Vikctor Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 27 минут назад, andrey_ka сказал: Ага , а потім..... Невдалий приклад. Той замовник просто не мав бажання вникати у всі етапи будівництва і сподівався на порядність майстрів. А питання той майстер задав підозрюю з практики - бо часто стикається з замовниками жлобами, яки купують плитку за оверпрайс та економлять на клеї. Тому питання обираємо клей, який треба для цієї плиткі, чи економимо напевно вже звичне в наших реаліях. Це місцеві майстри можуть підтвердити/спростувати. Інша справа, що на різних матеріалах майстри теж часто густо заробляють, ну або не діляться своїми знижками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 55 хвилин тому, Vikctor сказав: Тому питання обираємо клей, який треба для цієї плиткі, чи економимо напевно вже звичне в наших реаліях. Це місцеві майстри можуть підтвердити/спростувати. Та вже підтвердили. Обираєм клей не той який необхідний , а на один порядок вищий/дорожчий. Бо мало лі , раптом я почну жорстко косячити. 4 години тому, mazurati сказав: На загальному кошторисі при плиточних роботах то буде мізерна різниця. Можна вважати це свого роду страховка . Стало цікаво , скільки ж коштуе цей страховий поліс. Дано: Підлога з підігрівом. Плитка 80х80см. Потрібно покласти 100м². Необхідний клей церезіт СМ117. = 540гр. Наступний можливий клей церезіт СМ17 aero. = 1156гр. Витрата СМ117 = 7,6кг і хай ще + 200гр = 7,8кг х м² 7,8х100 = 780кг. 780:25 = 31,2 хай округляєм до 33м. 33м х 540 = 17820гр. Витрата СМ17 Aero = 5.8кг. і хай ще +200гр. = 6кг х м² 6 х 100 = 600кг. 600:25 = 24 хай округляєм до 25м. 25 х 1156 = 28900гр. 28900 - 17820 = 11080гр. (вартість страхового поліса) І будучи замовником в мене б виникло цілком резонне питання. А з якого ляду я витягнув з кишені 11000гр. і просто викинув ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mazurati Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому Ну якщо церезіт 117 - то я мовчу . Взагалі як і для багатьох інших Вас для мене не існує . Ви заповнили весь простір( і не тільки в цій темі )…. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 13 минут назад, andrey_ka сказал: Та вже підтвердили. Обираєм клей не той який необхідний , а на один порядок вищий/дорожчий. Бо мало лі , раптом я почну жорстко косячити. Стало цікаво , скільки ж коштуе цей страховий поліс. Дано: Підлога з підігрівом. Плитка 80х80см. Потрібно покласти 100м². Необхідний клей церезіт СМ117. = 540гр. Наступний можливий клей церезіт СМ17 aero. = 1156гр. Витрата СМ117 = 7,6кг і хай ще + 200гр = 7,8кг х м² 7,8х100 = 780кг. 780:25 = 31,2 хай округляєм до 33м. 33м х 540 = 17820гр. Витрата СМ17 Aero = 5.8кг. і хай ще +200гр. = 6кг х м² 6 х 100 = 600кг. 600:25 = 24 хай округляєм до 25м. 25 х 1156 = 28900гр. 28900 - 17820 = 11080гр. (вартість страхового поліса) І будучи замовником в мене б виникло цілком резонне питання. А з якого ляду я витягнув з кишені 11000гр. і просто викинув ? Ви якось дивно перескакуєте з позиції замовника на позицію DIY майстра, в залежності як вам зручніше в спорі. Місцеви майстри неодноразово тут писали, що їх задача повідомити замовнику клей якого класу підійде для його умов, але далі нерідко починається кроїлово/попадалово економія. Я був замовником й DIY майстром в одному обличчі й тому обрав для себе той клей, який дозволить зручно працювати, коригувати помилки протягом тривалого часу і в решті решт зробить мій сон міцним. Мої гроші - мої правила. Ані трохи не шкодую з цього приводу. Тепер про клей. Я обрав бауміт і вибір був між двома клеями - C2TE S1 чи C2TE. В принципі з натяжкою підходив і другий, але за свій кошт я підстрахувався. Нижче свіжий прайс з обведеними в рамку варіантами клею. Якщо виключити акційну пропозицію, яка буває рідко, то вибір між 1016,4грн та 624,2 за мішек. Я в оздобленні будинка в більшості випадків обирав бауміт й тому до плиточних робіт мав вже знижку 30%. Відповідно обирав між 711,48грн та 436,94грн. Причому перший варіант тотожній СМ17 aero (а це святий грааль для більшості місцевих майстрів), але коштував мені як СМ117 з вашого прикладу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vitaliy67 Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 28 минут назад, mazurati сказал: Ну якщо церезіт 117 - то я мовчу . Взагалі як і для багатьох інших Вас для мене не існує . Ви заповнили весь простір( і не тільки в цій темі )…. Рассказывать про 117 это значит быть до облицовки плиткой как до Китая раком. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 3 часа назад, Vitaliy67 сказал: Рассказывать про 117 это значит быть до облицовки плиткой как до Китая раком. Ось такі висери без аргументації гарно показують який ви "спеціаліст" )) Вже всі зрозуміли, що свою рукожопість намагаєтесь застрахувати матеріалом, але за це платите не ви, а замовник. Змінено 1 година тому користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз