Vikctor Опубліковано: 14 грудня Поділитись Опубліковано: 14 грудня 54 минуты назад, standov сказал: Храні госоподь жипітю. Після удару по Одесі вирішив подивитися що в мене з генератором. Вийвилося що він рік стоїть з залишками палива (да-да, мудак). Очікувано генератор не завівся (стартер крутить але навіть не намагається хапати), додатково з якихось трубок тече паливо. За допомогою жипіті, ітеративно по наявним симптомам та з експериментами по її інструкціям, встановлено що в карбюраторі залипла голка/поплавок і ймовірно соленоїд. Знову таки за її допомогою карбюратор зняв, максимально все прочистив, соленоїд справді напівмертвий (заліпає) але генератор завівся. Я дізнався яа виглядає карбюратор і подивився в середину свого інверторного напівкитайця. Храні госопдь жипітю. Але соленоїд тепер треба шукати Прикольно. Треба буде й собі спробувати віброплиту так реанімувати. В мене з паливом в баку вона запускалася раніше, а минулого літа не схотіла. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 14 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 1 минуту назад, Vikctor сказал: Прикольно. Треба буде й собі спробувати віброплиту так реанімувати. В мене з паливом в баку вона запускалася раніше, а минулого літа не схотіла. я ніколи особливо не парився стосовно наявності бензу, раз в пару місяців так чи інакше доводилося заводити то мабуть того вистачало, а тут після останнього збільшення ємності АКБ та сонячних генератор рік його не чипав ну і мабуть то вже перебор. Бензу мабуть взагалі роки два ) Але так то карбюратор в середини дуже чистенький виявився, в порівнянні з тим що мені жипитя підсовувала з ютюбу, ні іржі ні якихось прям значних осадів, а от шток в соленоїді закис Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 10 годин тому, standov сказав: шток в соленоїді закис Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 7 часов назад, vbb сказал: Я пробував, допомагає на годину, там в середині вже схоже каша і воно не розборне, вичистити нереально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня 34 хвилини тому, standov сказав: Я пробував, допомагає на годину, там в середині вже схоже каша і воно не розборне, вичистити нереально Отим що дбя карбюратора, залити - воно швидко сохне - залишається пил - видути компрессором Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня 39 минут назад, vbb сказал: Отим що дбя карбюратора, залити - воно швидко сохне - залишається пил - видути компрессором Шо видути, звідки. Соленоїд нерозбірний. Пс. Нема в мене компрессора Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 15 грудня Поділитись Опубліковано: 15 грудня ну от там де шток ходить - туди бризкаєте очисник - так шоб хлюпало потім туди ж дуєте повітрям - нема компресору то купіть в балончику (згодиться в побуті) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 15 грудня та не спрацює так, там все досить плотно, видувати то треба або "навиліт" або якось його розбирати хоч частково. Я залив, воно трошки витекло з чорним, я ще залив, більше не витікало. Максимум що вийшло то папером трохи просунуть в щілину та трохи всотати, але все одно працює не так як має. Його треба міняти, питання в тому де купити окремо від карбюратора, бо в зборі 50 баксів жаба давить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pepta Опубліковано: 18 грудня Поділитись Опубліковано: 18 грудня В 15.12.2025 в 15:13, standov сказал: та не спрацює так, там все досить плотно, видувати то треба або "навиліт" або якось його розбирати хоч частково. Я залив, воно трошки витекло з чорним, я ще залив, більше не витікало. Максимум що вийшло то папером трохи просунуть в щілину та трохи всотати, але все одно працює не так як має. Його треба міняти, питання в тому де купити окремо від карбюратора, бо в зборі 50 баксів жаба давить Це ж не електромагнітний клапан, ця штука призначена для регулювання суміші коли двигун холодний, щоб руками не крутити, голка висувається повільно, за кілька хвилин, а не так як написав chatgpt ( за десяті частки секунди). Продається всюди вільно за 200 грн. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 12 минут назад, Pepta сказал: Це ж не електромагнітний клапан, ця штука призначена для регулювання суміші коли двигун холодний, щоб руками не крутити, голка висувається повільно, за кілька хвилин, а не так як написав chatgpt ( за десяті частки секунди). Продається всюди вільно за 200 грн. мені здається ви шось плутаєте, там соленоїд який має два положення. Розпрацьована голка (ну тобто якщо я його знімаю і прочищаю) при подаванні 12в втягується ну за 1-2 секунди (явно не кілька хвилин), інколи ніяк не реагує, доки не підштовхнеш або не перевернеш. Цього соленоїда нема на однопаливних чампіонах та є на двопаливних, з чого я роблю висновок що це просто соленод подачи палива в карбюратор (але це не точно). Стосовно всюди за 200грн - можливо, якщо я не зможу достукатися до суппорта то буду пробувати куплять шось візуально-схоже. ПС але він точно проблемний, бо коли я його зняв він був заклиненим намертво, а зараз просто то спрацює то не Змінено 18 грудня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pepta Опубліковано: 18 грудня Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 9 минут назад, standov сказал: мені здається ви шось плутаєте, там соленоїд який має два положення. Розпрацьована голка (ну тобто якщо я його знімаю і прочищаю) при подаванні 12в втягується ну за 1-2 секунди (явно не кілька хвилин), інколи ніяк не реагує, доки не підштовхнеш або не перевернеш. Цього соленоїда нема на однопаливних чампіонах та є на двопаливних, з чого я роблю висновок що це просто соленод подачи палива в карбюратор (але це не точно). Стосовно всюди за 200грн - можливо, якщо я не зможу достукатися до суппорта то буду пробувати куплять шось візуально-схоже. ПС але він точно проблемний, бо коли я його зняв він був заклиненим намертво, а зараз просто то спрацює то не Вибачте за посилання на росіянский контент в ютубі, але ось тут поясняють як воно працює Насколько быстро выдвигается электроклапан? - YouTube Ось ваша голка Электроклапан карбюратора 177F 188F 190F 192F | Запчасти на двигатель 177F, GX-270 | цена на Umservice.com.ua Змінено 18 грудня користувачем Pepta 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 5 минут назад, Pepta сказал: Вибачте за посилання на росіянский контент в ютубі, але ось тут поясняють як воно працює Насколько быстро выдвигается электроклапан? - YouTube Ось ваша голка Электроклапан карбюратора 177F 188F 190F 192F | Запчасти на двигатель 177F, GX-270 | цена на Umservice.com.ua подивився відео, 100% в мене працює не так (коли працює), він натурально "впругує". А ще голка візуально тонша і довша того що в запчастинах. ПС мій не висувається а втягується Змінено 18 грудня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 18 грудня Поділитись Опубліковано: 18 грудня Это 2 разные фичи, но внешне похожи) Одна соленоид перекрывающий подачу, а вторая - автоматический подсос на холодную) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 1 минуту назад, ЯД сказал: Это 2 разные фичи, но внешне похожи) Одна соленоид перекрывающий подачу, а вторая - автоматический подсос на холодную) от я теж так думаю, бо на тупо цій самій моделі яка без фічі двопаливності (бенз/газ) то його взагалі нема на карбюраторі Змінено 18 грудня користувачем standov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Pepta Опубліковано: 18 грудня Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 49 минут назад, standov сказал: от я теж так думаю, бо на тупо цій самій моделі яка без фічі двопаливності (бенз/газ) то його взагалі нема на карбюраторі Довелося потужно 😁 погуглити, схоже це двигун RV210vi, карбюратор Huayi p22-4-h, так це інший соленоїд, cut-off, перекриває подачу після вимкнення, був не правий. Думаю, це воно Learn how to unstick and clean YOUR carburetor solenoid. Змінено 18 грудня користувачем Pepta 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня (змінено) 10 минут назад, Pepta сказал: Думаю, це воно нажаль схоже що не, бо в мого шток тонше та довше, плюс біля штоку ота чорна піпка, якщо не знімається то буде заважати його поставити, бо там посадкове місце приблизно як конус самого соленоїда. Походу вони бувають трошки більші (як в відео) і меньші (як в мене), все йде до того що на наступному тижні я оцей куплю і спробую (бо сервіс морозиться) але шанси оцінюю не дуже високо. Якщо не підійде то доведеться купляти карбюратор рідний в зборі на ебее і чекати. Змінено 18 грудня користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня 12 минут назад, Pepta сказал: карбюратор Huayi p22-4-h, не, стоїть карбюратор Huayi p25-4-h, я хз в чому різниця 22 vs 25, але маркування саме таке Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 18 грудня Автор Поділитись Опубліковано: 18 грудня 19 минут назад, Pepta сказал: схоже це двигун RV210vi YF170FD-L_G в мануалі написано Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз