kukish Опубліковано: В п'ятницю в 21:00 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 21:00 Вітаю, шановні. Хотів би почути ваши думки стосовно наступного. Старий приватний будинок з цегли з дерев'яною підлогою, зняли підогу та побачили що внутрішня стінка будинку лежить на дерев'яній балці приблизно 200*200, балка промазана чимось, воняє як на залізниці. Мета зробити бетону підлогу з підігрівом. Що робити з балкою? Мій варіант це обмазати її водоізолюючою мастикою, накрити збоків плівкою та залити бетоном з армуванням в опалубці. Перезбирати стінку дуже б не хотілось. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В п'ятницю в 22:17 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 22:17 1 час назад, kukish сказал: воняє як на залізниці. Це - креозот : https://ru.wikipedia.org/wiki/Креозот Ту промазану балку - видалити однозначно. Пофрагментно, з одночасним (теж пофрагментним) влаштуванням замість неї фундаменту відповідної несучої здатності. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: В п'ятницю в 22:19 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 22:19 1 час назад, kukish сказал: Мій варіант це - до дупи, ніяк ви не ізолюєте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: учора в 08:02 Поділитись Опубліковано: учора в 08:02 10 часов назад, kukish сказал: Що робити з балкою? Стена деревянная? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: учора в 14:18 Поділитись Опубліковано: учора в 14:18 (змінено) 17 часов назад, kukish сказал: воняє як на залізниці. бо скоріше всього вона з залізниці,це звичайна шпала. 17 часов назад, kukish сказал: Що робити з балкою? А на чому лежить балка?Ну стіна на балці, а балка на чому??А капітальні стіни на чому?Може там і стіни на не пойми чому... Змінено учора в 14:19 користувачем viksel Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 13 часов назад, SAN67 сказал: Стена деревянная? Ні, кірпічна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 6 часов назад, viksel сказал: А на чому лежить балка?Ну стіна на балці, а балка на чому??А капітальні стіни на чому?Може там і стіни на не пойми чому... Капітальні на фундаменті, шось типу принаймні. Балка лежить на якихось каменюках з цементом та схоже руберойдом Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 22 часа назад, АлександрБ. сказал: Пофрагментно, з одночасним (теж пофрагментним) влаштуванням замість неї фундаменту відповідної несучої здатності. Не дуже уявляю як це зробити, як підлізти щоб кусками відрізати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Я би не трогав. Сексу буде купа, результат сумнівний. Високої температури там не буде, випарів тоже. + воно все закриється. Не придумуйте собі зайвих проблем. Бо то як стару бабку лікувати... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SAN67 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому В 09.01.2026 в 23:00, kukish сказал: Що робити з балкою? Не трогать, имхо. Между балкой и ТП советую уложить пенопласт толщиной 20 мм. Советую расстояние от внутренней стены до трубы ТП сделать 150 мм. При расчёте ТП советую придерживаться температуры на поверхности пола 26°С ( max 27°C). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 6 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 10 часов назад, porterlv сказал: Я би не трогав. Сексу буде купа Та я і думаю закрити бетоном її через ізоляцію. Але є певні сумніви, тому і слухаю альтернативні думки. Дякую усім небайдужим. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз