andrey_ka Опубліковано: В п'ятницю в 18:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:14 1 годину тому, Propeller сказав: А зачем расшивать трещину и заквецивать ее раствором, Щоб відновити цілісність стіни. 1 годину тому, Propeller сказав: если вы хотите её сшивать стяжками? Це додаткова опція , зовсім не обов`язкова. ІМХО. Такі стяжки , для перестінків так , для оздоблення (цегла під розшивку) так. А зовнішні стіни , із за своєї маси та площі опирання самі по собі стійкі і їм ці стяжки , що слону дробина. Але , можливо я чогось не знаю/розумію , хай будуть. Тим більше , на реалізацію не потрібно багато ресурсів/зусиль. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В п'ятницю в 21:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 21:54 3 часа назад, andrey_ka сказал: Щоб відновити цілісність стіни. То есть, замонолитить стену. Целостность означает монолитный массив. Тогда трещину надо расшивать на всю ее глубину , скать где она заканчивается. Иначе это выглядит как полумеры. А если трещина сквозная, то просто делаем сквозную расшивку этой трещины? Вы предлагаете восстановить целостность так как на рисунке? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В суботу в 06:26 Поділитись Опубліковано: В суботу в 06:26 (змінено) 8 годин тому, Propeller сказав: Вы предлагаете восстановить целостность так как на рисунке? Ви взагалі читали , що я пропонував ? Цитата Ззовні виступаючий блок збити. Тріщини розшити та заповнити ремонтною сумішю. Розшити в ширину приблизно на 20мм , глибина максимальна , приблизно по 150мм з обох боків (якщо блок 400мм). Додатково тріщини можна і заармувати , тільки не шпильками з шайбами/гайками , а звичайною арматурою 8мм ІМХО сенс один і той же , але на порядок дешевше. Робим ось так: 8 годин тому, Propeller сказав: А если трещина сквозная, то просто делаем сквозную расшивку этой трещины? В ситуації автора (коли блоки зміщені від початкового положення) , усі тріщини наскрізні. Змінено В суботу в 06:36 користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В суботу в 11:34 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:34 4 часа назад, andrey_ka сказал: Ви взагалі читали , що я пропонував ? Робим ось так: В ситуації автора (коли блоки зміщені від початкового положення) , усі тріщини наскрізні. НАХЕРАААААА! Покупает пострадавший силиконизированный акриловый герметик типа этого (epicentrk.ua/ua/shop/germetik-dlya-shvov-penosil-premium-acrylic-siliconized-belyy-600-ml.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&adtype=pla&product_channel=online&gad_source=1&gbraid=0AAAAADLIb1OAR3Sk_klzWXQ8BoahUPneP&gclid=Cj0KCQjwiLLABhCEARIsAJYS6umo369R21Sf4zhRPRcwC_httXt9l6Gv-LDvIXZLbdqMfPKn6hXPK2gaAm-nEALw_wcB), и весело штаплюет трещины. Одной колбасы ему хватит на дом точно. Работал 2 недели этим продуктом. Зачет. Спойлер Если вы хотите "склеить" трещину и замонолитить конструкцию, то это делается исключительно инъектированием полимера в трещину. Тогда склеивание идет по все зоне разрыва контакта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В суботу в 13:52 Поділитись Опубліковано: В суботу в 13:52 (змінено) 9 годин тому, Propeller сказав: НАХЕРАААААА! Ви ж вже це питали двома постами вище і по-моєму зрозуміли відповідь. Я так зрозумів , що ваше "веселе шпатлювання" не відновить цілісність стіни , якщо далі ви написали ось це: Цитата Если вы хотите "склеить" трещину и замонолитить конструкцию, то это делается исключительно инъектированием полимера в трещину. Тогда склеивание идет по все зоне разрыва контакта. То який сенс цього шпатлювання ? Я бачу лише однин , запобігає продуваємості конструкції , але сенсу в цьому мало. Зсередини з цим впорається штукатурка , а ззовні утеплення. А я хочу , іменно склеїти поламані блоки , замонолітити їх. Відновити їхні фізико-механічні властивості. Відновити їхню здатність нести спротив зсуву , стиску і.т.п.. Чому це можна зробити виключно інєкцією , і як це зробити ? І , бажано дешевше. ПС.. Чому попередній потерпілий отримав шпильки з гайками , а наступний герметик ? Ситуація ж однакова. Змінено В суботу в 21:26 користувачем andrey_ka 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В суботу в 17:57 Поділитись Опубліковано: В суботу в 17:57 (змінено) Дайте соседу сломать блок. Потом соедините две половины, просто прижав их одна к другой и зафиксируйте струбциной или деревянными брусками. После этого начинайте расшивать трещину с одной стороны на 150 мм. Только начните, потому, что потом начнется квест "а куда трещина пошла? я ее не вижу. Посвети с той стороны. Подуй. Я сейчас замылю. Может по пузырым пойму куда она повернула". Это ваше теоретическое предложение. Гипотеза. Вы же никогда такой фигней, которую вы предлагаете с глубокой расшивкой не маялись. И правильно делали. Этим никто в МИРЕ не занимается. Так как есть простой, контролируемый (зрячий) способ склеивания (омоноличивания) строительных конструкций. В зависимости от материала конструкции применяются "клеи" (после полимеризации) с разным модулем Юнга (упругости). Но это дорого. Поэтому трещину "замазать" эластичной шпатлевкой (чтобы не задувало) и сшить стяжками. Видео и ссылки здесь были ранее. Как я писал : стяжечной технологии уже более 70 лет. Начали бриты. Подхватили остальные. Относительно стяжек. Я не решился даже вякнуть после вашего авторитетного мнения, что вложив арматурину 8-ку можно получить тот же эффект, что и шпилька М8 с шайбами и гайками, только на порядок (в 10 раз) дешевле. Арматура 8 1мп = www.leroymerlin.ua/p/armatura-metaleva-prut-8-mm-kh-1-m-11631326?gad_source=1&gbraid=0AAAAACuRt3RqBAxfk8sCafOPEWcp261nz&gclid=Cj0KCQjwiLLABhCEARIsAJYS6umUp1861XgZkoEIZ-36hwZdFmPcBlbTnOGijjJiJdz1V1_bGc2ZBL4aAswpEALw_wcB Шпилька М8 1мп = www.leroymerlin.ua/p/sterzhen-rizbovyi-m8-metrychnyi-1-metr-10446646?gad_source=1&gbraid=0AAAAACuRt3RqBAxfk8sCafOPEWcp261nz&gclid=Cj0KCQjwiLLABhCEARIsAJYS6ummtFiFnyJJsycUCL-DtUagQHUvaMu1SdaO9DdIwaCvjV86yQYJO14aArHJEALw_wcB Змінено В суботу в 18:25 користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В суботу в 18:48 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:48 (змінено) Кстати. Зафиксировать перегородку относительно наружной стены можно теми же спиральными стяжками. Штроба по перегородке. Наклонное отверстие в стене. Заполняем отверстие полимерцементным раствором (шприц для раствора с трубчатой насадкой). Гнем стяжку под нужным углом в месте введа в отверстие. Заполняем раствором штробу. "Топим" в нем стяжку. Заполняем раствором штробу заподлицо с поверхностью стены. Тут видео. Спойлер Или еще один способ. Спойлер Змінено В суботу в 18:50 користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В суботу в 21:15 Поділитись Опубліковано: В суботу в 21:15 (змінено) 3 години тому, Propeller сказав: Дайте соседу сломать блок. Потом соедините две половины, просто прижав их одна к другой и зафиксируйте струбциной или деревянными брусками. После этого начинайте расшивать трещину с одной стороны на 150 мм. Только начните, потому, что потом начнется квест "а куда трещина пошла? я ее не вижу. Посвети с той стороны. Подуй. Я сейчас замылю. Может по пузырым пойму куда она повернула". Ні разу не теоретик. Якщо ви не вмієте розшивати тріщини , або не бачите спосіб як це зробити , то це не означає , що це неможливо. Починаю розшивати тріщину: відступаю від тріщини на 10мм вниз і роблю болгаркою пропил. Далі вставляю в тріщину будь-який плоский інструмент і надавлюю вниз , пластина матеріалу відколюється. Якщо пластина відпадає сама , це означає що тріщина пішла вниз і зустрілась з пропилом десь в глибині блоку. Тоді відступаю від пропилу ще на 10мм вниз і роблю ще один пропил. Далі ручним штроборізом заглиблююсь ще на 50мм і отримую штробу у 150мм. Те що у автора , вже важко назвати тріщиною. Тут не просто тріщина , тут зміщення блоків і має бути чітко видно як вони трісли. ПС.. А навіщо давати сусіду ? Я і сам можу блок зламати. 3 години тому, Propeller сказав: Поэтому трещину "замазать" эластичной шпатлевкой (чтобы не задувало) Навіщо просто так викидади гроші. Ви не згодні з цією тезою ? Цитата То який сенс цього шпатлювання ? Я бачу лише однин , запобігає продуваємості конструкції , але сенсу в цьому мало. Зсередини з цим впорається штукатурка , а ззовні утеплення. 3 години тому, Propeller сказав: Относительно стяжек. Я не решился даже вякнуть после вашего авторитетного мнения, что вложив арматурину 8-ку можно получить тот же эффект, что и шпилька М8 с шайбами и гайками, только на порядок (в 10 раз) дешевле. І що ж сталось , звідки взялась рішучість , що ви раптом запропонували стяжки ? Мій авторитет похитнувся , чи совість замучила ? То який сенс в цих стяжках , що би що ? Щоб запобігти розкриванню тріщин , так це одноразова біда , і навряд чи вони ще коли-небудь розкриються. Це ж не кут будинку відійшов і його терміново потрібно скріплювати бо , і під власною вагою може далі відходити , і від тиску даху , наприклад . Тут достаньо просто відновити цілісність/монолітність стіни , і арматура як додатковий закріплюючий засіб , і зовсім не обов`язковий. І зробити це можна , або так як пропоную я (мішок клею за смішні гроші) , або так як ви , інєктуванням (за всі гроші світу). Змінено В суботу в 21:28 користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз