vadimv Опубліковано: учора в 08:28 Поділитись Опубліковано: учора в 08:28 7 хвилин тому, US7IGN сказав: розібратися як працює автопілот і вивчити всю супутню інформацію, а також навчитися правильно ним користуватися може вимагати більше розумових зусиль Але основна маса буде використовувати його "для того щоб звільнитись від рутини щоб ніфіга не робити корисного і валяти дурня" ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: учора в 08:33 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 08:33 4 хвилини тому, vadimv сказав: Але основна маса буде використовувати його "для того щоб звільнитись від рутини щоб ніфіга не робити корисного і валяти дурня" ) а чим автопілот відрізняється для тих хто раніше з водієм їздив? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: учора в 08:38 Поділитись Опубліковано: учора в 08:38 5 хвилин тому, US7IGN сказав: а чим автопілот відрізняється для тих хто раніше з водієм їздив? тим що менша ймовірність померти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: учора в 09:01 Поділитись Опубліковано: учора в 09:01 (змінено) 43 хвилини тому, yuragon сказав: тим що менша ймовірність померти Поки не винайшли спосіб перенести "душу" в банку, ймовірність померти становить 100% ) 48 хвилин тому, US7IGN сказав: а чим автопілот відрізняється для тих хто раніше з водієм їздив? Тут згадується Стів Джобс, який тіки перед смертю усвідомив, що найняти інших можна для чого завгодно крім хвороби. Мабуть теж думав, що підтримувати в робочому стані нейрони механічної пам'яті і рефлексів необов'язково. Змінено учора в 09:21 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yuragon Опубліковано: учора в 09:04 Поділитись Опубліковано: учора в 09:04 2 хвилини тому, vadimv сказав: Поки не винайшли спосіб перенести "душу" в банку, ймовірність померти становить 100% ) І вам пофіг коли? Сьогодні чи через роки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: учора в 09:13 Поділитись Опубліковано: учора в 09:13 (змінено) 22 години тому, yuragon сказав: І вам пофіг коли? Сьогодні чи через роки? Нє, ну чо - бажано звісно ж через роки, але я усвідомлюю, що це може статися і сьогодні. Я просто не переймаюся з цього приводу. Змінено 11 годин тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: учора в 09:33 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 09:33 30 хвилин тому, vadimv сказав: Тут згадується Стів Джобс, який тіки перед смертю усвідомив, що найняти інших можна для чого завгодно крім хвороби. Мабуть теж думав, що підтримувати в робочому стані нейрони механічної пам'яті і рефлексів необов'язково. наскільки я знаю, передчасно він помер саме через те що відмовився звернутися до професіоналів з останніми досягненнями науки та техніки медицини, натомість покладався на свої старі звички керувати механікою молитися та ходити босим 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: учора в 09:49 Поділитись Опубліковано: учора в 09:49 (змінено) 1 година тому, US7IGN сказав: наскільки я знаю, передчасно він помер саме через те що відмовився звернутися до професіоналів з останніми досягненнями науки та техніки медицини, натомість покладався на свої старі звички керувати механікою молитися та ходити босим То, шо він відмовився звернутися до сертифікованої дилерської станції техобслуговування і замість цього поїхав ремонтуватися по гаражах - то вже наслідки того, що перед цим він займався всякою хуєтою (типу бігу і фрукторіанства з веганством) замість фізкультури і здорового харчування ) Молитися, бігати і ходити босим - це не їздити на механіці без автопілота, а їздити з іконками замість подушок, на закисі азоту і літній резині взимку. Змінено учора в 10:57 користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: учора в 11:38 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 11:38 1 годину тому, vadimv сказав: То, шо він відмовився звернутися до сертифікованої дилерської станції техобслуговування і замість цього поїхав ремонтуватися по гаражах - то вже наслідки того, що перед цим він займався всякою хуєтою (типу бігу і фрукторіанства з веганством) замість фізкультури і здорового харчування ) Молитися, бігати і ходити босим - це не їздити на механіці без автопілота, а їздити з іконками замість подушок, на закисі азоту і літній резині взимку. www.instagram.com/reel/DXw-fpUomaW/ 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) Поки хлопці приземляють мопедки, і спати некомфортно, то підкину трошки досить непоганого тексту за темою теми вашої суперечки. Оригінал: The West Forgot How to Make Things. Now It’s Forgetting How to Code. Denis Stetskov Apr 21, 2026. Переспів від Рабіновича українською: Захід розучився виробляти речі. Тепер він втрачає навички кодування. Оскільки я все одно перелаштовував промпти під 5.5, стаття заодно стала тестовою) Перший пост можна пропустити: там просто тестовий прогін протоколу з перевіркою, як працюють запобіжники тощо. А от другий пост цікавіший. Чатбот у першому пості був жорстко обмежений протоколом за обсягом тексту, але висновок автора передав досить вдало. Тож я дав йому трошки розгулятися й додав завдань, щоб не нудьгував) Вважаю, що ті, хто працює з чатботами, можуть знайти там для себе щось корисне: AI має підсилювати процес формування компетентності, а не підміняти його. Змінено 20 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 13 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 7 годин тому, DmiVady сказав: Поки хлопці приземляють мопедки, і спати некомфортно, то підкину трошки досить непоганого тексту за темою теми вашої суперечки. Оригінал: The West Forgot How to Make Things. Now It’s Forgetting How to Code. Denis Stetskov Apr 21, 2026. Переспів від Рабіновича українською: Захід розучився виробляти речі. Тепер він втрачає навички кодування. Оскільки я все одно перелаштовував промпти під 5.5, стаття заодно стала тестовою) Перший пост можна пропустити: там просто тестовий прогін протоколу з перевіркою, як працюють запобіжники тощо. А от другий пост цікавіший. Чатбот у першому пості був жорстко обмежений протоколом за обсягом тексту, але висновок автора передав досить вдало. Тож я дав йому трошки розгулятися й додав завдань, щоб не нудьгував) Вважаю, що ті, хто працює з чатботами, можуть знайти там для себе щось корисне: AI має підсилювати процес формування компетентності, а не підміняти його. щодо програмістів там така ж ситуація мабуть як і з юристами. ті хто могли тільки за шаблонами якісь прості задачі робити успішно замінюються ШІ інструментами. там де думати треба, цінність людей тільки зростає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 01.05.2026 в 08:51, vadimv сказав: А я помічаю, що все більше людей покладається на ШІ у життєво важливих сферах, буквально припиняючи самостійно вирішувати задачі власного виживання і віддаючи своє життя у володіння алгоритмів і компаній, які їх створили. Мало того, що це шлях до деградації, але це ж просто road to hell. Потім будуть воплі "як жеж ми потрапили в таку халепу" і "та хто ж знав". Нате вам прикладів він вчоних: 8 годин тому, US7IGN сказав: щодо програмістів там така ж ситуація мабуть як і з юристами. ті хто могли тільки за шаблонами якісь прості задачі робити успішно замінюються ШІ інструментами. там де думати треба, цінність людей тільки зростає. Він там поставив питання - де брати сеньйорів, якщо не буде джуніорів. Змінено 4 години тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 3 хвилини тому, vadimv сказав: Нате вам прикладів він вчоних: Він тамі поставив питання - де брати сеньйорів, якщо не буде джуніорів. Задумайтесь. з мого досвіду більшість джуніорів ніколи не стане сеньйорами. отже для обдарованих лише зменшиться виснажлива конкуренція 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 хвилини тому, US7IGN сказав: з мого досвіду більшість джуніорів ніколи не стане сеньйорами. отже для обдарованих лише зменшиться виснажлива конкуренція Ще раз - звідки візьмуться сеньйори, якщо джуніорів ВЗАГАЛІ не буде? ) Л - логіка що на це каже? )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому 9 хвилин тому, vadimv сказав: Ще раз - звідки візьмуться сеньйори, якщо джуніорів ВЗАГАЛІ не буде? ) Л - логіка що на це каже? )) чому ви бачите тільки крайнощі? такого в природі взагалі не буває. все адаптується та оптимізується. стільки баб навколо, а все одно дрочать... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 17 хвилин тому, US7IGN сказав: чому ви бачите тільки крайнощі? Я обдумую варіанти дій на крайній випадок ) 17 хвилин тому, US7IGN сказав: такого в природі взагалі не буває. Як жеж "не буває", якщо ось далеко не повний перелік професій, яких більше немає: Фонарщик, водовоз, бурлак, телефоністка, трубочист і т.д. і т.п. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 4 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 4 години тому Тільки що, vadimv сказав: Я обдумую варіанти дій на крайній випадок ) Як жеж "не буває", якщо ось далеко не повний перелік професій, яких більше немає: Фонарщик, водовоз, бурлак, телефоністка, трубочист і т.д. і т.п. це ж не про професію, а про задоволення потреб. професії просто трансформуються. до речі, всі ці професії існують в армії і не тільки, хоча і називатися можуть інакше 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) 3 хвилини тому, US7IGN сказав: про задоволення потреб. На це взагалі існує радикальна відповідь: нема людей - нема проблем потреб ) Змінено 4 години тому користувачем vadimv Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 11 годин тому, US7IGN сказав: щодо програмістів там така ж ситуація мабуть як і з юристами. ті хто могли тільки за шаблонами якісь прості задачі робити успішно замінюються ШІ інструментами. там де думати треба, цінність людей тільки зростає. Так, ви досить вдало описали "перемогу для розумних", яку автор есе сховав під "зрадою для лемінгів". Саме тому я й дав посилання на сесію, де ШІ це теж помітив, а я, своєю чергою, дозволив йому погратися в "рецепт подолання кризи" для різних груп. Корпоративні джуни нікуди не дінуться. Їх просто стане менше, бо відсіється випадковий прошарок людей (яких зараз там овердофіга), які потрапили в професію лише тому, що "там платять гроші". Джуни й далі качатимуться на промптингу та дрібних задачах у мідлів, мідли перевірятимуть вайбкодинг і ростимуть у сеньйорів, а сеньйори вестимуть проєкти. Цінність мідлів, а особливо сеньйорів, зросте. І сильно. Відсів посередності може дати більше простору талановитим джунам, яких раніше топили токсичні колеги в цікавих корпоративних іграх. І це не тільки про кодинг. В багатьох професіях ШІ може посилити талановитих, але не гарантує, що система їх розпізнає. Жиза... Для індивідуалів усе просто: якщо ти не сам собі злобний Буратіно, ШІ стане важелем зростання. Для лемінгів ШІ залишиться автопілотом у тумані без карти. Якщо вони навчаться працювати з чатботами, так само як раніше з Вікіпедією та гуглом, їм здаватиметься, що "тепер вони можуть усе". Насправді вони просто швидше доїжджатимуть до помилок. Погано, що лемінг із ШІ може продукувати більше шуму, ніж лемінг із гуглом. Псевдоінтелектуалів та контенту від них у соцмережах значно побільшає Гадаю, форум із десятьма темами-аналогами СШ буде значно веселіший Звісно, факапи та перегини будуть: багато хто наробить помилок, і багато хто пройдеться по граблях які залишили попередники 3 години тому, US7IGN сказав: з мого досвіду більшість джуніорів ніколи не стане сеньйорами. отже для обдарованих лише зменшиться виснажлива конкуренція Згоден Знов відкрилось чергове вікно можливостей Але знов ненадовго і не для всіх 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 хвилини тому, DmiVady сказав: бо відсіється випадковий прошарок людей (яких зараз там овердофіга), які потрапили в професію лише тому, що "там платять гроші". до речі, це не всюди так. наприклад в Польщі відсоток людей з вищою освітою (де-факто необхідною для будь-якої офісної роботи) не більше 30. а решта без жодних ілюзій та очікувань пєрдолають вчитися на сантехніків чи інші рукороботи. ще цікаво як мені зараз людина, яка новий сайт робить, все ще намагається інколи підсунути ШІ згенеровану лажу замість того щоб чітко йти по скрипту, який я прописав, тобто зробити саме так як я сказав. а це треба ручками робити, бо якби ШІ так міг зробити, то я б її не брав на цю роботу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз