Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Циркуляційний насос на опалення

Pepko

Рекомендовані повідомлення

10 хвилин тому, Pepko сказав:

Насос це пиль придорожна а остальне трохи денег і часу забере, остання батарея що 3/4 вхід/вихід напряму в батарею прогрівається сама перша там немає кранів, от и мучают меня сомнения может все таки краньі совдеповские заменить?

та хоч фото тих кранів покажіть..
ота остання батарея в вас працює як байпас, тому на інших протоку нема. 
промийте систему, поставте на останню батрею балансувальний кран, вріжте насос і буде вам щастя

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, vbb сказав:

та хоч фото тих кранів покажіть..
ота остання батарея в вас працює як байпас, тому на інших протоку нема. 
промийте систему, поставте на останню батрею балансувальний кран, вріжте насос і буде вам щастя

Професор, що робив навпаки перші крани прикручував трохи, крани совдепівські 3/4 дюйма, стоять на виході батареї на вході 3/4 дюйма без кранів 

IMG_20260421_182405.jpg

Змінено користувачем Pepko
Посилання на коментар

6 минут назад, Pepko сказал:

крани совдепівські 3/4 дюйма

Вони хоч крутятся?

Посилання на коментар

2 хвилини тому, DimaF сказав:

Вони хоч крутятся?

Як не дивно, таки да, цей точно крутиться притому доволі легко.

Посилання на коментар

4 минуты назад, Pepko сказал:

Як не дивно, таки да, цей точно крутиться притому доволі легко.

А інши?)

То може вам спочатку треба зробити ревизию системи!?

Посилання на коментар

4 хвилини тому, DimaF сказав:

А інши?)

То може вам спочатку треба зробити ревизию системи!?

Я, так думаю що і інші крутяться, але крутяться і пропускна ''способность''  крана, це як говорять Одесі дві великі різниці...

Посилання на коментар

6 минут назад, Pepko сказал:

Я, так думаю що і інші крутяться, але крутяться і пропускна ''способность''  крана, це як говорять Одесі дві великі різниці...

Отож, може не в насосі справа.

У мене у батьків, була гравитационна система, там жодних кранів не було, хіба що біля самого котла, вже не пам"ятаю просто.

Але потім доставили ЦН.

Посилання на коментар

7 хвилин тому, DimaF сказав:

Отож, може не в насосі справа.

У мене у батьків, була гравитационна система, там жодних кранів не було, хіба що біля самого котла, вже не пам"ятаю просто.

Але потім доставили ЦН.

Я, вже так сказать опреділився, з початку крани, тим паче вони вже куплені, якщо не запрацює тоді насос ну і промивка до заміни кранів і після для чистоти експеременту

• Лайк 1
Посилання на коментар

Але якщо чесно то щас такі часи, що без насоса ліпше, хотя є два інвертори лоджик павер по 1 кВа, та літій залізо фосфатні акуми редодо(редодіо) по 100 А і диз. гена 5.5 кВа, але це все лучше щоб не згодилося в житті

Посилання на коментар

28 хвилин тому, Pepko сказав:

Але якщо чесно то щас такі часи, що без насоса ліпше, хотя є два інвертори лоджик павер по 1 кВа, та літій залізо фосфатні акуми редодо(редодіо) по 100 А і диз. гена 5.5 кВа, але це все лучше щоб не згодилося в житті

без насосу якщо не забезбечете перепади висот то воно допуття працювати не буде.  насос додасть +40-60% ефестивності у вашому розкладі.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, vbb сказав:

без насосу якщо не забезбечете перепади висот то воно допуття працювати не буде.  насос додасть +40-60% ефестивності у вашому розкладі.

З перепадами висот запарка, ні туди ні сюди , а от об'єм води зменшити, тобто замість чугунних поставити тіпа виробництва з-да більшовик це вплине реально хоть і на кишеню навантаження трохи буде десь 600 грн/секція

Посилання на коментар

8 хвилин тому, Pepko сказав:

З перепадами висот запарка, ні туди ні сюди , а от об'єм води зменшити, тобто замість чугунних поставити тіпа виробництва з-да більшовик це вплине реально хоть і на кишеню навантаження трохи буде десь 600 грн/секція

це помилковий напрямок. 

по-перше якщо чугунні не засраті то вони мають набагато менший опір

по-друге гравітаційка якраз працює на об'ему і зменшенням ви її загоните ще в гірший стан.

зміріться і поставте насос.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, vbb сказав:

це помилковий напрямок. 

по-перше якщо чугунні не засраті то вони мають набагато менший опір

по-друге гравітаційка якраз працює на об'ему і зменшенням ви її загоните ще в гірший стан.

зміріться і поставте насос.

Мабуть після кранів, він перший на черзі, але 200 літрів теплоносія гріти теж не хочеться?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...