Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

"Где жить хорошо". Квартира или дом. Плюсы и минусы.

MykolaG

Где по Вашему лучше жить ?  

338 користувачів проголосувало

У вас немає прав на голосування в цьому опитуванні, або на перегляд результатів опитування. Будь ласка, войдите или зареєструйтеся для голосування в опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

30.01.2016 в 18:55, MykolaG сказав:

Всем привет!

Читаю строимдом, анализарую цены и прихожу к выводу, что:

Построить новый дом с нуля = 3К в Киеве.

Стройку можно растянуть на 3-5 лет, в зависимости от финансирования, а на квартиры надо 30% сразу и 23% годовых. Короче, накладно.

Вот и предложил супруге: "давай дом построим", а она говорит, что мне и однокомнатной хватит. Мол, как мы будем детей в садик\школу возить, и пр...

А я смотрю на цены сегодняшние, и прозреваю. Каменные джунгли 40 кв.м. в среднем 620тыщ на окраине. И 40 кубов газоблока (дом на 80-100 кв.м.) в среднем по 1000 за куб + 10-ка кладчикам на стены, фундамент, скважина, крыша, полы, утепление, и даже что-то из внутрянки, выходит в те же деньги.

Вот и спорим теперь, где жить хорошо - в городе или в пригородном доме. Рассматриваем все аспекты - инфраструктура, образование, добраться до работы и пр.... . Надо как-то улучшать текущие жилищные условия, но вот куда вкладывать, пока сомневаемся: в квартиру или в дом? Не миллионер, поэтому есть только один "выстрел" куда вложиться: начать стройку или на 10 лет в кредит на покупку 1-2К.

www.boostwin1.top/ я вот просто перед покупкой дома еще тут немного выиграл денег и теперь кайфую ибо есть дополнительно где просрать деньги

Форумчане, люди толковые, все знают. Собираю Ваши мнения.

Ну как по мне, лучше жить в доме но он просто дорожче для меня ибо нужно тратить и время и деньги на обслужование

Змінено користувачем Олег Якуба Вячеславович
Граматика!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

• 2 місяці потому...

Погляд на житло з точки зору біології

Мінімум 12 кв.м окремої кімнати на 1 людину

Змінено користувачем vadimv
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, vadimv сказав:

бгг. саме так розподіляли печери прадавнім людям :lol:

Посилання на коментар

30 хвилин тому, US7IGN сказав:

бгг. саме так розподіляли печери прадавнім людям :lol:

У хрущобах були кімнати по 8 кв.м.

• Дякую 1
Посилання на коментар

9 годин тому, vadimv сказав:

мені колись прийшлось прожити в євровагоні 18 м . ії них 3 кухня.але висота десь 2,2)). то я ледь з розуму не зійшов поки побудував перший поверх собі..

Посилання на коментар

З війною відкрив один великий мінус приватного будинку, це доступність шкіл з укриттям.. в Місті з цим значно простіше і швидше як показала практика..

• Сумно 1
Посилання на коментар

4 години тому, Romatr сказав:

З війною відкрив один великий мінус приватного будинку, це доступність шкіл з укриттям.. в Місті з цим значно простіше і швидше як показала практика..

зате вірогідність прильоту в 500 разів меньша,ніж в столиці чи великому місті

Посилання на коментар

2 часа назад, МаТраС сказал:

Ой не факт. Если частный сектор на окраине или возле какого о интересного объекта 

• Сумно 1
Посилання на коментар

44 хвилини тому, Dendnepr сказав:

Ой не факт. Если частный сектор на окраине или возле какого о интересного объекта 

скільки км?) тес в нас позавчора.. уламок в музей віддам

Посилання на коментар

21 час назад, МаТраС сказал:

в мене над дачею постійно  повітряні бої з шахедами - збиті ,  ледь не на голови  падають 

• Сумно 1
Посилання на коментар

• 4 місяці потому...

Вже пару днів згадую ще одну "прєлєсть" залізобетонних мурашників. 
Опалення працює гарно, тож сушить повітря теж гарно.
Зволожувач працює на повні оберти, провітрюю теж часто, але сьогодні все одно вологість нижче 20% (

426345771_.thumb.png.19e9922999ee5658601212e7856f37a7.png

Хоч мокрі рушники по батареях розвішуй. Таке й дорослим дуже нездорово, а коли в домі малі діти, то зовсім біда.
В селі в хаті в мене нижче 40-50% взимку ніколи не було, і це без додаткового зволожування.

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

6 хвилин тому, DmiVady сказав:

Вже пару днів згадую ще одну "прєлєсть" залізобетонних мурашників. 
Опалення працює гарно, тож сушить повітря теж гарно.

саме тому турботливі радянські будівельники завчасно проектували природню вентиляцію через криві вікна та щілини навіть між плитами :flag1:

цікаві технології www.bbc.com/future/article/20260116-an-elizabethan-mansions-secrets-for-staying-warm

Змінено користувачем US7IGN
Посилання на коментар

34 хвилини тому, US7IGN сказав:

саме тому турботливі радянські будівельники завчасно проектували природню вентиляцію через криві вікна та щілини навіть між плитами :flag1:

цікаві технології www.bbc.com/future/article/20260116-an-elizabethan-mansions-secrets-for-staying-warm

Мабуть, щілини б не спасли: за вікном зараз -14°С, тож повітря там теж сухе, а у квартирі витягують вологу стіни.
Вологість для нас, європеоїдів, важлива річ. Хз як там пустельні бармалєї адаптовані до постійної сухості, але для нас таке точно не здорово.

Технології цікаві, частина з цього є на форумі. І так, старе не завжди погане. Я ризикнув залишити собі ековаріант сільської глиняної хати з перероблюванням, хоча збудувати новий будиночок було б, точно значно менш гіморно, і мабуть, дешевше. Як працюють товсті стіни я мав змогу оцінити влітку та взимку: мені сподобалось. Жаль не встиг завершити основні перероблення до повномасштабного, але то таке ... зараз не важливе зовсім, мабуть :)

Змінено користувачем DmiVady
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...