vovova Опубліковано: 24 січня Поділитись Опубліковано: 24 січня Чи є тут юристи чи бухгалтери з сучасних реалій? Виникло таке питання: Зібрали грошей на авто. Передали до благодійної організації. Організація хоче купити автомобіль та передати до військової частини. Як зробити все переоформлення, податки та інше. Гроші є. Авто – є. Військова частина - є. З усіма домовилися, лишилося за документами. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: учора в 20:34 Поділитись Опубліковано: учора в 20:34 Так ніхто і не відповів чи у приват писали? У мене питання консультаційного характеру і також до юристів чи тих хто в курсі. Разом з племінником лежить поранений хлопець, ампутували руку і ногу, вже 5 місяців на ліжку, а оплата лише двадцятка зарплатні. Поранення отримав на позиціях, також фпві, але от частина за час лікування була розформована і немає до кого звертатись. Які його дії? Можливо хтось вже проходив подібний шлях невиплат і зможе підказати правильний алгоритм? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому А хто йому 20-ку платить? Розформування частини не передбачає звільнення чи пропажу тих, хто у ній був - переводять у іншу наказом на аналогічні посади. Якщо поранення - надає довідку про обставини у стройову частину і йому платять 100 навіть у розпорядженні, через 4 міс влк і далі також 100 Якщо влк визнає непридатним то рапорт на звільнення за станом здоров'я, далі МСЕК, інвалідність, компенсація, пенсія, цивільні реабілітації. Цими питаннями займається патронатна служба якщо є, або місцевий тцк Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 18 годин тому, Дощ сказав: Розформування частини не передбачає звільнення чи пропажу тих, хто у ній був - переводять у іншу наказом на аналогічні посади. я в курсі, мати далека від цього, їй хтось щось пообіцяв розібратись, але віз і досі там, нікуди не зверталась і не писала. Сказав їй обовʼязково передзвонити на гарячу лінію МО і зафіксувати заяву. 18 годин тому, Дощ сказав: Цими питаннями займається патронатна служба якщо є, або місцевий тцк Хлопець з Волині, поранений на Донеччині, на лікуванні у Києві, мати живе при ньому бо сам поки безпорадний, який ТЦк буде займатись цими питаннями? За патронатну службу вже писав у іншій темі, вона всіх турботою не охопить. Змінено 2 години тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Тцк займаються звільненими, якщо ще на службі то відповідальна частина. Гаряча лінія моу - гарний варіант, але це в даному випадку довго і не ефективно. Найпростіше зв'язатись зі стройовою частиною пояснити ситуацію вони скажуть що потрібно, якщо стройовик не в милі і адекватний - вирішиться зразу, якщо ні тоді рапорт на командира і також вирішиться. Гаряча лінія працює у випадках якщо складні ситуації або вже нічого не допомагає 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 55 хвилин тому, Дощ сказав: Найпростіше зв'язатись зі стройовою частиною пояснити ситуацію вони скажуть що потрібно Так я ж писав, що за ці 5 місяців частини не стало, що з нею та де, як я зрозумів, мати не знає, ні з ким контакту немає. Мого племінника побратими і командири не залишили, всі довідки передали, убд переслали, його речі склали і відправили додому, а там хлопець чомусь залишився сам на сам з бідою контужений і без кінцівок, а мама рада тому, що живий. Бо лікарі прогнозували, що не виживе. на жаль, нічого не змінюється, так було у всі часи і всі війни, але ж і нормальні люди завжди були, вірю, що і з ним можна щось владнати. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Перепрошую, але трохи прояснилась ситуація і питання вже не таке актуальне, трохи поясню. За контакт з частиною? все добре, виявляється побратими передали речі і телефон, але ж хлопець був тяжкий, не говорив, втратив зір. На телефоні була маса повідомлень та в звʼязку з тим, що не було комунікації то мабуть і хлопці втратили надію чи живий, а зайти в тел без нього теж ніяк У середу була операція і зараз він вже може потроху говорити, дзвонив командир, підбадьорив, дякував мамі за сина, сказав, що всі доки оформив і передав, а далі вже треба чекати. Звʼязались з ветеранським фондом, ті зачекають коли хлопець прийде до тями і сам особисто все пояснить бо приймають чомусь звернення лише від першої особи, але пообіцяли не залишити наодинці. Дякую всім, хто відгукнувся, зреагував на повідомлення! Лише разом можна здолати все, тому ніколи не залишайтесь байдужими до чужого горя, озирніться навколо і ви побачите того, хто потребує вашої допомоги. Будьте всі здорові і скоріше всім тихих ночей і мирного неба! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дощ Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 10 хвилин тому, Фрай сказав: на жаль, нічого не змінюється, так було у всі часи і всі війни, але ж і нормальні люди завжди були, вірю, що і з ним можна щось владнати. Ну що не змінюється, такої війни як зараз не було ніколи. Алгоритм на майбутнє Варіант 1 - якщо при пам'яті дзвоним безпосередньому командиру старому, кентам, будь кому зі старої служби питаєм що ся сталось. Не завжди варіант бо тел втрачаються, доки горять в бою і т.п. Варіант 2 Якщо гроші платять значить десь обліковується, коли приходить гз в додатку пише від якої частини (не завжди), якщо не пише дзвоним в банк питаєм хто платник Варіант 3 якщо лежить у військовому шпиталі - рапорт на начгоспіталя вони розберуться, хоча при надходженні шпиталь зобов'язаний сповістити частину (не факт), але після рапорту буде реакція. Якщо в цивільному то складніше - по епікризу виясняється звідки надійшов або хто привіз або де підібрали, можна звернутись у всп. Бувають ситуації коли після бою медики підбирають всіх кого бачать, в т.ч. з інших частин, без жетонів, без документів, без речей і зброї, але дії в зоні відповідальності координуються із суміжниками, принаймні знають які підрозділи працюють Є ще варіанти але зазвичай цих достатньо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 23 хвилини тому, Дощ сказав: Ну що не змінюється, такої війни як зараз не було ніколи. Я мав на увазі відношення чиновника до простих людей, тих хто ціною свого життя чи здоровʼя виконав свій обовʼязок і чекає на відповідну реакцію тих від кого залежить його доля. 27 хвилин тому, Дощ сказав: Алгоритм на майбутнє Варіант 1... Написав, не при памʼяті, втрата зору, мови, руху. (( Цитата Варіант 2... Гроші на картку Цитата Варіант 3... Не шпиталь, звичайна цивільна лікарня Я думаю, що з написаного мною у попередньому пості про стан бійця зрозуміло чому все вийшло сам так, але слава небесам, він почав говорити!!! До того ж я трохи розворушив його родичів і справа зрушила з місця. Хоча цікаво чому так, що зарплатня йде, а бойові не прийшли? мій поранений був на початку листопада, а вже прийшли бойові, мабуть таки все залежить від чиновника у штабі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз