Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Частковий "Пиріг" під бруківку с залишків будматеріалів

MDG

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, таке питання (може хто проктікував) якщо в пиріг під бруківку (парковка для авто) на самий низ (земля) вкласти  б.у. шифер (протрамбувати його щоб він бувбез хвиль), залишки бітумної черепиці (аля така собі гідроізоляція) а зверху вже шлак-геотекстиль-гарцовка-бруківка 6см!
Хтось стикався з таким підходом утілізації буд сміття?)))

• Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 годин тому, MDG сказав:

Вітаю, таке питання (може хто проктікував) якщо в пиріг під бруківку (парковка для авто) на самий низ (земля) вкласти  б.у. шифер (протрамбувати його щоб він бувбез хвиль), залишки бітумної черепиці (аля така собі гідроізоляція) а зверху вже шлак-геотекстиль-гарцовка-бруківка 6см!
Хтось стикався з таким підходом утілізації буд сміття?)))

Викиньте та не морочте собі голову , толку нуль , тільки награєтесь.

12 годин тому, MDG сказав:

(аля така собі гідроізоляція)

А це вже вам навіщо?

Вода яка потрапляє під бруківку повинна вільно проходити далі у землю. Який сенс затримувати її гідроізоляцією?

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

8 часов назад, andrey_ka сказал:

Вода яка потрапляє під бруківку повинна вільно проходити далі у землю. Який сенс затримувати її гідроізоляцією?

+1

Посилання на коментар

А чи є сенс в такому пирогу (чи правильний він) - на грунт геотекстиль/ шлакова отсипка 5см / геотекстиль/ гарцока (цемент пісок 5см) / бруківка 6см

Парковка під легкове авто!

Змінено користувачем MDG
Посилання на коментар

1 час назад, MDG сказал:

на грунт геотекстиль

Зачем на парковку геотекстиль??

Посилання на коментар

18 часов назад, DimaF сказал:

Зачем на парковку геотекстиль??

Яж не дуже вкурсі. Я консультуюся)) Підкажіть як правильно будьласка і чому так (для загального просвітлення). Бо в тирнеті по всякому роблять і гідроізоляцію кладуть і геотекстиль (я так зрозумів щоб слої не просідали один в одного)
ПО типу як на малюнку!??

Гео.png

Посилання на коментар

03.03.2025 в 11:57, MDG сказав:

А чи є сенс в такому пирогу (чи правильний він) - на грунт геотекстиль/ шлакова отсипка 5см / геотекстиль/ гарцока (цемент пісок 5см) / бруківка 6см

Парковка під легкове авто!

Немає.

1.Знімаєте родючий шар.

2. На грунт щебінь 20х40мм , шаром 20х40мм і за допомогою віброноги  або важкої віброплити , вбиваєте цей щебінь в грунт.

3. Встановлюєте бордюри.

4. Насипаєте шар піску або відсіву 5см , далі шар щебеню 20х40мм 50-80мм. Зверху опціонально можете присипати щебенем 5х20мм щаром 5х20мм. Ущільнюєте.

5. Повторюєте пункт 4 , нарощуючи висоту пирога до необхідного рівня - 80мм до верха бордюра.

6. Насипаєте відсів шаром приблизно 30х40мм , ущільнюєте.

7. Встановлюєте маяки та зрізаєте правилом зайвий відсів. Для покращення зверху можете присипати сіяним піском та ще раз стягнути правилом.

8. Вкладаєте бруківку.

9. Посипаєте бруківку сіяним піском або відсівом та встановивши на віброплиту силіконову насадку проходите по поверхні. Від вібрації пісок/відсів заповнює шви .

10. Повторюєте пункт 9 доти , доки пісок/відсів не перестане провалюватись у шви.

11. Посипаєте зверху сіяним піском/відсівом і залишаєте на декілька місяців. Дощі додатково ущільнять шви між бруківками.

04.03.2025 в 08:15, MDG сказав:

Яж не дуже вкурсі. Я консультуюся)) Підкажіть як правильно будьласка і чому так (для загального просвітлення). Бо в тирнеті по всякому роблять і гідроізоляцію кладуть і геотекстиль (я так зрозумів щоб слої не просідали один в одного)
ПО типу як на малюнку!??

Задайте собі питання: Якщо я буду використовувати гарцовку , а вона з часом дерев`яніє , то яким чином вона зможе просочуватись у нижні щари пирога ?

ПС.. ІМХО. Геотекстиль доцільний у випадку нестабільних грунтів , пісок,болото і.т.п.. А так , це просто викинуті кошти на вітер.

Посилання на коментар

Прихований текст

а дасте посилання на техкарту, де це описано?

особливо цікавить оцей момент - "шар щебеню 20х40мм 50-80мм"

Посилання на коментар

29 хвилин тому, outdoor24 сказав:

а дасте посилання на техкарту, де це описано?

Ні , не дам. Я і не бачив ніколи такої тех. карти. 

Це описаний спосіб , за яким я особисто укладаю бруківку.

31 хвилину тому, outdoor24 сказав:

особливо цікавить оцей момент - "шар щебеню 20х40мм 50-80мм"

Чому , чим вас зацікавив іменно цей момент ?

Посилання на коментар

2 часа назад, andrey_ka сказал:

4. Насипаєте шар піску або відсіву 5см , далі шар щебеню 20х40мм 50-80мм. Зверху опціонально можете присипати щебенем 5х20мм щаром 5х20мм. Ущільнюєте.

Дякую, а якщо замість щебня використовувати шлак? (просто шлак є, залишився з попередніх робіт)!

Посилання на коментар

19 хвилин тому, MDG сказав:

Дякую, а якщо замість щебня використовувати шлак? (просто шлак є, залишився з попередніх робіт)!

Шлак доволі крихка фігня. Якщо під дією віброплити/ноги він не буде перетворюватись на пилюку , тоді  можна.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...