Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Моя стройка - zx50 в Ворзеле с заморочками

standov

Рекомендовані повідомлення

11 часов назад, МаТраС сказал:

читав дeсь, що дeякі ялівці часто поливати трeба. тую, я таки розумію взагалі можна нe поливати. бо бачивмв таких місцях, що явно вони там нікому нe потрібні особо..

в мене тепер автополив ) там під ними 2 ряди каплі, буде поливати. Я ще в наступному році можливо буду гратися з накопиченням дощової, але то вже буде інша історія. Я навпаки чув що скельні ялівці (як оці) до поливу досить невибагливі, бо скелі і ото всьо. Але знову таки - капля заведена

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 часов назад, standov сказал:

Єдине що мені не подобається в ялівцях, як їх взимку мокрим снігом розколбашує. Але наче як це більше проблема "скайрокета" а "блюєроу" більш пружний і тримає форму, але будемо дивитися 

То ви щось наплутали. В мене вертикальних видів 6-7 і жоден не розколбашує. Це якраз таки для туй характерно. Їх часто на зиму мотузками обв'язують. Це одна з числених причин чому в мене їх немає. Я хочу отримувати кайф від рослин а не працювати на них.

Посилання на коментар

Записали подкастік про openhab, але по факту вийшло півтори години про що завгодно, навколо будинкової теми, окрім опенхабу ) 

https://www.youtube.com/watch?v=mcVZ8BcWCy0

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 16.10.2025 в 12:53, standov сказал:

Записали подкастік про openhab, але по факту вийшло півтори години про що завгодно, навколо будинкової теми, окрім опенхабу ) 

https://www.youtube.com/watch?v=mcVZ8BcWCy0

Пацик ліворуч тупо сидів для масовки😆.

На рахунок вентиляції-було цікаво. Доречі зараз якраз це питання я обдумую і вивчаю для свого майбутнього будинку. В силу своєї певної "гумарітарності" схиляюся до більш простих систем-але розумію що це не про комфорт в плані есплуатації, хоча більш комфортно і не дорого в плані обслуговування... Тому поки не можу знайти свою "золоту середину". Про природню вентиляцю забув і відмовився в силу її примхливості (хай вибачить мене А.Терехов 😆).

Посилання на коментар

52 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

хай вибачить мене А.Терехов

при всій повазі до пана Терехова (навіть свого часу намагався затягнути до себе на будівництво) він, в деяких питаннях, надто категоричен. Але вже он піаріт теплові насоси, ще один крок і підуть ПВУ )

• Лайк 1
  • Хаха 3
Посилання на коментар

19 минут назад, standov сказал:

при всій повазі до пана Терехова (навіть свого часу намагався затягнути до себе на будівництво) він, в деяких питаннях, надто категоричен. Але вже он піаріт теплові насоси, ще один крок і підуть ПВУ )

Дід просто старовір, старообрядчик😁. (Але мені він імпонує)

Доречі, бігом роботу над помилками робити😃:

1717333637_Screenshot_20251017-1835572.png.08fef2726012545ffcf26d8c0f4412ac.png

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

1 минуту назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

бігом роботу над помилками робити

це пасхалка )) ну і стрім не я писав, я язиком молов 

• Хаха 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Дід просто старовір, старообрядчик

проблема всіх будівельників, як на мене, в тому що в них є багато досвіду будівництва але не достатньо досвіду життя в тому набудованому. тобто я багато таких речей про які думаєш наче "а фігня якась" до моменту поки не поживши з тим якийсь довгий час, після чого вже не уявляєш як може бути інакше.

• Лайк 3
Посилання на коментар

10 минут назад, standov сказал:

проблема всіх будівельників, як на мене, в тому що в них є багато досвіду будівництва але не достатньо досвіду життя в тому набудованому. тобто я багато таких речей про які думаєш наче "а фігня якась" до моменту поки не поживши з тим якийсь довгий час, після чого вже не уявляєш як може бути інакше.

Я такий приклад бачив особисто (знайомого маю будівельника з великим досвідом в Україні і Європі), собі набудував так-що тепер переробляє. Проблеми з повітрообміном і логістикою...і ще деякими речами.

Посилання на коментар

9 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Я такий приклад бачив особисто (знайомого маю будівельника з великим досвідом в Україні і Європі), собі набудував так-що тепер переробляє. Проблеми з повітрообміном і логістикою...і ще деякими речами.

в мене схожі приклади
1. мій виконроб, який робив все в середині, дядько який умовно "20 років робить ремонти" постійно намагався зробити "завжди так робимо", натикався на спротив і робив так як прошу бо я 10 років тому робив ремонт в квартирі "як завжди всім роблять" і пожив з тим, лише в 2 місця мене розвели під кінець на "всі так роблять", ну бо вже не було сил, хотілося пошвидше. Фактично ці 2 пункти і зафакапілі )

2. мій знайомий/родич робить ремонти модні, в інсте там сотні тисяч підписників і я тупо в кожному роліку хочу дописати "люди, НЕ! не робіть так бо пожалкуєте".

З серії "ми останнім часом стали робити анті-плінтуса в комбінації з фарбованими матовими стінами", і воно справді дуже симпатично виглядає, а я такий дивлюся на то і уявляю яке воно затерте через рік, бо я живу з матовими фарбованими стінами! ) 

Змінено користувачем standov
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Досить довго шукав собі стовпчик-вулична розетка щоб був "правильним". Знайшов, спробував, раджу. Критерії

1. Втикнута розетка має бути захищена повністю від дощу

2. Мінімум дві розетки

3. Щоб діти не лазили

Знайшов отаке bold volo www.amazon.de/-/en/19486-Outdoor-Anthracite-Android-Assembly/dp/B0BMVMWYS9

Це якийсь локальний чи то німецький чи то австрійський бренд, в цій розетки приховані за дверкою, кабель під дверкою виводиться, яка повністю закриває блок з втикнутими вилками, місця вистачить і на невеликий блок живлення. Сама дверка металева і дуже плотно захлопується, діти не залізуть точно. Бонус - вайфай керування (tuya)

Виконання дуже ок. Всередині 2.5! Квадрати проводка, з'єднання в пластиковій капсулі.

З мінусів, ймовірно буде набиватися слимаками )

PXL_20251018_113235178.jpg

PXL_20251018_113217859.MP.jpg

PXL_20251018_113203257.jpg

• Лайк 3
Посилання на коментар

21 час назад, standov сказал:

Він нас підслуховував цей дідо!?😆

Змінено користувачем Nikolay Cherednichenko
Посилання на коментар

2 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал:

Він нас підслуховував цей дідо

Знаючи цього пана, не здивуюся якщо в відео буде сказано "ніяк" і на тому воно завершиться )

• Хаха 1
Посилання на коментар

В 17.10.2025 в 18:43, standov сказал:

Проблема всіх будівельників стандартна - треба якомога швидше всі вибрики замовника звести до своїх типових рішень, оскільки інакше треба суттєво більше думати і більше заморочуватись - а від того лише руки болять...

Реальність така, що замовникам, у яких не перший ремонт, є дуже багато милих і дорогих їх серцям факапів в оздобленні, в матеріалах і в плануванні, які вони старанно переносять з собою від ремонту до ремонту. Будівельникам просто треба уважно їх слухати і не робити "як ми завжди робили" :)

Посилання на коментар

1 час назад, murava сказал:

Реальність така, що замовникам, у яких не перший ремонт, є дуже багато милих і дорогих їх серцям факапів в оздобленні, в матеріалах і в плануванні, які вони старанно переносять з собою від ремонту до ремонту. Будівельникам просто треба уважно їх слухати і не робити "як ми завжди робили"

ну "такоє", за мій небагатий досвід спілкування з будівельниками на двох об'єктах, в тч "дорогими" і справді гарними, вгадайте яка кількість, скажімо за рік поцікавилась фідбеком чи заїхала подивитися на результат? отож-бо ) А про які "рішення" може йти мова якщо вони ніяк не контролюються. Якщо в умовних американців все типо-шаблонне то воно 100500 разів перевірене, а в нас спочатку всім ставлять куточки металеві на штукатурку, потім всім ставлять паперові, потім ставлять полімерні а воно все оббивається і оббивається, зате кожен гарний будівельник точно знає як треба робити ці куточки "правильно" і шоб не оббивалися)) 

Посилання на коментар

якшо шо - я не кажу що вони мають то робити (отримувати фідбек) ) тобто звісно було-би мабуть круто, але звісно це автоматом збільшить вартість, що навряд зробить будівельника конкурентним, але казати що якесь рішення "надійне", але ніколи не перевіряти цього за рік, два, три, чи казати "всім подобається і ніхто не скаржився" але жодного разу не питати фідбека, ну це як мінімум смішно )
А коли замовник, маючи власний досвід созерцанія стандартних рішень на інтервалі пару років, раптово каже "не, ця херня не працює, робимо інакше", от жеж він звичайно нігадяй, хоче дивного)

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 часов назад, standov сказал:

чи заїхала подивитися на результат? 

А як ви собі таке уявляєте? :) Навіть якщо в них перерва в замовленнях, то напевно знайдуть чим зайнятися окрім вояжів до старих замовників. І з їх боку подібна нав'язливість це скажемо так не дуже адекватно. Бо замовники різні бувають. Хтось залюбки все покаже, розкаже, а в інших немає часу/бажання підвищувати обізнаність будівельників шляхом екскурсій по своєму житлу. Частіше за все подібна комунікація відбувається завдяки месенджерам.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...