Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Waldmann

Пользователи
  • Публікації

    414
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Waldmann

  1. Почему же не разрешат? 16*0,4=6,4 (мА), что явно меньше 15 мА. Хотя в данном случае сравнивать надо не с 15 мА, а с 10 мА (1/3 от номинального тока утечки, согласно п. 2.8.15 НПАОП 40.1-1.32-01), но и для 10 мА все проходит.
  2. Ні, це нормально, і дозволяється положеннями ПУЕ при виконанні певних вимог (див. гл. 2.4 і 2.5). Є навіть типові проекти таких ліній, причому ще радянські.
  3. Працюю інженером-енергетиком, місячна з/п на руки 14 тис. (якщо немає премії) або 16-17 тис. (якщо є премія). Графік звичайний офісний, але нерідко доводиться затримуватись. Робота зовсім не творча, доволі рутинна і одноманітна, що морально важкувато.
  4. Заради справедливості слід сказати, шо це не плід його уяви, а положення п. 3.1.39 ПУЕ. Так що раціональне зерно в цьому твердженні є і значить ПУЕ все-таки він намагається читати. Головне щоб він правильно розумів цю норму і переріз магістралі групової розеточної лінії відповідав уставці автомата 25 А (тобто не менше ніж 4 квадрати по міді при традиційних способах прокладання, крім А1 і А2 згідно гл. 2.1 ПУЕ). Добавлено через 3 минуты А коли саме вибивав - не в момент увімкнення сд-стрічки? Просто якщо вибивав у момент увімкнення, то це через пускові струми, які для світлодіодних джерел світла можуть бути вище ніж у нормальному режимі.
  5. Наскільки знаю, треба робити детальний план території, який передбачає зміну цільового призначення.
  6. По ДБН В.2.5-23:2010 взагалі 0,137 для 200 Добавлено через 57 секунд В цьому ж і мета аудиту - дізнатися причину різниці.
  7. Просто интересно, как обычный электрик без проекта сможет правильно рассчитать и проверить нужное сечение СИП, габариты и стрелы провисаний, нагрузки, натяжения и т.д.
  8. По формулі І=P/(1,73*Uл*cos(фі)), де Р-потужність по договору (Вт), Uл - лінійна напруга мережі (Вт), cos(фі) - косинус фі
  9. У "Энергомеры" есть, вот например www.energomera.ru/ru/products/meters/ce308 Контора российская, но вроде у них раньше в Харькове были производственные мощности, сервисный центр и представительство. И их счетчики когда-то я лично ставил. Но это было давно, как сейчас - не знаю.
  10. Кам'янець-Подільський кабельний завод випускає таку штуку як ПВС-С, тобто модифікація ПВС, призначена для стаціонарної проводки. Сам я поки що ніколи цей витвір у руках не тримав і не бачив, але в каталозі заводу такий провод є.
  11. Сделает. Згідно ГОСТ 16363-98, І група вогнезахисної ефективності повинна забезпечувати втрати маси при горінні не більше 9%. А згідно ДСТУ Б В.2.7-19-95, будівельний матеріал вважається негорючим, якщо втрати маси при горінні становлять не більше 50%.
  12. Як вам таке? Тобто керуємось алгоритмом: 1) Маємо горище згідно визначення п. 2.1.2 гл. 2.1 ПУЕ ==> 2) Обробляємо елементи його покриття засобами вогнезахисту, бо це в обов'язковому порядку вимагається положеннями п. 2.5 НАПБ А.01.001-2014 ==> 3) Після такої обробки це вже не горище згідно визначення п. 2.1.2 гл. 2.1 ПУЕ ==> 4) Робимо проводку як для звичайного житлового приміщення ==> 5) Profit!
  13. Яркость измеряется в канделах на метр квадратный (Кд/кв. м.) Люксометр не измеряет световой поток, люксометр измеряет освещенность в определенной точке
  14. Повністю підтримую, плюс глибину траншеї прийнято брати все-таки не 60 см, а 70 см
  15. Строго говоря, при токе КЗ 220 А автоматы с характеристиками С и D тоже сработают. Другое дело, что время срабатывания будет превышать нормативное (со всеми вытекающими последствиями).
  16. Теория верна, но с практикой (то бишь схемой) она что-то не совсем вяжется. Например линию к бойлеру защищает АВ с характеристикой С, хотя у бойлера нет пусковых токов, это чисто активная (резистивная) нагрузка. В то же время линию к холодильнику защищает АВ с характеристикой В, хотя холодильник при пуске таки выдает пусковой ток, который может превышать номинальный в несколько раз.
  17. Це цитата з відмінених ПКЕЕ, зараз чинні "Правила роздрібного ринку електричної енергії", там п. 2.2.5
  18. Так, перепрошую, звісно "перевищує". Це написано в розділі 5 ДБН В.2.5-23:2010. Тоді 1 м від опори повітряної лінії до газопровода (табл. 2.4.4 ПУЕ)
  19. Можна, якщо відстань від елементів електромереж до елементів газових мереж не перевищує 0.5 м. Залежить від того, яким чином виконаний ввід електрики на ділянку - повітряна лінія чи кабельна лінія.
  20. Для правильного визначення уставки АВ - достатньо, для того що хоче автор теми - недостатньо.
  21. В старому радянському ПУЕ-86 був такий пункт Але з чинної редакції ПУЕ "геніальні" українські нормотворці цей пункт прибрали.
  22. Ну ток от 4-х одновременно включенных фенов по 2 кВт будет равен как минимум 37 А, так что выбьет как автомат с уставкой 16 А, так и автомат с уставкой 25 А. Другой вопрос, что одновременная продолжительнаяя работа 4-х фенов в одной семье - событие крайне маловероятное. К тому же электроприборы во время работы далеко не всегда потребляют номинальную мощность. Так что переживать не стОит. Вообще формально вы не нарушили ПУЭ, ставить автомат с уставкой 25 А для защиты линии с сечением магистрали 4 квадрата по меди и сечением ответвлений 2.5 квадрата по меди ПУЭ разрешает (п. 3.1.39). Это не провод, это шнур (буква Ш в начале как бы намекает). А стационарную проводку выполняют кабелем или проводом, шнур предназначен для других целей.
  23. Почему не шелохнется? Даже без учета косинуса фи: 4*2000/220=36,36 А. На такой ток автомат с уставкой 25 А шелохнется довольно быстро.
×
×
  • Створити...