Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Проектування та будівництво малого моста

viksel

Рекомендовані повідомлення

Хто мав справу з будівництвом молого моста через річечку,довжиною прольоту 6 метрів?Особливість моста в подальшій можливості проїзду по ньому важкої техніки загальною вагою до 30 тонн.Глибина "корита" річки до умовного нуля-1.5 метра.Річка досить активна,особливо в часи затяжних дощів.Поки ідея це купити на жбк 4 перемички,в нашому випадку це забивні сваї,довжиною 6 метрів,і накрити їх панелями пк.По панелях вроді все ясно,не ясно з тими сваями.Вони виготовляються з різними коефіцієнтами навантаження,навіть по максимальному коефіцієнту важко збагнути чи воно підходить.Іншого сортименту жбк продукції саме для таких несучих елементів я не знайшов. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, viksel сказал:

Хто мав справу з будівництвом молого моста через річечку,довжиною прольоту 6 метрів?Особливість моста в подальшій можливості проїзду по ньому важкої техніки загальною вагою до 30 тонн.Глибина "корита" річки до умовного нуля-1.5 метра.Річка досить активна,особливо в часи затяжних дощів.Поки ідея це купити на жбк 4 перемички,в нашому випадку це забивні сваї,довжиною 6 метрів,і накрити їх панелями пк.По панелях вроді все ясно,не ясно з тими сваями.Вони виготовляються з різними коефіцієнтами навантаження,навіть по максимальному коефіцієнту важко збагнути чи воно підходить.Іншого сортименту жбк продукції саме для таких несучих елементів я не знайшов. 

Я канєшно далеко не спец , але забивні сваї не розраховані на несення навантаження в горизонтальному положенні (там принцип армування  інший). Треба якісь ригелі... 

Screenshot_20260216-185715.thumb.png.47c5567f253e96ad49362f6053ccd418.png

Щось типу таке...

Ну або металеві двутаври .

Або залізничні рейки , але кількість треба рахувати вони теж різні .

І з плитами ПК теж мабуть ідея не дуже, беручи до уваги що їх треба опирати на два кінці, а під них підкладати щось не рекомендуть, ну і навантаження вони таке не потягнуть... 

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

Задача складається з двох самих важливих аспектів :

1.  Юридично-правовий.

(Чия земельна ділянка, хто замовник, хто виконавець, ліцензування робіт по проектуванню мостів,

ліцензування робіт по будуванню мостів, статус того мостика, його категорія, дозволи, ... і далі багато бла-бла-бла).

Доцільним було би почати з цих питань, бо може так статися, що в результаті й починати не варто.

2. Технологічний.

- Сваї не працюють у такому застосуванні. Зовсім.

По сваї можна, хіба що, перейти пішки, ну ще взяти кошик грибів.

- Панелі - не пройдуть по навантаженню (але можна буде їздити на ровері, навіть з кобітою на рамі).

Також не бажано застосовувати у відкритому середовищі (дощі, морози порвуть за кілька років).

Але це все дріб'язок.

Головне :

- геологія, з яких грунтів складені береги?

- рельєф берегових спусків?

Тим більше, це ж не річечка з карасиками під Полтавою.

Тому забудьте про Ваш конструктив.

Що робити :

1. Попрацювати по п. 1. , спочатку поверхнево.

Якщо перспективи обнадійливі та влаштовують, у тому числі фінансові витрати на документи,

- зайнятися будівельними питаннями.

Тут вкрай бажано знайти якусь невелику місцеву профільну проектну організацію ( типу совітських "Межколхозстрой"),

де можна буде, за порівняно невеликі гроші, отримати базові поняття у цій галузі.

Це потрібно, щоби надалі не наробити дурниць, а також,

щоби у подальших спілкуваннях з спеціалістами виглядати відповідно. 

Параллельно, можна накачати різної технічної документації, як взагалі влаштовані мости, їх частіни та різні вузли.

Так просто, з наскоку, таку справу не підняти.

Надто велика ціна, відповідальність, витрати.

Змінено користувачем АлександрБ.
  • Лайк 1
Посилання на коментар

10 часов назад, АлександрБ. сказал:

1.  Юридично-правовий.

(Чия земельна ділянка, хто замовник, хто виконавець, ліцензування робіт по проектуванню мостів,

ліцензування робіт по будуванню мостів, статус того мостика, його категорія, дозволи, ... і далі багато бла-бла-бла).

Доцільним було би почати з цих питань, бо може так статися, що в результаті й починати не варто.

2. Технологічний.

- Сваї не працюють у такому застосуванні. Зовсім.

- Панелі - не пройдуть по навантаженню (але можна буде їздити на ровері, навіть з кобітою на рамі).

Також не бажано застосовувати у відкритому середовищі (дощі, морози порвуть за кілька років).

Але це все дріб'язок.

Головне :

- геологія, з яких грунтів складені береги?

- рельєф берегових спусків?

Тим більше, це ж не річечка з карасиками під Полтавою.

Тому забудьте про Ваш конструктив.

Що робити :

1. Попрацювати по п. 1. , спочатку поверхнево.

Якщо перспективи обнадійливі та влаштовують, у тому числі фінансові витрати на документи,

- зайнятися будівельними питаннями.

Тут вкрай бажано знайти якусь невелику місцеву профільну проектну організацію ( типу совітських "Межколхозстрой"),

де можна буде, за порівняно невеликі гроші, отримати базові поняття у цій галузі.

Це потрібно, щоби надалі не наробити дурниць, а також,

щоби у подальших спілкуваннях з спеціалістами виглядати відповідно. 

Параллельно, можна накачати різної технічної документації, як взагалі влаштовані мости, їх частіни та різні вузли.

Так просто, з наскоку, таку справу не підняти.

Надто велика ціна, відповідальність, витрати.

Я думаю якби людина мала багато грошей-то б не задавала тут таких питань, а відразу звернулася до профільної організації, і забабєхали б їй мостобудівники "мост анжанєрнай кахструкциї" (за овердо)(уядцять дєняххх), дали б тону бАмажок з печатками-які б гарантували що то не розвалиться при першому грибному дощику і привезли б попа з кадилом то все посвятити (так би мовити щоб вже наавєрняка). Тут явний признак спроби "налюбити" долю і чистий галицький авантюризм 🤭.

Посилання на коментар

13 часов назад, АлександрБ. сказал:

1.  Юридично-правовий.

Заключається в облаштуванні заїзду на ділянку,через річку,яка документально річкою і не пишеться а пишеться технологічним відведенням або притокою річки.В любому випадку місцева влада не вимагає проекту і погоджень,вимагає не завужувати русло і не колхозити,типу з гівна і палок))

13 часов назад, АлександрБ. сказал:

по 4 забивних сваях з найвищим коефіцієнтом можна перейти пішки??)))))

4 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Я думаю якби людина мала багато грошей-то б не задавала тут таких питань, а відразу звернулася до профільної організації,

Що до грошей..помилково думати коли людина їх має то відразу готова сіяти на ліво на право))Це типова помилка насамперед всіх будівельників.Причому наївна.

4 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Тут явний признак спроби "налюбити" долю і чистий галицький авантюризм

На рахунок авантюризму це ви перебільшили))як і про долю.Це звичайна господарська задача яку потрібно вирішити.от і все.

Змінено користувачем viksel
Посилання на коментар

1 час назад, viksel сказал:

Що до грошей..помилково думати коли людина їх має то відразу готова сіяти на ліво на право))Це типова помилка насамперед всіх будівельників.Причому наївна.

Я б щось написав... але думю що це вас може образити (мені поганого ви нічого не зробили і не сказали-ображати вас мені совість не дозволяє) ....тому промовчу.

На рахунок авантюризму це ви перебільшили))

О ні, як я міг?)))

Це звичайна господарська задача яку потрібно вирішити.от і все.

Ну якщо задача звичайна-то ви і без нашої думки справитесь (доречі пришліть нам результату фото або відео, дуже цікаво, і це я не про злорадство-тримаю за вас кулаки, бо задача цікава як на мене).

Пи си : в мене щойно промайнула думка про труби бетонні, труби бетонні безнапірні 140-ки кидаєте, і зверху чимось засипаєте (і хай простять мене зелені за такі приступні поради))))

2012309294_.thumb.jpg.cf222a8e8407dc80009dea88dd013206.jpg

Посилання на коментар

6 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

труби бетонні безнапірні 140-ки кидаєте, і зверху чимось засипаєте

10 метрів поряд вже облаштований такий заїзд.До речі моє творіння.Але тоді я  дочекався дорожніх робіт де знімалось старе дорожне покриття і вся засипка та трамбовка коштувала мені копійки.Екскаваторщику та машинам що відвозили було навіть краще нічого не возити а сипати мені на міст.І каток трамбувальний тут як тут..день часу і все готово.Зарас так не вийде.Засипку потрібно привозити,трамбувати нема чим,на протилежний бік засипку треба перекидати вручну або наймати техніку,плюс мінімальне облаштування,плюс труба якої поки що в радіусі 50км  не знайшов.Дуже багато проблем.І часу немає.

19 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Я б щось написав... але думю що це вас може образити

Не можу навіть уявити..що ви хотіли написати.Твердження про гроші на мій погляд цілком вірне.Який будівельник заробив собі в багатіїв капітал-нехай кине в мене камінь))Я не ображусь,навпаки,таке вміння міграції грошей в його кишеню викликає глибоку повагу.))

• Лайк 1
Посилання на коментар

не вимагає проекту і погоджень

Формулювання "Не вимагає" ні в якому разі не означає "Дозволяє".

Між цими формулюваннями - прірва.

В реаліях, поки Ви будуєте, влада "нічого не бачить"=не вимагає.

Але в неї зберігається право в любий момент "побачити".

І тоді Вас попросять показати "Дозвіл".

Це абсолютно точно.

Будьте пильні.

Починати ворушити ластами можна тільки після отримання паперу

зі словом "дозволяеться проектування, будівництво, ...." 

Ще одна потенційна пастка - це будівництво на чужій території.

Маю сумнів, що Ваша ділянка на протилежному березі межує прямо з тою річечкою.

Там має бути захисна зона вздовж берегу.

Але, навіть якщо я помиляюся, все одно друга опора мосту стоїть не на вашій ділянці.

А це - закладена міна у майбутньому.

Раджу достеменно розібратися та порадитися з фахівцями-юристами.

Але тільки не з місцевої сільради.

На рахунок пішки по сваї,

- звичайно, це моє перебільшення.

Це для того, щоби Ви викреслили цей виріб з планів. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

15 минут назад, viksel сказал:

До речі моє творіння.

Тиць-звиздиць... то це ми вас маємо питати як то робити а не ви нас)))

Посилання на коментар

Якби Ви надали малюнок з відстанями, тоді можна було би радити щось конкретніше.

Бо у першому пості згадано про 6-ти метровий проліт (А це -серйозно, на 30 тон),

а в останньому пості вже  підходить 140-ва труба.

Незрозуміло.

Змінено користувачем АлександрБ.
Посилання на коментар

2 минуты назад, АлександрБ. сказал:

а в останньому пості вже  підходить 140-ва труба.

Та нічого тут дивного нема,від берега до берега-6 метрів,берега пологі,якщо поставити жб трубу потребує багато засипки на 5 метрів ширини.Образно це 30 кубів  засипки,а з трамбуванням і ще більше може бути.

29 минут назад, АлександрБ. сказал:

Маю сумнів, що Ваша ділянка на протилежному березі межує прямо з тою річечкою.

Там має бути захисна зона вздовж берегу

звичайно виключати таке не варто і потрібно бути готовим до будь яких подій.Тому інтуїтивно душа і лежить до швидкозбірної конструкції без глобальних привязок до чужого берега.Заливка 4 опорних свай не велике вкладення в берег автодору чи кого там ще...Інший берег вже межує з моєю ділянкою і визначити його правовий статус проблемно,та і зарас не до цього.Спочатку швиденько зроблю,потім побачимо.На демонтажі в місцевої влади ресурсів немає,та і позивати мене в суди їм ніби немає інтересу.В самому поганому випадку вони в мене демонтують 100 тисяч грн..при тому що елементи залишаться в мене.Які через певний час,влада ж також не вічна,знову мігрують на своє місце.Десь так..

23 минуты назад, АлександрБ. сказал:

Якби Ви надали малюнок з відстанями, тоді можна було би радити щось конкретніше

Сьогодні намалюю.Це жтреба ще якось читабельно зробити))

Посилання на коментар

Зверніться до гуцулів, вони з дерева побудують не гірше ніж міст через річку Квай.

uaserials.my/7095-mist-cherez-richku-kvay.html

• Хаха 1
Посилання на коментар

Только что, ozor сказал:

Зверніться до гуцулів, вони з дерева побудують не гірше ніж міст через річку Квай.

uaserials.my/7095-mist-cherez-richku-kvay.html

Та то сі цю тему і пише гуцул. Але вже більш урбанізований)))

Посилання на коментар

46 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Та то сі цю тему і пише гуцул. Але вже більш урбанізований)))

А відписує  молдаван,але вже більш урбанізований)).Де Львів а де гуцули!Не вздумайте коли приїдете до Львова місцевих гуцулами кликати)))дружня порада...Прикарпаття це НЕ Закарпаття,і не Львів.Досить різна етнічність.Так само як Одесса і Кишинів.

48 минут назад, ozor сказал:

Зверніться до гуцулів, вони з дерева побудують не гірше ніж міст через річку Квай

Не сама погана ідея.Правда для роботи з деревом мені гуцули не потрібні.Потрібно багато дорогої хімії для обробки))))

Посилання на коментар

1 час назад, ozor сказал:

з дерева побудують не гірше ніж міст

Ще зауважу колись там рядом стояв з дерева...4 стовбура приблизно 30см діаметрі,модрина,настил дошка 70мм також модрина,не обробленний,простояв років 7 до перших видимих ознак гниття.Гружений камаз по ньому їздив,це приблизно 16-20 тонн.Міст ліпився на скору руку для заїзду техніки на буд майданчик.І тепер виготовлення такого мосту реальне,при дотриманні технологічних канонів та належному утриманні термін служби буде 20 років,а потім мені вже буде понад 70 років.. і дальше байдуже)))

Посилання на коментар

А відписує  молдаван,але вже більш урбанізований)).Де Львів а де гуцули!Не вздумайте коли приїдете до Львова місцевих гуцулами кликати)))дружня порада...Прикарпаття це НЕ Закарпаття,і не Львів.Досить різна етнічність.Так само як Одесса і Кишинів.

Ууу як все складно... Доречі дуже можливо що вам з Одещини відписуватиме молдаван (це не я)... болгарин, німець, грек і т.д.. Одеська обл. Найбільш мультинаціональна область в Україні (більше 130 національностей), більша частина яких добре співіснує разом і не намагається ґонорово випендритися своїм етнічним походженням.

До львову їздив і буду їздити до тещі... І кажу завжди що думаю (і всі зуби на місці). 🤭

Пи.си.: невже молдован не такий же повноцінний як і українець в своїй ідентичності? Попахує шовінізмом... (Схожим на кацапський)

Посилання на коментар

6 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Ууу як все складно... Доречі дуже можливо що вам з Одещини відписуватиме молдаван

Послухайте..мені байдуже куда ви там їздите.Я все дитинство провів в Бендерах а добру частину юності на Молдаванці прожив..Я чудово знаю хто може відписувати з Одеси,де кожний другий крутить собі смі***очки на любих етнічних особливостях.Ви мабудь в політичних темах пересиділи от від вас пруть етнічні знання ,правда географічні сильно хромають)).Тримайте себе краще в руках!

Посилання на коментар

10 минут назад, viksel сказал:

Послухайте..мені байдуже куда ви там їздите.Я все дитинство провів в Бендерах а добру частину юності на Молдаванці прожив..Я чудово знаю хто може відписувати з Одеси,де кожний другий крутить собі смі***очки на любих етнічних особливостях.Ви мабудь в політичних темах пересиділи от від вас пруть етнічні знання ,правда географічні сильно хромають)).Тримайте себе краще в руках!

Абсолютно ні де не сиджу. Абсолютно врівноважений і позитивно налаштований, тому не бачу жодних причин "брати себе в руки". (Про те що вам байдуже могли б і підкреслити, це ж дуже важливо мені😆). Гарного вам дня. Бажаю вам удачі з вашим мостом.

Посилання на коментар

19 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

До львову їздив і буду їздити

А Львів з маленької букви це орфографічна помилка чи прояв великої неповаги?І не Львову а Львова..."їздити до Львова"))

24 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

І кажу завжди що думаю

Хто думає -такого не пише))

• Хаха 1
Посилання на коментар

21 минуту назад, viksel сказал:

А Львів з маленької букви це орфографічна помилка чи прояв великої неповаги?І не Львову а Львова..."їздити до Львова"))

Помилка. Але якщо мені буде більше таких як ви львів'ян попадатися-то другий ваш висновок думаю візьму за основу.

21 минуту назад, viksel сказал:

Хто думає -такого не пише))

Те саме хотілося і про вас написати з самого початку після створення цієї теми. 

Будь здоров. Розмову закінчили.

Посилання на коментар

39 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Помилка. Але якщо мені буде більше таких як ви львів'ян попадатися-то другий ваш висновок думаю візьму за основу

Сформований висновок вже давно як плід вологих фантазій)))А я навпаки буду вважати що паршива вівця стадо не повинна псувати,і про одеситів буду хорошої думки,і там де пив вино і їв хліб за спиною обсирати  не буду,...хоч натерпівся бувало.І телеграм канали ваші почитую ще з початку війни і риторика ваша мені давно зрозуміла і байдужа))

39 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Будь здоров. Розмову закінчили.

Це ти будь здоров))Захочеш ще то приходи))

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

18 минут назад, viksel сказал:

А я навпаки буду вважати що паршива вівця стадо не повинна псувати,і про одеситів буду хорошої думки,і там де пив вино і їв хліб за спиною обсирати ніколи не буду...хоч натерпівся бувало. 

Натерпівся - бо мабуть як людина ви не дуже... (Добре що написали-це доповнює ваш психологічний портрет)

І про вівцю - це ви влучно,але про себе.

Посилання на коментар

10 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

це доповнює ваш психологічний портрет

а це чітко формує твій))портрет,прям портрет психа)Ще мені на вайбер напиши))

7777.png

Посилання на коментар

9 минут назад, viksel сказал:

а це чітко формує твій))портрет,прям портрет психа)Ще мені на вайбер напиши))

7777.png

Очікувано... я ще напишу а ти заскрінь)))

Думаю  тепер сумнівів ні в кого нема про те яка ти людина.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...