HumanKM Опубліковано: 29 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 29 квітня 2020 День добрый. Можно ли ставить наружный блок в техническом помещении - в инженерной? Помещение не отапливается и не охлаждается. Кондиционер будет работать как на охлаждение, так и на обогрев дома. Яка потужність блоку? Який об"єм приміщення? Чи є куди відводити конденсат при роботі на обігрів? ПС: по канонам НЕМОЖНА, але треба знати вхідні дані, тоді можна подумати. Якщо там приміщення як стадіон - то все буде ок. А якщо як туалет, то ні. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Xenotron2 Опубліковано: 30 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2020 12-ка. Ладно, забудем про помещение, пусть стоит на улице. После изучения темы выбор сводится к 2-м моделям: 1. Midea Mission II MB-12N8D6H-I/ MB-12N8D6H-O 2. Midea Ultimate Comfort MT-12N8D6-I/ MBT-12N8D6-O Стоят плюс-минус одинаково, по характеристикам также почти не отличаются. Стоит ли переплачивать? Задача кондишена - охлаждение части дома и дополнительный обогрев зимой. Дом 110м2, очень утепленный. До -10 хватает около 3.5 кВт тепла для отопления. Потенциально можно и 9-ку поставить, если она существенно тише работает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 30 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2020 12-ка. Ладно, забудем про помещение, пусть стоит на улице. После изучения темы выбор сводится к 2-м моделям: 1. Midea Mission II MB-12N8D6H-I/ MB-12N8D6H-O 2. Midea Ultimate Comfort MT-12N8D6-I/ MBT-12N8D6-O Стоят плюс-минус одинаково, по характеристикам также почти не отличаются. Стоит ли переплачивать? Задача кондишена - охлаждение части дома и дополнительный обогрев зимой. Дом 110м2, очень утепленный. До -10 хватает около 3.5 кВт тепла для отопления. Потенциально можно и 9-ку поставить, если она существенно тише работает. Ну цінова різниця по роздрібній ціні 3000грн, це як на мене не так і мало. Мішшин2 - на мою думку - це співвідношення ціна/якість. Ультімейт веселіший і відповідно дорожчий. Є ще дорожчі... Якщо питання в охолодженні а не в плюшках, то мішшин2 оправданий вибір. Тепер про задачу - охолодження якої частини будинку? Бо холодить 110 квадратів - то брєд для такого обладнання. Якщо будинок дійсно гарно утеплений і не сильно прогрівається, то 35-50 м.кв. теоретично можливо. Треба для гарантії розуміти об"єм приміщення і тепловтрати... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Xenotron2 Опубліковано: 30 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2020 Тепер про задачу - охолодження якої частини будинку? Бо холодить 110 квадратів - то брєд для такого обладнання. Якщо будинок дійсно гарно утеплений і не сильно прогрівається, то 35-50 м.кв. теоретично можливо. Треба для гарантії розуміти об"єм приміщення і тепловтрати... Дом из СИП панелей с 19см пенопласта, чердак утеплен 35см минваты, окна правильные. Дополнительно установлены рекуператоры. Теплопотери около 2.5-3.5 кВт при -10. От охлаждения мне нужно снизить температуру на градусов 5, относительно существующей. Первый этаж в принципе и так почти нормально держит температуру без всяких охладителей. Думаю метров 30-40 реально нужно. От нагрева нужна небольшая помощь отоплению 2-го этажа, которой немного не хватает в морозы. З.Ы. Я помню, что мне говорили, когда я выбирал котел на 6 кВт для обогрева дома. В итоге почти всегда работает 2 кВт ТЭН + теплые полы 2-го этажа мощностью 1.5 кВт суммарно. С кондеем определенные ньюансы вносит физика перемешивания воздушных потоков, это понятно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 30 квітня 2020 Поділитись Опубліковано: 30 квітня 2020 Дом из СИП панелей с 19см пенопласта, чердак утеплен 35см минваты, окна правильные. Дополнительно установлены рекуператоры. Теплопотери около 2.5-3.5 кВт при -10. От охлаждения мне нужно снизить температуру на градусов 5, относительно существующей. Первый этаж в принципе и так почти нормально держит температуру без всяких охладителей. Думаю метров 30-40 реально нужно. От нагрева нужна небольшая помощь отоплению 2-го этажа, которой немного не хватает в морозы. З.Ы. Я помню, что мне говорили, когда я выбирал котел на 6 кВт для обогрева дома. В итоге почти всегда работает 2 кВт ТЭН + теплые полы 2-го этажа мощностью 1.5 кВт суммарно. С кондеем определенные ньюансы вносит физика перемешивания воздушных потоков, это понятно. Неоднозначна задача. Нечітка. Тому: коли Вам радять котел чи кондиціонер - завжди дають невеликий запас (краще більше ніж не вистачило). Зима була не люта. І коли буде дуть вітер сильний і -20 надворі, то можливо от тоді вам і треба буде 6 кВт. Саме так і розраховується, на найгірший випадок для нашого клімату умовно кажучи. По кондиціонеру 12-ка як на мене. Хоча б в силу того що треба робити великий обмін повітря. 12-ка то не по канонам, але краще ніж 9-ка. В ціні різниця не суттєва. Тому повторюся - 12-ка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Траси окремо продаються від конд., вони йдуть стандартні під якісь параметри чи під модель? Хочу закласти магістралі перед оштукатурюванням без купівлі самих блоків. Що потрібно в такому випадку врахувати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
HumanKM Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Траси окремо продаються від конд., вони йдуть стандартні під якісь параметри чи під модель? Хочу закласти магістралі перед оштукатурюванням без купівлі самих блоків. Що потрібно в такому випадку врахувати? Трасу пакує монтажник. Він підбирає під майбутній кондик труби по діаметру і про вода по необхідній кількості жил та з правильним перерізом. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Траси окремо продаються від конд., вони йдуть стандартні під якісь параметри чи під модель? Хочу закласти магістралі перед оштукатурюванням без купівлі самих блоків. Що потрібно в такому випадку врахувати? Медь продается бухтами по 15,30,45 метров Есть места где торгуют отрезами нужной длины На кондеры 7,9,12 сейчас практически у всех можно брать из разчета 1/4 и 3/8.Или же по устоявшейся практике это 6 и 9 Потом утеплитель , умотка , шнур пвс 4*1.5кв и для дренажа 16я металлопластик труба. Потом посмотреть пару ютубов как правильно заложить магистраль. Сделать это. Заштукаткрить и поклеить обои . Потом когда придет кондиционерщик и офигеет от закладки-все переделать Избежать этого-позвать кондейщика и хотя бы проконсультироваться. По правильному-догоаоритьмя про закладку и послемонтаж с одним монтажником. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
killakill Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Медь продается бухтами по 15,30,45 метров Есть места где торгуют отрезами нужной длины На кондеры 7,9,12 сейчас практически у всех можно брать из разчета 1/4 и 3/8.Или же по устоявшейся практике это 6 и 9 Потом утеплитель , умотка , шнур пвс 4*1.5кв и для дренажа 16я металлопластик труба. Потом посмотреть пару ютубов как правильно заложить магистраль. Сделать это. Заштукаткрить и поклеить обои . Потом когда придет кондиционерщик и офигеет от закладки-все переделать Избежать этого-позвать кондейщика и хотя бы проконсультироваться. По правильному-догоаоритьмя про закладку и послемонтаж с одним монтажником. Во прям как боженька молвил.. сейчас мода пошла секономлю на монтажнике, а потом потрачу на переделках) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shun Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Если выбирать между Midea mission 2 и Haier flexis, есть ли смысл доплачивать за haier, разница в цене за 2шт 9 и 12 составляет почти $400 ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
killakill Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Если выбирать между Midea mission 2 и Haier flexis, есть ли смысл доплачивать за haier, разница в цене за 2шт 9 и 12 составляет почти $400 ? Кто-то скажет да, а кто-то скажет нет. Деньги ваши и решать только вам. Флексисы если актуально, пишите в лс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Во прям как боженька молвил.. сейчас мода пошла секономлю на монтажнике, а потом потрачу на переделках) Де ви прочитали про економію? Любите фантазувати? Все буде робити спеціаліст, саме такого хочу знайти і домовитися. І кондей виберу наперед, а купувати за рік вперед (можливо) не бачу сенсу, не хочу захламляти квартиру. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Во прям как боженька молвил.. сейчас мода пошла секономлю на монтажнике, а потом потрачу на переделках) Главное оценивать риски. А также избежать жулья. Сам вот щетки в стиралке Бош менял, сэкономил порядка полторухи - бо начали лепить - ремонт платы блабла.Но мне проще, я с сервисами разными общаюсь и есть где консультацию получить.Опять же ютубчик 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
killakill Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Главное оценивать риски. А также избежать жулья. Сам вот щетки в стиралке Бош менял, сэкономил порядка полторухи - бо начали лепить - ремонт платы блабла.Но мне проще, я с сервисами разными общаюсь и есть где консультацию получить.Опять же ютубчик А я позавчера в готовом ремонте трубы под ноль обрезал и заново закладывал, прораб не с той стороны подвел))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shun Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 С другого форума показали хорошие кронштейны из нерж. стали 08Х18Н10 и показали сравнение с более дешевыми. Чтобы не ржавела нержавейка нужна сталь не хуже AISI 304 (наш аналог 08Х18Н10), места сварки должны быть обработаны, должно быть проведено травление швов и последующее пассивирование, проводилось ли это неизвестно, судя по виду хорошие Вес 2,9 кг. Цена от 1500 грн. Типовые массово продающиеся, сталь попроще, сварные швы не обработаны, ржавеют в местах сварки, вес около 2 кг, цена от 350 грн. Хочу для пробы купить такие кронштейны оцинкованные kolchuga-home.kiev.ua/p971545029-kronshtejn-dlya-konditsionera.html и дополнительно обработать "Цинк - спрей. Состав для холодного цинкования ZINTEC" zintec.in.ua/p152951838-tsink-sprej-sostav.html поверх оцинковки должно ложиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 А я позавчера в готовом ремонте трубы под ноль обрезал и заново закладывал, прораб не тос той стороны подвел))) Йоу, это классика жанра Спасал ремонт так у товарища. Он рвал волосы все в носу , клялся что помутнение было когда бокопоров этих случайно запустил на обьект Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
murava Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 Есть где-то четко прописанные или рекомендуемые величины высот от поверхности для установок внешних блоков сплитов на плоской крыше многоэтажек? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 1 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 1 травня 2020 С другого форума показали хорошие кронштейны из нерж. стали 08Х18Н10 и показали сравнение с более дешевыми. Чтобы не ржавела нержавейка нужна сталь не хуже AISI 304 Вес 2,9 кг. Цена от 1500 грн. А можно обычные в автомалярке покрасить еще. И загрунтуют и цвет подберут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Порадьте 2 мульті-спліт системи з інверт. блоками. Перший на 20 і 16м2, другий на 43 та 55м2. Як варіант, розглядаю Мідея та подібні в ціновому класі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
killakill Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Порадьте 2 мульті-спліт системи з інверт. блоками. Перший на 20 і 16м2, другий на 43 та 55м2. Як варіант, розглядаю Мідея та подібні в ціновому класі. Дешевле 4 отдельных сплита. Если из этого класса gree, haier, chigo. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Можливо, потрібно порахувати. Поки була ідея зменшити кількість зовнішніх блоків на фасаді. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Порадьте 2 мульті-спліт системи з інверт. блоками. Перший на 20 і 16м2, другий на 43 та 55м2. Як варіант, розглядаю Мідея та подібні в ціновому класі. Какие теплопритоки? Считали тут недавно систему, в подобном случае как у вас (40+50) хозяин решил ставить мультик 18ку(9+9) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Якщо я правильно зрозумів "теплопритоки", то в перша кімніта обєднана з кухнею(площа врахована), а у другій кімнаті велика площа вікон. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
killakill Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Якщо я правильно зрозумів "теплопритоки", то в перша кімніта обєднана з кухнею(площа врахована), а у другій кімнаті велика площа вікон. Насколько большие окна? Куда выходят? Из чего и как утеплен дом и еще куча моментов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vet75 Опубліковано: 2 травня 2020 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2020 Вікна великі, на 3 сторони крім ПН, будинок ще не утеплював, але буде 10 ППС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз