Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Domikv

Пользователи
  • Публікації

    479
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Повідомлення, опубліковані користувачем Domikv

  1. 42 минуты назад, Сергей 31 сказал:

    ..............

    0-02-05-3a_c642a62e.jpg

    0-02-05-9ccd_74a6caa4df3caa38.jpg

    0-02-05-05012b1f8129037a12156d_b7f0e06d480943ea.jpg

    Дякую, у нас так само, а чому? Бо є варіанти де заходить петля чи просто труби незаізальовані переходять далі, як у Вас на останньому фоту. і чи не відчувається ці 30-40см досить багато

  2. 3 часа назад, andrey_ka сказал:

    Ті самі яйця , тільки в профіль. 

     

    Немає нічого неможливого , це доволі проста технічна задача. Ви б краще спочатку подивились на вартість цих шамотних плит. Мало того що вона коштує як крило боїнга , так потім ще треба оздоблювати.

    Та більше б хотілося цеглу, але поки нікого з дилерів не знайшли, мало хто навіть з шамотних плит зашиває,  а з цеглою взагалі поки нікого. Більшість каже нащо вам той теплоємний короб, це не для конвекційних камінів.

  3. 1 час назад, inside.net сказал:

    В даному випадку на фото 30мм.

    Потрібно розуміти, що кожний матеріал має своє призначення. Якщо ми про шамот чи литий шамот:

    - теплопровідний короб з можливістю накопичення частки тепла від 20ти до 40ка мм. (звісно є інші теплопровідні матеріали Silka heat чи схожі по властивостях від Brula, виключно теплопровідність).

    - конструкції димообертів з товстого шамоту чи литого шамоту для роботи з димовими газами, що дозволяють акумулювати тепло.

    - поєднання акумуляції тепла (димооберт) з теплопровідними матеріалами. 

     

    Оскільки другий та третій варіанти вимагають кваліфікації від інсталятора та стандартизації проектів - то прижився перший варіант як найбільш масовий, що дозволяє дещо спростити монтаж з розрахунками, а шамот чи литий шамот використовувати як конструктивний матеріал для технологічного коробу навколо камінної топки.

    На фото представлений пиріг від Brula, де є поєднання акумуляції та теплопровідності, ви можете побачити навіть металеву волосінь в маті, зроблено для того щоб прогрівалась більше лавка для сидіння біля печі.

    Brula.jpg

    Brula2.jpg

    Підкажіть будь-ласка, чи можливо зашити короб шамотними плитами у формі трапеції, як в такому разі правильно перев'язувати плити та кріпити між собою, бо кут не 90 і треба якось зарізати плити?

    Який склад шамотних плит, це чистий шамот чи суміш? Хочу зрозуміти теплоємність в порівнянні з повнотілою цеглою

     

    рггро.PNG

  4. В 10.05.2024 в 17:00, Блюм сказал:

    У мене камін буде стояти в куті. Біля двох несучих стін. Ті стіни будуть ізольовані сілікат кальцієм. Тому накопичувати тепло будуть лише дві стіни. Питання навіть не в тому щоб кирпич тримав до ранку. Зранку, коли прохолодно, краще спиться.😃 Питання в тій середині, між товщиною кирпичини і можливістю максимально їй повністю прогрітись. Вже скільки часу треба буде щоб прогріти, це вже мабуть наступне питання. Але є якісь розумні рамки. Може одна протопка, може 2-3 години.

    У нас так само в куті біля 2х несучих, в одній з них димохід. Але плануємо пряму топку зашити трапецією.

    ці задні стінки ніхто не радить викладати з цегли/шамотек, краше щоб силікат відбивав тепло на передні.

    • Лайк 1
  5. В 10.05.2024 в 18:22, ks6 сказал:

    Ничего там особо не прогреется. И не накопычить . Гораздо больше шансов при закрытии верхних решеток треснет какая-нибудь стенка в чугунной топке или акомот, шамот, вермикулит или чего еще в топке с легированной стали. Вся тема в быстром нагреве и циркуляции воздуха. А если прогреть массив кирпича, это немного другое. Достаточно прочитать инструкцию для каминной топки. 

    Чому це не прогріється?  Тепло буде поглинатися коробом, частина піде в конвекцію, решітки закривати не можна, тоді ризик пошкодження звісно є. Спілкувалися з укр виробником топок, вони це не забороняють, навпаки рекомендують щоб не було миттєвого сильного пегріву приміщення . Щодо решіток, сказали можна їх площу трохи зменшити, але вони мають бути.

    • Лайк 1
  6. В 30.04.2024 в 18:03, Inauri сказал:

    маю китайського частотника все працює вже третій рік зі скважиною 79м гідроакумулятор 50л

    а який взяли частотник? Чому втрішили ставити частотник?

  7. В 08.05.2024 в 21:13, Блюм сказал:

    Працюють. Розмовляв зі знайомим. І він підштовхнув мене до такої думки, бо робив саме так. Якщо будете купувати у когось топку, треба домовлятися "на берегу". І за гільзування, і за простий монтаж. Зараз носом крутити не будуть.

    А він собі чим зашивав короб?

  8. В 04.05.2024 в 22:00, tayatlas сказал:

    1) В вашем случае стоит выбирать материал, который имеет наибольшую теплоемкость. Идеальный вариант: обычный кирпич (шамотный там не нужен) с заполнением внутренних пустот крупным базальтовым щебнем.

    2) Насчет решеток не совсем понял что вы имели в виду. Но вот насчет задвижек на камине вы просто регулируете скорость горения дров: чем медленнее они горят - тем выше КПД.

    3) Для очистки дымохода камина достаточно пару раз в месяц забросить 200-300 грамм картофельных очисток (крахмала). Разумеется это правило справедливо если топить будете исключительно дровами, а не пластиком и дсп.... :)

    4) КПД печей и камина вопрос спорный и однозначно никем не подтвержденный.  Но когда пишут о якобы 400 градусах температуры дымовых газов в камине, то это относится исключительно к старинным классическим каминам. Современные камины принято делать с дополнительным съемом тепла с дымохода и задней задвижкой на каминопечи (также способствующей более полному сгоранию и повышению удельной теплоотдачи). Другими словами говоря: старые "классические" камины могли работать только в режиме полного горения, современные - даже в режиме тления ! 

        Вы не находите, что по п.4 и 5 вы сами себе противоречите ? :)

    1) Каких пустот? Короб должен иметь отступ от топки, например у Гаврилов и Сини указывают мин 6 см, иначе есть риск повреждения топки.

    2) В каждой топке в техническом паспорте указана мин площать конвекционных решеток (входящих и выходящих). Для избежания перегрева и повреждения топки. Но если делать съем тепла засчет короба то логично, что площать должна быть меньше.

    Насчет "скорость горения дров: чем медленнее они горят - тем выше КПД". Ну это вообще в корень не верно, макс. КПД каминной топки исключительно в номинальном режиме горения, а в режиме тления как в камине так и печи выброс тепла меньше, идет больше образование углекислого газа, и копчение.

    4) 350- 400 градусов указано в большинстве современных герметичных стальных топок с ценой от 1.5-2т$<  возьмите любую, Ромотоп, Гаврилов, Довре.. 

     

    Screenshot_20240508_184517_Microsoft 365 (Office).jpg

    • Лайк 2
  9. В 05.05.2024 в 20:08, Блюм сказал:

    Зіткнувся з такою ж проблемою. Обійшов декілька фірм, що монтують каміни. Висновок такий - в салонах хотілося б розмовляти зі спецами, а приходилося спілкуватись з менеджерами-теоретиками. В основному молодими дівчатами. Творчості нуль, як їх навчили, так вони і розповідають. В основному короб з сілікату кальцію. В одному місті ще й поверх кріпили гіпсокартон. А про те чому мені непотрібний теплоакумулюючий короб вислухав багато версій. 😃 Цьому є просте пояснення. Зробити "більше" роботи та здати замовнику "закінчений виріб" за менший проміжок часу. Тому думаю розділити будівництво каміна на два етапи. Власне монтаж димаря та під'єднання до нього топки, а сам короб буде робити інша людина. Але у мене є одне питання. Можливо хто відповість, щоб не заводити нову тему. Чи має сенс робити такий короб коли камін з Г-образним склом? 

    Теж були такі думки, щоб короб робила інша людина, або самому, бачила на форумі люди з шамоту викладають самі, але хто в такій ситуації дасть гарантію на монтаж? мені здається фірми так не працюють, треба шукати якусь людину, що встановлює. Мені треба гільзувати цегляний димохід.

  10. 20 часов назад, tayatlas сказал:


        Толщина - не менее полкирпича (т.е. ок. 13 см). Но сам по себе подобный параметр "работать" не будет без другого - а именно общего объема кладки подобного "теплоаккумулятора". Тут прямая зависимость от площади дома: на 100 м2  желательно иметь не менее 1,5 м3 кирпичной кладки минимум. 

    Та чесно кажучи мети накопичи тепло на добу не стоїть, здається з каміном це не реально,  тут вже буде інша проблема, скільки треба буде зробити підряд протопок, щоб така кладка 13 см стала теплою і почалася віддача назовні? 

    Адже можлива й інша ситуація, зробили 2-3 протопки, і цього тепла недостатньо щоб цегла повністю прогрілася. Потім камін погас і пішов обратний процес охолодження топки через димохід. А це тягне за собою вже охолодження і цегляного короба. 

    Маж бути якась оптимальна товщина, що дозволяє встигнути прогріти за пару розтопок. 

    • Лайк 2
  11. 2 минуты назад, sly сказал:

    найкращий варіант.

     

    Нажаль, поки не знайшов майстра на такі роботи...

    Чесно кажучи в інтер'єр не сильно вписується класичний цегляний, тому хочу зашити. А от який матеріал вибрати не знаю. Деякі фірми по встановленню камінів взагалі не зашивають нічим крім силікат кальція, треба ще спеціаліста пошукати

  12. 3 часа назад, normal сказал:

    Ось приклад як розрахувати теплоємність порталу

    • 150шт(цеглин) * 3.5кг(вага) * 880Дж(теплоємність) / 3600сек(година) * 25°(дельта нагрітого порталу) = 3.20кВт*год(звичайна)
    • 150шт(цеглин) * 4.0кг(вага) * 900Дж(теплоємність) / 3600сек(година) * 25°(дельта нагрітого порталу) = 3.75кВт*год(шамотна)
       

    На опалення будинку 150м2 потрібно близько 3кВт щогодини, тобто порталу вам вистачить всього на годину, а шамотного може на кілька хвилин довше. Але ж ви не слухаєте, що конвекція в цегляному порталі нічим не відрізняється від конвекції в будинку з цегляними стінами в плані опалення... Ра***те теплоємність ваших стін vs теплоємність печі (питайте у печніка), бо портал то мізер...

    Дякую, теж не бачу особої різниці з шамотною, не бачу сенсу переплачувати в 10 раз. А ось пічна може бвльш стабільніша в плані трівщин в порівнянні з звичайною?

    Теплоємний короб в першу чергу хочу для зменшення ефекту перетору, щоб не було відразк багато спеки, всі кажуть так буде комфортніше у кімнаті. Плюс додаткова теплоєиеість.

  13. Хочу зашити сталеву топку теплоємним коробом, але не знаю який матеріал краще обрати. 
    1) Шамотні плити 
      - Shamotek (склад чистий шамот чи якась суміш)?
      - GIRtech Fireguard (ніби чистий шамот)
    2) Шамотна цегла - чи треба шамотна в обшивці, якщо там немає температур 1000 градусів, а теплоємність її така ж як і звичайної?
    3) Пічна цегла на ребро
    4) Звичайна повнотіла цегла ( м150-) 200на ребро
    5) Газобетон 10см

    Критерії вибору:
    Макс  теплоємність
    Ціна матеріалу з монтажем
    Стійкість до тріщин та деформацій

    Чи треба залишати площу решіток таку саму як при зашивці кальцій силікатом?
    Поверх короба планується штукатурка або приклеєний камінь.

    Хто що порадить?

  14. В 30.04.2024 в 22:19, tayatlas сказал:

          Вы немного не поняли мой более ранний пост.

    1) Вам нет необходимости быстро прогревать кирпич. Первоначально быстрый нагрев идёт за счет конвекции воздуха между кладкой и стенками каминопечи и дымохода. Внизу есть отверстия для забора воздуха, приблизительно на высоте 2 м - "раздача" теплого воздуха - причем эту "раздачу" можно легко развести по смежным комнатам

    А что выбрать для теплоемкого короба, что дешевле по матер. и работе?

    а) шамотные плиты Шамотек ( они вообще из шамота или это смесь чего-то?)

    б) Плиты Supertermik 700

    в) обычный полнотелый кирпич, печной кирпич или нужен шамотный? В одном из салонов топок сказали нужен именно шамотный, но зачем там же нет 1000 градусов?

     



    2) По мере прогрева комнат конвекционные заслонки можно чуть прикрывать и тогда тепло начинает нагревать кладочный кирпич (он и ранее нагревался за счет теплового излучения топки), уменьшая внутренний теплообмен вы уменьшаете внутреннюю теплоотдачу кирпича и увеличиваете накопление тепла

     

    Вот насчет решеток. Если делать теплоемкий короб, то площадь решеток такая де как если б зашивать из силикат кальция?

    И можно ли прикрывать решетку на самом  камине, для больше накопления тепла коробом?

    3) Насчет того, что колпаковая печь лучше - это вопрос дискуссий, но в целом я бы согласился с печниками в соотношении 50\50. Однако есть несколько но:
          - грамотных специалистов-печников сейчас найти очень и очень трудно (их остались единицы) и стоимость их работ очень высока
          - обычная печь очень долго разогревается. Это придется иметь в виду....

     

    Да, не знаешь на кого нарвешься, думаю есть и нюансы эксплуатации, вроде с камином проще, нет сажетрусок.

    4)  вопрос только в том насколько эффективно будет построен "съем" этого тепла и уменьшение выбросов этого тепла в дымоход.

     

    Правильно, вопрос именно в кпд всей системы, по всем законам физики в колпаковой пече съем больше чем в метал. топке, в топке куча тепла уходит в дымоход ( темп. дымовых газов 400, когда в печи 100-150), соответсвенно эта разница в 300 накапливается в кирпиче, а не улетает.
     И даже если топку обложить теплоемким коробом из кирпича, это куда менее эффективно чем прогрев кирпича в печи, так как между топкой и кирпичем есть воздушный зазор мин 6см, а воздух лучший изолятор .

     

    5) Ну и вопрос "сколько дров за раз" вообще бессмыслица.... "За раз" чего ? 

    Ну загрузка тоже у топок разная, 3-4 кг, а в печь еужно ща раз 20-30 закласть и за час оно сгорает. Вообщем режим горения куда более скоростной.

    И я так понимаю с печью не выйдет для красоты закинуть пару бревен и зажечь камин.

    А что выбрать для теплоемкого короба, что дешевле по матер. и работе?

    а) шамотные плиты Шамотек ( они вообще из шамота или это смесь чего-то?)

    б) Плиты Supertermik 700

    в) обычный полнотелый кирпич, печной кирпич или нужен шамотный? В одном из салонов топок сказали нужен именно шамотный, но зачем там же нет 1000 градусов?


    2) 

    Вот насчет решеток. Если делать теплоемкий короб, то площадь решеток такая де как если б зашивать из силикат кальция?

    И можно ли прикрывать решетку на самом  камине, для больше накопления тепла коробом?

    3) 

    Да, не знаешь на кого нарвешься, думаю есть и нюансы эксплуатации, вроде с камином проще, нет сажетрусок.

    4)  

    Правильно, вопрос именно в кпд всей системы, по всем законам физики в колпаковой пече съем больше чем в метал. топке, в топке куча тепла уходит в дымоход ( темп. дымовых газов 400, когда в печи 100-150), соответсвенно эта разница в 300 накапливается в кирпиче, а не улетает.
     И даже если топку обложить теплоемким коробом из кирпича, это куда менее эффективно чем прогрев кирпича в печи, так как между топкой и кирпичем есть воздушный зазор мин 6см, а воздух лучший изолятор .

     

    5)

    Ну загрузка тоже у топок разная, 3-4 кг, а в печь еужно ща раз 20-30 закласть и за час оно сгорает. Вообщем режим горения куда более скоростной.

    И я так понимаю с печью не выйдет для красоты закинуть пару бревен и зажечь камин.

  15. В 14.04.2024 в 07:07, DimaF сказал:

    В свете нынешних событий, ГА совершенно необходимая вещь.

    Гідроакумулятор все рівно буде, просто мабуть менший, але перепади тиску бентежать, тому і постало питання щодо частотника

  16. 23 часа назад, Дядя_Вова сказал:

    Трохи бракує вхідних даних. Відповідь залежить від обставин, наприклад - центральний водогін чи власна скважина, чи є резервне джерело електропостачання (це що одразу в голову прийшло, може ще що забувся), ну і цінове питання не на останньому місці. Наприклад, у нас давно стоїть гідроакумулятор - зручно в тому плані, що якщо навіть ремонтні роботи (центральний водогін), то ми деякий час можем і не помічати. 

    У нас скважина, поки що не глибоководна 14м. Резервне живлення планується на базі АКБ. Поки немає. 

    З гідроакумулятором насос включажться кожен раз на 100%, а з частотником ні, кажуть це краще. 

     

  17. В 23.04.2024 в 22:27, tayatlas сказал:

    Про печи-аккумуляторы в стиле "русская печь" (простите за термин, но другого нет) или "голландка" писать не буду - информации и схем в инете полно.

       Но как "упрощенный" вариант с здравым балансом "быстро нагреть/сохранять тепло" отлично справиться обычная каминная закрытая топка, обложенная кирпичом.

      1) Несложно сделать конвекционные отверстия (закрываемые) для быстрого прогрева помещения, при необходимости можно даже добавить вентилятор-нагнетатель

      2) Развести эти конвекционные отверстия можно по разным комнатам - главное подумать о грамотном размещении самой печи (каминопечи)

      3) Хотите хороший аккумулятор ? Обкладывайте дымоход мощным слоем толщиной не менее 1 кирпича; а можно и комбинированным - внешний полкирпича, а пустое пространство между дымоходом и кладкой заполнить бутом средней фракции (только НЕ гранитом). 

        Результат получите: комнаты прогревает быстро за счет конвекции, после достижения нужной температуры прикрываете задвижки конвекционных отверстий и идёт накопление тепла..... после прекращения топки камина накопленное тепло будет продолжать идти по комнатам 

    Подскажите пожалуйста, у Вас вариант топки обложенной кирпичем? Насколько он легко прогревается и сколько нужно спалить дров за раз? Просто печники отговаривают, говорят колпаковая печь куда более еффективная по КПД, и что мол кирпич вокруг топки трудно прогреть, намного больше дров идет. 

  18. 8 минут назад, МакДо сказал:

    . Якби то клали на плиту по землі чи окремий фундамент, можливо б поклав ще рину цеглу 60мм. 

    Дякую, лише не зрозуміла рину цеглу, це що? Я взагалі порівнюю варіант з звичайною повнотілою цеглою, та такими шамотними панелями як тут, шамотну цеглу не розглядала,  шамот ніби треба де треба витримувати дуже високі температури, ніби і звичайна годиться.

  19. В 23.04.2024 в 23:25, vovapk сказал:

    Я всю зиму догрівав будинок каміном, не через те що не вистачало тепла від опалення, а мені в задоволення коли горить камін. І зовсім не шкодую що заклав конструктивно такий самий камін в спальну кімнату.

    Зараз як похолодало опалення не вмикав, щодня вже другий тиждень каміном гріюсь.

    До речі, перший сезон як встановив камін, золу прибирав раз на декілька днів, а в цьому році з Нового Року щойно разу не прибирав, як так розумію по трохи вигорає.

    Якщо топити камін із закритою заслонкою (більш економний режим), то скло треба чистити декілька разів на тиждень, або не чистити якщо естетика не хвилює.

    Запитували прр ручку пружиною, тепло га ній відчувається від нагріву, але не пам'ятаю жодного разу щоб був дискомфорт братися за неї.

    Каміном задоволений. Якби зараз потрібно було знову ставити, хіба що подивився на камінопечі де можливо більш ефективна тепловіддача від диму за рахунок пропускання його через соти-теплоакумулятори, якщо це дійсно працює, або ставив такий самий камін.

    А яку топку обрали? У Вас розведено повітря по кімнатах? Теж обкладали шамотом?

    Я як раз зараз думаю чи брати камінну топку і обкласти їх шамотом /цеглою чи будувати камінопіч з цегли поиковпаковій системі..там теплоємеість в рази більша, але бентежить розпал і взагалі можливість швидко і не багато протопити в кайф..

  20. В 27.07.2022 в 19:21, МакДо сказал:

    .

    Враження від роботи цієї топки в цьому облицюванні просто кайфові. Хочу сильно гріти приміщення - відкрив решітки. Хочу м’якого і помірного тепла з акамуляцією - закрив решітки. Нарешті я можу топити камін, насолоджуватися вогнем і не страждати від спеки, не відкривати вікна) Нагрівав шамотек до 72 градусів точно. 

    46E462F1-900E-4F93-A158-2032424BC63C.jpeg

    Пілкажіть будь-ласка, це верхні решітки які прикриваєте та закриваєте? Як вони закриваються, треба лізти туди до них?

    Може розглядали варіант обкласти топку цеглою, поділіться чому саме вибрали шамотек?

  21. В 10.11.2022 в 20:19, -enjoy- сказал:

    Я навіть в минулій темі Вам  казав, щоб не було перетопу (це із свого досвіду) зробіть теплоємкий короб із шамоту. Так тепер Ви взяли і віддали супер-чудову топку нордпейс і зробили той самий короб із шамоту (шило на мило). Але то таке, що зробили то зробили. Жалко гроші на вітер. Але хоч тестя порадували.))))) Я думаю він буде задоволений)))) 

    Тепла  Вам в хату !

     

    Підкажіть, а чим краще обкласти топку, таким шамотними плитами чи повнотілою цеглою? Об'єм цегли і теплоємність загальна більше, хочеться збільшеної аккмуляції тепла, щоб протопив топку і хоча б на ніч тепло ще запасалось. Але мабуть є нюанси.

    Не розумію як довго треба топити таку топку, як в темі, щоб в шамоті запасти тепло і на скільки годин його вистачає.

×
×
  • Створити...