viktor02 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) Всім привіт! Забудовник будує одноповерхові будинки з цегли типу "американка" з дерев'яним перекриттям балками.Але будує товщиною несучої стіни в 25 см,тобто,в одну цеглу.В подальшому утеплення пінопластом товщиною 15 см,штукатурка цементно-піщана.Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати? Поділіться,будь ласка,аргументованими відповідями та своїм практичним досвідом.Наперед всім дякую за відповіді! Змінено 6 годин тому користувачем viktor02 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 1 минуту назад, viktor02 сказал: утеплення пінопластом товщиною 15 см Достатньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 2 години тому, viktor02 сказав: Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати? Достаточно для чего? Толщина кирпичной несущей стены не особо влияет на теплопотери (кирпич как бы не утеплитель). Толщина и качество утепления - оно влияет на теплопотери Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Есть нормативы в дбн (минимальные значения имхо) Находите для своего региона, и считаете Тут вот калькулятор говорит что не дотягивает до минимума (для Киева) Калькулятор который я загуглил Прихований текст cadee.pro/ Змінено 3 години тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав... Тепловизор вам показывает разницу температур на поверхностях. Ну, по калькулятору типа внутри будет 1 градус. мало? да. Снаружи я думаю будет +- так же. Но Есть же величина теплосопротивления. Тепловизор ее не покажет. а она зависит только от материалов и толщины. Кроме того - достаточно - кому то и без утепления достаточно) ПС Ну обычно 150мм ппс - чуть ли не стандарт, я не спорю Просто привел пример. вот более развернутое описание их расчета и введеные мной материалы Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Уже лямбда не соответствует. У пенополистирола плотностью до 15кг/м3(марка ПСБ-С-15) теплопроводность составляет около 0,043Вт/(м·К), Тем більш рекомендовано 25кг/м3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 хвилину тому, SantehnikPPR100 сказав: Тем більш рекомендовано 25кг/м3 Ха)) Где вы такой видели в продаже?) Если будет 10 - уже гуд Хотя я себе сделал 22 (среднее), но это было геморно и уже не делают Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Я на буржуйских стройках работал, видел и не такое. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 6 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Я на буржуйских стройках работал, видел и не такое. ну, пока мы не в буржундии, такое разве что если с заводом договорится про фуру - 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Так да, фура приехала... Карбон какой то, не осталось фото. Так это "наши" местные буржуи строились.😄 Ааа, не, графит! Кстати есть в эпике 18-22 кг заявляют Змінено 2 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз