Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Отливка камина из бетона

McSim

Рекомендовані повідомлення

В 28.01.2023 в 19:17, volkoff сказал:

Може i так, але е одне "але" з димарями шутки плохи.

погоджуюсь. тому брати хелузовський димохід, який працює проти законів фізики (тягне вниз повітря і воно гріється від димоходу) я б не став.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, newbee2020 сказав:

от тільки на виході не шидель за 3 копійки, а пародія, при всій повазі до вас як майстра, бо зробити таке непросто. в шиделі головне це керамічна високотемпературна труба із нульовим поглинанням вологи, конвекційне охолодження + несучий  армований жб каркас. нічого із цього у вашому димоході нема

Звісно не шидель , але працює не гірше і буде працювати не менше , і бонусом за 3копійки.  Навіщо мені нульове поглинання вологи , що би що ?

Що вам дало нульове поглинання , якщо ви ніколи не бачили в димоході конденсату  і , мабуть , ніколи не побачите?

Цегла спокійно витримує високу температуру. Цегляний димохід є самонесучим. 

Посилання на коментар

9 минут назад, andrey_ka сказал:

Звісно не шидель , але працює не гірше і буде працювати не менше , і бонусом за 3копійки.  Навіщо мені нульове поглинання вологи , що би що ?

я тільки за, щоб у вас все було класно і без проблем і не намагаюсь виправдати себе, що витратив купу грошей на шидель. просто звернув увагу на відмінності. хтось взагалі кидає дешеву нержавку і воно теж якось робить.

а поглинання вологи це погано, плюс якщо буде відкритий камін то більше буде охолоджуватись, більше конденсату, ризик замерзання цієї вологи, налипання сажі (загоряння сажі потім) та кислот, та навіть косий дощ налить може води взимку. умови роботи вогнестійкої цегли в димоході і топці трохи відрізняються.

Змінено користувачем newbee2020
  • Лайк 1
Посилання на коментар

18 хвилин тому, newbee2020 сказав:

а поглинання вологи це погано, плюс якщо буде відкритий камін то більше буде охолоджуватись, більше конденсату, ризик замерзання цієї вологи, налипання сажі (загоряння сажі потім) та кислот, та навіть косий дощ налить може води взимку. умови роботи вогнестійкої цегли в димоході і топці трохи відрізняються.

Я б не сказав що це погано  цегла , як поглинає її так і віддає , в димоході (правильному) вона завжди суха. І плюс я її доволі добре утеплив.  Конденсату ніколи не бачив і ніколи не побачу. Цегляний димохід горіння сажі спокійно витримає , але я до цього ніколи не доведу.  Для захисту від опадів (у тому числі косих) стоїть флюгер. А вогнестійку (може ви мали на увазі вогнетривку , шамотну , бо будь-яка цегла вогнестійка) ніхто в димоходах не використовує.

Змінено користувачем andrey_ka
  • Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, andrey_ka сказал:

Я б не сказав що це погано  цегла , як поглинає її так і віддає , в димоході (правильному) вона завжди суха. І плюс я її доволі добре утеплив.  Конденсату ніколи не бачив і ніколи не побачу. Цегляний димохід горіння сажі спокійно витримає , але я до цього ніколи не доведу.  Для захисту від опадів (у тому числі косих) стоїть флюгер. А вогнестійку (може ви мали на увазі вогнетривку , шамотну , бо будь-яка цегла вогнестійка) ніхто в димоходах не використовує.

так, утеплення то дуже важливо що ви зробили, імхо. але конвекції нема, це мінус, вата може перегріватись і з часом розсипатись в місцях де велика температура (в шиделя вата набагато плотніша ніж звичайна фасадна, на алюмінієвій єкрануючій основі). хоча і товщина цегли набагато більше литої кераміки шиделя, тут теж плюс для захисту вати. 

але цікава ситуація, коли наприклад довго відкритий камін не топився, і зовнішня частина димаря промерзла все одно (нехай і без вологи, але вологу буде тягнути із будинку). і ви починаєте розтопку - невже на крижаній цеглі не буде конденсату до того як воно прогріється і висохне? за цей час цегла щось може поглинути, якусь кислоту із сажі. потім знову замерзнуло. я не пічник, теоретизую просто. якщо будинок 2 поверховий то мабуть це не проблема, бо промерзати не буде димохід 

• Лайк 1
Посилання на коментар

47 хвилин тому, newbee2020 сказав:

так, утеплення то дуже важливо що ви зробили, імхо. але конвекції нема, це мінус, вата може перегріватись і з часом розсипатись в місцях де велика температура (в шиделя вата набагато плотніша ніж звичайна фасадна, на алюмінієвій єкрануючій основі). хоча і товщина цегли набагато більше литої кераміки шиделя, тут теж плюс для захисту вати. 

але цікава ситуація, коли наприклад довго відкритий камін не топився, і зовнішня частина димаря промерзла все одно (нехай і без вологи, але вологу буде тягнути із будинку). і ви починаєте розтопку - невже на крижаній цеглі не буде конденсату до того як воно прогріється і висохне? за цей час цегла щось може поглинути, якусь кислоту із сажі. потім знову замерзнуло. я не пічник, теоретизую просто. якщо будинок 2 поверховий то мабуть це не проблема, бо промерзати не буде димохід 

Конвекція є завжди , всередині димоходу завжди циркулює повітря просто не треба шибером повністтю його перекривати. Зазвичай якщо  димоходом не користуюсь він стоїть перекритий є тільки невелика щілина. Конденсату ніколи не бачив.

Цегла всередині димоходу не буває крижана і на ній ніколи не буде вологи. Вона постійно підігрівається теплим потоком повітря з будинку.

Волога всередині цегляного димоходу саморегулюється. Як тільки цегла виявляється сухіша за повітря , яке проходить через димохід вона одразу її з повітря забирає , як тільки навпаки віддає і.т.д...

47 хвилин тому, newbee2020 сказав:

вата може перегріватись і з часом розсипатись в місцях де велика температура (в шиделя вата набагато плотніша ніж звичайна фасадна, на алюмінієвій єкрануючій основі). хоча і товщина цегли набагато більше литої кераміки шиделя, тут теж плюс для захисту вати. 

Іменно , цегла не дасть ваті перегрітись , да і кераміка шиделя також.

Змінено користувачем andrey_ka
  • Лайк 1
Посилання на коментар

15 минут назад, andrey_ka сказал:

Конвекція є завжди , всередині димоходу завжди циркулює повітря просто не треба шибером повністтю його перекривати.

я про конвекцію між керамікою та утеплювачем.
у вимкненому холодному каміні (в мене) циркуляції фактично нема,  заслінка в закритому положенні залишає маленьку щілинку, яка працює тільки в розігрітому стані. нема перепаду тиску між повітрям з вулиці, тому камін не охолоджується навіть без шиберу взагалі

• Дякую 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...