Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Практическая автоматизация дома на базе openhab

standov

Рекомендовані повідомлення

1 минуту назад, mib сказал:

аппараты искуственного дыхания живут или сердца

ну тут є фанати наприклад робити діч коли по хаті світло заведено через mqtt або автоматизацію, впав сервер - сидимо без світла ) я прям одразу в перших постах писав щоі імхо єдиний нормальний варіант це коли автоматизаці додає функціонал а не дублює, і коли шось падає то дружина не приходить бити ) ті самі ворота - весь функціонал навернуто зверху заводського, ворота реагують на штатний брелок а вже потім стучать в розумний будинок а не навпаки. в такому варіанті взагалі можна вимкнути з розетки весь рек і воно буде просто працювати "як у всіх".

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 минуту назад, mib сказал:

Их любят за то что туда влазит два ,3,5 винта и можно сделать все в одном

ну так в мс влазить 4 і вже можна робити зфс і то все в тих самих компактних розмірах, ну хай за 30 баксів доплати, а ще там є ilo, можна навіть в біос зайти віддалено бо це хоч і маленький але сервер. а ще 2 лан порти, і можна зробити наприклад агрегацію каналів, для самби то дуже актуально. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, standov сказал:

ну так в мс влазить 4 і вже можна робити зфс і то все в тих самих компактних розмірах, ну хай за 30 баксів доплати, а ще там є ilo, можна навіть в біос зайти віддалено бо це хоч і маленький але сервер. а ще 2 лан порти, і можна зробити наприклад агрегацію каналів, для самби то дуже актуально. 

С этого места подробнее, что то я видать пропустил, можно ссылку на мс ? Или это hp microserver ?

А с воротами да они то с брелка работают, но ими все перестали пользоваться, в доме две зигби кнопки одна у входной двери вторая в гостинной на столе, удобно когда кто то в гости пришел, калитка у нас не прижилась

А в машине с телепончика зарание через приложение ХА

Пока накладок не было, но могут быть нюансы и долго прийдется думать где вообще брелок и не села ли там батарейка :-)

Освещение я не трогал, особой надобности нет, ну может одну линию когда то сделаю доя сценария эффекта присутствия но выключатель в любом случае останется аналоговый

Посилання на коментар

17 минут назад, mib сказал:

Или это hp microserver

так, g8. я купив вже в Україні десь за 180 баксів в топовому конфігу але без диску, на ебеє є відповідно дешевше. До нього в мене був g7 років 10, але там вже цпу дуже дохлий під реалії, тому зробив "апгрейд"

Змінено користувачем standov
  • Лайк 1
Посилання на коментар

2 минуты назад, standov сказал:

так, g8. я купив вже в Україні десь за 180 баксів в топовому конфігу але без диску, на ебеє є відповідно дешевше. До нього в мене був g7 років 10, але там вже цпу дуже дохлий під реалії, тому зробив "апгрейд"

Ооо эти да, пару дней назад в 5 утра на олх появился g8 с 16гб без дисков внешне очень в хорошем состоянии, решил с этой мыслью переспать :-) Проснулся в 14 уже забрали, примерно такая же история была с g7 за 2500 грн

А тут на алишке скидки в итоге решил опять n100 но может когда то и microserver куплю под хранилище, они правда древние но в теории что ему станется

И я так понимаю там нужно биос перепрошивать что бы вместо сд поставить ssd под proxmox ?

Посилання на коментар

2 часа назад, mib сказал:

И я так понимаю там нужно биос перепрошивать что бы вместо сд поставить ssd под proxmox ?

я отак робив www.admfactory.com/hp-microserver-gen8-boot-from-ssd-install-on-odd-bay/

пс я продаю g7 ) правда зовсім не за 2500 www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/hp-microserver-gen7-n40l-8gb-vzhe-proshitiy-pd-zagruzku-z-5go-diska-IDVRS7G.html?bs=olx_pro_listing

Посилання на коментар

12 минут назад, standov сказал:

я отак робив www.admfactory.com/hp-microserver-gen8-boot-from-ssd-install-on-odd-bay/

Отправил в закладки, а вдруг

13 минут назад, standov сказал:

пс я продаю g7 ) правда зовсім не за 2500 www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/hp-microserver-gen7-n40l-8gb-vzhe-proshitiy-pd-zagruzku-z-5go-diska-IDVRS7G.html?bs=olx_pro_listing

Это вижу по фильтру олх +- месяц потому и писал выше что бывает выскакивают лоты, плюс олх подсовывает похожее что есть в фильтрах

Посилання на коментар

я собі купив тонкий кліент dell wise 5070
бувають на olx за 2500, воно значно потушніше за hp g7 microserver, при тому маленьке і зовсім мале споживання, докупити пам'ять і ssd не дорого, особливно якщо теж бу

Посилання на коментар

16 часов назад, ЯД сказал:

Нафига для домашнего пользования кластер с псевдо хай авэелебилити? Лишних 100вт/ч тратить?

Это профдеформация )))

Где то пытаюсь себя остановить, но не всегда получается. Да и кайфово занять шаловливые руки томными вечерами ))

Посилання на коментар

16 часов назад, standov сказал:

Cpu вистачить точно, якщо це саме lxc контейнери, в мене саме такі 2 штуки, а от озу я би радив 16, тимпаче вона не дорога. 8 теж вистачить але ви будете рахувати що кому скільки виділяти, у випадку з 16 можна взагалі себе не обмежувати.

по пам'яті прийняв. А по CPU... вистачить i5 шостої генерації чи 8-ої?

У випадку з hp ультрапортами там проблема є з кулерами часто, потрібна заміна, китайські які в нас продають по 400грн теж дуже швидко починають свистіти, а так агонь компи під проксмокс.

ага... ну недолік повинен бути ) хай краще це буде шум

Змінено користувачем FOX.kissfm
Посилання на коментар

16 часов назад, mib сказал:

На реддит любят в sff корпусах туда еще 2 hdd 3,5 влазит и один sdd в любом случае после проксмокса большинство приходят к plex а тут уже есть где хранить плюс еще 2 m2 диска если wifi выкинуть

3 ноди

1 hp g1 usff

2 hp g3 usff

3 hp microserver g9

Всюди 16ram 512ssd. На 3й zfs на 12тб. Диски побиті типу 100г локальні стораджі, 400г під ceph. Кластер. Контейнерів десь 2 десятка. В тч плекс, самба, вандрайв. Контейнери які працюють з зфс прибиті до міксосервера, інші в ha конфігурації. Додатково по самбі в проксмокс змонтований бекап страдж з того самого зфс. Працює давно, все влаштовує і оскільки там ноутбучні проци то воно не споживає електрики як ДЦ (на мікросервері правда ксеон але в маленькому tdp)

USFF это ж это?

image.thumb.png.9f3dab8ac7f4eb5d10abaf5bbfd2abd3.png

А SFF это? 

image.thumb.png.0767ac07a96fb1390e2b67eb2e3a0898.png

Верно?

Чем мне SFF не нравится, так это тем что он теряет все преимущества USFF и не получает преимущества ATX. То есть уже габаритный, больше жрет, больше греет и греется....

Как по мне, то USFF появился как раз как замена для SFF, когда ушли в прошлое CD-Rom и HDD. То есть это не дополнение, а фактически замена/апгрейд ) 

CD-Rom нынче вообще умерли, а HDD остались только в долговременных хранилищах

Посилання на коментар

15 часов назад, standov сказал:

Важливий нюанс кластера проксмокс - він не вміє "шарити" між нодами usb. Тобто наприклад zigbee2mqtt треба або по лан з адаптером працювати або гратися в якісь usb2lan драйвери. Ну або прибивати контейнер до ноди де той usb живе. Я собі обрав перший варіант.

Доречі, як раз гадав для яких потреб знадобиться такий девайс, і ось воно. Кажуть українська розробка.

image.png.0af43145477a4ddf1cd525cda5cf8a19.png

Посилання на коментар

Шафкою на 42 юніти вже обзавівся )) 

Також пока в самотності живе Qnap TS-453A на 16Тб (там Plex, та бекапи). Тре йому друзів заводити )

image.thumb.png.54432e7d6f6764c32f6686fa164a5c55.png

Посилання на коментар

2 часа назад, FOX.kissfm сказал:

Верно?

Чем мне SFF не нравится, так это тем что он теряет все преимущества USFF и не получает преимущества ATX. То есть уже габаритный, больше жрет, больше греет и греется....

саме так

Посилання на коментар

Доречі, як раз гадав для яких потреб знадобиться такий девайс, і ось воно. Кажуть українська розробка.

так, в мене він і є.

1 час назад, FOX.kissfm сказал:

там Plex, та бекапи

плекс чудово працює в контейнері на проксмокс, правда нормального варіанту прокинуть йому диски по мережі я не знайшов, тому довелося його прибити до ноди з зфс і змонтувати просто як mounting points. З іншого боку 0% втрат продуктивності

USFF появился как раз как замена для SFF

на скільки я розумію в usff процесор ноутбучний (це факт) а в sff все-ж десктопний. Але для потреб домашньої автоматизації ноутбучних i3+ просто за глаза. ну і звісно відсутне місце під додаткові диски, але як я вище писав, не дуже зрозуміло нащо це потрібно під наші задачі, бо штатаних ssd вистачає на все що потрібно для проксмокса та контейнерів а 1 додатково 1 корзина все одно під файлопомийку мало. не туди не сюди, але мабуть для якихось інших задач воно справді має сенс.

по пам'яті прийняв. А по CPU... вистачить i5 шостої генерації чи 8-ої?

для потреб автоматизації вистачить точно, якщо ви в плексі не хочете 3+ потоків одночасно транскодувати то теж точно. Можливо для чогось типу фригату nvr не вистачить але то треба вже детальніше дивитися під конкретний софт. Умовно підняти проксмокс і в контейнерах "стандартний" комплект influx, grafana, ha, mqtt, zigbee2mqtt ще шось аналогічне вистачить за глаза.

4 часа назад, Vikingua сказал:

hp g7 microserver, при тому маленьке і зовсім мале споживання

не коректне порівняння, бо це різні залізки з різними можливостями під пізні задачі. да в g7 процесор дуже дохлий по поточній реальності, з іншого боку в  мене на ньому працював zfs на 4 диска (n+1) і воно на ньому по самбі витягувало 2гб запис/читання на 4портовій мережевій. Да все впиралося в процесор але працювало. На тонкому клієнті то не можливо навіть теоретично.

Посилання на коментар

2 часа назад, standov сказал:

не коректне порівняння, бо це різні залізки з різними можливостями під пізні задачі. да в g7 процесор дуже дохлий по поточній реальності, з іншого боку в  мене на ньому працював zfs на 4 диска (n+1) і воно на ньому по самбі витягувало 2гб запис/читання на 4портовій мережевій. Да все впиралося в процесор але працювало. На тонкому клієнті то не можливо навіть теоретично.

як рішення, для опенхаб/хомассістант більш чім коректне
а от якщо треба багато дисків чи таж мережева на багато портів, то вже інша справа

Посилання на коментар

Я так розумію це все для того, щоб в старості сидіти і передивлятися бекапи "як ми жили колись і скільки витрачали"? 😂

Або я просто "зелений" і не розумію поки для чого для дому бекапи на десятки терабайтів, якісь кластери-шмастери )) Це напевно для будинків де є окрема серверна кімната куди заведено декілька десятків кілометрів проводів? 😁

Посилання на коментар

1 час назад, Vikingua сказал:

як рішення, для опенхаб/хомассістант більш чім коректне
а от якщо треба багато дисків чи таж мережева на багато портів, то вже інша справа

якщо це рішення oh|ha без потреб в файлосховищі, то варто порівнювати не з мікросервером а з usff, і ваш делл це і є usff. тобто ще раз, ваша фраза що usff краще за мс сенсу великого не має то це залізки для різних задач.

11 минут назад, mib сказал:

Не совсем, я об этом

і то і то sff просто різних вендорів )

1 час назад, TaurosRMK сказал:

Або я просто "зелений" і не розумію поки для чого для дому бекапи на десятки терабайтів, якісь кластери-шмастери

в мене в батька кріптовірус угробіл весь його фото-архів за 30 років, з дітьми, онуками, подорожами, були спогади і нема ( про бекап починаєш думати тоді коли виявляється що його нема. Я бекаплю наприклад свій платний 1тб акаунт в вандрайві де в мене документи, фото і тп. Я з тих людей який відновлював дані після того як амазон втратила частину даних в цілій зоні ) Плюс файлосховище це серіали, музичка. Кластер потрібен щоб підвищити надійність як автоматизації так і інших систем, наприклад в мене в кластері, з систем не дотичних до смартхоума, живе ще dns pihole та wireguard vpn. Але це справді потрібно далеко не всім, я це одразу писав )

• Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, TaurosRMK сказал:

Це напевно для будинків де є окрема серверна кімната куди заведено декілька десятків кілометрів проводів?

електричної проводки в хаті в мене аж півтора кілометри включно зі світлом ) в людей в квартирах стільки. А от ліній езернету справді багато, 24 портова панель здається 2 слота залишилося, і все 6а. Да, це моя особиста проф-деформація бо це максимально-дотично до моєї роботи. Все зібрано в шкафу 18 юнітів, який в бойлерній висить під стелею, шкаф імхо оптимальний розмір )

• Лайк 2
Посилання на коментар

22 часа назад, standov сказал:

якщо це саме lxc контейнери,

Доречі по контейнерах... бачу що йх для ХА як раз розкатують на proxmox

image.thumb.png.7c59fc78a75934111dad461c0d1c7576.png

Але в той же час тут сказано що це обмежений варіант без супервізора, і треба OS ставити.... чи я щось не вірно зрозумів?

image.thumb.png.c901ae8bc0a85f8bc1c6779f827516c3.png

Посилання на коментар

1 минуту назад, FOX.kissfm сказал:

треба OS ставити.... чи я щось не вірно зрозумів?

У меня OS в VM

Посилання на коментар

32 минуты назад, FOX.kissfm сказал:

це обмежений варіант без супервізора, і треба OS ставити

То вже краще спитати в сусідній гілці, де конкрктно ха оброворюють. Бо ця все-ж про опенхаб. От про опенхаб я вам можу багато розповісти)

Єдине що можу порадити, робити контейнери за допомогою суриптів тут 

community-scripts.github.io/ProxmoxVE/

Бо це значно простіше і зручніше ніж все руками в контенері ковирятися. Там є декілька варіантів по ha.

Змінено користувачем standov
  • Лайк 2
Посилання на коментар

1 час назад, standov сказал:

Бо це значно простіше і зручніше ніж все руками в контенері ковирятися. Там є декілька варіантів по ha.

підкажіть що може бути не так - запускаю команду bash -c "$(wget -qLO - github.com/community-scripts/ProxmoxVE/raw/main/ct/homeassistant.sh)"  на встановлення котейнера і нічого не відбувається (

image.thumb.png.16151904ee8a7d9f93e436767ed0a043.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...