ЯД Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 3 хвилини тому, normal сказав: Термостат такий варіант відпрацює, а погодозалежний ні Сейчас погодозависимые не такие тупые. Есть комнатный термостат кроме датчика наружной т. И они работают вместе. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому Але жоден не вміє працювати за графіками погодинних відключень, це коли електрика є по 4 години, то треба піднімати потужність на максимум, а коли є цілодобово то ставити на мінімум Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 15 минут назад, normal сказал: Але жоден не вміє працювати за графіками погодинних відключень, це коли електрика є по 4 години, то треба піднімати потужність на максимум, а коли є цілодобово то ставити на мінімум Это кстати мысль, так как home assistent умеет и знает про графики и в моем случае управляет мощностью котла, правда в тех графиках что были прошлой зимой он бы так же и включал на все деньги Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 13 годин тому, roma1 сказав: Котел 9 квт три фазний, тепла підлога водяна, місяць березень, вмикалим ніч через дві на мінімалках. + бойлер та кілька разів пралка, електроплита, мікрохвильовка, холодильник. Накрутило 1480 квт. два тарифи плюс знижка на опалення по сумі вийшло біля 3600 грн. це норма чи біда? Доброго дня, щось не сходиться, в мене з практики, при аналогічних споживачах все крім котла споживає 500-600 квт, тобто, якщо котел у Вас працював тільки вночі, коли діє нічний тариф, вдсотків 60 сумарних витрат повинно припадати на нічний тариф, а враховуючи наявність у Вас тарифу на електроопалення платіжка повинна бути меншою, в районі 2600-2700 грн. Оскільки у Вас 3600, витрати електрики вночі у Вас 15-20% від сумарної, значить котел і вдень працював. Ну і по одному місяцю Ви висновків не зробите, потрібно напрацьовувати статистику, підбирати алгоритми роботи опалення зручні для Вас. В мене, до прикладу, ніякої автоматики крім добового таймера немає, тому я все регулюю в "ручному режимі", але коли сильних перебоїв з електрикою немає (і мороз не більше -15), в мене котел і бойлер працюють тільки по нічному тарифу, якщо потрібно, можу розписати детальніше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз