sashaMO Опубліковано: 11 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня 2013 SON розшифруйте будь ласка "Систему изначально затачивать под ТТ-котел на ЕЦ, дабы потом не трахаться с переваривание труб и всякими изменениями" Що ви під цим розумієте? Що таке ЕЦ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
troll_9000 Опубліковано: 11 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 11 березня 2013 Що таке ЕЦ? Естественная циркуляция Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sashaMO Опубліковано: 13 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 2013 Скажіть а чи бувають газові колонки бездимоходні? Це як варіант якшо ставити наш вітчизняний парапетник одноконтурний на 16-17 КВТ і бездимоходну газову колонку на приготування гарячої води? Раз наші настінники ненадійний варіант а іноземні настійнники (та й наші теж) потребують захист електрики, безперебійник та ще й чисту воду наскільки я розумію P.S. До речі як дорого (Квт електрики чи грн. на місяць) обходиться використання електричного бойлера на літрів 120 думаю, сімя з 3 чоловік використання води середнє як на таку кількість буде думаю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 13 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2013 Скажіть а чи бувають газові колонки бездимоходні? Есть такие, как правило с очень малой производительностью по воде и особыми условиями установки и эксплуатации, которые Вам вряд-ли понравятся. тем более вас трое. бездимоходну газову колонку на приготування гарячої води? Поставьте турбированную, в чем проблема. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sashaMO Опубліковано: 13 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 2013 (змінено) Я власне і мав на увазі турбовану газову колонку бо прочитав що є ще й взагалі такі що викидають гази прямо в приміщення там де працюю то такі мені точно не підходять. А не підкажете стосовно марок таких бездимохідних турбованих газових колонок.? Може дійсно варіант: наш парапетник на опалення 16 КВт перший поверх 100 м2 повинен справитись + класнична гравітаційна система із стальними трубами і радіаторами + на гарячу воду бездимохідна турбована газова колонка. Поділіться марками виробниками може? P.S. Ще раз їздив на вихідних дивився свій будинок. Висновок мурувати димохід неполучиться (по перше звіси даху по 60 см + уже підшиті металом а по друге висота до конька 8 метрів крутий схил даху) а варіант ставити сендвіч-труби (в будинку десь метра 3,5 можна однотрубну нержавійку утеплену мінватою а вище криши ще 4 метри стопудово сендвіч) теж якось затратно трохи бо це є треба мінімум дві труби тянути для колонки і для котла (витяжки вроді можна простіше зробити через стінку отвори) Як щодо такого варіанту колонки teplotorg.com.ua/products/gazovaya-kolonka-ross-vpg-21-10tci.html Змінено 13 березня 2013 користувачем sashaMO Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 13 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 13 березня 2013 А не підкажете стосовно марок таких бездимохідних турбованих газових колонок.? Какую потянете финансово, ту и берите. Китайские начинаются от1200-1300, более брендовые множьте на 2. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sashaMO Опубліковано: 14 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 14 березня 2013 SON а що ви мали на увазі коли говорили що треба звернути увагу на воду яку заливати в систему опалення якщо ставити імпортний настінник? Є якась залежність від якості/складу води яку заливають в настінники і в парапетники? Парапетники менш вибагливі до якості води? Одно чи двоконтурні парапетники чи настінники є якась особливість стосовно наявності другого контуру і якості води яку в них заливають. Вроді на рівнеському заводі коли спілкувався з контсруктором по їхньому двоконтурному настіннику на 24 кв турбованого то сказали що там особливість така що підсос води для опалення береться з контуру гарячго водопостачання — це добре чи погано і чи у всіх настінниках таким чином регулюється нестача (врезультаті мабуть випаровування) води в контурі опалення? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 14 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 березня 2013 SON а що ви мали на увазі коли говорили що треба звернути увагу на воду яку заливати в систему опалення якщо ставити імпортний настінник? www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=2120076&postcount=20 С напольником/парапетником систему можно, даже нужно "не закрывать" , настенный котел без избыточного давления в СО работать попросту не будет. Достаточно прокипятить водопроводную воду и залить в систему. Аристоны (наст. котлы) не имеют датчика давления, т.е. работают, но кончается херово. Про воду для СО можно написать много, но сейчас леньки, как-нибудь под настроение. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
avtovas Опубліковано: 14 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 березня 2013 www.stroimdom.com.ua/forum/showpost.php?p=2120076&postcount=20 С напольником/парапетником систему можно, даже нужно "не закрывать" , настенный котел без избыточного давления в СО работать попросту не будет. Достаточно прокипятить водопроводную воду и залить в систему. Аристоны (наст. котлы) не имеют датчика давления, т.е. работают, но кончается херово. Про воду для СО можно написать много, но сейчас леньки, как-нибудь под настроение. що до води , дистильовану воду можна заливати в сисистему опалення? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 14 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 14 березня 2013 що до води , дистильовану воду можна заливати в сисистему опалення? Можно, но не нужно, впрочем как и дождевую. Я в химии не шибко, но именно соли жесткости, ( в помиркованном кол-ве) которые есть в водопроводной воде, не дают воде "смещаться" в кислотную/щелочную область. Простое кипячение воды убирает излишек солей и "выгоняет" из воды растворенный в ней кислород, которого там больше чем в атмосферном воздухе. Водоподготовка в "большом" отоплении - это целая наука. :D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sashaMO Опубліковано: 15 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2013 Тобто я так розумію що якщо двохконтурний котел має підпитку води контура опалення безпосережньо з контура приготування гарячої води то це не є добре? Все таки краще одноконтурний котел, але тоді цікаво якщо система замкнута то звідки йде підпитка води? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Анатолий62 Опубліковано: 15 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2013 але тоді цікаво якщо система замкнута то звідки йде підпитка води? А в замкнутій системі куди їй діватися? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SON Опубліковано: 15 березня 2013 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2013 Тобто я так розумію що якщо двохконтурний котел має підпитку води контура опалення безпосережньо з контура приготування гарячої води то це не є добре? Из ХВС, (водопровода). При отсутствии утечек в СО кол-во подпиточной воды мизерное и не есть смертельным.:D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sashaMO Опубліковано: 16 березня 2013 Автор Поділитись Опубліковано: 16 березня 2013 Щиро дякую усім хто відповідає в даній темі. Трохи прояснюється картина, обдумую варіанти. У мене вода з власної скважини (на форумі такі скважини називають "свистками") стоїть гідрофор який качає з неї воду, але поки що вода поганої якості (є і метал і крейда чи шось типу того). Ставити буду фільтри відповідні в будь якому разі, але може бути що вода все одно з часом не очиститься в достатній мірі. У мене питання: при поганій якості води чи не краще ставити одноконтурного котла а на гарячу воду ставити окремо чи газову колонку чи газовий бойлер. Бо якщо ставити довконтурника то напевно при поганій воді може вийти з ладу весь котел і ні гарячої води не буде ні опалення? До речі якщо ставити газову колонку то вроді є незручність що одразу як відкриваєш кран то тече холодна вода потім гаряча. Читав що ставлять якісь змішувачі які вроді недешево коштують, але я не зрозумів як їх ставлять на кожну точку забору води чи одразу на виході з клонки? P.S. бойлер "косвенного" нагріва напевно не получиться ставити на бездимоходний котел (парапетний або настінний) (хоча я так розумію це найкращий варіант на гарячу воду) та й ціна на них трохи кусається вроді дешевше як за 4 тис грн. не бачив. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз