Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Налоговый кодекс

alyak

Рекомендовані повідомлення

Ржунимагу (вирішив сюди внести)

Йцукени придумали новий прикол

 

19.03.09 №48-012/577-4007

Національний банк України, використовуючи закріплене в пункті 1 статті 66 Закону України «Про банки і банківську діяльність» (далі - Закон про банки) право адміністративного регулювання, вважає за необхідне висловити наступні рекомендації банкам, стосовно ризиків відмивання коштів з використанням фінансових операцій щодо одержання, в результаті проведення готівкових валютообмінних операцій, фізичними особами валютних коштів, сума яких в десять і більше разів перевищує суму визначену у частині 1 статті 11 Закону України про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом (далі – кошти в значних розмірах).

Банки, відповідно до частини 3 статті 64 Закону про банки, зобов’язані ідентифікувати відповідно до законодавства України клієнтів, що здійснюють операції з готівкою на суму, що перевищує еквівалент 50000 гривень. При здійсненні ідентифікації банк має право витребувати а клієнт зобов’язаний надати відомості, необхідні для з’ясування його особи, суті діяльності, фінансового стану .

Для ідентифікації клієнта - фізичної особи та вжиття заходів, достатніх, на думку банку, для підтвердження його особи, банк має право витребувати інформацію, яка стосується ідентифікації такої особи,. у органів державної влади, банків, інших юридичних осіб, а також здійснювати заходи щодо збору такої інформації про цю особу, яка є необхідною для виконання правил внутрішнього фінансового моніторингу та програм його здійснення, у тому числі щодо виявлення фінансових операцій, що мають сумнівний характер .

Мають місце випадки, коли банки не ведуть анкети клієнтів, які неодноразово здійснюють операції з придбання готівкових коштів, у тому числі валютних, у значних розмірах. Під час встановлення відносин банком не з’ясовується мета та характер майбутніх ділових відносин клієнта з банком. Не здійснюється оцінка фінансового стану клієнта, як це передбачено пунктом 3.15 Положення про здійснення банками фінансового моніторингу, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 14.05.2003 №189. Не завжди вивчаються джерела походження коштів клієнта що були використані ним при здійсненні вказаних фінансових операцій.

Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) рекомендує звертати додаткову увагу на готівкові валютообмінні операції . Схеми фінансових операцій з придбання готівкових коштів були опрацьовані також Державним комітетом фінансового моніторингу України .

Фінансові операції щодо обміну готівкових валютних коштів у значних розмірах, можуть використовуватись з протиправною метою, зокрема, з метою ухилення від сплати податків, шахрайства або бути однією з складових легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. Вказане збільшує репутаційний ризик.

Враховуючи викладене, банкам належить проводити аналіз відповідності вказаних фінансових операцій суті діяльності та фінансовому стану клієнтів, що їх здійснюють, з врахуванням джерел походження коштів клієнта, обсягів та інтенсивності здійснення таких операцій.

За результатами цієї роботи, у відповідності до ст. 12 Закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом", банки мають встановлювати наявність/відсутність мотивованої підозри щодо здійснення клієнтом зазначених фінансових операцій з метою відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом та вживати визначених законодавством заходів.

Заступник Голови В.Л. Кротюк

 

Раніше просто вимагали паспорт і код при обміні суми більше 50 000 грн(~ 6300 дол США), тепер НБУ хоче, щоб клієнт додатково заповнював анкету по фінмоніторингу. Так що не дивуйтеся якщо від вас захочуть заповнення анкети при обміні(боюсь уявити, що тепер буде вимагати Примат при обміні. Раніше фотографував тепер буде результати ректального огляду вимагати :lol:)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А чему удивляться? Сегодня бюджет больше похож на общак. И у команды, его держащей, есть десятки способов уводить оттуда деньги в нужных направлениях. Поэтому надо правильно понимать тотальный пресс - давай, плати в бюджет = плати нам, а мы здесь разберемся кому и сколько.

Кстати, по вопросу цены и оплаты проезда в транспорте. Вы когда-нибудь получили чек на покупку жетона в киевском метро? А кто знает, сколько пластика продается через кассы

Там система считает, специально разрабатывалась и долго налоговой принималось. .не так все просто как думаете, это не маршрутка :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

(ссылка устарела)

12 березня 2011 | Прес-служба ДПА України за матеріалами Управління реєстрації та обліку платників податків

 

Кількість платників податків збільшилась на 2,7 відсотка

 

 

Станом на 1 березня 2011 року в органах державної податкової служби України перебувають на обліку 3 894 352 платника податків, з них 1 162 427 – юридичних осіб та 2 731 925 фізичних осіб – підприємців. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість платників податків збільшилась на 2,7%, у тому числі юридичних осіб – на 3,3%, та фізичних осіб – підприємців – на 2,5%.

Всього зареєстровано платниками ПДВ 272 920 осіб, із них юридичних – 243543 (89,2, та фізичних осіб – підприємців – 29377 (10,8. Кількість суб’єктів спеціального режиму оподаткування складає 16662 сільськогосподарські підприємства. Протягом січня – лютого 2011 року зареєстровано близько 2,9 тис. нових платників ПДВ, із них 13,4 % - за добровільним рішенням, 60,9% – у зв’язку із досягнутими обсягами оподатковуваних операцій (300 тис.грн.).

Анульовано реєстрацію близько 14 тис. платників ПДВ, із них за рішенням податкового органу – 44%. Станом на 01.03.11 анульовано реєстрацію платником ПДВ у зв’язку із наявністю у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність за місцезнаходженням 923 юридичним особам, (13,8% від загальної кількості анульованих у 2011 році) та 1671 (24,9 у зв’язку із наявністю у Єдиному державному реєстрі запису про відсутність підтвердження відомостей про юридичну особу.

У Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків станом на 01.03.11 зареєстровано 44,55 млн. фізичних осіб. Протягом січня - лютого 2011 року в Державному реєстрі зареєструвалося 82,6 тис. громадян, з них 5,5 тис. – іноземці.

Может не все так плохо? :oops: а мы тут какой-то другой Кодекс рассматриваем :sad:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

(ссылка устарела)

 

Может не все так плохо? :oops: а мы тут какой-то другой Кодекс рассматриваем :sad:

И промпроизводство выросло на 12%, особенно, строительство.

Это из ежевечерних телесказочек деда Панаса, сори, Николая Яновича :fool:

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Упрощенцев" обязали ежемесячно отчитываться перед налоговой

 

 

Физические лица предприниматели, которые находятся на упрощенной системе налогообложения, кроме ежеквартального отчета должны теперь подавать в налоговую инспекцию ежемесячную налоговую декларацию.

 

Необходимость подавать отчет каждый месяц прописана в Налоговом кодексе, но саму форму ежемесячной налоговой декларации Налоговая утвердила только в конце февраля.

 

Налоговый кодекс в частности определил, что самозанятое лицо является налоговым агентом по налогу на доходы физических лиц.

 

На налогового агента возложены обязанности по удержанию налога на доходы физических лиц (пп. 14.1.180. п. 14.1. ст. 14 НК Украины).

 

Таким образом, предпринимателя, который находится на упрощенной системе налогообложения, закон не освобождает от выполнения всех обязанностей налогового агента, в т.ч. и предоставлять налоговую отчетность (ежемесячную налоговую декларацию, квартальный расчет).

www.ua-today.com/modules/myarticles/article_storyid_41410.html

 

От себя: !@#$%^&*

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Объясните мне подоступней, пожалуйста:rolleyes:

Это теперь мне, если я плательщик единого налога надо будет каждый месяц выстаивать эти гребаные очередя, чтобы сдать свою писульку? :o А сам налог платить как буду теперь? Тоже ежемесячно?:( Сии умные законы вступили уже в силу? В марте, например, мне уже надо морально готовиться топать в налоговую или подождать до апреля?

пы.сы. сори, я пока не в теме вообще:(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

до 20.03.11 сдать "податкова декларація з податку на доходи фіз. осіб за січень та лютий 2011 року" и дальше ежемесячно + добавилась форма к квартальному отчету 1ДФ. Кто не сдаст - штраф.
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а если я перевелась на общую систему налогообложения, мне тоже сдавать нужно эти отчеты ежемесячные?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да. Один отчет с суммой оборота накопительного, раз в квартал, а "пустышки" по доходам физ.лиц каждый месяц. Посему, очень актуальна электронная отчетность, в последних версиях OPZ, данная форма есть. Причем в марте надо заполнить две формы, за январь и за февраль! (Почему не с 2000-го года?)

 

1b2752ed44dc.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Да. Один отчет с суммой оборота накопительного, раз в квартал, а "пустышки" по доходам физ.лиц каждый месяц. Посему, очень актуальна электронная отчетность, в последних версиях OPZ, данная форма есть. Причем в марте надо заполнить две формы, за январь и за февраль! (Почему не с 2000-го года?)

 

Ну и кто вас за язык тянул? Это же идея для Азарова, если он умеет компьютером пользоваться.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну и кто вас за язык тянул? Это же идея для Азарова, если он умеет компьютером пользоваться.

 

А... не страшно, тут чего не нафантазируй, а действительность будет "упомрачительно изощренно превзойденной".

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

до 20.03.11 сдать "податкова декларація з податку на доходи фіз. осіб за січень та лютий 2011 року" и дальше ежемесячно + добавилась форма к квартальному отчету 1ДФ. Кто не сдаст - штраф.

 

Блин, сам вчера случайно наткнулся в сети. А сколько народу, у кого интернета нет, на штрафы попадет?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Блин, сам вчера случайно наткнулся в сети. А сколько народу, у кого интернета нет, на штрафы попадет?

много попадет, еще много попадет кто не сможет разделить ЕСВ ПФ и Единый налог по правильным счетам и правильными сумами до копейки, так как единый налог уже не 200 грн, а 84(зависит от вида деятельности).

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Блин, сам вчера случайно наткнулся в сети. А сколько народу, у кого интернета нет, на штрафы попадет?

 

Узнал вчера, позвонил своей инспекторше. Она гаркнула, что ничего сдавать не нужно и бросила трубку. Им, видимо, выдали план по штрафам.

По почте отправить не успеваю, придется ехать.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так а как же норма в НК, что штраф - 1 грн?

 

Это за ошибки в отчете, а за неподачу вовремя -170 грн.Специальным отдельным письмом разьяснили. .......ненормативная лексика по поводу власти, налогов, страны..........

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сегодня сдавался в Симферопольской налоговой. 3 часа в сумасшедшей очереди среди потных и матюкающихся чпшников :o

Есть такое ощущение, что подстроенно данное действо специально, дабы уменьшить количество этих стойких оловянных солдатиков - бизнесменов. Да и далеко не все знают, что пустышки сдавать нужно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

(ссылка устарела)

Оцените работу налоговиков по налаживанию партнерских отношений с налогоплательщиками

Оценка Данные ГНАУ, %

Хорошо 53,2:D

Очень хорошо 24,2

Удовлетворительно 21,0

Неудовлетворительно 1,6

Услуги по разъяснению налогового законодательства предоставляются:

Варианты Данные ГНАУ, %

Вовремя и на высоком профессиональном уровне 69,3

Удовлетворительно 20,3

Неудовлетворительно 0,5

Затрудняюсь ответить 9,9

Возникают ли у Вас проблемы с заполнением и подачей налоговой отчетности, оплатой налогов

Варианты Данные ГНАУ, %

Не возникает никаких проблем 53,3

Иногда возникают некоторые вопросы 32,8

Постоянно возникают вопросы 3,0

Затрудняюсь ответить 10,9

Оцените работу налоговой службы по работе с обращениями налогоплательщиков

Варианты Данные ГНАУ, %

Органы государственной налоговой службы вовремя и качественно рассматривают обращения 68,8

Удовлетворительно 4,0

Ответы на вопросы имеют формальный характер и не решают вопроса по сути 1,6

Вынуждены обращаться повторно или обращаться за помощью к органам налоговой службы высшего уровня 0,2

Затрудняюсь ответить 25,4

Факторы, негативно влияющие на авторитет налоговой службы

Варианты Данные ГНАУ, %

Несовершенство и нестабильность налогового законодательства 29,6

Частые изменения в законодательстве 16,4

Неоднозначное толкование норм налогового законодательства 11,6

Большие штрафные санкции 6,4

Высокие ставки налогов 7,5

Тяжелая и запутанная отчетность 6,7

Сокращение штатного количества работников органов ГНС и текучесть кадров 5,3

Коррупционные действия и бюрократизм 2,5:D:D:D

Затрудняюсь ответить 14,0

Приходилось ли Вам в налоговых органах наблюдать случаи невнимательности, волокиты, грубостей, стоять в очередях

Варианты Данные ГНАУ, %

Никогда 73,0:good::good::good:

Иногда 15,3

Да, очень часто 1,7

Да, постоянно 0,9

Затрудняюсь ответить 9,1

Оцените выполнение работниками органов ГНС своих функциональных обязанностей

Оценка Данные ГНАУ, %

Отлично 28,3

Хорошо 56,7

Удовлетворительно 15,0

Неудовлетворительно 0,0

 

 

Пы Сы .... опрос проводился в Германии или Австралии наверно)))))))))))))

  • Лайк 10
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вы что не знаете какие бухгалтера перепуганные ?

 

А если еще взять и под подпись опрос проводить . Так можно и 100% одобрямс получить .

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Интересно, если массово в церквях молиться за упокой души Азарова и всей братии - Бог внемлет молитвам?
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Интересно, если массово в церквях молиться за упокой души Азарова и всей братии - Бог внемлет молитвам?

 

Еще, говорят, свечи за упокой можно поставить.:lol:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Еще, говорят, свечи за упокой можно поставить.:lol:

 

Если Азаров построит свечной заводик, то при таком раскладе он реально умрёт от счастья. Столько бабла пойдёт от продажи свечей, что Ющ умрёт от зависти, ему бы столько точно не дали, когда предлагали денег за то, что он свалит с Украины...

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

(ссылка устарела)

 

Видно из-за слишком красивых циферек "упала" страничка.

Хотел и свои пять копеек вставить в "покращення" картины нарисованной ДПА, ан нет - всё уже и так суперовое, дальше некуда. Видно дорвался народ к компьютерам, после очередного улучшения. Простояли в очереди, сдали "пустышки" - и ну "благодарить" налоговоую. Нет слов, одни выражения...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...