FOX.kissfm Опубліковано: 19 лютого Поділитись Опубліковано: 19 лютого (змінено) 14 минут назад, standov сказал: додайте --debug -v bash --debug -v -c "...." може буде зрозуміло Разобрался. Затупил при создании, не поменял DNS ) Змінено 19 лютого користувачем FOX.kissfm 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 18.02.2025 в 22:37, standov сказав: ну тут є фанати наприклад робити діч коли по хаті світло заведено через mqtt або автоматизацію, впав сервер - сидимо без світла ) Не сидимо, для цього пристрої мають offline mode - якщо нема mqtt то в них є правила що робити у такому випадку. Про сервера - зараз в мене плата на N6005, там крутиться багато чого. В принципі поки я туди не поставив immich то всього вистачало, зараз пам'яті збільшив до 32-х, поки все норм. Більше всього там CPU забирає frigate хоча для нього поставлений coral tpu. На платі стоїть TrueNAS з двома вінтами, а все крутиться в нього в докері, ставиться через portainer. Бекапиться те що треба на іншій NAS в іншому фізичному розташуванні. 4 USB свістка прокинуті в докер контейнери. Якось працює. Коли розглядаєте залізо не забувайте про мак міні десь 2012-14 років. Там i5 процесор за менше ніж $100 на лох.ua. Туди без проблем ставиться будь що що на amd64 працює. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 20 лютого Поділитись Опубліковано: 20 лютого 1 час назад, k-master сказал: В принципі поки я туди не поставив immich то всього вистачало, А сколько ваша библиотека весит? Я слил со всех накопителей и с гугл фото вышло около 120гб потом иммич вычистил дубли осталось 40 но он напрягался часа три с полной загрузкой того что я ему дал это 2 ядра и 4гб после этого когда просто телефон синкается по 3-10 фото/видео в день он крутится с потреблением около нуля, ведь все уже распознано и рассортировано, такая же история с nextcloud этот правда дольше распозновал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 6 часов назад, k-master сказал: Не сидимо, для цього пристрої мають offline mode - якщо нема mqtt то в них є правила що робити у такому випадку. Про сервера - зараз в мене плата на N6005, там крутиться багато чого. В принципі поки я туди не поставив immich то всього вистачало, зараз пам'яті збільшив до 32-х, поки все норм. Більше всього там CPU забирає frigate хоча для нього поставлений coral tpu. На платі стоїть TrueNAS з двома вінтами, а все крутиться в нього в докері, ставиться через portainer. Бекапиться те що треба на іншій NAS в іншому фізичному розташуванні. 4 USB свістка прокинуті в докер контейнери. Якось працює. Коли розглядаєте залізо не забувайте про мак міні десь 2012-14 років. Там i5 процесор за менше ніж $100 на лох.ua. Туди без проблем ставиться будь що що на amd64 працює. Та я не про вас ) I5 за 100 це не фокус, usff сотні їх, без танців з альтернативним залізлм Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 13 годин тому, mib сказав: А сколько ваша библиотека весит? Я слил со всех накопителей и с гугл фото вышло около 120гб потом иммич вычистил дубли осталось 40 но он напрягался часа три с полной загрузкой того что я ему дал это 2 ядра и 4гб после этого когда просто телефон синкается по 3-10 фото/видео в день он крутится с потреблением около нуля, ведь все уже распознано и рассортировано, такая же история с nextcloud этот правда дольше распозновал 270 гігов сторадж імміча. Але то з фотками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 8 годин тому, standov сказав: Та я не про вас ) I5 за 100 це не фокус, usff сотні їх, без танців з альтернативним залізлм Подивився я в гуглі що таке usff - він каже що то щось від хр та ще з зовнішнім блоком живлення. У мака він вбудований. Для порядку у шафі це трохи має значення, але то вже таке - де IT та де порядок... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 26 минут назад, k-master сказал: Подивився я в гуглі що таке usff - він каже що то щось від хр та ще з зовнішнім блоком живлення. У мака він вбудований. Для порядку у шафі це трохи має значення, але то вже таке - де IT та де порядок... Але нема vga, kvm на vga та на dvi на 3-4 голови коштують значно різні гроші, це якщо кластер робить. Плюс на скільки я розумію в маках тих років ссд жеж просто так не поміняєш без приватних уроків з гінекології а штатний дохлий да і замалий. Але як ще рдин можливий варіант ну може. Я два usff разом з їх бп розмістив на 1u поличці, такий собі подвійний блейд ) В бонусах в usff від умовних hp, dell, lenovo то що вони дуже легко апгрейдяться звичайними комалектуючими - пам'ять, диск. Мають дуже малі розміри, всі потрібні порти, досить непогано зроблені бо бреедові і їх на ринку хуліард (я так позумію знімають з усіляких офісов та кас магазинів). Через худіард ціна дуже смачна. В мінусах - кулер, бо він майже завжди вже напівмертвий. І як зазіичай по партнамберу є або китайський, який вже прям з пакетику може свистіти, або оригінал за ціну цілого бушного usff. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 1 годину тому, standov сказав: Але нема vga, kvm на vga та на dvi на 3-4 голови коштують значно різні гроші, це якщо кластер робить. Плюс на скільки я розумію в маках тих років ссд жеж просто так не поміняєш без приватних уроків з гінекології а штатний дохлий да і замалий. Але як ще рдин можливий варіант ну може. І вінт і пам'ять в них нормально міняються - www.ifixit.com/Guide/Mac+mini+Late+2012+Hard+Drive+Replacement/11716 Для KVM я на днях знайшов можливо цікаву штуку - sipeed.vi.aliexpress.com/store/911876460/pages/all-items.html?productGroupId=40000006468415 Будь який комп перетворюємо на сервер з IP KVM. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого (змінено) 59 минут назад, k-master сказал: І вінт і пам'ять в них нормально міняються - www.ifixit.com/Guide/Mac+mini+Late+2012+Hard+Drive+Replacement/11716 Для KVM я на днях знайшов можливо цікаву штуку - sipeed.vi.aliexpress.com/store/911876460/pages/all-items.html?productGroupId=40000006468415 Будь який комп перетворюємо на сервер з IP KVM. Міняються, я не казав що не міняються. Але 20!!! Кроків щоб зняти диск (і відповідно ще 20 щоб все зібрати обратно) та від'єднання пласких шлейфів за допомогою пінцета. Оце я і написав - курси гінекології. В usff від hp це 2-3 кроки і жодних спец-інструментів чи ризику щось пошкодити. Посилання в мене на квм не відкрилося, але якщо там щось про квм на малині то я в курсі, воно цікаве але питання ціни, то здорожчує комплект вдвічи а потреба в ньому раз на рік, і то не факт. Квм 4 порта vga+usb на олкс коштує копійки (я купив шось типу за 800грн), так звісно воно не ip але значно спрощує життя в шкафу. Змінено 21 лютого користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 12 хвилин тому, standov сказав: Міняються, я не казав що не міняються. Але 20!!! Кроків щоб зняти диск (і відповідно ще 20 щоб все зібрати обратно) та від'єднання пласких шлейфів за допомогою пінцета. Оце я і написав - курси гінекології. В usff від hp це 2-3 кроки і жодних спец-інструментів чи ризику щось пошкодити. Посилання в мене на квм не відкрилося, але якщо там щось про квм на малині то я в курсі, воно цікаве але питання ціни, то здорожчує комплект вдвічи а потреба в ньому раз на рік, і то не факт. Квм 4 порта vga+usb на олкс коштує копійки (я купив шось типу за 800грн), так звісно воно не ip але значно спрощує життя в шкафу. Там не на маліні, а те що робили на маліні тільки по більш-менш нормальному зроблено.Можна взяти навіть як pcie плату до компа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 1 час назад, k-master сказал: Там не на маліні, а те що робили на маліні тільки по більш-менш нормальному зроблено.Можна взяти навіть як pcie плату до компа. В цьому плані шик-блєск це hp microserver де вбудований ilo. Прямо в браузері, нічо не треба. Включено в вартість) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 21 хвилину тому, standov сказав: В цьому плані шик-блєск це hp microserver де вбудований ilo. Прямо в браузері, нічо не треба. Включено в вартість) Ну якщо прямо в браузері то ок, я пам'ятаю коли там був якийсь жах з джавою чи ще чимось. А що в нього з шумом? В мене з ентерпрайз циска стоїть на 48 портів, так я з неї повикидав усі кулера та втопив в 20-ти литрах масла і настала тиша. В сервері ж вінти, там мабуть так не вийде. Хоча з іншого буку до сервера 2-3 дроти, його взагалі в огороді закопати можна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого Только что, k-master сказал: Ну якщо прямо в браузері то ок, я пам'ятаю коли там був якийсь жах з джавою чи ще чимось. А що в нього з шумом? В мене з ентерпрайз циска стоїть на 48 портів, так я з неї повикидав усі кулера та втопив в 20-ти литрах масла і настала тиша. В сервері ж вінти, там мабуть так не вийде. Хоча з іншого буку до сервера 2-3 дроти, його взагалі в огороді закопати можна. з шумом ніяких проблем нема, там 1 кулер на БЖ (він шумнуватий бо маленький але потужність там щось типу до 120вт тож він не форсований) і стоїть аж 1 120мм кулер на все інше включно з ЦПУ та гвинти. в g7 і g8 ситуація однакова і 7й в мене колись стояв в шкафу в вітальні, жодного дискомфорту не викликав. 3 минуты назад, k-master сказал: Ну якщо прямо в браузері то ок, я пам'ятаю коли там був якийсь жах з джавою чи ще чимось там веб-інтерфейс в якому щось типу vnc вбудовано для консолі + базові речі типу ребутнути, включити, виключити. Можна поставити окрему апу для більш-зручного керування (бо vnc має обмеження по роботі з буфером обміну наприклад). Ставив і апу (з цікавості), ну не можу сказати що це шедевр юзабіліті але працює теж. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 25 минут назад, standov сказал: з шумом ніяких проблем нема, там 1 кулер на БЖ (він шумнуватий бо маленький але потужність там щось типу до 120вт тож він не форсований) і стоїть аж 1 120мм кулер на все інше включно з ЦПУ та гвинти. в g7 і g8 ситуація однакова і 7й в мене колись стояв в шкафу в вітальні, жодного дискомфорту не викликав. Вроде бп там на 200 но могу путать, а сколько он потребляет с 4мя винтами в простое и при средней нагрузке? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 20 минут назад, mib сказал: Вроде бп там на 200 но могу путать, а сколько он потребляет с 4мя винтами в простое и при средней нагрузке? можливо, там є дві принципові комплектації які відрізняються точно радіаторами та наче як БЖ (але не факт), в одній можна ставити CPU до 35вт в другу до 45. Але на редіті читав що 35вт комплектації нормально живуть з 45вт процами, в мене як раз такий варіант (такий купив, не я сам міняв проц) де E31260L живе в комплектації з 35вт радіатором. Скільки споживає важко сказати бо окремо не міряв, весь кластер де він стоїть *в робочому* режимі методом галімой математики десь до сотні, але наприклад коли в плексі дивлюсь серіал який вимагає перекодування (бо в мене телек старенький, не витягує натівно сучасні бітрейти) то думаю більше буде трошки. Ось в такому стані iLo показує оберти кулера 12%, кулер рідний ще, якщо припустити що БП на 200вт і десь такий є розрахуновий максимальний пакет то виходить що не дуже багато ) але в мене ще і диски досить "зелені" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 38 минут назад, standov сказал: до 45. пардон, 55 The Gen8 G1610T/G2020T heatsink is rated for a 35w TDP, the newer i3-3240 SKU is rated for a 55w TDP 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 1 час назад, mib сказал: Вроде бп там на 200 но могу путать 150/200 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 лютого Поділитись Опубліковано: 21 лютого 1 годину тому, standov сказав: Але на редіті читав що 35вт комплектації нормально живуть з 45вт процами, Це цілком можливо бо 45 буде якщо навантажити усі блоки процесора постійно, що реально зробити у синтетичних тестах та майже ніколи у реальних задачах. А так виходить що він постійно завантажений, але частково. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 21 лютого Автор Поділитись Опубліковано: 21 лютого 13 минут назад, k-master сказал: Це цілком можливо бо 45 буде якщо навантажити усі блоки процесора постійно, що реально зробити у синтетичних тестах та майже ніколи у реальних задачах. А так виходить що він постійно завантажений, але частково. Там скоріше навіть не в цьому справа, тдп жеж загальний з вбудованим відео, але в мікросервері встановлений окремий чип матрокса для відео і відповідно відео з цпу не використовується. Але це здогадки. Короче суть в тому що можна ставити цпу +10вт, на 55 до 67 по чіплісту 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 26 березня Автор Поділитись Опубліковано: 26 березня (змінено) Трошки нової мікро-автоматизації. Є в мене стіл з мотогчіком, за яким я працюю інколи стоячи. Стіл з перших коли тільки з'явилася компанія StiyStil, і китайці на той момент не доперли реалізувати блокування від дітей. А ще є в мене чарівний і дуже шкідливий парубок 4х років, якому так сподобалося прибігти до батька в кабінет та натиснути кнопку і воно так одразу робить "вжжжж". Треба дружити одне з іншим, спочатку думав найпростіше - механічний вмикач який буде десть на столі, але в результаті зробив трошки інакше (не інвазівно). Якщо коротко ідея - зігбі розетка, яку я можу з опенхаба включити коли мені треба підняти/опустити стіл і вона сама за якийсь час (хвилина) вимкнеться. Найпростіше то зробити через expire бондінг вбудований. // items Switch OfficeTable_MovementUnlock "Дозвіл руху стола кабінету" <table> (Office) ["Switch", "Table"] {expire="1m,command=OFF" } Ну і цей айтем віртуальний, через традиційний проксі паттерн, прив'язано до zigbee розетки (zigbee2mqtt) // hardware Switch Z2M_TS011F_5_SWITCH {channel="mqtt:topic:zigbee_0xa4c111111111111111111:state", expire="5m"} // proxy JS let proxy = require('openhab-proxy-pattern'); let switches = { OfficeTable_MovementUnlock: 'Z2M_TS011F_5_SWITCH' }; for (const [key, value] of Object.entries(sockets)) { switches[key + '_Switch'] = value + '_SWITCH'; }; proxy.bind(power_voltage).update(); proxy.bind(switches).update().forward(); ну і відповідно в апі з'явився перемикач, який я маю включити якщо хочу рухати стіл, і який сам за хвилину вимкнеться і відповідно заблокує стіл відсутністю 220В. Ще в планах зробити керування більш оперативним (або якась радіо-кнопка, або просто шорткат на таскбарі), але то в другій серії. Змінено 26 березня користувачем standov 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня 26.03.2025 в 14:48, standov сказав: Трошки нової мікро-автоматизації. А як же повзунок в опенхабі - ставиш на яку висоту підняти та він піднімається? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 березня Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 37 минут назад, k-master сказал: А як же повзунок в опенхабі - ставиш на яку висоту підняти та він піднімається? Ну насправді я би був не проти щоб мене стіл наприклад через день зустрічав в стоячому положенні (гусари), чисто зайва мотивація. Наче як кажуть найпростіший спосіб то стіл ікеї, він наче як вміє в автоматизацію, але вже як є. Це явно не оо заради чого я зазочу його міняти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 27 березня Поділитись Опубліковано: 27 березня 1 годину тому, standov сказав: Ну насправді я би був не проти щоб мене стіл наприклад через день зустрічав в стоячому положенні (гусари), чисто зайва мотивація. Наче як кажуть найпростіший спосіб то стіл ікеї, він наче як вміє в автоматизацію, але вже як є. Це явно не оо заради чого я зазочу його міняти. Ну так ультразвуковий вимірювач відстані та мікроконтролер котрий буде крутити мотор у правильному напрямку. Якщо без корпусу та плати з jlpcb то за пару годин можна зробити автоматизацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 27 березня Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 2 часа назад, k-master сказал: Ну так ультразвуковий вимірювач відстані та мікроконтролер котрий буде крутити мотор у правильному напрямку. Якщо без корпусу та плати з jlpcb то за пару годин можна зробити автоматизацію. Я ре на ствльки упоротий ))) упоротий,але не на стільки 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз