Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Товщина несучої стіни в 1 цеглу

viktor02

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт! Забудовник будує одноповерхові будинки з цегли типу "американка" з дерев'яним перекриттям балками.Але будує товщиною несучої стіни в 25 см,тобто,в одну цеглу.В подальшому утеплення пінопластом товщиною 15 см,штукатурка цементно-піщана.Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати? Поділіться,будь ласка,аргументованими відповідями та своїм практичним досвідом.Наперед всім дякую за відповіді!

Змінено користувачем viktor02
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• viktor02 змінив заголовок на Товщина несучої стіни в 1 цеглу
2 години тому, viktor02 сказав:

Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати?

Достаточно для чего? Толщина кирпичной несущей стены не особо влияет на теплопотери (кирпич как бы не утеплитель). Толщина и качество утепления - оно влияет на теплопотери 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Есть нормативы в дбн (минимальные значения имхо)

Находите для своего региона, и считаете

Тут вот калькулятор говорит что не дотягивает до минимума (для Киева)

Screenshot_20251110-151418.thumb.png.9f3ced7fa32e8785aea3c4ae7a6aa6c3.png

Калькулятор который я загуглил

Прихований текст

cadee.pro/

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав...

Посилання на коментар

3 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав:

Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав...

Тепловизор вам показывает разницу температур на поверхностях. Ну, по калькулятору типа внутри будет 1 градус. мало? да. Снаружи я думаю будет +- так же. Но Есть же величина теплосопротивления. Тепловизор ее не покажет. а она зависит только от материалов и толщины.
Кроме того - достаточно - кому то и без утепления достаточно) 

ПС Ну обычно 150мм ппс - чуть ли не стандарт, я не спорю
Просто привел пример. 
вот более развернутое описание их расчета и введеные мной материалы
image.thumb.png.45ab1be874353afec6d41df6d7619922.png 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Уже лямбда не соответствует. У пенополистирола плотностью до

15кг/м3(марка ПСБ-С-15) теплопроводность составляет около

0,043Вт/(м·К),

Тем більш рекомендовано 25кг/м3

Посилання на коментар

1 хвилину тому, SantehnikPPR100 сказав:

Тем більш рекомендовано 25кг/м3

Ха)) Где вы такой видели в продаже?) Если будет 10 - уже гуд

Хотя я себе сделал 22 (среднее), но это было геморно и уже не делают

Посилання на коментар

6 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Я на буржуйских стройках работал, видел и не такое.

ну, пока мы не в буржундии, такое разве что если с заводом договорится про фуру - 2

• Хаха 1
Посилання на коментар

Так да, фура приехала... Карбон какой то, не осталось фото. Так это "наши" местные буржуи строились.😄

Ааа, не, графит! Кстати есть в эпике 18-22 кг заявляют

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

18 часов назад, viktor02 сказал:

чи достатньо такої товщини несучої стіни

Достаточно для чего?

18 часов назад, viktor02 сказал:

чи не будуть завеликі тепловтрати?

Какие теплопотери являются большими, а какие приемлемыми, в Вашем понимании?

19 часов назад, viktor02 сказал:

Поділіться,будь ласка,аргументованими відповідями

На основании предоставленной Вами информации невозможно сделать даже самую грубую прикидку. Т.к. стена является многослойной, то нужна информация по каждому слою.

20 часов назад, viktor02 сказал:

та своїм практичним досвідом.

IMHO.

Массивность здания, в лучшем случае, относится к "малым", что является не самым лучшим решением для большей части Украины. Массивность здания влияет на стоимость эксплуатации системы отопления. Основным аккумулятором тепла является ядро строительной конструкции. Чем меньше ёмкость аккумулятора, тем чаще и продолжительнее время подпитки, а значит и больше расход энергоносителя.

150 мм утеплителя (пенопласт) являются нецелесообразным решением.

1701907994_.png.139f28c3360bbc954a0b1deb13d6a87b.png

• Хаха 2
Посилання на коментар

1.Достатнім для теплоізоляції будинку.Перекриття 1 поверху дерев'яними балками,не плитами.І це теж входить в запитання "достатніми" для навантаження. 2.Які тепловтрати являються великими чи приемлимыми мені важко сказати,я не спеціаліст.Тому і запитую.На мій хлопський розум, треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли.3.Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення.А яке,на Вашу думку, має бути правильне? Дякую за відповідь.

Посилання на коментар

36 хвилин тому, SAN67 сказав:

Чем меньше ёмкость аккумулятора, тем чаще и продолжительнее время подпитки, а значит и больше расход энергоносителя.

Були якісь нові правки до закону про збереження енергії?

Посилання на коментар

8 хвилин тому, viktor02 сказав:

Які тепловтрати являються великими чи приемлимыми мені важко сказати,я не спеціаліст. Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення.

В інеті повно калькуляторів тепловтрат, підставляєте свої дані і бачите загальну картину. Але ра***те комплексно, вікна + двері + фундамент + перекриття + стіни. Ще є втрати на вентиляцію, вони досить значні. І на фоні отого масиву даних побачите що товщина утеплення стіни 100 - 300 мм не так вже сильно і впливає на загальні тепловтрати. Тоді вже і приймете рішення - скільки і чого куди тулити.

.. Товщини 25см додатково утепленої стіни вистачить з величезним запасом для кількаповерхового будинку. Але стіна працює теж в комплексі з фундаментом і перекриттям, і при їх недостатній жорсткості не спасе конструкцію від руйнування.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, yur43 сказал:

В інеті повно калькуляторів тепловтрат, підставляєте свої дані і бачите загальну картину. Але ра***те комплексно, вікна + двері + фундамент + перекриття + стіни. Ще є втрати на вентиляцію, вони досить значні. І на фоні отого масиву даних побачите що товщина утеплення стіни 100 - 300 мм не так вже сильно і впливає на загальні тепловтрати. Тоді вже і приймете рішення - скільки і чого куди тулити.

.. Товщини 25см додатково утепленої стіни вистачить з величезним запасом для кількаповерхового будинку. Але стіна працює теж в комплексі з фундаментом і перекриттям, і при їх недостатній жорсткості не спасе конструкцію від руйнування.

Дякую!

Посилання на коментар

1 час назад, viktor02 сказал:

треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли

Достатнім для теплоізоляції будинку

IMHO. Некорректная формулировка вопроса.

Может Вас соответствие ДБН? Если так, то для этого требуется делать расчёт. Может и ошибаюсь, но  выполнять расчёты бесплатно никто не согласится. Некоторые калькуляторы могут дать грубое приблизительное представление, которое будет отличаться от реальности.

"достатніми" для навантаження.

IMHO. это к строителям.

треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли.

А вот это конкретно и разумно. Коэффициенты, сопротивления, теплопотери, но не деньги можно прикинуть в калькуляторе или программе.

Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення

Я привёл графики. Если сделать расчёты, то это будет более информативно.

А яке,на Вашу думку, має бути правильне?

Если вопрос про утепление, то целесообразно 100 мм + вентфасад.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...