Gons4eg Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 15.02.2025 в 20:01, Dem@ сказав: Опять же попрошу открыть тему отдельно 1 что необходимо - это утепление - это самое дешёвое что можете сделать 150мм - базальта стены 250-350мм крыша Это снизит теплопотери - до 6кВт 2. ТН выбирается под условия Может у Вас грунтовые воды на 2метрах,.... ТН нужен простой и надёжный. 3. Аккумы для ТН не нужны - это абсурд. Это дорого и дом держит температуру 12часов и потеря 1гр (если теплые полы ..) 4. Генератор однозначно однофазный И ТН можно запустить с него через частотник. Но у однофазного частотника есть грань по мощности... Где проживаете?!? 1. Утеплення буде, але потім. 150 вата або ж пінопласт. У пінопласта енерговтрати менше. Ттому більш за все він. Перекриття на горище утеплено 200 мм ватою 2. Перша вода 5-6м. Максимально надійни треба ТН)) 3. Навіть при нічному тарифі немає сенсу ставити бочку? 4. А як це відобразиться на самому ТН - однофазний генератор замість трьохфазного? Не буде зменшення ресурсу ТН? Була пропозиція установити 2 ТН - один із них однофазний щоб від генератора адекватно працював. І типу один на опалення, а інший на ГВП. Але мені здається що це діч)) Такий конфіг: Тепловий насос GEO 9 (Китайзавод) комплект ізциркуляційними насосами + Тепловий насос BW 11 (Україна) комплект із циркуляційними насосами та триходовим для перемикання режиму гарчої води Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого (змінено) Вам правильно писали, спочатку оцінка тепловтрат, далі вибір ТН. В мене був електричний котел, за зиму я визначився з потрібною потужністю. Універсального рішення немає. Я купив китайський заводський ТН. Полетіла автоматика. ТН виявився навіть не з ТРВ, просто з капіляром, COP неоптимальний на різних режимах. Працює, але зараз брав би тут. Змінено 17 лютого користувачем yur43 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого 20 хвилин тому, yur43 сказав: спочатку оцінка тепловтрат, далі вибір ТН Я думаю що гірше не буде якщо ТН буде з запасом ніж його не вистачатеме? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 14 хвилин тому, Gons4eg сказав: Я думаю що гірше не буде якщо ТН буде з запасом ніж його не вистачатеме? Якщо нема куди витрачати власні кошти, то можна і так. Але кожен зайвий кіловат потужності ТН збільшує вартість не пропорційно. Тому спершу тепловтрати, далі обрати тип опалення і лише потім обирати обладнання. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 17 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 17 лютого Ага, зрозумів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 54 минуты назад, Gons4eg сказал: Я думаю що гірше не буде якщо ТН буде з запасом ніж його не вистачатеме? Это самое большое заблуждение. Вот к примеру график, где ТН посчитан на 8кВт Но сгорел компрессор и Я поставил на 6кВт, как видите хватает при -10. Copeland zr28 Кипение 0. Конденсация 30. В случае, нехватки мощности, можно поднять частоту до 60гц. Получим 7.6квт но кипение понизится и СОР тоже. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого (змінено) 1 час назад, Gons4eg сказал: Ага, зрозумів. Не бачу з звідки Ви? По поводу генератора - однофазный ( просто поверьте) невозможно распределить нагрузку.... ГВС - это для ТН смерть и СОР2 ( смысла не вижу) конечно это не касается двухступенчатого и самый разумный это с предконденсатором, но летом нагрев теном. Выбор самого ТН - ну это как машину выбирать 😉 Есть 4типа ТН. 1.вода-вода (самый эффективный - но самый проблемный) с сюрпризами)) 2 воздух-вода (недостаток оттайка и вероятность разморозить теплообменник) 3.гликоль(спирт)- вода (промолчу) 4. Фреон(DX) - вода По DX тема вот Змінено 17 лютого користувачем Dem@ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 1 час назад, yur43 сказал: Вам правильно писали, спочатку оцінка тепловтрат, далі вибір ТН. В мене був електричний котел, за зиму я визначився з потрібною потужністю. Універсального рішення немає. Я купив китайський заводський ТН. Полетіла автоматика. ТН виявився навіть не з ТРВ, просто з капіляром, COP неоптимальний на різних режимах. Працює, але зараз брав би тут. Автоматика спокойно меняется Eliwell 974+ Не поверишь, но круче капилярки - пока ничего не придумали;) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого запас это хорошо, но .... если однофазный брать, то главное, чтобы фаза выдерживала работу тн в режиме разморозки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого 2 минуты назад, nosatiy сказал: запас это хорошо, но .... если однофазный брать, то главное, чтобы фаза выдерживала работу тн в режиме разморозки. Если с разморозкой, то это Воздух-вода Они все однофазные, трёхфазные под заказ При разморозке ТН потребляет одинаково, как и при нагреве. Вот вариант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 17 лютого Поділитись Опубліковано: 17 лютого был невнимателен. озвучил, что наболело. у меня при разморозке оверлоад ( воздух вода) при нагреве нагрузка меньше. купил с запасом 🙂 называется. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 18 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 18 лютого 15 годин тому, Dem@ сказав: По поводу генератора - однофазный ( просто поверьте) невозможно распределить нагрузку.... Значить буду робити інвертор на 3 фази, а генератор вже заряджатеме інвертор за потреби. 15 годин тому, Dem@ сказав: 1.вода-вода (самый эффективный - но самый проблемный) с сюрпризами)) Це той що ми називаємо грунтовим (з зондами)? 15 годин тому, Dem@ сказав: По DX тема вот Так, читав її. А яка вартість такого апарата під ключ з усім повністю кіловат на 12? 15 годин тому, Dem@ сказав: ГВС - это для ТН смерть и СОР2 ( смысла не вижу) конечно это не касается двухступенчатого и самый разумный это с предконденсатором, но летом нагрев теном. А якщо так - ТН подає на бойлер, а бойлер вже догріває і видає на будинок ГВС? 15 годин тому, Dem@ сказав: 2 воздух-вода (недостаток оттайка и вероятность разморозить теплообменник) Питання і його роботі в морози, хоч це і невеликий відрізок часу + шуршащий блок під вікнами + якщо стоїть на землі купа сміття летить прямо в нього з усіма витікаючими, особливо при покосі газону. 16.01.2025 в 09:30, Dem@ сказав: Осталось подключить Чи можливо отой гребішок з трубок залишити в приямку, наприклад, а в котельні лише блок? Київська область. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) 18 минут назад, Gons4eg сказал: Значить буду робити інвертор на 3 фази, а генератор вже заряджатеме інвертор за потреби. Це той що ми називаємо грунтовим (з зондами)? Так, читав її. А яка вартість такого апарата під ключ з усім повністю кіловат на 12? А якщо так - ТН подає на бойлер, а бойлер вже догріває і видає на будинок ГВС? Питання і його роботі в морози, хоч це і невеликий відрізок часу + шуршащий блок під вікнами + якщо стоїть на землі купа сміття летить прямо в нього з усіма витікаючими, особливо при покосі газону. Чи можливо отой гребішок з трубок залишити в приямку, наприклад, а в котельні лише блок? Київська область. Это у меня в мастерской - на улицы однозначно. В данном случае, нет - улицы( это город) меня неправильно бы поняли 😉 Ну и как демонстративный стенд. С теплосчетчиком и так далее 😉 Мне скрывать нечего, любая конструктивная критика приветствуется. Змінено 18 лютого користувачем Dem@ 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 18 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 18 лютого Прикинув по тепловтратах. Вийшло 10.4 кВт якщо не враховувати інфільтрацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 1 година тому, Gons4eg сказав: якщо не враховувати інфільтрацію. А дихати в домі не плануєте? Ви можете знизити ці витрати, якщо встановите пву з рекуператором, але не до 0 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого (змінено) 2 часа назад, Gons4eg сказал: Прикинув по тепловтратах. Вийшло 10.4 кВт якщо не враховувати інфільтрацію. Для Киева -7 (не -22) -8 Харьков. Пересчитуйте Получится где-то 6кВт Змінено 18 лютого користувачем Dem@ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лехуй Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 32 минуты назад, Dem@ сказал: Получится где-то 6кВт Объясните мне не понимающему, эта цифра теплопотерь за час/сутки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 18 лютого Поділитись Опубліковано: 18 лютого 1 минуту назад, Ле*** сказал: Объясните мне не понимающему, эта цифра теплопотерь за час/сутки? Тепловые потери за час 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого 17.02.2025 в 19:44, Dem@ сказав: Автоматика спокойно меняется Eliwell 974+ Не поверишь, но круче капилярки - пока ничего не придумали;) 1. В мене інверторний ТН. 2. Чим краща капілярка ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого 17 годин тому, Ле*** сказав: Объясните мне не понимающему, эта цифра теплопотерь за час/сутки? Це миттєвий параметр. Він означає, що опалення повинно працювати з даною потужністю, щоб підтримати дану температуру в приміщенні при даній погоді. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого 36 минут назад, yur43 сказал: 1. В мене інверторний ТН. 2. Чим краща капілярка ? Моментальный выход на режим -30-40сек. ТРВ 3-5мин ЭРВ 5-7мин Инверторный компр и капа- это лучшее решение. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого Сейчас появились интересные решения с распределителями для геоконтура. geotherm.pro/ru/geothermal/kollektora-geotermalnyye 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dem@ Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого В 18.02.2025 в 16:24, Dem@ сказал: Для Киева -7 (не -22) -8 Харьков. Пересчитуйте Получится где-то 6кВт Ну что там ? Сколько.? Сейчас по правильному - ставите ТН на теплопотери И рекупиратор ТН (с кондиционированием). И ионизацией. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 18.02.2025 в 15:44, shneider_vova сказав: А дихати в домі не плануєте? Ви можете знизити ці витрати, якщо встановите пву з рекуператором, але не до 0 Тоді виходить 20 кВт 😵 18.02.2025 в 16:24, Dem@ сказав: Для Киева -7 (не -22) Воно туди саме ці значення підставляє. А що ж тоді робити в -20 якщо розрахувати на -7? 20.02.2025 в 14:15, Dem@ сказав: Сейчас по правильному - ставите ТН на теплопотери И рекупиратор ТН (с кондиционированием). И ионизацией. По ТН зрозуміло. Не зрозумів друге речення. Що таке "рекупиратор ТН (с кондиционированием). И ионизацией." Наразі розкинуті траси під кондиціонування на кожний кондей окремо. Не від одного блока (спліт). Охолодження від ТН нарахували по вартості як чавунний міст. Тому відмовився. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gons4eg Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 20.02.2025 в 14:15, Dem@ сказав: Ну что там ? Сколько.? При -7 виходить 7,4 кВт тепловтрат. Це без інфільтрації. Інфільтрація ще + 6,7 кВт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз