viktor02 Опубліковано: учора в 10:13 Поділитись Опубліковано: учора в 10:13 (змінено) Всім привіт! Забудовник будує одноповерхові будинки з цегли типу "американка" з дерев'яним перекриттям балками.Але будує товщиною несучої стіни в 25 см,тобто,в одну цеглу.В подальшому утеплення пінопластом товщиною 15 см,штукатурка цементно-піщана.Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати? Поділіться,будь ласка,аргументованими відповідями та своїм практичним досвідом.Наперед всім дякую за відповіді! Змінено учора в 10:13 користувачем viktor02 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: учора в 10:14 Поділитись Опубліковано: учора в 10:14 1 минуту назад, viktor02 сказал: утеплення пінопластом товщиною 15 см Достатньо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 2 години тому, viktor02 сказав: Запитання: чи достатньо такої товщини несучої стіни,чи не будуть завеликі тепловтрати? Достаточно для чего? Толщина кирпичной несущей стены не особо влияет на теплопотери (кирпич как бы не утеплитель). Толщина и качество утепления - оно влияет на теплопотери 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому (змінено) Есть нормативы в дбн (минимальные значения имхо) Находите для своего региона, и считаете Тут вот калькулятор говорит что не дотягивает до минимума (для Киева) Калькулятор который я загуглил Прихований текст cadee.pro/ Змінено 23 години тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 3 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав: Та ну на... В мене 25 см стіна + 100мм пінопласт і тепловізор і ходив в -10 навколо хати роздивлявся. Тепловтрати через цоколь і вікна. Стіни в мінусі як і грунт, майже ніяких втрат немає. То якийсь дивний калькулятор чи данні невірні. Тіпа точка роси в цеглі виходить чи я шось не в'їхав... Тепловизор вам показывает разницу температур на поверхностях. Ну, по калькулятору типа внутри будет 1 градус. мало? да. Снаружи я думаю будет +- так же. Но Есть же величина теплосопротивления. Тепловизор ее не покажет. а она зависит только от материалов и толщины. Кроме того - достаточно - кому то и без утепления достаточно) ПС Ну обычно 150мм ппс - чуть ли не стандарт, я не спорю Просто привел пример. вот более развернутое описание их расчета и введеные мной материалы 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому Уже лямбда не соответствует. У пенополистирола плотностью до 15кг/м3(марка ПСБ-С-15) теплопроводность составляет около 0,043Вт/(м·К), Тем більш рекомендовано 25кг/м3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 1 хвилину тому, SantehnikPPR100 сказав: Тем більш рекомендовано 25кг/м3 Ха)) Где вы такой видели в продаже?) Если будет 10 - уже гуд Хотя я себе сделал 22 (среднее), но это было геморно и уже не делают Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому Я на буржуйских стройках работал, видел и не такое. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 6 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Я на буржуйских стройках работал, видел и не такое. ну, пока мы не в буржундии, такое разве что если с заводом договорится про фуру - 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) Так да, фура приехала... Карбон какой то, не осталось фото. Так это "наши" местные буржуи строились.😄 Ааа, не, графит! Кстати есть в эпике 18-22 кг заявляют Змінено 22 години тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 18 часов назад, viktor02 сказал: чи достатньо такої товщини несучої стіни Достаточно для чего? 18 часов назад, viktor02 сказал: чи не будуть завеликі тепловтрати? Какие теплопотери являются большими, а какие приемлемыми, в Вашем понимании? 19 часов назад, viktor02 сказал: Поділіться,будь ласка,аргументованими відповідями На основании предоставленной Вами информации невозможно сделать даже самую грубую прикидку. Т.к. стена является многослойной, то нужна информация по каждому слою. 20 часов назад, viktor02 сказал: та своїм практичним досвідом. IMHO. Массивность здания, в лучшем случае, относится к "малым", что является не самым лучшим решением для большей части Украины. Массивность здания влияет на стоимость эксплуатации системы отопления. Основным аккумулятором тепла является ядро строительной конструкции. Чем меньше ёмкость аккумулятора, тем чаще и продолжительнее время подпитки, а значит и больше расход энергоносителя. 150 мм утеплителя (пенопласт) являются нецелесообразным решением. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viktor02 Опубліковано: 5 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 1.Достатнім для теплоізоляції будинку.Перекриття 1 поверху дерев'яними балками,не плитами.І це теж входить в запитання "достатніми" для навантаження. 2.Які тепловтрати являються великими чи приемлимыми мені важко сказати,я не спеціаліст.Тому і запитую.На мій хлопський розум, треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли.3.Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення.А яке,на Вашу думку, має бути правильне? Дякую за відповідь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 36 хвилин тому, SAN67 сказав: Чем меньше ёмкость аккумулятора, тем чаще и продолжительнее время подпитки, а значит и больше расход энергоносителя. Були якісь нові правки до закону про збереження енергії? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 8 хвилин тому, viktor02 сказав: Які тепловтрати являються великими чи приемлимыми мені важко сказати,я не спеціаліст. Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення. В інеті повно калькуляторів тепловтрат, підставляєте свої дані і бачите загальну картину. Але ра***те комплексно, вікна + двері + фундамент + перекриття + стіни. Ще є втрати на вентиляцію, вони досить значні. І на фоні отого масиву даних побачите що товщина утеплення стіни 100 - 300 мм не так вже сильно і впливає на загальні тепловтрати. Тоді вже і приймете рішення - скільки і чого куди тулити. .. Товщини 25см додатково утепленої стіни вистачить з величезним запасом для кількаповерхового будинку. Але стіна працює теж в комплексі з фундаментом і перекриттям, і при їх недостатній жорсткості не спасе конструкцію від руйнування. Змінено 4 години тому користувачем yur43 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viktor02 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, yur43 сказал: В інеті повно калькуляторів тепловтрат, підставляєте свої дані і бачите загальну картину. Але ра***те комплексно, вікна + двері + фундамент + перекриття + стіни. Ще є втрати на вентиляцію, вони досить значні. І на фоні отого масиву даних побачите що товщина утеплення стіни 100 - 300 мм не так вже сильно і впливає на загальні тепловтрати. Тоді вже і приймете рішення - скільки і чого куди тулити. .. Товщини 25см додатково утепленої стіни вистачить з величезним запасом для кількаповерхового будинку. Але стіна працює теж в комплексі з фундаментом і перекриттям, і при їх недостатній жорсткості не спасе конструкцію від руйнування. Дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 1 час назад, viktor02 сказал: треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли 1 час назад, viktor02 сказал: Достатнім для теплоізоляції будинку IMHO. Некорректная формулировка вопроса. Может Вас соответствие ДБН? Если так, то для этого требуется делать расчёт. Может и ошибаюсь, но выполнять расчёты бесплатно никто не согласится. Некоторые калькуляторы могут дать грубое приблизительное представление, которое будет отличаться от реальности. 1 час назад, viktor02 сказал: "достатніми" для навантаження. IMHO. это к строителям. 1 час назад, viktor02 сказал: треба порівняння "вльоту" по грошам при різних кладках цегли. А вот это конкретно и разумно. Коэффициенты, сопротивления, теплопотери, но не деньги можно прикинуть в калькуляторе или программе. 1 час назад, viktor02 сказал: Чому Ви кажете що ізоляція 150 мм пінопласту це недоцільне рішення Я привёл графики. Если сделать расчёты, то это будет более информативно. 1 час назад, viktor02 сказал: А яке,на Вашу думку, має бути правильне? Если вопрос про утепление, то целесообразно 100 мм + вентфасад. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 3 години тому, viktor02 сказав: тепловтрати являються великими чи приемлимыми мені важко сказати,я не спеціаліст Посмотрите ДБН У вас должно быть НЕ меньше (тем более если это не самострой, а компания строит) А все что выше - это надо смотреть на стоимость Змінено 1 година тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз