Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

TV, LAN, Video, SAT - потрібні поради по обладнанню і комутації

wow4yk

Рекомендовані повідомлення

Виношую вже давно деякі ідеї для своєї двокімнатної квартири, але наразі, професійних порад, щодо фізичної реалізації, не було в кого отримати. Спробую на СД.

 

Наразі закладені тільки кабелі (показані на схемі) і то не всі.

З обладнання є тільки стаціонарний комп, ну і телевізор (Toshiba 32") - мабуть піде в спальню.

 

Cхема "хотєлок"

TV-SAT-Video.thumb.jpg.a33ed7203610bdeebe20dd8bb8b16c5d.jpg

 

Центральний вузол, де все це добро буде звязуватись-комутуватись - кладовка, в якій вже передбачений немалий щиток і місце під майбутнє обладнання. Туди зараз заходять всі прокладені в штукатурці і стелях кабелі.

 

В квартирі буде 3 телевізора (вітальня - TV-L, спальня - TV-BE, кухня - TV-K) - до кожного телевізора прокладено: по два коаксіальні кабелі RG6 (для кабельного ТВ і САТ) і FTP 5 категорії (на майбутнє). Фтпішку також прокладено до десктопного компа (Desctop) в кабінеті. Також планую, можливо, розмістити додатковий сервер (Server) у кладовій - може як файл чи медіа сервер.

 

1) Gigabit чи 100Mbit ethernet

Спочатку думав комплектувати весь лан Гігабітним обладнанням (роутер, мережеві карти компів) - "на мабутнє" :). Але тепре задався питанням. Можливо закласти 100Mbit обладнання, і дві лишні виті пари в фтп кабелі використати для інших потреб - перелічених в пунктах нижче.

Може з часом можливості високоякісного потокового відео чи ігр можуть потребаувати пропускної здатності гігабітного езернету. Наразі, наскільки цікавився, вузьким місцем всерівно залишається швидкість жортских дисків, але хвіг знає що буде через 5-10 років.

 

Відповідно питання - чи вартує в квартирі передбачати Gigabit ethernet для якихось поточних задач чи потреб майбутнього ?

 

 

2) Відеонагляд - цифра чи аналог, обладнання

Хочу розмістити в сумі три відеокамери для "зовнішнього відеонагляду", відео з яких би записувалось в безперервному режимі.

Одна в загальному коридорі над вхідними дверима - VC-1. З прокладанням кабелю від цієї відеокамери до кладовки проблем немає - передбачені труби-канали. Тут не потрібно "зовнішньої камери" оскільки це коридор - можна зекономити на корпусі. Інколи в загальному коридорі вимкнене світло, а картинку всетаки хочеться мати. Мабуть треба хорошу світлочутливість або взагалі режим "нічного бачення". Щодо якості картинки - роздільної здатності, особливих побажань немає. Також не вкурсі, чи камера потребує окремого кабелю для живлення. В квартирі планую розвести 12В живлення (в основному для світлодіодного-аварійного освітлення), але може воно пригодиться і для цїєї камери, якщо треба. Також, на вибір цієї камери може вплинути пункт про домофон (нижче).

 

Відповідно запитання - яку відеокамеру(и) можете порадити для відеонагляду в загальному коридорі (VC-1)?

 

Дві інші відеокамери(VC-2, VC-3) планую розмістити ззовні на лоджіях. Їх основне призначення відеонагляд за припаркованим(и) авто. В залежності де буде залишений автомобіль наніч (подвіря чи стоянка), хотілось би мати змогу легко сфокусувати і направити відповідно одну з камер для відеоспостереження.

Тут також зявляються вимоги щодо можливості отримання достойної картинки вночі, правда вуличне освітлення інколи може допомагати. Але також, камери мають мати змогу зміни фокусу і положення - бажано дистанційно. Поверх в мене 9-ий - якщо авто під будинокм то десь на відстані 30м, якщо на стоянці до тоді всіх 150м мабуть.

Також тут існує проблема з прокладанням кабелів для цих двох відеокамер в квартирі - 10-20м до кладови і то тільки "по плінтусам". Як варіант - "дотягнути" до найближчих точок лану(2-7м), і дивитись в сторону IP відеокамер. Але тоді, мабуть, всетаки треба 100Мбіт мережу, щоб отримати по дві лан-точки на одному кінці фтіпішки.

Варто, щоб ці камери мали радіоуправління (напрямок, фокус), а вже сам сигнал передавався по якомусь кабелю. Хоча, якщо можливо всі функції реалізувати в одному кабелі, який втсину в плінтус, то мабуть зявляються нові потенційні можливості - управління цими відеокамерами не перебуваючи в квартирі.

Ну на крайній випадок все(відео і упралвіння)радіосигналами, але лишніх радіохивль в квартирі дуже не хочеться отримувати - їх без того буде вистачати. Але живлення-кабелю для керування ці відеокамери захочуть точно. Нагадаю, що є варіанти підвести 12В, якщо це якимось чином допоможе - наприклад живлення для камери незалежне від наявності 220в мережі.

 

Відповідно запитання - які відеокамери можете порадити для зовнішнього відеонагляду з лоджій (VC-2 і VC-3)?

 

Тепер основна здача - запис відео з цих всіх трьох камер.

Тут мабуть залежить від того, які відеокамери вибрати(вище) - аналоговий сигнал чи цифровий. Але досвіду в мене в цьому плані ноль та і знань невистачає. Наразі бачу два варіанти кінцевого прйимача - або ДВР, або комп(Server). Оскільки сервер мабуть буде ставитись в калдовій і для інших цілей, то чому б не використати його також для запису і збереження відео з камер. Правда важко самому оцінити буджети обох рішень.

 

Відповідно запитання - на що орієнтуватись для запису відео в мому випадку - DVR чи комп? Аналоговий чи цифровий сигнал збирати?

 

3) Домофон - обладнання

Тут стрільнула в голову зовсім не стандартна "хотєлка" - принаймі ні від кого ще про таке не чув.

Думаю всім знайома картина - валяєшся зранку на вихідних в ліжку, чи займаєшся чимось цікавішим :) і чуєш дзвінок в двері... І якщо б знати що це надокучливі "іновірці", чи сусід хоче в черговий раз позичти 50грн до получки (маю такого), то ні за які гроші не переривав би ідилії ... :) Питання - як це взнати не встаючи з ліжка? Відповідь проста - вивести картинку на телевізор! Як я наразі собі уявляю - пультом від телевізора переключаю на іншйи вхід і бачу хто "ломиться". Приставав з цим питання до декількох "спеців" - не змогли технічно грамотно описати, як би таке можна було реалізувати фізично. А запитань купа.

 

Почну з переліку всіх місць, де хотілось би побачити картинку з відеопанелі виклику (IC-P).

Звісно відео зпанелі виклику, має відображатись в перуш чергу на відеодомофоні у власному коридорі (IC-D)

По друге, це всі три вищезгадані телевізори.

Але до них вирішив додати ще один телевізор, не в зовсім стандартному, для нього, приміщенні (попрошу не ржати :) - у обєаднаний санвузол (TV-BA). Незнаю як кому, а особисто мені, не дуже приємно переривати ідилію "сидіння на троні" заради непроханих гостей. Спочатку пробував знайти просто вологозахищений монітор, але варіантів за розумні гроші знайти наразі невдалося. В більшості випадків натикався на телевізори-монітори для яхт, правда є і для ванних кімнат, але ціни космос - штука баксів і більше. Щось із не космічних варіантів є типу (ссылка устарела), але не зовсім розумію які в нього входи. Зупинив свій вибір наразі на одній непоганій пропозиції в районі 100$ на ебеї. Кажись саме то що треба. Тільки достаква по штатах і живлення 12В - обидва питання можна вирішити.

 

Але питання - хтось може порадити бюджетні моделі волгозахичщених моніторів чи телевізорів ?

 

Ідея з телевізором в санвузлі стрільнула в останній момент перед "замуровуванням" кабелів, тому до цього телевізора кинув тільки один коаксіальний кабель. Хоча можна отримати і дві виті пари з UTP-ішки в санвузлі (дві пари зайняти датчиком затоплення і датчиком температури).

Так що є ще і четвертий "телевізор" для комутації відео з панелі виклику.

 

Як бонус, хотів би мати змогу, і побачити картинку з панелі виклику і на моніторі компа. Але якщо заради такої хотєлки бюджет сильно виростає, то можу обійтись.

 

Але тут мені зовсім не зрозуміло як правильно комутувати відеосигнал з панелі виклику. Знаю що в коаксіальні кабелі можна замішувати багато аудіо-відео сигналів, та і цифрові сигнали можна передавати. Але так виглядає що ці кабелі будуть одночасно передавати кабельне і сат - а як це все разом комутувати, замішувати в щитку, а потім розділяти на телевізорах - "ума не приложу". З другого боку є по дві лишні виті пари як варіант передачі аналоговго сигналу, але незнаю чи таке проканає. Ну і ще як варіант, це лан 100Мбіт (якщо Гігабіт відкинути).

 

Коротше - як комутувати відеосигнал з панелі виклику в мому випадку ( на відеодомофон, 4-и телевізора, і можливо комп-монітор)?

 

Незрозуміло як праивльно має іти відеосигнал в мому випадку. Зазвичай панель виклику зєднана з домофоном. Але можливо в мому випадку треба спочатку передати відео в щиток, а звідти на відеодомофон. А вот звуку мені комутувати зовсім нінада - говрити збираюсь тільки через домофон. Але, може є варіанти "мобільного домофону", і тоді нафіг ту комутацію відеосигналу на телевізори... Але ще один додатковий пульт(и) в квартирі моджна ріхнутись (уніврсальний треба купувати)...

Ще однією хотєлкою, яка вплине в перуш чергу, на вибір домофону, і мабуть камери VC-1, це хотів би мати змогу переключати відеокартинку на дисплеї домофона між панеллю виклику і відеокамерою над дверима (VC-1). Панель легко прикрити рукою, тим хто не бажає показати свого обличчя. А камера над дверима дає обширнішу картинку.

 

Коротше - який домофон (панель виклику) порадите для мого випадку?

 

В ідеалі звісно хотів би мати змогу, також комутувати на телевізори і відео з камери VC-1, аналогічно до відео з панелі виклику, але якщо бюджет такої додаткової хотєлки не малий (суттєво міняє рішення), то обійдусь без неї.

 

Ще зазначу, що зараз є в будинку і домофон на дверях в підіїзд, але він наразі тільки аудіо. Може за років 5-10 стануть поширеними відеодомфони і в підїіздах - захочеться також додатково зкомутувати картинку і з такого домофону... але то не зараз, і так мозги плавляться... :)

 

Про САТ попитаю мабуть пізніше, або в іншій темі.

 

В першу чергу хочеться отримати відповіді на питання виділені жирним. Ну і в другу чергу загальні зауваження і поради.

 

:drinks:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

хотите дельный совет - все предусмотреть не сможете.

особенно учитывая что дом строится не на 5 лет, а вот за 3-5 лет очень много новых устройств появляется которые хотелось бы использовать в доме.

для этого закладываются в стены лишние кабеля или пластиковые трубы. особенно между этажами. , между каликой и входом(и не только) т.д. это же касается и проводки 220В... для видеокамер по дому..даже там где на первый взгляд может быть не используется...

но так мало кто делает.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

хотите дельный совет - все предусмотреть не сможете.

Це зрозуміло, але це не значить нічого не робити :)

 

Добавлено через 3 минуты

т.д. это же касается и проводки 220В... для видеокамер по дому..

В довго строковому варіанті схиляюсь до 12В живлення для відеокамер - тоді можна систему віденагляду зробити незалежною від наявності 220В в мережі, що з точки зору захисту квартири-будинку навіть надійніше. Ну на 220 живлення камер підійде для початку також, якщо значний виграш в ціні - розеток передбачено немало.

Змінено користувачем wow4yk
ле
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Але також, камери мають мати змогу зміни фокусу і положення - бажано дистанційно. Поверх в мене 9-ий - якщо авто під будинокм то десь на відстані 30м, якщо на стоянці до тоді всіх 150м мабуть.

.......................

Варто, щоб ці камери мали радіоуправління (напрямок, фокус), а вже сам сигнал передавався по якомусь кабелю. Хоча, якщо можливо всі функції реалізувати в одному кабелі, який втсину в плінтус, то мабуть зявляються нові потенційні можливості - управління цими відеокамерами не перебуваючи в квартирі.

 

Відповідно запитання - які відеокамери можете порадити для зовнішнього відеонагляду з лоджій (VC-2 і VC-3)?

 

Для таких целей лучше всего использовать камеры типа SPEED DOME, за аналоговую - от 500 уе и за IP - от 1000 уе

 

 

Відповідно питання - чи вартує в квартирі передбачати Gigabit ethernet для якихось поточних задач чи потреб майбутнього ?

 

Гигабит еще некому не помешал

 

 

....Також не вкурсі, чи камера потребує окремого кабелю для живлення....

Відповідно запитання - яку відеокамеру(и) можете порадити для відеонагляду в загальному коридорі (VC-1)?

 

Любой антивандальный купол с ИК-подсветкой. Да камера требует питания, но его можно передать по 1-му кабелю "витая пара", если это будет IP-камера, она должна поддерживать PoE, если это будет аналоговая камера, там еще проще - по 2-жилам витой пары видеосигнал, по остальным питание.

 

 

Відповідно запитання - на що орієнтуватись для запису відео в мому випадку - DVR чи комп? Аналоговий чи цифровий сигнал збирати?

 

Если будет аналоговая система, то лучше DVR, если IP - то удобнее ПК, меньше проблем с совместимостью разных IP-камер и NVR.

 

Коротше - як комутувати відеосигнал з панелі виклику в мому випадку ( на відеодомофон, 4-и телевізора, і можливо комп-монітор)?

 

Через многоканальный разветвитель, желательно активный

 

В ідеалі звісно хотів би мати змогу, також комутувати на телевізори і відео з камери VC-1

 

Если будет аналоговая система, то картинку можно вывести сразу с DVR со всеми камерами на все телевизоры, если будет IP.....все не так просто

 

 

ПыСы: не сочтите за оскорбление, но половина Ваших "хотелок" звучит безумно....даже не представляю как Вы без всего этого раньше обходились

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ПыСы: не сочтите за оскорбление, но половина Ваших "хотелок" звучит безумно....даже не представляю как Вы без всего этого раньше обходились

 

Дякую, що хватило терпіння уважно перечитати мою "простиню" :drinks:

 

До того обходився бо не було власної квартири :) і можна сказати не обходився а терпів :). В тій квартирі, ще не живу - там робиться ремонт.

Щодо "божевільних" хотєлок - не вважаю їх такими вже й божевільними (може поки бюджету не знаю :).

 

а) Щодо зовнішніх відеокамер - моє авто вже пошкоджували і на стоянці і під будинком (в інших місцях). Не скажу що відеокамери панацея, але допомогти можуть. Про страховку тут дискутувати не хочу :)

 

б) Стосовно комутації домофону на телевізори.

Я лінива людина, і готовий заплатити(в розумних межах) за таке рішення, щоб не бігати до домофону в коридорі кожен раз коли хтось дзвонить в двері, щоб побачити хто тама.

Джерело(панель+камера) відео буде в будь-якому випадку, приймачі(телевізори) будуть полуюбе - то чому б не докласти трохи коштів і мозгів, щоб просто правильно звязати одне з другим ? ...

 

Те що бюджет рішень може вилитись в копійку це так. Але якщо це можливо реалізувати з технічної точки зору, то чом би й не спробувати. Планую поступово "нарощувати" систему до плану зображеного вище. Але хочеться почати в правильному напрямку, щоб потім не переобляти і платити "двічі".

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

б) Стосовно комутації домофону на телевізори.

Я лінива людина, і готовий заплатити(в розумних межах) за таке рішення, щоб не бігати до домофону в коридорі кожен раз коли хтось дзвонить в двері, щоб побачити хто тама.

Джерело(панель+камера) відео буде в будь-якому випадку, приймачі(телевізори) будуть полуюбе - то чому б не докласти трохи коштів і мозгів, щоб просто правильно звязати одне з другим ? ...

 

 

Камеру из подъезда можно отдать через тв-модулятор, домофон можно взять с трубочкой, будете лежать на кровати и отвечать что 50р нету.

Камеры SPEED DOME под двр выставляются под одну машину, з записью потом сильно не поиграться(машина не будет стаять на одном месте + - метр)

Аналоговий чи цифровий сигнал збирати?.

Лутче цифровой.

Коксиала и витухи хватит з головой под тв.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Камеры SPEED DOME под двр выставляются под одну машину, з записью потом сильно не поиграться(машина не будет стаять на одном месте + - метр)

 

Если использовать в качестве записывающего устройства ПК, можно воспользоватся нормальным программным обеспечением с интеллектуальными возможностями контроля и мониторинга, например ActiveDome от компании DSSL

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще одне питання, на яке ще не отримав ще відповіді.

Вроді має зміст екрани витої пари і коаксіалу заземлити. Але в квартирі маю тільки провід PE. Подумав, може його можна використати в якості "телекомунікаційної" землі. Але десь читав що опір такого заземлення має бути малий, але який точно не помню.

 

Отже основне питання - чи можна оплетки-екрани витої пари і коаксіалу "заземляти" проводом PE ?

Чи така затія взагалі може бути небезпечна ? Якщо безпечна, то чи буде якийсь відчутний ефект від такого заземлення ?

 

Хтось таке робив в квартирі ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще одне питання, на яке ще не отримав ще відповіді.

Вроді має зміст екрани витої пари і коаксіалу заземлити. Але в квартирі маю тільки провід PE. Подумав, може його можна використати в якості "телекомунікаційної" землі. Але десь читав що опір такого заземлення має бути малий, але який точно не помню.

 

Отже основне питання - чи можна оплетки-екрани витої пари і коаксіалу "заземляти" проводом PE ?

Чи така затія взагалі може бути небезпечна ? Якщо безпечна, то чи буде якийсь відчутний ефект від такого заземлення ?

 

Заземлять экран коаксиала не нужно !!!

Заземлять экран витой пары нет необходимости !!!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Камеру из подъезда можно отдать через тв-модулятор,

Тобто в результаті, щоб глянути камеру мені достатньо буде пультом на телевізорі переключити канал, а не вибирати вхід ?

 

А можна приклади таких модуляторів ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А можна приклади таких модуляторів ?

 

Вот примеры часто используемых модуляторов. Первый Terra MT57 стерео. Второй - MTV-4

mt.jpg.7a606ba525a3512b533f393113b6fccd.jpg

_0005024_image.jpg.68be0e586cf570377c6730db01859575.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

До того обходився бо не було власної квартири :) і можна сказати не обходився а терпів :). В тій квартирі, ще не живу - там робиться ремонт.

Щодо "божевільних" хотєлок - не вважаю їх такими вже й божевільними (може поки бюджету не знаю :).

 

а) Щодо зовнішніх відеокамер - моє авто вже пошкоджували і на стоянці і під будинком (в інших місцях). Не скажу що відеокамери панацея, але допомогти можуть. Про страховку тут дискутувати не хочу :)

 

....Я лінива людина, і готовий заплатити(в розумних межах) .

 

...за мечту.

Как часто вы будете забывать перефокусировать? что вы собираетесь увидеть на записи: лица людей или номера машин, которые повредили вашу машину или силуэты? Хотите еще и ночью (со 150 метров)? Куда потом эту запись пихать, даже если она в ХД разрешении и у вас получится это все заснять? (про стоимость такой оптики я промолчу, но фотообъективы не дешевые) Смысл моих вопросов в том, что смысл (извините за тавтологию) городить дальнейший огород сводится к вашим ответам на эти вопросы. А так, тема занятная:D вы ,как ленивый человек просто собрались ударить видеонаблюдением по "распи.дяйству" соседей малой кровью. Поверьте, самым эффективным средством будет муляж и страховка.

 

Про домофон: вы можете его коммутировать с чем угодно, но к гостям обычно принято выходить, т.е. отрыв попты от телека(компа) все равно будет, и за пультом от телека тоже иногда вставать надо. На сбереженные деньги лучше купите велосипед :)

Змінено користувачем ViktorBucha
Перечитал заглавный пост ТС :)
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Как часто вы будете забывать перефокусировать? что вы собираетесь увидеть на записи: лица людей или номера машин, которые повредили вашу машину или силуэты? Хотите еще и ночью (со 150 метров)? Куда потом эту запись пихать, даже если она в ХД разрешении и у вас получится это все заснять? (про стоимость такой оптики я промолчу, но фотообъективы не дешевые) Смысл моих вопросов в том, что смысл (извините за тавтологию) городить дальнейший огород сводится к вашим ответам на эти вопросы. А так, тема занятная вы ,как ленивый человек просто собрались ударить видеонаблюдением по "распи.дяйству" соседей малой кровью. Поверьте, самым эффективным средством будет муляж и страховка.

 

Ну це я так з ходу задав планку по максимуму, щоб оцінити можливості :drinks: Не виключаю що в реалі може обійдусь і однією зовнішньою камерою (VC2) і без частого перефокусування і картинкою загальною. А то зроблять дорогу на місці стоянки, правда обіцяли ще до євро, і потреба в другій камері(VC3) відпаде.

 

Але тут і без цих камер вистачає запитань... :)

 

Добавлено через 12 минут

но к гостям обычно принято выходить, т.е. отрыв попты от телека(компа) все равно будет, и за пультом от телека тоже иногда вставать надо. На сбереженные деньги лучше купите велосипед

 

Просто бувають гості, яким двері відчиняти не дуже хочеться... :)

Колись вже був настроївся купити собі нарешті лісапед, а купив в результаті машину... :)

Для відривання дупи від компа-тєлєка в мене інші рецепти - на лижах поганяти, за зайчиком по полям потоптати, за грибочками по горам полазити або просто побалдіти на бережку з вудочкою...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я не скажу за усі камери, але як людина, яка тримала в руках телеоб'єктив і фотографувала ним, а ще його купувала, скажу що для нічної зйомки на 40 метрів вам треба буде декілька ІЧ прожекторів та світлосильну оптику, та й то не 100% гарантія і добра купа грошей. 150 метрів - то фантастика, хіба що підсвічувати прожектором стоянку. Тому і зразу запропонував страховку і лісапед.

По сигналу з домофону на телевізори і комп: усе одно щоб послати подалі непрошених гостей треба буде вставати до домофона.

може є сенс погуглити на предмет рішень на базі (ссылка устарела) щоб картинку з верхньої камери кидали на ваш смартфон- він частіше поряд з господарем?

vs.mobideos.com/mobideos/ або www.eggmantechnologies.com

остання сподобалась найбільше

Змінено користувачем ViktorBucha
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Позвольте вопрос в рамках темы (топикстартеру тоже пригодится) :

 

Надо интегрировать спутниковый ресивер в домашнюю медиасеть с NAS.

 

Какой ресивер подобрать?

Как переключать каналы, если всё оборудование находится в серверной на чердаке, а к телевизорам идет ftp кабель ?

Как на 2х разных телевизорах смотреть 2 разных спутниковых канала?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Позвольте вопрос в рамках темы (топикстартеру тоже пригодится) :

 

Надо интегрировать спутниковый ресивер в домашнюю медиасеть с NAS.

 

Какой ресивер подобрать?

Как переключать каналы, если всё оборудование находится в серверной на чердаке, а к телевизорам идет ftp кабель ?

Как на 2х разных телевизорах смотреть 2 разных спутниковых канала?

 

Интегрируйте 2 спутниковых ресивера, подключенных через AV/HDMI к телекам, а фтп кабелями подайте на них инет (он им нужен):D и будет вам недорогое и надежное счастие. для этого сгодится любой спутниковый рес, по которому вы найдете устраивающие вас отзывы и по приемлемой для вас цене. Есть ресиверы с 2 ДВБ картами, но они позволяют писать на винт одну программу, а смотреть другую. Можно использовать их как медиаплееры, но опять же в количестве 2 штук. Я бы не совмещал - требования к медиаплееру и ресиверу разные из за разного сигнала (в ресивере ХД, медиаплеер должен кушать все) и ресиверу ни к чему такие мощные и дорогие чипсеты как медиаплееру. Ни один рес ИМХО не умеет делать streaming video да еще на 2 потребителя

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 спутниковых ресивера, подключенных через AV/HDMI к телекам

Так делал неоднократно, но хотелось бы наконец реализовать концепцию "чистой панели" - висит тв, и нет ни полочек, ни проводов рядом - всё в серверной мигает.

Т.е. пока через NAS можно смотреть iptv, записанные файлы и потоковое с инета ?

А sat и dvb-t2 тюнеры подключают минуя сеть?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так делал неоднократно, но хотелось бы наконец реализовать концепцию "чистой панели" - висит тв, и нет ни полочек, ни проводов рядом - всё в серверной мигает.

Т.е. пока через NAS можно смотреть iptv, записанные файлы и потоковое с инета ?

А sat и dvb-t2 тюнеры подключают минуя сеть?

 

ну не совсем минуя,;) но из сети они будут только потреблять данные.

Может где то и есть решения, позволяющие выдавать с ДВБ карты видео в сеть, я не знаю. но даже решить, как управлять всем этим добром используя радиопульты (а как на чердак сигнал забросить?) будет еще той задачкой.

 

Кстати если не хотите висячих проводов, посмотрите есть у Тайгера в линейке ресиверов маленькие коробочки размером с карман для 3.5 винчестера, которые прячутся за телек - и нет проводов. Цена до 100 уе. По отзывам, каналы переключают очень быстро и картинка ничего. Вот только им нужен вайфай, у них нет Эзернета:(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

Безпровідні технології — це вже навіть не майбутнє.

Наразі тільки питання в доступності.

А за пару років думаю навіть безкоштовно зможете сидячи в туалеті дивитися на своєму айфоні смартфоні зображення з дистанційної відеокамери :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Безпровідні технології — це вже навіть не майбутнє.

Наразі тільки питання в доступності.

А за пару років думаю навіть безкоштовно зможете сидячи в туалеті дивитися на своєму айфоні смартфоні зображення з дистанційної відеокамери :)

думаю це реально зробити і зараз несильно дорого.

 

в мене зараз є DVR 0404LE-AN

і 2 камери. одна на авто, друга на сходову клітку.

я це все підключив до свіча. і можу на компі і ноуті дивитися картинку з камер і управляти ними. вже опробував :)

є також підтримка iphone і купи інших смартфонів, але я не пробував ще. немаю ні iphone ні смартфона, ні wi-fi наразі :)

 

але теоретично думаю все мало б працювати.

 

щодо ТВ.

особо ще не вникав. но думаю по такій же схемі можна це все заставити працювати з телевізорами Smart TV типу такого:

www.hi-fi.ru/magazine/events/855519

там є браузера.. ну і інтернет. ну і по локалці можна дивитися зображення в браузері з реєстратора. ну то так наразі тупо в лоб ))) самому цікаво, особо не вникав в цю тему.

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

По порядку:

1. Не заморачивайтесь с Гигабитом - однозначно перейдете в ближайшем будущем ;)

2. Однозначно цифра и IP-камеры - по стоимости с аналогом и нормальными матрицами уже практически сравнялись, но преимуществ как раз для "хотелок" гораздо больше.

3. Домофон так же берите IP - в настоящее время уже появились как аудио так и видео, к тому же есть один огромнейший плюс что не умеет аналоговый - он вам через SIP может перезвонить на мобильный, как будто вы дома. Можно так же использовать IP-камеру.

 

В общем все "хотелки" реализуемые, главное смотрите в сторону цифры.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...