DimaF Опубліковано: 18 травня Поділитись Опубліковано: 18 травня 18 часов назад, DmiVady сказал: у тому числі і пістолет. А что уже короткоствол разрешили!? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 18 травня Поділитись Опубліковано: 18 травня 2 години тому, DimaF сказав: А что уже короткоствол разрешили!? В смысле хранить-носить? Массово и "для всех" - нет. Служебный, наградной, спортивный(спортивный с кучей нюансов, и в большинстве записан как служебный) в пользование у части граждан есть. Наградной и служебный приказ № 622, спортивное оружие недавно внесены дополнения в постановление Кабмина №1207. По сути, как по мне, он "массово" и не нужен, так как с "домашним" оружием у населения и до войны не было запретов (хоть .50 BMG покупай). Но в освоение и поддержании навыков короткоствол самый сложный из личного оружия. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня Вчора пройшов просто дуже гарний стрім на тему "Поговоримо про закон про зброю. Короткоствол." Дуже багато питань було обговорено, для охочих багато корисного на тему. Сам ведучій, Ігор Бондар, активний стрілець, днями отримав МСУ з практичної стрільби, має свій клуб, стрільбище, інструктор-методист, якій тренує і цивільних і військових. Тільки практика, тільки досвід) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня 18.05.2025 в 13:02, DmiVady сказав: Но в освоение и поддержании навыков короткоствол самый сложный из личного оружия. Дайте людям дозвіл, будуть тренуватися. Найвправніші виживуть. Природній відбір. Нічого складного:) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня Пересічному українцю, якщо він не мав проблем з законом, не наркоман і не синяк, і зараз ніхто не заважає досхочу тренуватися з пістолетами, карабінами, дробовиками. Хоч тренуйся з прокатним, хоч купи собі свій, щоб ніхто брудними руками не лапав) Різноманіття пістолетів у магазинах зараз дуже велике на всі смаки та гаманці ) Збройове законодавство в Україні одне із самих лояльних в европах ) але от із короткостволом вдома чомусь ступор, хоча Баррет 12,7 мм з оптикою та глушником вдома мати можна ))) трошки недолуго, трошки нелогічно, але є як є ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня 16 хвилин тому, DmiVady сказав: Пересічному українцю, якщо він не мав проблем з законом, не наркоман і не синяк, і зараз ніхто не заважає досхочу тренуватися з пістолетами, карабінами, дробовиками. Хоч тренуйся з прокатним, хоч купи собі свій, щоб ніхто брудними руками не лапав) Різноманіття пістолетів у магазинах зараз дуже велике на всі смаки та гаманці ) Збройове законодавство в Україні одне із самих лояльних в европах ) але от із короткостволом вдома чомусь ступор, хоча Баррет 12,7 мм з оптикою та глушником вдома мати можна ))) трошки недолуго, трошки нелогічно, але є як є ))) А десяток гранат і РПГ можна? Виключно в цілях самозахисту. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня (змінено) 3 хвилини тому, Dmitriy_S сказав: А десяток гранат і РПГ можна? Виключно в цілях самозахисту. Можна кАнеШно ))) я дозволяю ))) Скажете "та мені отой хер з форума дозволив" і питань не буде))) А вам, перепрошую, навіщо? Рейхстаг брати зібрались, чи повертатись у неньку? Змінено 23 травня користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: 23 травня Поділитись Опубліковано: 23 травня 1 хвилину тому, DmiVady сказав: Можна кАнеШно ))) я дозволяю ))) Скажете "та мені отой хер з форума дозволив" і питань не буде))) А вам, перепрошую, навіщо? Рейхстаг брати зібрались, чи повертатись у неньку? Та то я так... Мій дідо казав, нічого не викидуй, в хазяйстві завжди пригодиться. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 12 червня Поділитись Опубліковано: 12 червня (змінено) Зброя ворога, нарешті, 3-я генерація АК-12 у стоці, розглядаємо що і як. На додаток коментар українського професійного військового(гарно навченого), який користується трофейними АК (вони в процесі праці горять, міняються): Цитата 1. То не регульований газблок, то просто заглушка, щоб газтрубку наскрізь чистити 2. Планки бічні можна встановити, там є посадочні місця, які кансерн какашнікова вирішив зробити свої. 3. Дивний пін то для зняття цівки 4. Антабка в прикладі не QD звичне нам, інші реміні не підійдуть , [12.06.2025 21:49] 🫡 з початку повномасштабного я володів всіма трьома генераціями ак-12 по черзі! Облизав їх зі всіх боків! Однозначно можу сказати, що ген3 це краще що можна було вичавити з ак платформи і краще вже не буде. Та і не потрібно. Ідеальний загальновійськовий автомат. А теперішніми 5.45 маде ін ЮСА які почали видавати, і стріляти приємніше і купність на рівні і чистити легко! , [12.06.2025 21:57] Ще ваньки десь щоки штатні провтикують, або їм їх не дають. Там має бути доволі зручна регульована щока на прикладі. Змінено 12 червня користувачем DmiVady відео перезалили Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 17 червня Поділитись Опубліковано: 17 червня Ну і щоб висвітлити слабкі та сильні сторони 3-я генерація АК-12, ще пару оглядів від Влада Калини з міста Дніпро: військовослужбовця ЗСУ, гарного стрільця, тямучого інструктора (до повномасштабного вторгнення тир Ібіс, Дніпро). Трофейний АК-12ген.3 в нього у користуванні вже довгенько, так що був час розібраттися, перше знайомство та позавчорашні судження у двох відео нижче. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня З якими службовими пістолетами працює наша «Альфа», деякі нюанси, коротко і по суті. Чому не ПіеМ, "тетешник" або "стєчкін" тема не розкрита ... але хоч так😉 Про деяку іншу стрілецьку зброю підрозділу теж обіцяли невдовзі зняти огляди. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) щоб не витрачати час у тій «каналізації» продовжу тут ) прочитав у вас отаке: Цитата DmiVady сказав: ... коліматор на дробаші то вже за межами ... "тактікоз головного мозку" Запитав Цитата Фрай сказав: А ви в цьому впевнені? 😜 Цитата DmiVady сказав: Дуже й дуже) На чому базується ваша впевненість? ви з ним стріляли, як багато? Яка принципова різниця на чому стоїть і навіщо його взагалі чіпляють? Цитата DmiVady сказав: Ви лиску з коліматором стріляєте? 😉 Лиску я взагалі не стріляю, нецікаво і не стріляю те, що не їм. та й качку не дуже. Бекас те, що треба! От тільки далеко не всі його можуть добути. Змінено 11 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 3 години тому, Фрай сказав: Запитав На чому базується ваша впевненість? ви з ним стріляли, як багато? Яка принципова різниця на чому стоїть і навіщо його взагалі чіпляють? Це мій домашній карабін 9*21, з коліматором HOLOSUN HS403C, настріл тільки з нього більш 12 000 набоїв. Прихований текст Окрім цього маю невеликий досвід на різних системах з іншими коліматорами, у т.ч. "умовно військовими" EOTech EXPS2 та Trijicon ACOG. Пробував і "тахтишну";) БенеліМ4 з коліматором ) тому деякий свій досвід маю, і спираюсь на нього. Коліматор є і добром і злом, залежить від обставин і задач зброї. Для "домашнього" карабіну це багато "+", окрім компактності. Для "калаша" на 0 вже залежить від задач, бо якщо там калаш для хлопця, що охороняє окоп, та "насипає у напрямку" то коліматор просто зайва вага, а якщо для зброї штурмовика-спеціаліста, з гарною стрілецькою підготовкою, то дорогий коліматор і магніфер стануть друзями ... "пройоб у тактиці може виправити швидкій і влучний постріл, пройоб у стрільбі не виправить ніщо" © Що саме цікавить про коліматори? Якщо про стріляти: то вчитися новачку на карабіні (і пістолеті) з коліматором значно простіше, швидкість обробки цілей вище, особливо дальніх. Але починається все з правильної вкладки та обробки спуску, бо це 98% влучного пострілу, а коліматор просто допоможе це зробити скоріше. Дробовик, як засіб боротьби з ФПВ, значно ефективніше буде без коліматора. Тут і зава вага та виступи на зброї, значно зменшене поле зору, і засвіт віконця і точки на фоні неба, і те, що 12 калібр дешевій коліматор не витримає ... п'яте колесо ... В якихось "тактиках" можливо, але я в це не вмію, не знаю. Сам я стріляю (коли вчився та тренувався) 12 калібр з планкою, і кулю теж, і не комплексую ) На зараз(але може щось буде мінятися у підходах), у нашому стрілецькому колі, досвічені стрільці та інструктора дотримуються та рекомендують бійцям(коли ті завдають питання, чим краще лупити ФПВ) наступне: - рушниця: надійний інерційний полуавтомат (бажано не турок, і тим паче не українське "кодифіковане" ... ) з довжиною ствола не менш за 600 мм, правильним чоком який дасть гарний осип на дистанції. (Беннелі М2, якщо дорого-багато, або аналоги) - приціл: звичайна вентилюєма планка, що не закриває поле зору, ніяких ціликів-мушок або коліматорів. Як стріляють по тарілкам. - шрот 3(кажуть, максимально ефективний), навіска 32-36, для того, щоб можна було швидко зробити повторний прицільний постріл (з 50 грамами самі розумієте, це неможливо). Якось так, я не інструктор-методист, але зі свого досвіду згоден з вищенаписаним. Досвід суб'єктивний, може прийдуть "тактичні коучі" з ютубів і скажуть що я лопух, їх право ) Змінено 7 годин тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Прочитав, не знайшов вичерпну відповідь на поставлені запитання, якісь пояснення, що мене як практика з 30-річним стажем користування коліматорами не влаштовують абсолютно. Ось вам мій самий перший коліматор ще з ІЖ-27, фото щойно. )) наскільки він мені полегшив прицілювання, навіть не можу передати. Питання ще в тому, що у мене довгі руки, довга шия і слабкі зуби, тому виходить дуже специфічна і дорога ложа під мене. пару раз викинув по 500уе - більше не захотів. Коліматор дозволяє мені не робити «правильну» вкладку, а ловити ціль одночасно з вкладанням рушниці, голографічна марка це дозволяє. Так, це коштує грошей і тому ваше зауваження 2 години тому, DmiVady сказав: 12 калібр дешевій коліматор не витримає ... п'яте колесо ... звучить якось зверхньо і не дуже коректно, вам так не здається? Бо той хто має голову і розуміє, що 12 калібр на відміну від нарізного більш потужний на струс не буде купувати дешеву приблуду. На М2 стоїть І-Отек, навіть не стану порівнювати з тим чим пробував і не зайшло, стрільба до самих сутінок без проблем. На карабіні був Бушнелл, потім взяв маленький Бурріс, достойний аналог Доктера, якщо не кращий за нього, як на мене. ) Але він уже на відміну від І-Отеку вимагає для прицілювання вкластися як потрібно, а це також втрачений час, звір не чекає поки ти приготуєшся. 2 години тому, DmiVady сказав: приціл: звичайна вентилюєма планка, що не закриває поле зору, ніяких ціликів-мушок або коліматорів. Як стріляють по тарілкам. ось вам відповідь ШІ Я запитав - коллиматор на гладкоствольное оружие извращение? Нет, использование коллиматорного прицела на гладкоствольном оружии не является извращением. Это вполне приемлемый и даже распространенный выбор для многих видов охоты и самообороны, особенно на коротких и средних дистанциях. Коллиматорные прицелы обладают рядом преимуществ, таких как быстрое и легкое прицеливание, широкий угол обзора и удобство использования на ходу, что делает их полезным дополнением к гладкоствольному оружию. Це реальна допомога і полегшення, не знаю як хто, але я стріляю з розплющеними очима, мені непотрібно прижмурити одне око. Хоча згадав, я і так і по планці стріляв, ну то таке, звичка яка з коліматором ще краще працює. Неодноразово спілкувався з мисливцями з простими коліматорними прицілами і вони також задоволені, допомагає, особливо якщо є якісь вади то взагалі бімба! Щоправда, це працює лише тоді коли ти вмієш стріляти, правильно визначаєш дистанцію, правильно робиш упередження і тд, а як ні то тобі вже ніщо не допоможе. Таких легко впізнаєш по стрільбі по пляшкам після полювання, бо отой бабахало більш ні на що не здатний! Змінено 5 годин тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому Що то таке на фото?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 16 хвилин тому, DmiVady сказав: Що то таке на фото?) Мій перший коліматор )) Світлячок. Коштував всього 36 грн або 20$, ніхто не міг з ним стрельнути )) потрібно дивитись лівим оком на ціль, а правим через нього бачити світлу марку. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Йебать!!! ))) EOTech гарний голограф, який коштує більше штуки баксів, кілька штук через мої руки пройшло. Але він не має автоматичного підлаштування яскравості при зміні освітлення, якщо я правильно пам'ятаю, і це для дронобійки негарно. Про все інше дуже цікаво, але не зрозумів, що хотіли сказати ) та про що спорилися ) І не рвіть фрази з контексту, якщо метою є спілкування, а не *** тому, що цілі речення мають цільний сенс 😉 Якщо подобається коліматор, то я не проти, я ж сказав: все суб'єктивно ) Сподіваюсь, державонька кожному бійцю купить по Бенелі/Фабарму/Мосбергу і по EOTech. І на БЗВП кожного бійця навчать стріляти в таргет-фокусі, з розплющеними очима, як раз на це часу та набоїв там вдосталь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) Але! Що в ньому цікаво, що марку як і у І-Отеку видно незалежно від положення твого ока над рушницею марка і це дає тобі якусь перевагу у часі готовності до пострілу. Цитата Про все інше дуже цікаво, але не зрозумів, що хотіли сказати ) та про що спорилися ) Про це Цитата DmiVady сказав: ... коліматор на дробаші то вже за межами ... "тактікоз головного мозку" Дуже грубо! І зовсім не схоже на це Цитата Якщо подобається коліматор, то я не проти, я ж сказав: все суб'єктивно ) Змінено 3 години тому користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Можливо, але точно передає моє відношення) Бо то було в контексті бажань Бутусова, у війську дробаші видають не для полювання, а як дронобійки. Вчать там, як пишуть, боротьбі з дронами, цілих два дні. Як раз досить часу засвоїти й роботу з коліматором, та інше ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) І за те, що держава купить чи видасть, навчить то також не треба ганяти зраду, всі мої мисливці на фронті мають дробовики які їм купили/видали чи взяли свої, а також мають машинки, тарілки, набої і тренують своїх підлеглих. В квітні зробив собі «подарунок» на ювілей ), купив машинку й відправив на друзям, бо рушниці є, а розуміння як з неї стріляти по тим фпв нуль, звикли до автоматів. От і вчаться стріляти шротом. Хто хоче вижити той навчиться, а хто ні той буде у вільний час грати в он-лайн казіно і скаржитись на тяжкі умови і тп Цитата OTech гарний голограф, який коштує більше штуки баксів, Але він не має автоматичного підлаштування яскравості при зміні освітлення, якщо я правильно пам'ятаю Так, на відміну від Світлячка він не має, але ніщо вам не заважає руцями вибрати режим. До речі, у мене 552-й, ще металевий, а не з пластику і з броньованою накладкою, коштував мені тоді щось 520 чи 550, але він без нічного режиму. Брав спеціально аби не було спокуси на нічне «полювання». Змінено 3 години тому користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Покажіть, будь ласка, як EOTech на Benelli M2 поставлено, та виглядає. Чи багато пиляти прийшлося? І ставили самі, чи у майстерні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 7 хвилин тому, Фрай сказав: Так, на відміну від Світлячка він не має, але ніщо вам не заважає руцями вибрати режим. Це час ... швидкість ФПВ дуже висока, і той час може бути, і буде критичним. Тому - планка+навичка, я за такий тандем(для цих цілей). Є коліматори з автопідлаштуванням, але ... не користувався, тому не скажу, як воно. Змінено 3 години тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 58 хвилин тому, DmiVady сказав: Покажіть, будь ласка, як EOTech на Benelli M2 поставлено, та виглядає. Взагалі то це проблема, на Рафаеллі то у мене була сталева вставка і на неї можна було приклепати планку чи навіть купити її з уже інтегрованою, а тут не знав як поки не побачив на Ганзі кронштейн Aimtech, але була проблема, їх вже зняли з виробництва. Купив крон на, на, на… бл., забув на кого саме, але він не на М2 фірми B-SQUARE, люфт був, доробляв, але потім трапилось лихо і довелось шукати на М2 обійшовся більше ніж 200$ ( Але він того вартий, немає альтернативи То було все давно, не знаю, може за цей час хтось вже робить подібне, тре шукати. Але шкодую, що послухав не тих людей і взяв М2, а не СБІгл, на ній також була система Комфортеч і не було б таких мук з планкою. Змінено 2 години тому користувачем Фрай 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Надпис цікавий) Benelli Armi System, і клеймо ... в мене так: Купляв у квітні 22-го. Радикально не втручався, хоча спочатку була думка докупити короткий ствол, подовжувач магазину, та цівку під обладнання. Але потім перестав з неї стріляти, і не став чіпати, думав що колись продам ... Зараз вже продавати роздумав, бо може знадобитись 😉 Змінено 1 година тому користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому А затвор там сталевий? Я купував навесні 2008-го, десь 2900$, а Рафаеллу з двома стволами віддав за 1200. )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз