standov Опубліковано: У вівторок в 19:56 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 19:56 В 02.06.2025 в 22:31, k-master сказал: Баг такий - якщо до айтема лінкується більше одного каналу то readOnly статус в UI передається випадково з якогось каналу я здається за 10+ років досвіду жодного разу не лінкував больше 1 каналу на айтем, тому можу чогось не розуміти АЛЕ, наскільки я знаю внутрішню реалізацію 1. що останне долетіло до консьюмера на айтем то і показуємо, якщо у вас 2 канали шлють евенти в бас і там висить айтем який їх обох слухає то це буде відповідно рендом з обох каналів, а як має бути інакше? 2. архітектура ОХ строго мультипотокова, без блокувань та центральної черги в класичному вигляді, з окремим потоком на кожний канал, це означає що якщо два канали шлють евенти умовно-одночасно то архітектурно не гарантується послідовність їх потрапляння в айтем, бо в рендомний момент часу якийсь поток може отримати більше ресурсів і опрацюватися до консьюмера трооошечки раніше/пізніше. На практиці це означає що навіть якщо підписати на якийсь евент два айтема то вони їх можуть отримати дуже не синхронно, відповідно і зворотня логіка - 1 айтем 2 канали. Це не баг це фіча. ще ви вимкнули айтему автоапдейт? бо він по дефолту включений і я в страшному сні не можу уявити як він буде працювати при двох каналах (думаю має вирубатися сам в такому кейсі, але це не точно бо ніколи такого не робив) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: У вівторок в 20:02 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 20:02 (змінено) Десь пару місяців, по натхненню, граюся в створення боту ChatGPT, є цікаві результати, може комусь буде цікаво відтворити. Ідея досить універсальна і має легко натягуватися і на HA наприклад. stasdovgodko.medium.com/chatgpt-бот-для-керування-розумним-будинком-openhab-1245b618187e Змінено У вівторок в 20:03 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: учора в 06:48 Поділитись Опубліковано: учора в 06:48 10 годин тому, standov сказав: я здається за 10+ років досвіду жодного разу не лінкував больше 1 каналу на айтем, тому можу чогось не розуміти АЛЕ, наскільки я знаю внутрішню реалізацію 1. що останне долетіло до консьюмера на айтем то і показуємо, якщо у вас 2 канали шлють евенти в бас і там висить айтем який їх обох слухає то це буде відповідно рендом з обох каналів, а як має бути інакше? 2. архітектура ОХ строго мультипотокова, без блокувань та центральної черги в класичному вигляді, з окремим потоком на кожний канал, це означає що якщо два канали шлють евенти умовно-одночасно то архітектурно не гарантується послідовність їх потрапляння в айтем, бо в рендомний момент часу якийсь поток може отримати більше ресурсів і опрацюватися до консьюмера трооошечки раніше/пізніше. На практиці це означає що навіть якщо підписати на якийсь евент два айтема то вони їх можуть отримати дуже не синхронно, відповідно і зворотня логіка - 1 айтем 2 канали. Це не баг це фіча. ще ви вимкнули айтему автоапдейт? бо він по дефолту включений і я в страшному сні не можу уявити як він буде працювати при двох каналах (думаю має вирубатися сам в такому кейсі, але це не точно бо ніколи такого не робив) То не про чергу, там якраз все гарно працює, вле перемикається як треба. Але UI щоб намалювати контрол забирає з кора айтем, а там є поле stateDescription, а у ньому поле readOnly. І в залежності від цього поля буде малюватись контрол чи текст. Ось тут є код та логи. А що стосовно лінка 2-х каналів до одного айтема - як наприклад 2-ма перемикачами керувати однією лампочкою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: учора в 06:57 Поділитись Опубліковано: учора в 06:57 10 годин тому, standov сказав: Десь пару місяців, по натхненню, граюся в створення боту ChatGPT, є цікаві результати, може комусь буде цікаво відтворити. Ідея досить універсальна і має легко натягуватися і на HA наприклад. stasdovgodko.medium.com/chatgpt-бот-для-керування-розумним-будинком-openhab-1245b618187e Щоб коли не заплатив за інтернет воно перестало працювати? І ще OH виставляти в мережу. Коли воно буде працювати локально то можна буде гратись і щоб можна було казати що в тебе розумний будинок, а не автоматизований. Хоча розумний то коли він сам себе тригерить та щось вирішує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: учора в 07:09 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:09 8 минут назад, k-master сказал: Щоб коли не заплатив за інтернет воно перестало працювати? І ще OH виставляти в мережу. Коли воно буде працювати локально то можна буде гратись і щоб можна було казати що в тебе розумний будинок, а не автоматизований. Хоча розумний то коли він сам себе тригерить та щось вирішує Воно звісно не є критичним функціоналом і автоматизація на іншому шарі працює, це просто спосіб робити якісь речі швидше (не лазити по ui в пошуках кімнати і в ній елементу). Стосовно виставляти, там все прикрито, якщо почитати ) так то це більше експеримент поки що, але вже корисний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: учора в 07:15 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:15 22 минуты назад, k-master сказал: То не про чергу, там якраз все гарно працює, вле перемикається як треба. Але UI щоб намалювати контрол забирає з кора айтем, а там є поле stateDescription, а у ньому поле readOnly. І в залежності від цього поля буде малюватись контрол чи текст. Ось тут є код та логи. А що стосовно лінка 2-х каналів до одного айтема - як наприклад 2-ма перемикачами керувати однією лампочкою? Якщо Rich сказав що посібле баг, знач так і є )) А якщо спробувати іншими мовами то відтворити? Бо в JS наприклад достатньо не очевидних багів які вони активно фіксять, може не тільки в JS 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: учора в 07:19 Поділитись Опубліковано: учора в 07:19 1 хвилину тому, standov сказав: Якщо Rich сказав що посібле баг, знач так і є )) А якщо спробувати іншими мовами то відтворити? Бо в JS наприклад достатньо не очевидних багів які вони активно фіксять, може не тільки в JS В VUE я не полізу баги шукати Я й так довго шукав як воно свіч показує. Там я й знайшов stateDescription.readOnly і здається працює воно правильно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: учора в 07:24 Автор Поділитись Опубліковано: учора в 07:24 2 минуты назад, k-master сказал: В VUE я не полізу баги шукати Я й так довго шукав як воно свіч показує. Там я й знайшов stateDescription.readOnly і здається працює воно правильно. Я не про vue. Ви правила і логіку можете жеж писати dsl, js, python, ruby ще шось. В кожного є своя власна реалізація роботи з регістрами core. Теоретично бага може бути саме там Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз