MAESTRO DNEPR Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 час назад, k.dmutriy сказал: на стіних перемички це звязки мож 2 стінами реалізація симимже газобетоном. для звязку з силікатною цеглою напевно треба буде бурити отвори і вставляти арматуру Нормальный вариант. Отлить вокруг старого полностью новый фундамент... только я бы сделал по всему периметру одинаковую толщину 400мм, а старый фундамент бы использовал только как внутреннюю опалубку для отливки цоколя. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 3 часа назад, k.dmutriy сказал: Утеплювач 150-200 мм 450 - 150 = 300 1 час назад, k.dmutriy сказал: перемички це звязки мож 2 стінами 300/2 = 150 IMHO. Утеплитель внутри стены это плохое решение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 2 хвилини тому, MAESTRO DNEPR сказав: Нормальный вариант. Отлить вокруг старого полностью новый фундамент... только я бы сделал по всему периметру одинаковую толщину 400мм, а старый фундамент бы использовал только как внутреннюю опалубку для отливки цоколя. ну це для того щоб стіни з силікатної цегли не валити, і на бетоні можна зекономити. а от на яку глубину заливати це питання... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 (змінено) 9 хвилин тому, SAN67 сказав: IMHO. Утеплитель внутри стены это плохое решение. це буде насипний утеплювач (перліт) так це має виглядати 9 хвилин тому, SAN67 сказав: 450 - 150 = 300 2 стіни по 150 тобто 150+150=300 450-300=150 утеплювача Змінено 23 грудня 2024 користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 37 минут назад, k.dmutriy сказал: це буде насипний утеплювач (перліт) IMHO. Немного хуже. Но это ладно. Нецелесообразность такой конструкции стены жилого дома заключается в усадке утеплителей. И ещё желательно не упускать из виду энергетическую эффективность конструкции. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 (змінено) 10 хвилин тому, SAN67 сказав: И ещё желательно не упускать из виду энергетическую эффективность конструкции що ви маєте на увазі? Цей бутерброд і є елементом енергоефективності 10 хвилин тому, SAN67 сказав: Нецелесообразность такой конструкции стены жилого дома заключается в усадке утеплителей він майже не сідає, і завжди буде можливість досипати оскільки на горищі залишиться отвір (через горище буде проводитись і засипка утеплювача) Мені подобається що це мінерал він не намокає і не заводиться грибок. Також мені подобається підхід з 2 нетовстих стін класти простіше і сохне швидше, також подобається тверда зовнішня стіна. Монтаж утеплювача що засипається як на мене простіше ніж поклейка пінопласту на стіни Змінено 23 грудня 2024 користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 10 хвилин тому, k.dmutriy сказав: Монтаж утеплювача що засипається як на мене простіше ніж поклейка пінопласту на стіни Сложнее контролировать толщину утеплителя а так же отсутствие пустот Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 21 хвилину тому, ЯД сказав: Сложнее контролировать толщину утеплителя а так же отсутствие пустот в сенсі? це як? перліт дуже сипучий пустот точно не буде, там головне щоб не висипався в погано заповнені шви Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 26 хвилин тому, k.dmutriy сказав: в сенсі? це як? перліт дуже сипучий пустот точно не буде, там головне щоб не висипався в погано заповнені шви На сколько ровная кладка кирпича? Во время возведения второй стены - ляпухи, случайно улетевшие в колодец, при кладке не осторожным каменщиком. Вы их не увидите ж. А если и увидите - то ничего ж не сделаешь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 годину тому, ЯД сказав: кладка кирпича Доволі рівна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 23 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 годину тому, ЯД сказав: улетевшие Не думаю що їх прям так багато буде і думаю велику роль вони не зіграють і цього можна уникнути знайшовши хорошого кімінщика Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 23 грудня 2024 1 хвилину тому, k.dmutriy сказав: Не думаю що їх прям так багато буде і думаю велику роль вони не зіграють і цього можна уникнути знайшовши хорошого кімінщика Я вас не отговариваю. Просто озвучил, какие потенциально траблы могут быть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 13 січня Автор Поділитись Опубліковано: 13 січня 23.12.2024 в 15:22, MAESTRO DNEPR сказав: Нормальный вариант. Отлить вокруг старого полностью новый фундамент... только я бы сделал по всему периметру одинаковую толщину 400мм, а старый фундамент бы использовал только как внутреннюю опалубку для отливки цоколя. "отливки цоколя" це ви маєте на увазі спочатку залити фундамент з арматурою просто в землю, а потім долити до рівня цоколя? І ще одне питання, я прочитав що якщо склон більше 12% то треба розглядати не просту ленту а каскадний. у мене перепад на 7 метрах 40см мені розглядати як ділянку на склоні чи як рівну? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 36 минут назад, k.dmutriy сказал: "отливки цоколя" це ви маєте на увазі спочатку залити фундамент з арматурою просто в землю, а потім долити до рівня цоколя? І ще одне питання, я прочитав що якщо склон більше 12% то треба розглядати не просту ленту а каскадний. у мене перепад на 7 метрах 40см мені розглядати як ділянку на склоні чи як рівну? Да. Я бы в самом низком углу заглубился бы на 900мм и от него сделал бы дно всего фундамента в горизонт без перепадов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Тільки що, MAESTRO DNEPR сказав: Да. Я бы в самом низком углу заглубился бы на 900мм и от него сделал бы дно всего фундамента в горизонт без перепадов. я якщо 70 см на 6 м?) давно вже зроблено,цікавить думка ?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 2 часа назад, МаТраС сказал: я якщо 70 см на 6 м?) давно вже зроблено,цікавить думка ?) Два уступа по 350мм через два метра... траншея шириной 350-400мм... каркасы высотой 350мм, чтобы ложились один на один на перепадах. Я бы ещё вехнюю плиту чернового пола разделил бы на два уровня по высоте, если бы внутренняя планировка помещения позволяла. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Тільки що, MAESTRO DNEPR сказав: Два уступа по 350мм через два метра... траншея шириной 350-400мм... каркасы высотой 350мм, чтобы ложились один на один на перепадах. Я бы ещё вехнюю плиту чернового пола разделил бы на два уровня по высоте, если бы внутренняя планировка помещения позволяла. фундамент робився 40 на 90-95 . без переходів.все добре Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 5 минут назад, МаТраС сказал: фундамент робився на 90-95 . Дно под уклоном, не в горизонте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня Тільки що, MAESTRO DNEPR сказав: Дно под уклоном, не в горизонте? в горизонті дві сторони . від дороги вища і нижня. бокові,звісно під якимсь кутом. на 6 м 70 см 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня 24 минуты назад, МаТраС сказал: в горизонті дві сторони . від дороги вища і нижня. бокові,звісно під якимсь кутом. на 6 м 70 см Это "лыжи". 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 13 січня Поділитись Опубліковано: 13 січня (змінено) Тільки що, MAESTRO DNEPR сказав: Это "лыжи". і? а що ще треба було в землі сходинку робити?) Змінено 13 січня користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня (змінено) 15 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав: Да. Я бы в самом низком углу заглубился бы на 900мм и от него сделал бы дно всего фундамента в горизонт без перепадов. так виглядає ділянка в розрізі. Долити хочу там де рівне місце. Ділянка на вершині горба. Питання наступні: 1. заливати знизу до першого ряду блоків чи армувати стрічку наприклад висотою 600см і потім долити до рівня цоколя без армування чи з мінімальним? 2. чи можна забуритись в старий фундамент і обєднати їх? 3. до чого може призвести якщо лити не повну ширину стрічки а наприклад там де контакт з старим фундасентом залити 20см а там де новий буде сам 400мм (тобто 3*12 буде 400мм а 7*12 200мм )? 4. чи має сенс (фінансово, з точки зору надійності, ефективності) просто долити 3*12 і зверху обєднати старий і долитий плитою? 5. як і коли лити фундамент під несучу стіну в середині будинку? 6. взагалі який би ви варіант вибрали в моїй ситуації? Змінено 14 січня користувачем k.dmutriy Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 1 час назад, k.dmutriy сказал: Так виглядає ділянка в розрізі. Долити хочу там де рівне місце. Ділянка на вершині горба. Питання наступні:... Всё имхо, не обижайтесь... но мне ничего из перечисленного не нравится. Если бы это был мой участок, то передо мной было бы всего два варианта: 1) довести до ума то, что уже есть... как это сделал, например, Александр ... 2) полный демонтаж, продажа/отдача за демонтаж старых материалов... полностью новый дом, проект возможно из тырнета... геология... заказать у конструктора проект фундамента... найти в закромах 50т енотов и летс гоу. ...нет, сначала ещё один квест: найти того, кто всем этим будет управлять... а потом летс гоу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k.dmutriy Опубліковано: 14 січня Автор Поділитись Опубліковано: 14 січня 38 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав: как это сделал, например, Александр дякую. почитаю. Але я читав що фундамент треба робити на грунтах які не риті а при демонтажу вийде перерита земля. якщо доводити до розуму як переконатись що фундамент в доброму стані і зроблений нормально? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 14 січня Поділитись Опубліковано: 14 січня 3 часа назад, k.dmutriy сказал: ... я читав що фундамент треба робити на грунтах які не риті а при демонтажу вийде перерита земля. Если Вы сами будете управлять процессом, то так и будет... а если найдёте грамотного Управителя, то всё будет хорошо. 3 часа назад, k.dmutriy сказал: якщо доводити до розуму як переконатись що фундамент в доброму стані і зроблений нормально? Сделать подкопы в нужных местах и убедиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз