koropetsky Опубліковано: 6 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 6 лютого 2010 Конструкція даху: м.ч.- рейки - контррейки - мембрана - мінвата (100мм)-паробарєр - пінопласт - г.к. або вагонка. Прокоментуйте будь-ласка: 1 - теплоізрляційні властивості пирога, 2 - місця можливого утворення конденсату, 3 - інші неприємності. Буду вдячний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 7 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2010 Круто. Доба прошла відповідей 0. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 7 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2010 краще зробити одним типом - або ватою, або - пінопластом... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 7 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2010 краще зробити одним типом - або ватою, або - пінопластом... Прокоментуйте будь-ласка Ваші роздуми. Чому? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
VillaDeLux (ex Акро) Опубліковано: 7 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 7 лютого 2010 Круто. Доба прошла відповідей 0. доброго вечера. 1. в субботу и воскресенье активность на форуме очень низкая. 2. тема пенопласта на кровле настолько "обсосана" что повторно выкладывать доводы желания особо нет, и я думаю не только у меня. Посмотрите тут. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 8 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2010 доброго вечера. 1. в субботу и воскресенье активность на форуме очень низкая. 2. тема пенопласта на кровле настолько "обсосана" что повторно выкладывать доводы желания особо нет, и я думаю не только у меня. Посмотрите тут. Дякую за ссилку, але цікаво як буде себе вести мінвата з пінопластом разом. Таплоізоляція мабуть покращиться, а от конденсат (де буде точка роси). Якщо в мінваті, то її взагалі тоді непотрібно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 8 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2010 як це в "Якщо в мінваті, то її взагалі тоді непотрібно"?? точка роси в будь-якому випадку буде десь посередині такого пирога....можливо поблище до зовнішнього (холодного) краю... П.С. Собі в мансардному поверсі буду робити пінопластом тільки в ванній кімнаті..... все решта - базальтова вата 20см + паробарє + вагонка (де деревяна, а де вінілові панелі....є класний вибір широких по 35-50см...безшовних, виглядають чудово і додаткова пароізоляція ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 8 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2010 як це в "Якщо в мінваті, то її взагалі тоді непотрібно"?? точка роси в будь-якому випадку буде десь посередині такого пирога....можливо поблище до зовнішнього (холодного) краю... П.С. Собі в мансардному поверсі буду робити пінопластом тільки в ванній кімнаті..... все решта - базальтова вата 20см + паробарє + вагонка (де деревяна, а де вінілові панелі....є класний вибір широких по 35-50см...безшовних, виглядають чудово і додаткова пароізоляція ) Я думаю якщо в мінваті збирається волога, тоді вона втрачає свої властивості теплоізоляції. В мене закладено 100 мм мінвати, далі нарощувати немає змоги, бо вже натягнутий паробарєр і побиті рейки під вагонку. Зараз таке питання: чи є зміст між рейками закладати 2см піноласту і де при цьому може утворюватись коденсат? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 8 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 8 лютого 2010 100 мм мало...будуть значні витрати на опалення, а літом - мождиво буде спекотно (якщо утеплення прилягає до мембрани...а там зразу вентзазор і МЧ)... 2см пінопласту - мало врятують... в такому варіанті хоча 5см...і то Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Виталий_Ж Опубліковано: 9 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2010 Я думаю якщо в мінваті збирається волога, тоді вона втрачає свої властивості теплоізоляції. В мене закладено 100 мм мінвати, далі нарощувати немає змоги, бо вже натягнутий паробарєр і побиті рейки під вагонку. Зараз таке питання: чи є зміст між рейками закладати 2см піноласту і де при цьому може утворюватись коденсат? Дякую.Імхо є сенс, тільки не робіть шпарин, між плитами пінопласту, можна його теж плівкою ізолювати від вагонки. А конденсату утворюватись ніде не повинно. Точка роси по-народному - та температура, при якій відносна вологість більше 100%, всередині утеплювача взагалі бути не може, інакше то не утеплювач, а г... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AsteMeX Опубліковано: 9 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 9 лютого 2010 1 - теплоізрляційні властивості пирога Тут все очевидно -- чим товстіший пиріг, тим нижча його теплопровідність. Для Франківська 10см вати+3см ПСБ все ж таки маловато... 2 - місця можливого утворення конденсату У Вашому випадку, конденсація вологи в товщі утеплення дуже малоймовірні, оскільки: 1) вологовміст ПСБ практично нульовий, а значить там нічому конденсуватись; 2) в мінвату водяні пари не попадуть, т.я. не зможуть пройти крізь ПСБ і пароізоляцію. При умові холодний потолок/висока вологість повітря в кімнаті, можлива конденсація на поверхні ПСБ (зі сторони кімнати). Як тут: www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=29234 Хоча, при акуратному вкладанні теплоізоляції, навряд чи таке буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Expert Опубліковано: 10 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2010 Конструкція даху: м.ч.- рейки - контррейки - мембрана - мінвата (100мм)-паробарєр - пінопласт - г.к. або вагонка. Прокоментуйте будь-ласка: 1 - теплоізрляційні властивості пирога, 2 - місця можливого утворення конденсату, 3 - інші неприємності. Буду вдячний. Какую смысловую нагрузку он носит пенопласт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Васян Опубліковано: 10 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2010 Конструкція даху: м.ч.- рейки - контррейки - мембрана - мінвата (100мм)-паробарєр - пінопласт - г.к. або вагонка. Прокоментуйте будь-ласка: 1 - теплоізрляційні властивості пирога, 2 - місця можливого утворення конденсату, 3 - інші неприємності. Буду вдячний. Если прикинуть в легкий способ и принять пеник равный вате и равный 0,037 и самый холодный район Украины с коэф 4,95 имеем 4,95*0,037=0,183 т.е 19 см теплоизоляции. Стоит добавить:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 10 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2010 Какую смысловую нагрузку он носит пенопласт? Я ж написав "1 - теплоізрляційні властивості пирога, 2 - місця можливого утворення конденсату, 3 - інші неприємності", повязані з таким розміщенням пінопласту і в парі з мінватою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Expert Опубліковано: 10 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 10 лютого 2010 Я ж написав "1 - теплоізрляційні властивості пирога, 2 - місця можливого утворення конденсату, 3 - інші неприємності", повязані з таким розміщенням пінопласту і в парі з мінватою. это я понимаю. ... т.е. я понимаю, что Вы имели в виду, но все равно не понимаю зачем? 150мм роклайта - все дела. )) зачем такие сложности? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 12 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2010 это я понимаю. ... т.е. я понимаю, что Вы имели в виду, но все равно не понимаю зачем? 150мм роклайта - все дела. )) зачем такие сложности? В мене закладено 100 мм мінвати, далі нарощувати немає змоги, бо вже натягнутий паробарєр і побиті рейки під вагонку. 100 мм маловато, хотів додати пінопласт між рейками. Прийдеться мабуть знімати паробарєр, додавати ще 50-100 мм мінвати, в іншому випадку буду гріти неньку Україну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 12 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2010 добавляйте 50мм пінопласту між рейками поверх барєру - і не робіть собі проблем...;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Васян Опубліковано: 12 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2010 добавляйте 50мм пінопласту між рейками поверх барєру - і не робіть собі проблем...;) Платить за обогрев окружаещей сред! Конечно не проблема мы к этому привыкли.:D Ребята газ только начал дорожать а жить в доме лет 30 без ремонта хочется Теплоизоляция не греет и типа положу 50 мм я люблю прохладу зимой не проходит все отражается на котле. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 12 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2010 ну тоді знімати паробарєр і добавляти 100мм вати...буде разом 200мм -якраз по нормах 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 12 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 12 лютого 2010 Я думав, що теплопровідність пінопласту менша ніж мінвати, тому вважав, що 2 см пінопласту вистачить. Якщо теплопровідність мінвати і пінопласту однакові, тоді прийдеться добавляти 100 мм мінвати. Всім дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
koropetsky Опубліковано: 15 лютого 2010 Автор Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2010 Схил 1 - буду утепляти (він і є стіною мансарди), схил 2 - 100 мм вати. В кімнаті добив по стропилам брусок, доклав ще 100 мм мінвати і закрив паробарєром. Далі підуть рейки і вагонка. В прохідній кімнаті так і залишилось 100 мм мінвати, далі паробарєр, рейки 25 мм і гіпсокартон. Зняти гіпсокартон незможу тому, що защемлений каркасом зробленого з фронтону. Хотілось би додатково утеплити схили 1. Чи ефективно буде? по гіпокартону докрутити впоперек рейки і дати ще шар гк, утвориться при цьому повітряна подушка. (між рейки можна докласти пінопласт). Несудіть дуже больно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nobel Опубліковано: 15 лютого 2010 Поділитись Опубліковано: 15 лютого 2010 100 дуже мало... тут хіба наросатити рейкою на металевому профілі проміжок в 100-150 мм і добавити 100 вати 50мм пінопласту, який Ви вмонтуєте між рейками - теж мало буде...тим більше, що ця стіна безпосередньо пристає до "холоду" Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз