. Змінено 25 січня користувачем prandrew123 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Владимир В. Опубліковано: 25 січня Поділитись Опубліковано: 25 січня (змінено) 7 часов назад, prandrew123 сказал: Не знайшов реальних відгуків. Вибір на рівні інтуїції. Можете взяти дешевий пальник і "допиляти" до потрібного рівня, якщо є на це час і бажання ... 🙂! Теж вибирав на рівні інтуіції, маючи досвід на рівні саморобних пальників, але всьому свій час і взяв от такий: kvit.kh.ua/uk/product/palnyk-kvit-lyuta-27. Теж нагріваю ТА і вимикаю, раз на добу. Можна поставити на "автомат", він працює, але поки що звик до такого режиму. Нарікань ніяких, пальник холодний, витрата пального в нормі ... Ціна придбання і нюанси з запуском залежать від того, як домовитесь з виробником ... 🙂! Повний відгук описувати довго, буде бажання, в тел. режимі все розповім ... 🙂! Змінено 25 січня користувачем Владимир В. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз