mib Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 4 минуты назад, Asot сказал: Підскажіть хто з вас пілключався до мережі під час войни отримавши тимчасові тех умови і підкл зел тариф? Е такі? Вроде там где нет боевых действий не временные Я подключился в сентябре и оформил зт и тариф на отопление 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня 10 хвилин тому, Asot сказав: Підскажіть хто з вас пілключався до мережі під час войни отримавши тимчасові тех умови і підкл зел тариф? Е такі? В мене дві пустуючі ділянки по сусідству викупили кияни і почали будуватися. Ще одні чекали закінчення «мораторію», бо заряджали окрему ТП та лінію за їх рахунок від початку 22го. Всіх підʼєднали швидко цим літом без проблем, офіційно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Asot Опубліковано: 15 січня Поділитись Опубліковано: 15 січня Я підключився в 22 році ,за тех умови ще не платив ,і мені сказали що зт не можна підключити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 12 часов назад, mib сказал: Вроде там где нет боевых действий не временные Я подключился в сентябре и оформил зт и тариф на отопление Продуктивно ) а как же без электрики строились? обычно ж подключение, стройка, потом ЗТ и все остальное Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 14 хвилин тому, sidus сказав: Продуктивно ) а как же без электрики строились? обычно ж подключение, стройка, потом ЗТ и все остальное За ідеальних умов. Я починав будуватися з переноскою від сусіда, наприклад. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 1 час назад, sidus сказал: Продуктивно ) а как же без электрики строились? обычно ж подключение, стройка, потом ЗТ и все остальное На частном трансформаторе 7 лет прожил у нас КГ, теперь у меня два ввода 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 5 часов назад, mib сказал: ...теперь у меня два ввода Лівий та правий, чи як ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 11 минут назад, 90BCO сказал: Лівий та правий, чи як ? верхний и нижний 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня До мене нарешті завітав перевіряючий від ДТЕК на огляд обладнання. Його очікувано не задовільнили мої зубри в загальному щиті. Спойлер Пояснив що мені тупо немає де вструмити ще один окремий щит для опломбування РН. Домовились що куплю окремо 3-фазне реле напруги + контактор і встановлю їх на місце зубрів. Обране РН має прозорий екран що унеможливлює зміну параметрів РН після опламбування, а для контактору потрібно замовляти окремі накладки для опломбування. І тоді він просто опломбував би ці пристрої окремо в загальному щиті. На жаль в наявності згаданих накладок ні в кого немає а чекати пару місяців не варіант. Знайшов такий вихід - в щит для захисних приладів панелей переставлю свої зубри і він їх опломбує разом зі щитом, а захист панелей перенесу в загальний щит замість зубрів. Але місця для всіх приладів там не вистачає й тому щось потрібно викинути. На кожне поле встановлені DC автомат+ УЗІП+тримач плавких запобіжників. Спойлер Я можу залишити по 2 прилади на кожне поле, а по одному відповідно викинути. Тож моє питання таке - що краще викинути з трьох вищевказаних приладів? Я за УЗІП.) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 14 минут назад, Vikctor сказал: Тож моє питання таке - що краще викинути з трьох вищевказаних приладів? Я за УЗІП.) Ні в якому разі. Автомати можна прибрати. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 2 минуты назад, yurriy сказал: Ні в якому разі. Автомати можна прибрати. Це було моє друге припущєння. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня (змінено) 3 минуты назад, Vikctor сказал: Це було моє друге припущєння. Вони там взагалі зайві. Умов, за яких вони спрацюють, я не можу придумати. Змінено 16 січня користувачем yurriy 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 8 минут назад, yurriy сказал: Вони там взагалі зайві. Умов, за яких вони спрацюють, я не можу придумати. Ну, у пана Standov регулярно спрацьовував, бо він обрав занижений номінал автомату. А більше ні від кого про таке не чув. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 17 хвилин тому, Vikctor сказав: Це було моє друге припущєння. Тимпаче тримачі запобіжників Geya можна відкривати під навантаженням, на відміну від tomzn. Функцію вимикача можливо виконуватиме тримач. Не знаю, яка там дуга, але на ютюбах бачив таке застосування. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня 41 минуту назад, МакДо сказал: Функцію вимикача можливо виконуватиме тримач. Не знаю, яка там дуга, але на ютюбах бачив таке застосування. Тільки на ХХ. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня В 16.01.2025 в 19:52, МакДо сказал: Тимпаче тримачі запобіжників Geya можна відкривати під навантаженням, на відміну від tomzn. Функцію вимикача можливо виконуватиме тримач. Не знаю, яка там дуга, але на ютюбах бачив таке застосування. опа. а я думав всі вони майже однакові і всі можна виймати, бо планував не ставити автомат на кожний стрінг саме через те, шо є запобіжники. Як перевірити безпечно? в мене не Geye, не tomzn, але якийсь схохий китай chyt Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня 2 хвилини тому, sidus сказав: опа. а я думав всі вони майже однакові і всі можна виймати, бо планував не ставити автомат на кожний стрінг саме через те, шо є запобіжники. Як перевірити безпечно? в мене не Geye, не tomzn, але якийсь схохий китай chyt Бачив у ютюбах спалений тримач томзн, бо під навантаженням відкрили. Але вони так і пишуть на корпусі. Як перевірити, он трішки вище @yurriy вказав, що ніякий не можна відкривати під навантаженням. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня 1 час назад, sidus сказал: опа. а я думав всі вони майже однакові і всі можна виймати, бо планував не ставити автомат на кожний стрінг саме через те, шо є запобіжники. Як перевірити безпечно? в мене не Geye, не tomzn, але якийсь схохий китай chyt Для безпечної перевірки скористайтеся вогнегасником 2 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 18 січня Поділитись Опубліковано: 18 січня 2 часа назад, МакДо сказал: Бачив у ютюбах спалений тримач томзн, бо під навантаженням відкрили. Але вони так і пишуть на корпусі. Як перевірити, он трішки вище @yurriy вказав, що ніякий не можна відкривати під навантаженням. Тобто автомат, що розриває, має стояти між панелями і цим запобіжником? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 20 січня Поділитись Опубліковано: 20 січня (змінено) Підкажіть плз, подав заявку на ЗТ через кабінет приєднань, прислали таку відповідь: Для оформлення ПТР щодо встановленої генеруючої установки потрібно додати наступні документи Технічна перевірка обладнання (замовити послугу онлайн) Витяг на земельну ділянку, тех.паспорт на будинок Паспорт та сертифікати на генеруюче обладнання (інвертор, панелі) але я тупо не можу знайти де саме ця послуга є, тут наче немає www.dtek-krem.com.ua/ua/services#. Тут теж www.dtek-krem.com.ua/ua/services-tariffs. Хтось замовляв так чи топати в центр обслуговування? Чому тоді в листі є про онлайн? І ще питання, чи це правда шо ім же варто довірити облаштування вузлу обліку (зубри поставити)? бо вони ж типу пломбують, шоб не докапувались Змінено 20 січня користувачем sidus Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AndryG Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 18.01.2025 в 15:15, sidus сказав: Тобто автомат, що розриває, має стояти між панелями і цим запобіжником? В ланцюгу із запобіжником повинен стояти окремий вимикач. Не важливо де саме. Головне, щоб ланцюг під напругою розривався не запобіжником. а спеціальним вимикачем(автоматом), що має дугогасильну камеру. Якщо подумати про захист лінії (мишки дріт на горищі перегризуть, перетреться і замкне на бляху) то я би запобіжники поставив якомога ближче до панелей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня (змінено) В 16.01.2025 в 19:14, Vikctor сказал: Скрыть контент На кожне поле встановлені DC автомат+ УЗІП+тримач плавких запобіжників. Скрыть контент Спойлер А який реально струм по стрінгах показує інвертор? Чи не завеликий номінал 32А ? До речі, в Епіку є запобіжники 10Х38 майже будь-якого номіналу. По 13ть грн, начеб-то. Змінено 21 січня користувачем 90BCO Update 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня 22 хвилини тому, 90BCO сказав: Чи не завеликий номінал 32А ? До речі, в Епіку є запобіжники 10Х38 майже будь-якого номіналу. По 13ть грн, начеб-то. В середині запобіжник на 25А. То номінал тримача))) 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня (змінено) 1 час назад, AndryG сказал: ...Якщо подумати про захист лінії (мишки дріт на горищі перегризуть, перетреться і замкне на бляху) то я би запобіжники поставив якомога ближче до панелей. Хіба вам хтось забороняє це зробити? 56 минут назад, 90BCO сказал: А який реально струм по стрінгах показує інвертор? Чи не завеликий номінал 32А ? До речі, в Епіку є запобіжники 10Х38 майже будь-якого номіналу. По 13ть грн, начеб-то. Панелі встановив вже наприкінці жовтня і нормальної генерації ще не бачив. Максимально можливий струм біля 13А плюс якийсь невеличкий коефіцієнт напевно. У одного з членів спільноти постійно вибивало автомати 16А чи 20А (не пам'ятаю) на його полі. Я вирішив обрати автомат з запасом саме через це. Це єдині автомати завищенного номіналу серед моїх приладів захисту. Виробник панелей вказує 25А запобіжник. До речі подивився на свої панелі на сайті продавця і схоже ціни відштовхнулися від дна. Місяць тому дивився останній раз і ціна була нижче на 12 чи 15%. Напевно так завжди напередодні сезону. Змінено 21 січня користувачем Vikctor 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sidus Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня В 20.01.2025 в 15:03, sidus сказал: Підкажіть плз, подав заявку на ЗТ через кабінет приєднань, прислали таку відповідь: Для оформлення ПТР щодо встановленої генеруючої установки потрібно додати наступні документи Технічна перевірка обладнання (замовити послугу онлайн) Витяг на земельну ділянку, тех.паспорт на будинок Паспорт та сертифікати на генеруюче обладнання (інвертор, панелі) але я тупо не можу знайти де саме ця послуга є, тут наче немає www.dtek-krem.com.ua/ua/services#. Тут теж www.dtek-krem.com.ua/ua/services-tariffs. Хтось замовляв так чи топати в центр обслуговування? Чому тоді в листі є про онлайн? І ще питання, чи це правда шо ім же варто довірити облаштування вузлу обліку (зубри поставити)? бо вони ж типу пломбують, шоб не докапувались Ніхто не згадає вже як до них той спеціаліст з технічної перевірки попав? Треба це замовити якось, може в когось бланк лишився, або текст заяви під цю послугу в ДТЕК? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз